Sprøde løgringe med chilicheese dip
Sprøde friterede løgringe er jo næsten på linje med de her fantastiske chili cheese tops, når det gælder smovse-faktor. Og når de så ovenikøbet serveres med cremet chili cheddar cheesedip, så er der jo næsten ikke et øje tørt.
Prøv også at servere de sprøde friterede løgringe som tilbehør til denne Aussie burger – for så bliver det næsten ikke bedre end det!
Jeg er sikker på, at de vil hitte stort dagen efter en sommerfest, en festival eller bare en sommerdag i haven med kolde øl og en grill der er på vej til at blive tændt.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde løgringe med chili-cheddar cheesedip
- Løgringe
- 4 løg, skåret i ringe
- 2 dl øl
- 175 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 liter fritureolie
- Chili cheddar cheese dip
- 1 spsk smør
- 1 tsk hvedemel
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 dl mælk
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk jalapenos, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Løgringe
Mel, bagepulver, salt og peber blandes godt sammen. Pisk derefter øl i blandingen til dejen er lind og flydende.
Varm en gryde med olie op. Test temperaturen ved at stikke spidsen af en tandstik af træ i olien – den er perfekt når det syder og bobler let omkring træspidsen.
Skil alle løgskiverne fra hinanden, så du får en masse løgringe.
Kom en håndfuld løgringe i øldejen og tag derefter en løgring op af gangen som sænkes i olien.
Friter 10-12 løgringe ad gangen.
Tag løgringene op med en hulske, når de er gyldne og sprøde.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, hvorefter de drysses med flagesalt og serveres med dip og chili cheddar dip.
Chili Cheddar dip
Smelt smør i en lille gryde og rør mel, samt røget paprika i det smeltede smør, til det danner en lille melbolle.
Pisk mælk i lidt ad gangen, under opvarmning til saucen er helt uden melklumper. Lad det simrekoge under omrøring i et par minutter til saucen har en god konsistens og melsmagen er væk.
Tilsæt cheddar ost og rør til osten er smeltet.
Smag til med salt, peber og jalapenos – serveres gerne lun.
Uhmmmm det ser simpelthen så lækkert ud!
Jeg kunne snildt hapse det til morgenmad ;-). Eller til et hvilket som helst andet måltid…
Det skal prøves :-).
Hehe, de frister nemlig ret meget ;) God fornøjelse med dem
Hvor lækkert!
Nogen i min familie eeeeelsker oste-ting i alle afskygninger, så denne her opskrift skal da lige præsenteres for dem:-)
Tak, tak!!
Jeg håber de bliver fans ;)
God fornøjelse med dem
De ser skønne ud. Mon de kan holde sig sprøde eller skal de laves og spises i samme bevægelse ;-) Noget helt andet….. mon der er nye varer på vej i web shoppen?
Mvh en flittig Valdemarsro læser :-)
Dorthe
Hej Dorthe,
Jeg synes næsten de skal spises frisklavet, så de er helt supersprøde og lidt lune :)
Og ja, det var da et godt spørgsmål med shoppen … det har været lidt på pause med nye varer. Jeg har lige skulle finde grundformen for shoppen og det vurdere jeg stadig lidt på. Og så har tiden været lidt knap, med lige at nå det hele. Lige nu og her er der ikke nye varer på vej.
Og tusind tak for at du læser med! Det er skønt at høre :)
Kh AC
Nej nej nej hvor ser det godt ud. Skal prøves med det samme :)
Skøn plan :)
Hvor meget salt og peber skal der ca.(!) i til sådan en portion? Jeg har lidt svært ved at bedømme det.
Vi glæder os til at afprøve dem iaften.
Og TAK for alle jeres lækre opskrifter, de bliver ofte brugt her i hjemmet.
Vh Alberte
Hej Alberte,
Håber det blev godt?!
Jeg plejer som regel at komme omkring sådan cirka hvad der kan være mellem mine 3 fingre når det gælder salt … og sådan 3-5 runder på peberkværnen. Synes altid salt og peber er lidt en smagssag og jeg kan godt lide at drysse en smule salt over efter tilberedningen – inden retten lander på bordet: Synes man på den måde kan sparer lidt på salten i selve retten, uden at der er behov for at salte ved bordet.
Og tusind tak for de søde ord, det er jeg godt nok glad for at høre
Kh AC
Hejsa. Hvor ser det lækkert ud. Jeg overvejer at lave ostedippen til min fødselsdag på lørdag, men tror du jeg kan lave den dagen inden / eller om formiddagen og så lune den op i en gryde?
Tak for alle dine inspirerende opskrifter!
Kh. Mette
Hej Mette,
Det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse med den og rigtig god fødselsdag til dig
Håber du får en skøn dag
Kh AC
Prøvede dem her til aften og må sige det var overraskende nemmere end jeg troede og de smagte fantastisk! :D
Lille fif: jeg havde kun alkohol fri øl i mit skab men det duede fint at bruge det ^_^
Hvor er det dejligt at høre! Nu får jeg helt lyst til at vi skal have dem igen snart ;)
Er der et trick til at undgå, at saucen bliver melet? Jeg synes desværre tydeligt man kan fornemme melet, når jeg laver det.
Hej Louise,
Ja, det skal lige småkoge godt i et par minutter inden osten tilsættes. Det får jeg lige skrevet ind :)
– og så kan jeg se at der desværre har været en tastefejl med melmængden, det beklager jeg og det er rettet nu!
Kh AC