Eggnog cocktail
Den klassiske juledrink eggnog smager helt nostalgisk dejligt af jul.
Jeg gør den skønne drink ekstra lækker med en god rom, aromatisk kanel, krydrede nelliker, og så har jeg pyntet den helt fint op med permyntebolcheknas, guldstøv og bismarckstokke til en festlig julecocktail.
Denne eggnog er så lækker, cremet, sød, tilpas stærk og bare helt perfekt som dessert, til at afslutte en god middag, eller bare til at nyde fordi det er jul … eller hvad man nu finder på, af gode grunde.
Prøv også: min bedste opskrift på gløgg >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Eggnog
- 0,50 vaniljestang
- 70 g sukker
- 4 æggeblommer
- 4 dl mælk
- 4 hele nelliker
- 0,50 tsk stødt kanel
- 1,50 dl mørk rom
- 1 dl piskefløde
- 1 drys muskatnød, fintrevet
- Til servering
- 6 pebermyntestok
- 1 tsk glukosesirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Forberedelse – 4 timer før servering
Skrab vaniljekernerne ud af vaniljestangen og fordel dem i sukkeret.
Pisk æggeblomme, vanilje og sukker sammen i en skål til luftig og cremet æggesnaps.
Kom mælk, nelliker og kanel i en gryde. Varm langsomt op under omrøring til det lidt netop når kogepunktet. Sigt krydderierne fra og pisk langsomt den varme krydrede mælk i æggesnapsen.
Kom drikken tilbage i gryden og varm langsomt op til 65 grader under konstant omrøring. Mål temperaturen og vær opmærksom på at det ikke må blive varmere end 70 grader, da æggene kan risikere at koagulere.
Sæt drikken i køleskabet i minimum 3 timer.
Inden servering
Pisk en let flødeskum. Smag eggnog til med rom, flødeskum og en smule muskatnød.
Knus nogle pebermyntestokke. Dyp kanten af glassene i sirup og derefter i pebermyntestok. Hæld eggnog i glassene og server straks.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
tusinde tak for svar.
Glædelig jul til dig og din familie
Hej Ann-Christine
Jeg laver hvert år din EGGnog, den er så lækker.
Jeg skal igen i år serverer den d. 24/12, men vi skal holde jul ude. Kan jeg lave blandingen UDEN at blande flødeskum i allerede d. 22/12 (om aftenen) uden at den bliver dårlig. Den bliver selvfølgelig hold koldt!
VH Vibeke
Hej Vibeke
Mange tak for din søde hilsen.
Det vil jeg fint mene du kan gøre, den skal nok holde sig lækker til juleaften.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Først tak for din dejlige blog og app, som jeg bruger flere gange i ugen
Jeg har lyst til at prøve denne opskrift også, men skal lige have skåret ud i pap, hvordan jeg gør med flødeskummet.
Pisker jeg det og vender det i “dejen”, eller hvordan ?
På forhånd kæmpe tak. Du er uundværlig i mit køkken og efterhånden mit førstevalg, når jeg lige skal undersøge eller Google en opskrift
Hej Conny
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Jeg vender den letpiskede flødeskum i æggecremen efter den er helt afkølet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak – jeg vil prøve at lave det i aften for første gang