Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sundt-slik-figen-og-daddelkugler/

Figenkugler

Efter hele forårets hurlumhej med flytning, skoldkopper, sommerhusferie og pakkerod, så er jeg nu kommet ind i en virkelig god træningsrutine igen. Det gør virkelig noget godt for mig, mere energi og endnu mere lyst til sundt mad (til gengæld knap så meget lyst til kage og chokolade). Det skaber en ret god spiral af gode ting!

Men derfor kan man jo godt blive lidt lækkersulten, midt på eftermiddagen og om aftenen, når børnene er puttet. Det kan en smoothie snildt klare, men igår fik jeg sådan lyst til at lave figenkugler med flot grøn pistacie.

PT10M

Figenkugler

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 uger
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 6 dadel, uden sten
  • 4 figner, tørrede
  • 1 spsk kokosmel
  • 5 hasselnødder
  • 1 tsk lakridsrodspulver
  • 1 tsk honning, eller kokossmør, som bindingsmiddel
  • Drys/krymmel
  • 1 tsk rålakridspulver
  • 5 pistaciekerner uden salt, finthakkede
  • 3 hasselnødder, finthakkede
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Blend nødderne og kokosmel i en foodprocessor, så det bliver til nøddemel.

Tilsæt de andre ingredienser og kør til det er en ensartet masse.

Tril små mundrette stykker som vendes i det ønskede drys.

De smager bedst, når de har været i køleskabet i en times tid.