Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/eggnog-opskrift/

Eggnog cocktail

Den klassiske juledrink eggnog smager helt nostalgisk dejligt af jul.

Jeg gør den skønne drink ekstra lækker med en god rom, aromatisk kanel, krydrede nelliker, og så har jeg pyntet den helt fint op med permyntebolcheknas, guldstøv og bismarckstokke til en festlig julecocktail.

Denne eggnog er så lækker, cremet, sød, tilpas stærk og bare helt perfekt som dessert, til at afslutte en god middag, eller bare til at nyde fordi det er jul … eller hvad man nu finder på, af gode grunde.

Prøv også: min bedste opskrift på gløgg >>

PT3H

Eggnog

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,50 vaniljestang
  • 70 g sukker
  • 4 æggeblomme
  • 4 dl mælk
  • 4 hele nelliker
  • 0,50 tsk kanel
  • 1,50 dl mørk rom
  • 1 dl piskefløde
  • 1 drys muskatnød, fintrevet
  • Til servering
  • 6 pebermyntestok
  • 1 tsk glukosesirup
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Forberedelse – 4 timer før servering
Skrab vaniljekernerne ud af vaniljestangen og fordel dem i sukkeret.

Pisk æggeblomme, vanilje og sukker sammen i en skål til luftig og cremet æggesnaps.

Kom mælk, nelliker og kanel i en gryde. Varm langsomt op under omrøring til det lidt netop når kogepunktet. Sigt krydderierne fra og pisk langsomt den varme krydrede mælk i æggesnapsen.

Kom drikken tilbage i gryden og varm langsomt op til 65 grader under konstant omrøring. Mål temperaturen og vær opmærksom på at det ikke må blive varmere end 70 grader, da æggene kan risikere at koagulere.

Sæt drikken i køleskabet i minimum 3 timer.

Inden servering
Pisk en let flødeskum. Smag eggnog til med rom, flødeskum og en smule muskatnød.

Knus nogle pebermyntestokke. Dyp kanten af glassene i sirup og derefter i pebermyntestok. Hæld eggnog i glassene og server straks.