Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stadig-alice-boganbefaling/

Stadig Alice – boganbefaling

stadig-alice

‘Still Alice’ eller ‘Jeg er stadig Alice’, som den hedder på dansk, er en bog der virkelig har gjort et stort indtryk på mig. En af dem, som bare må have knyttet et par ord til sig, og en stor anbefaling med på vejen.

Jeg læste den engelske udgave på vores rejse i foråret og på vej hjem fra Asien var jeg så heldig at den blandt udvalget af film i flyveren, så jeg tog chancen og så filmen også. Det plejer ellers at være lidt enten/eller for mig. Specielt hvis jeg har læst en  v i r k e l i g  god bog, så har jeg ikke lyst til at få oplevelsen ødelagt af at se en film, der kun når bogen til sokkeholderne. Åh, man kan blive så skuffet, ik´- men omvendt også få dobbelt op på oplevelsen, hvis filmen holder.

Men her var bog og film begge spot on!

Både filmen og bogen formår at formidle et vigtigt budskab.

‘Still Alice’ handler om Alice Howland, som er en højt respekteret og meget dygtig professor på Harvard Universitet. Derudover er hun mor til tre voksne børn og lever i et kærligt og godt ægteskab. Hun er lige blevet 50 år og stortrives, nyder livet og har travlt på den gode måde. En sej og dygtig kvinde, som har skabt sig et liv med passion og god balance mellem familie og karriere.

Men pludselig begynder hun at glemme små ting. Et ord i en forelæsning, aftaler, og en dag glemmer hun hvor hun er på en af hendes kendte løberuter. Hun tænker at det skyldes travlhed og måske en begyndende overgangsalder og søger læge for at få det afklaret. Efter adskillige undersøgelser får hun diagnosen Alzheimers. Man følger på nært hold, hvordan sygdommen langsomt påvirker flere og flere ting, hvordan Alice kæmper med at beholde det liv hun kender og hvordan hun håndtere både at have Alzheimers og stadig at være Alice.

Jeg får stadig helt kuldegysninger over hvor historien og over vigtig jeg synes den bog er!

Det er sådan en virkelighedsnær bog, med et godt budskab og noget på hjertet og jeg vil varmt anbefale den som et ‘must read’. Oven i det er den letlæselig og skrevet i et dejligt flydende sprog, så man blot kan ligge sig på et tæppe i haven eller ved stranden og læse. Husk solbriller – det er en af dem som godt kan frembringe tårer.

Vi har tidligere haft den oppe at vende her på Valdemarsro.dk i kommentarfeltet, under andre gode ‘bogsnakke‘ og jeg ved at en del af jer har læst den allerede. Havde I samme gode oplevelse med den som jeg, og oplever I også at den stadig sidder lidt i jer, længe efter?
still-alice

24 kommentarer
 • Annika skrev:
  22. juli 2015 kl. 11:34

  Tak for tippet. Vidste ikke at den også var en bog.
  Da jeg hørte om filmen var den er must, men fik ikke gjort noget ved det før vi tog på sommerferie, hvor jeg så den…. På flyet ;)

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2015 kl. 08:07

   Hvad synes du om den?
   – jeg kan varmt anbefale at læse bogen også :)

 • 22. juli 2015 kl. 12:42

  Den sidder stadig i mig her godt et år efter jeg har læst den. Så jeg blev gjort opmærksom på at hun har skrevet en ny bog (livet efter dig), måtte den på læselisten.

  Nu ligger bogen og venter til mig her til weekenden – glæder mig virkelig til at se om det er på samme niveau (og om den også kræver solbriller at læse med :-))

  Filmen har jeg endnu ikke set, for jeg har været i tvivl om den var lige så god som bogen. Men den skal da vist ses

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2015 kl. 08:09

   Jeg nød i hvert fald både film og bog rigtig meget – og begge gjorde stort indtryk på mig. Og så må jeg da lige have fundet ‘livet efter dig’ også :)

  • Birgitte B skrev:
   22. juli 2015 kl. 14:28

   Livet efter dig er også en meget stærk bog. Den har jeg læst her i foråret. Kh. Birgitte

   • Ann-Christine skrev:
    23. juli 2015 kl. 08:10

    Jeg så den forleden og var meget tæt på at købe den, og nu fortryder jeg at jeg ikke gjorde det … Det må jeg lige få gjort.
    Kh AC

    • 29. juli 2015 kl. 13:34

     Gør det – jeg fik den læst i weekend. Kan godt afsløre at jeg stor tudede da jeg var færdig.

     Den fanger ikke så meget som “still Alice”, men afslutningen giver dig virkelig noget at tænke over.

     • Ann-Christine skrev:
      31. juli 2015 kl. 13:51

      Den må jeg vist bare læse.
      Tak for anbefalingen, Mette :)

 • 22. juli 2015 kl. 13:20

  Bogen er netop bestilt hjem, så det er kun dejligt at du også kan give den thumbs up!:-)

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2015 kl. 08:10

   Hvor dejligt! Rigtig god fornøjelse :)

 • Anne skrev:
  22. juli 2015 kl. 15:47

  Hej Ann Christine. Har netop lånt den danske udgave på biblioteket i går og glæder mig meget til at læse den. Kh. Anne

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2015 kl. 08:11

   Rigtig god fornøjelse, Anne :)

 • Lene skrev:
  22. juli 2015 kl. 21:10

  Det kan du tro at bogen gjorde. Jeg læste den for flere år siden, og den gjorde stort indtryk. Netop fordi den er skrevet fra hendes perspektiv. Min far er svært ramt af Alzheimers sygdom, og da jeg er 58 år, så ligger netop frygten og lurer for at hver gang jeg ikke kan finde noget, at det er sygdommen, der viser sit ansigt.

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2015 kl. 08:22

   Jeg vidste ikke at den udkom første gang for flere år siden, men det må være i forbindelse med filmen at den er blevet tydelig på boghylderne igen. Og heldigvis, for det er virkelig en vigtig bog. Jeg tænker, at den er så god for pårørende til Alzheimers og andre sygdomme. Det med at huske mennesket og specielt som du også skriver i anbefaling at huske hvad personen med sygdommen godt kan, og fokusere på det i samværet.
   Og så kan jeg virkelig godt forstå, at den må gøre et ekstra stort indtryk når din far er ramt af Alzheimers!
   Tak for linket, det var helt som jeg havde det :)
   Kh AC

 • 22. juli 2015 kl. 21:13

  Uhh den skal med i feriekufferten – og så må jeg vist hellere gøre en pakke kleenex klar ;0)

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2015 kl. 08:23

   Rigtig god fornøjelse og ja, husk endelig kleenex :)

 • Inger skrev:
  22. juli 2015 kl. 21:23

  Du har helt ret – den er fantastisk og er svær at slippe igen. “Et helt nyt liv” og “livet efter dig” er af samme forfatter.. De er helt på højde med “Stadig Alice”, kan varmt anbefales! Vh/Inger

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2015 kl. 08:24

   Tusind tak for anbefalingen af begge – dem vil jeg lige holde øje med, og glæde mig til at læse
   Kh Ann-Christine

 • Sarah skrev:
  24. juli 2015 kl. 07:26

  Har lige læst den, og det tog kun 2 dage. Den sidder også i mig, og har havde en helt underlig fornemmelse da den var læst færdig, og tænkte (som jeg gør efter en rigtig god bog), at det bliver svært for den næste bog jeg skal i gang med, at leve op til den…….
  Virkelig god bog jeg har anbefalet til dem jeg kender :)

  Med venlig hilsen Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   24. juli 2015 kl. 10:03

   Åh ja, sådan har jeg det også efter en virkelig god bog. Kan godt lidt savne dem og personerne deri efterfølgende og hvor er det i grunden fantastisk at selv efter så mange, mange, mange fantastiske bøger – så kan man stadig have det sådan ‘at det bliver svært for den næste bog at leve op til’ :)
   Kh Ann-Christine

 • Marianne skrev:
  26. juli 2015 kl. 17:42

  Synes ligesom dig, at den er fantastisk! Min bedstemor lider af demens, så den gik direkte i hjertet. Øv, for sygdom, men hurra for vigtige bøger og gode læseoplevelser :)

  • Ann-Christine skrev:
   27. juli 2015 kl. 11:30

   Ja, det kan jeg godt forstå!
   Det kan godt være hårdt at læse en bog, der bliver så vedrørende.

 • Marianne skrev:
  26. juli 2015 kl. 17:43

  I øvrigt: Hvor er tekanden mon fra? :)

  • Ann-Christine skrev:
   27. juli 2015 kl. 11:31

   Fra Marimekko :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.