Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spis-godt-paa-koh-lanta/

Spis godt på Koh Lanta

fried-banana-chips

Vi spiste altså virkelig godt på Koh Lanta og fandt nogle favoritsteder, hvor vi vendte tilbage til et par stykker af dem gentagne gange, for at smage flere af retterne på menukortet og for at gensmage et par yndlingsmåltider (specielt en helt særlig Green Curry, uhmm).

Thailand har budt på nogle lækkerier, som jeg glæder mig til at prøve at genskabe i eget køkken når vi kommer hjem og jeg har tilmed lært et par gode tricks og har fået et virkelig godt indblik i en del af det thailandske køkken på Time for Lime Cooking Class. Og jeg glæder mig til at lave Green Curry, bananchips, sticky rice mango, Pad thai og Massaman curry, bare for at nævne nogle stykker. Men i første omgang nogle billeder fra vores skønneste oplevelser på madområdet og et par anbefalinger til de bedste steder vi spiste.

Mange af stederne har ikke hjemmesider, men jeg har fremhævet alle navnene med fed skrift, så tjek evt navnene på tripadviser for kort og rutevejledning, hvis I skal en tur til Koh Lanta.

lanta-breakfast

På Kantiang Bay ligger Drunken Sailor, som er den hyggeligste cafe, som har åbent fra morgenmadstid og til langt ud på natten, hvor der serveres cocktails. Havde vi været her for over 6 år siden uden børn, så havde vi helt sikkert prioriteret en hyggelig aften/nat med cocktails på dette sted. Under denne rejse blev det til lækker morgenmad/frokost kombi med sandwiches, french toast og god kaffe og et spil yatzy eller to.

Så hyggeligt!drunken-sailor-lanta drunken-sailor

Derefter en dag ved stranden tæt på, for at slutte dagen af med aftensmad hos Same Same but different, som laver toplækker Thai mad af høj kvalitet. Det kan virkelig anbefales at spise der, mindst en gang.

same-same-koh-lanta same-same-lanta-island

the-sisters-koh-lanta

I nærheden af hvor vi boede på Klong Dao, blev The Sisters vores favorit restaurant. The Sisters ligger på hovedvejen ved stranden Klong Dao og jeg kan varmt anbefale deres Green Curry og Sticky Rice med mango – i det hele taget, så var vi faktisk godt omkring deres menukort, da vi var forbi flere gange … og alt var godt! Også deres sandwich, som Johan og Julie testede. Derudover, så er de bare super søde, dem der har restauranten.

En anden favorit var Koala Bar, beliggende på stranden Klong Dao, som overraskede os med virkelig lækker vestlig mad og stjernebetjening. Europæisk mad har vi ellers prøvet at undgå her på rejsen. Men her var gode hjemmelavede burgere og spareribs, som gjorde Johan så lykkelig, at han blev nødt til at danse lidt i sandet – og vi blev simpelthen nødt til at spise der igen, fordi dét var altså bare det bedste, mente han.

Vi var også begejstret for Mays Kitchen, som er autentisk Thai mad og barbeque om aftenen og for Ling Uan (Fat Monkey) hvor vi var en enkelt gang og som dog er ret turistet, men det er de fleste ‘rigtige’ restauranter på Koh Lanta. Alternativet er mindre gadekøkkener, og så ligger der nogle ret fantastiske små restauranter på gaden fra Saladan og hele vejen ned langs med strandene – med lækre retter til gode priser fx en tallerken Pad Thai for omkring 50 bath (10 kr)
Jeg har i øvrigt også opdateret denne side med info om Koh Lanta – vores bedste tips til at bo, spise og opleve.

8 kommentarer
 • 27. marts 2015 kl. 08:44

  Nøj hvor jeg glæder mig til at du får lavet sticky rice mango. Jeg elsker sticky rice (og mango lyder ikke som en dårlig kombination). Men jeg har ikke kunne fået det til at lykkes når jeg selv laver den :-)

  • Ann-Christine skrev:
   31. marts 2015 kl. 08:19

   Jeg glæder mig så meget til at udvikle en opskrift på netop denne ret ;) Mums!

 • Kristoffer skrev:
  28. marts 2015 kl. 11:58

  Super tips, er på Koh ngai og på vej mod Lanta, så vil helt sikkert benytte os af tips. Desværre er hytterne v Time for Lime optagede. Leder efter noget andet pt:-)

  • Ann-Christine skrev:
   31. marts 2015 kl. 08:25

   Jeg er sikker på at I finder noget der er endnu bedre ;) Kan anbefale Lantavadee på den samme strand, det var det bedste sted vi boede og det er sådan nogle søde mennesker der har det sted.
   Hils gerne fra os :)

 • Birgit Brinch Pedersen skrev:
  4. april 2015 kl. 08:57

  Hej
  På billederne under spis godt på Koh Lanta er der et billede med nogle friturestege aflange ” dimser ” med noget dip til. De ser meget lækre ud, hvad er det mon?
  Venlig hilsen Birgit

  • Ann-Christine skrev:
   6. april 2015 kl. 03:20

   Hej Birgit,
   Det er friteret banan og smager fremragende med kokosmælk som dip
   Kh AC

 • Potchara skrev:
  22. december 2019 kl. 22:23

  Hej, Min Dansk er ikke så godt, men jeg er læser dansk nu, Jeg skal skrive på engelsk, undskyld mig.

  Thank you for visit my country, if I may suggest a further visit, would be in Koh Lipe, which is roughly the southernmost point of Thailand in an open sea. It’s great for kids as the coral is at about knees depth, an seafood as always fresh.

  Med Venlig Hilsen og Glæderig Jul,
  Potchara S.

  • Ann-Christine skrev:
   23. december 2019 kl. 12:44

   Mange tak for din søde hilsen, Potchara, vi vil rigtig gerne til Koh Lipe på et tidspunkt.
   Glædelig jul
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.