Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/agurk-ingefaer-cocktail-gin/

Agurk & Ingefær cocktail med gin

Dagens fredagscocktail er jo faktisk en særlig fancy udgave af den evigt lækre Gin & Tonic.

En syrliggrøn (helt naturligt farvet fra den friskpressede agurk!) virkelig lækker cocktail, som smager helt og aldeles fabelagtigt en sommeraften på terrassen eller i haven – og meget gerne i skønt selskab af både søde mennesker og en skål lækre nødder at snacke af, mens snakken lystig går og hyggebarometeret er i top.

Vi holder meget af de aftener. Som i onsdags, hvor grillen blev tændt og mens vi ventede på, at den blev klar og mens børnene hyggede og legede med vandpistoler ude foran huset, så snuppede vi en lækker cocktail og fik toppen af (lækker)sult stillet med lidt nødder.

De seneste gange har jeg sat en skål med de überskønne sourcream cashewnødder fra Nutisal på bordet – og hver gang har jeg oplevet, at hvis nogen smager dem for første gang, så stopper de lige op og bemærker “nøj, hvor de smager godt!
Hver gang.
De er også virkelig gode og måske er det overraskelsen over nødder i kombination af sourcream og onion – som jeg fornyligt læste er danskernes yndlingschips krydderi – der overrasker så positivt, fordi det jo ellers ikke er en kombination man forventer.

Denne agurk og ingefær gin fizz cocktail er blevet vores sommerhit 2017 – og kan virkelig varmt anbefales at prøve af. 

PT10M

Agurk og ingefær gin fizz

2 glas    10 min.
2 glas
Ingredienser
  • Ingefær sirup
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl sukker
  • 2 cm. ingefær, skrællet og finthakket
  • Cocktail
  • 1 dl. friskpresset agurkejuice (fra ca. 1/2 agurk)
  • 6 cl. gin
  • 6 cl ingefærsirup
  • 6 cl limesaft
  • 2 dl isterninger
  • Tonic med lemon (fx fra fevertree)
  • agurkeskiver til pynt
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Ingefær simpel sirup
Kom det hele i en gryde og lad det simre i 5 minutter, tag af varmen og lad det trække i gryden i mindst en time inden det sigtes.
Kan opbevares i glas på køl i 1-2 måneder – så lav gerne en større portion til sommerens cocktails

Cocktail
Kom agurkejuice i en shaker sammen med gin, ingefærsirup og limesaft samt isterninger.

Shake det godt igennem og fordel i to glas.

Top med tonic og pynt med agurkeskiver