Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-italien/

Små glimt – Italien

Aperol
♡ Aperol Spritz ♡

Italien er fantastisk – og Nord Toscana som vi har oplevet for første gang har været helt særlig fin. Jeg er i fuld gang med at skrive guide, redigere billeder og samle vores tips sammen til at dele med jer om alle de skønne oplevelser vi har haft – hvis alt går som planlagt, så deler jeg første del om vores agriturismo på onsdag.

Det satser jeg stærkt på!

For det er jo som bekendt bare ikke altid, at dagene og alting går som planlagt … det kan vi skrive under på, her de sidste par dage … for uplanlagt og ufrivilligt har vi nemlig fået muligheden for at opleve en hel del mere af Lucca end oprindelig planlagt.
bil punkteret

♡ Når bilen pludselig skal på værksted – i Italien ♡

Pufff, sagde det ene forhjul pludselig, da vi tidligt lørdag morgen var kørt fra vores agriturismo, med pakket bil på vej mod Danmark. Under 3 km havde vi kørt og så stod vi der, på en lille snoet vej i Toscana.

Ringe til SOS- vejhjælp, som fluks hjalp os videre, og sørgede for buksering af vores bil til værksted – flere værksteder, men alt havde lukket i weekenden. Vi måtte finde et sted at overnatte i Lucca (og har heldigvis fundet et vildt lækkert sted, i en stor smuk lejlighed, midt i den gamle bydel af Lucca) og vente til mandag – hvor vi fik lovet at bilen ville være klar med nyt dæk.

Martin var i formiddags forbi værkstedet, som beklagede at de dæk vi skulle have ikke havde været mulige at skaffe hjem (noget med nogle 18″ som jeg ikke har videre forstand på, men som ikke er standard i Italien). De har nye dæk hjemme onsdag aften – så vi får lige forlænget rejsen en hel del længere end planlagt.
lemon

♡ When life gives you lemons … – make lemonade

Prøver for det meste at få det bedste ud af små bump på vejen og seriøst, så er dette jo virkelig et lille bitte mini bump på vejen.

Nok i virkeligheden lidt et ønskesenarie for de mange.

Så selv om vi faktisk virkelig (helst) gerne ville have været hjemme som planlagt søndag nat og selv om vi havde en hel del i kalenderen, som vi har skullet rykke/aflyse og hverken Martin eller jeg har kontaklinser nok med (det er virkelig en ufed lille nødvendighed, at løbe tør for) – så er Lucca et fantastisk sted at strande.

Smukkeste fine by, som jeg har besluttet mig for at lave et helt indlæg om for sig selv i løbet af den næste tid. Vi får alt det bedste ud af situationen (det ville næsten være en skam andet)  og har valgt at tage det som et ekstra bonus-eventyr.
gelato

♡ Gelato ♡

Italienske is er fantastiske! Nok i virkeligheden mest fordi de er frisklavet og hjemmelavet. Hver dag.

Jeg har fået så meget inspiration til hjemmelavede is, så satser på at forkæle familien med lækre nye isvarianter til sommer – og jer med nye opskrifter ;)
bro

♡ denne smukke bro ♡

Tæt på hvor vi boede i vores agriturismo, lå denne smukke gamle bro. Helt betagende fint bygningsværk.

pallebed

♡ Fin ide til et lille blomsterbed på højkant ♡

Bank en brædde under bunden af hvert ‘bed’ – og vupti har man et fint lille bed til sommerblomster eller krydderurter (husk især ved sidstnævnte at tjekke at pallen ikke har været trykimprægneret)

P.S. Jeg skribler på nye blogindlæg i dag – så selv om bloggen har været lidt stille de seneste dage, så er jeg frisk med nye indlæg og en skøn boganbefaling til jer i morgen. 

Dejlig mandag til jer♡ 

12 kommentarer
 • Maria skrev:
  5. juni 2017 kl. 15:59

  Der var vi sidste år! Meget skønt og fantastisk smukt område!
  I år skal vi udforske Sardinien og de smukke strande, som de skulle have. Sidste år i bil, dette år med fly fra Hamborg?

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2017 kl. 23:08

   Hvor lyder det også dejligt!
   Rigtig god tur til jer ♡

 • Anne skrev:
  5. juni 2017 kl. 16:04

  Italien er ikke det værste sted at strande, har selv prøvet det, men af lidt kedeligere årsager. Mht kontaktlinser har i prøvet en lokal optiker, bare medbring nogle af dem i har og har de forhåbentligt noget lignende på lager, så lange styrke og str er det samme! Det har jeg i hvert fald haft succes med :) nyd de sidste par dage!

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2017 kl. 23:09

   Når det nu skal være sådan, så er vi temmelig heldige med destinationen :)
   Godt tip med kontaktlinser, det vil jeg lige holde øje med i morgen
   Kh AC

 • Marianne Morsing skrev:
  5. juni 2017 kl. 19:37

  Jeg rejste meget i Italien (bilferie) da mine børn var små (Mille og Mathias) Det er et fantastisk land. Og agriturismo det bedste, især når der kun tale italiensk og man ikke aner hvad der serveres, men det smager himmelsk.
  Har også prøvet at have bilen på værksted i Italien i lidt over en uge (støddæmper mv der røg). Det var ikke helt dumt, at det skete der, det kostede kun 1/3 af hvad det ville være blevet i dk. Håber i får samme oplevelse. Glæder mig til at læse noget mere om Italien på din blog

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2017 kl. 23:12

   Jeg krydser fingre for at vi også slipper med en billigere regning :)
   Lyder så hyggeligt med det agriturismo I har oplevet og ukendte italienske lækre retter!
   Håber I alle tre har det godt ♡ Kan jo huske at vi sås/fulgtes helt tilbage i blogtidens spæde begyndelse omkring 2007/2008 :)
   Kh AC

   • Marianne skrev:
    6. juni 2017 kl. 11:16

    Det føltes som et andet århundrede siden. Meget er sket siden.
    Jeg syntes det har været så fantastisk at se din ‘blog-rejse?? Fra vi mødtes og til Idag. Og når jeg sidder på job og en kollega lige kommer med en god hjemmebagt kage og siger den er fra Valdemarsro, så bliver jeg så stolt på dine vegne og glad over din succes?

    • Ann-Christine skrev:
     7. juni 2017 kl. 18:47

     Hvor er du sød ❤️ Tusind tak! -og ja, der er vitterligt sket meget siden da.
     Kram

 • Therese skrev:
  6. juni 2017 kl. 10:41

  Åh, Agriturismo.

  Det er bestemt på ønskelisten en af de nærmeste år. Jeg var afsted med min søster for snart 10 år siden og husker det som helt fantastisk. Dejlig ro, skønne mennesker og langt mere autentisk end hotelferie.

  Jeg glæder mig til at læse mere om Italien.

  • Ann-Christine skrev:
   7. juni 2017 kl. 18:46

   Det er virkelig en særlig fin oplevelse :) Dejligt med så skønne ferieminder også

 • Jenny skrev:
  11. juni 2017 kl. 16:10

  Vi har en rbnb i Lucca i juli, så jeg glæder mig til nogle tips

  • Ann-Christine skrev:
   12. juni 2017 kl. 06:19

   Jeg glæder mig til at dele mere om skønne Lucca i løbet af denne uge :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.