Sprøde løgringe med chilicheese dip


Sprøde friterede løgringe er jo næsten på linje med de her fantastiske chili cheese tops, når det gælder smovse-faktor. Og når de så ovenikøbet serveres med cremet chili cheddar cheesedip, så er der jo næsten ikke et øje tørt.
Prøv også at servere de sprøde friterede løgringe som tilbehør til denne Aussie burger – for så bliver det næsten ikke bedre end det!
Jeg er sikker på, at de vil hitte stort dagen efter en sommerfest, en festival eller bare en sommerdag i haven med kolde øl og en grill der er på vej til at blive tændt.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde løgringe med chili-cheddar cheesedip
- Løgringe
- 4 løg, skåret i ringe
- 2 dl øl
- 175 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 liter fritureolie
- Chili cheddar cheese dip
- 1 spsk smør
- 1 tsk hvedemel
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 dl mælk
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk jalapenos, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Løgringe
Mel, bagepulver, salt og peber blandes godt sammen. Pisk derefter øl i blandingen til dejen er lind og flydende.
Varm en gryde med olie op. Test temperaturen ved at stikke spidsen af en tandstik af træ i olien – den er perfekt når det syder og bobler let omkring træspidsen.
Skil alle løgskiverne fra hinanden, så du får en masse løgringe.
Kom en håndfuld løgringe i øldejen og tag derefter en løgring op af gangen som sænkes i olien.
Friter 10-12 løgringe ad gangen.
Tag løgringene op med en hulske, når de er gyldne og sprøde.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, hvorefter de drysses med flagesalt og serveres med dip og chili cheddar dip.
Chili Cheddar dip
Smelt smør i en lille gryde og rør mel, samt røget paprika i det smeltede smør, til det danner en lille melbolle.
Pisk mælk i lidt ad gangen, under opvarmning til saucen er helt uden melklumper. Lad det simrekoge under omrøring i et par minutter til saucen har en god konsistens og melsmagen er væk.
Tilsæt cheddar ost og rør til osten er smeltet.
Smag til med salt, peber og jalapenos – serveres gerne lun.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er der et trick til at undgå, at saucen bliver melet? Jeg synes desværre tydeligt man kan fornemme melet, når jeg laver det.
Hej Louise,
Ja, det skal lige småkoge godt i et par minutter inden osten tilsættes. Det får jeg lige skrevet ind :)
– og så kan jeg se at der desværre har været en tastefejl med melmængden, det beklager jeg og det er rettet nu!
Kh AC
Prøvede dem her til aften og må sige det var overraskende nemmere end jeg troede og de smagte fantastisk! :D
Lille fif: jeg havde kun alkohol fri øl i mit skab men det duede fint at bruge det ^_^
Hvor er det dejligt at høre! Nu får jeg helt lyst til at vi skal have dem igen snart ;)
Hejsa. Hvor ser det lækkert ud. Jeg overvejer at lave ostedippen til min fødselsdag på lørdag, men tror du jeg kan lave den dagen inden / eller om formiddagen og så lune den op i en gryde?
Tak for alle dine inspirerende opskrifter!
Kh. Mette
Hej Mette,
Det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse med den og rigtig god fødselsdag til dig
Håber du får en skøn dag
Kh AC