Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sunde-chokolade-kugler/

Sunde chokolade kugler

I lørdags lavede jeg sunde chokolade kugler, som smager skønt til en kop kaffe. Johan og Julie er vilde med dem, og de kan fint gå til fredagsslik, eller som et supplement dertil. Jeg har tidligere lavet dadelkugler og figenkugler, som begge tager udgangspunkt i lidt det samme og som kan varieres på mange måder. Denne gang har jeg skruet ekstra op for lækker chokolade og den gode kakao! Jeg fylder dem med sunde sager og masser af velsmag.

PT10min

Chokolade kugler

1 skål    10 min
1 skål
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Start med at hakke mandler, solsikkekerner, hørfrø, kokosmel og kakao i en minihakker. Detmå gerne være ret fint hakket. Tilsæt derefter agavesirup eller honning, vaniljepulver og halvdelen af dadlerne. Kør indtil det er en ensartet masse. Tag halvdelen op i en skål og kom resten af dadlerne i hakkeren. Kør igen til det er en ensartet masse. Tilsidst æltes de to halvdele sammen, og tilsæt chokoladestykkerne også. Skær ud i passende små mundrette stykker og tril til kugler.

Sæt dem på køl, de er bedst efter de har kølet af i en times tid. Kan fint holde sig nogle dage i køleskab