Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stiklinge-af-rosmarin-tip/

Stiklinge af rosmarin – TIP

rosmarin-i-glas

For noget tid siden skulle jeg bruge en håndfuld rosmarinkviste til fotografering og efterfølgende satte jeg dem i et lille glas vand. De har holdt sig friske længe og jeg har blot skiftet vandet løbende.

Nu ser jeg så at der på flere af kvistene er dannet det fineste rodnet! Hvor er det da en skøn måde at formere rosmarin på, og nu skal der plantes små planter, som forhåbentlig klarer den vinteren over og er klar til at blive plantet ud til næste forår.

Jeg vil lige give tippet videre. Det er jo super nemt og en ualmindelig skøn måde at få lidt grønt ind i køkkenet på.

rosmarin-kvistformering rosmarin-rodnet

 

17 kommentarer
  • Lise skrev:
    7. september 2014 kl. 12:22

    Super godt tip :) Jeg kunne godt bruge meget mere rosmarin i urtehaven, så det er helt klart noget jeg vil gøre brug af. Har selv gjort det med mynte, men ikke tænkt det var muligt med rosmarin. Rigtig god søndag :)

    • Ann-Christine skrev:
      8. september 2014 kl. 10:08

      Fedt du kunne bruge tippet :)
      Rigtig dejlig dag til dig
      Kh AC

  • tina nymann skrev:
    7. september 2014 kl. 21:32

    – og du kan gøre det samme med alle krydderurter og de fleste planter, tror jeg:-)
    Har selv lige forsøgt mig i dag med en stikling af et pengetræ, så nu venter vi spænding….

    • Ann-Christine skrev:
      8. september 2014 kl. 10:24

      Jeg krydser fingre for at den lykkedes :)

  • Vera Mou Kleffel skrev:
    8. september 2014 kl. 16:39

    Hej
    tak for tippet :). Og de pynter jo fint i vasen imens.

    • Ann-Christine skrev:
      8. september 2014 kl. 20:00

      Ja, det gør de jo nemlig :)

  • Henkogt Hverdag skrev:
    11. september 2014 kl. 14:54

    Sikke en fin idé.
    Og nu også kønt som de står der.

    • Ann-Christine skrev:
      12. september 2014 kl. 10:05

      Det synes jeg også :)

  • Charlotte skrev:
    3. oktober 2018 kl. 13:08

    Hej Ann-Christine,
    tak for en skøn blog, som jeg ugentligt bager eller laver aftensmad efter. Tak for det.

    Mht dine stiklinger af rosmarin, som du tog da du skulle fotografere. Hvordan gik det med dem, fik du reelle planter ud af dem?

    Hvis jeg skulle ønske mig noget ved din blog, skulle det nok være at du skriver dato til dine indlæg. Det ville også have svaret mig på hvornår du tog stiklingerne? ;)

    De bedste efterårshilsner
    Charlotte

    • Ann-Christine skrev:
      3. oktober 2018 kl. 13:11

      Hej Charlotte
      Det gik så fint med de stiklinger – jeg har lavet mange rosmarin planter på den måde siden.
      Tak for din søde hilsen og input til bloggen.
      Kh Ann-Christine

  • Nadereh skrev:
    28. april 2021 kl. 20:49

    Tak Ann Christine.
    Du kan også gøre det samme med tomater og chilli planter.
    Jeg har selv gjorde sidste år og det gik helt fint.

    Vh.
    Nadereh 🤗

    • Ann-Christine skrev:
      28. april 2021 kl. 21:00

      Tak for tippet, det vil jeg da prøve af.
      Kh Ann-Christine

  • Julie skrev:
    25. oktober 2021 kl. 02:20

    Blev så inspireret af dit tip, at da vi skulle flytte tog jeg et par store grene og satte i vand fra vores gammel plante. Grenene er dog begyndt at visne, så ved ikke om de har været for store eller hvad jeg har gjort forkert 😔
    Har du oplevet ligende og hvis ja, har de så stadig fået rødder?

    • Ann-Christine skrev:
      25. oktober 2021 kl. 10:10

      Hej Julie,
      Det skal jeg ikke kunne sige, for har ikke prøvet de er visnet.
      – har grenen været fra et nyt frisk skud eller en ældre gren? Eller måske den har stået lidt for varmt.
      Kærlig hilsen
      Ann-Christine

  • ⓁⓊⓃⒶ skrev:
    15. maj 2022 kl. 17:54

    Det er et godt rod. Jeg prøver😊🥳🥰

  • Dorthe Lautrup Lindhardt skrev:
    29. maj 2022 kl. 15:20

    Dejligt…. Er i Italien og der står en stor rosmarin i haven, hvor vi bor. Må da hellere tage lidt med hjem 😊

    • Ann-Christine skrev:
      30. maj 2022 kl. 08:50

      Uhm, det var da en skøn ide :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.