Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/turist-egen-by/

Turist i egen by for en dag – Aarhus

Morgenmad

Som jeg skrev i indlægget i går, så vil jeg gerne være endnu bedre til at opleve, bruge og være turist indimellem i vores egen skønne by, Aarhus – og har i den forbindelse sat mig et lille beskedent mål om at mindst én gang om ugen skal jeg/vi ind til byen en tur. Lever jo ellers hverdagslivet her ude i rækkehuset i vores lille forstad til Aarhus, hvilket også er rigtig rart – men det ene udelukker jo bestemt ikke det andet.

Jeg inviterede Martin med til en formiddagsdate bare ham og jeg, og da Johan og Julie havde fri fra skole ved 13.30 tiden hentede vi dem og fortsatte vores ‘turist i egen by for en dag’ oplevelser.

Bedste dag! Virkelig. Hånden på hjertet, så har jeg faktisk syntes at det var en smule for dårligt, at jeg nu har boet i denne smukke by i 4 år, uden at have set nogle af de mest oplagte steder. Vi er ellers temmelig rejselystne og begejstrede for små og store eventyr både rundt i Danmark og rundt i verden – men vi har slet ikke været gode nok til at opleve Aarhus. Det fik vi gjort bod på i går og oplevede byen på en rigtig sjov og hyggelig måde – fik samtidig smag for mange flere dage af den slags.

Vi startede med en lækker morgenmad på Langhoff og Juul. Jeg havde nemlig aldrig spist morgenmad der, men vidste jo at maden var god …

langhof og juul

 

 

 

Efter en god morgenmad gik vi en lang tur, blandt andet forbi Vor Frue Kirke, hvor jeg havde læst om Kryptkirken der ligger under Vor Frue Kirke og som blev opført i omkring år 1060 og er virkelig godt velbevaret. Vi måtte naturligvis lige en tur ned af trapperne og se den gamle fine kryptkirke, som var meget imponerende – tænk at røre de vægge, som med garanti gemmer på mange spændende historier gennem tiderne.

vor-frue_kirke

Dereftr gik vi timevis rundt  i efterårssmukke Aarhus. Forbi et af Danmarks ældste kollektiver, det der ligger på Anholtsgade 8, og små gader i øgadekvarteret. Vi så på hyggelige baggårde, butikker og steder vi ikke havde været før og drak kaffe og spiste hindbærsnitte hos Moccacity.

Dét er altså en fed og ny måde at gå på opdagelse i sin by på! Bare rundt på må og få. At gå på opdagelse som havde man aldrig været her før. 

anholtsgade-8 pastelfarver

 

 

 

klatretraer

Da Johan og Julie fik fri fra skole hentede vi dem og tog videre på udflugt alle fire. Et smut forbi Botanisk have. Jeg havde aldrig været der, men vi havde talt om at tage derind et par gange – så nu skulle det være.

botanisk-have

Vejret var perfekt, træerne var eftersigende rigtig gode at klatre i og efteråret var så smukt!

Der er virkelig dejligt og Johan og Julie følte sig mægtig meget på hjemmebane, for de havde været der tidligere med deres bedste og farfar. Vi gik tur i de fantastiske væksthuse, med eksotiske planter fra hele verden – det dejligste lille åndehul i byen og så er det helt gratis at komme derind – og derefter en lang dejlig tur rundt i botanisk have. Jeg kan varmt anbefale at tage en tur forbi, og jeg spottede på cafeen i væksthusene at de har en super god børnemenu, som Johan og Julie helt sikkert skal have næste gang, vi kommer forbi og har lidt mere tid.

Var lidt fristet af at tage en tur i Den Gamle By også, men vi kunne lige knap nå det.  vaeksthusene vaeksthusene

Da det var begyndt at blive mørkt og vi så småt var aftensmadssultne besluttede vi at køre ind forbi Aarhus Streetfood og spise aftensmad. Det var endnu en førstegangsoplevelse den dag! Vi blev meget duperet, spiste den skønneste mad og glæder os til at komme igen meget, meget snart.

En virkelig god spise-oplevelse, som satte det perfekte punktum for en helt særlig og dejlige oplevelsesdag.

streetfood

9 kommentarer
 • Helle skrev:
  2. november 2016 kl. 13:11

  I er nødt til at opleve det nye foodmarked på Skt. Knuds torv også!

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2016 kl. 14:12

   Det er på top tre listen til næste tur ind til byen!
   Glæder mig til at opleve det :)

 • Kamilla skrev:
  2. november 2016 kl. 20:47

  Hvor lyder det hyggeligt!
  Vi tager også til Rømø i weekenden, der er simpelthen så skønt!!

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2016 kl. 22:02

   Hej Kamilla,
   Ej, hvor hyggeligt! Rigtig dejlig tur til jer, håber vi får det skønneste mildeste efterårsvejr på øen ;)
   Kh AC

 • Marie skrev:
  3. november 2016 kl. 19:46

  Hej Ann-Christine

  Tak for en skøn blog med masser af dejlig inspiration! Jeg nyder at læse den og har brugt den meget – både til madidéer, men også til at planlægge en rejse til bl.a. Vietnam, som jeg var på tidligere på året. Så nu kommer et lille tip til dig, som – kan jeg læse – også er helt forelsket i Vietnamesisk madkultur: Banh Mi Bandits på Aarhus Street Food laver den absolut BEDSTE banh mi, jeg nogensinde har smagt. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at den slår dem, man kan købe på gaderne i Vietnam ;-)

  Dejlig aften til dig!

  Bedste hilsner,
  Marie

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2016 kl. 08:34

   Hej Marie
   Tusind tak for din søde hilsen! Hvor er det dejligt at høre :) Så hyggeligt at du læser med og også var på rejse i Vietnam – vi drømmer om at komme tilbage dertil en dag.
   Jeg måtte også bare spise en Banh mi hos Banh Mi Bandits – og jeg er HELT enig med dig! De er virkelig i særklasse gode. Jeg bliver nødt til at komme igen og smage de andre varianter næste gang!
   Dejlig dag til dig
   Kh Ann-Christine

 • Ann-Christine skrev:
  4. november 2016 kl. 08:21

  Ej, hvor dejligt at kunne inspirere lidt til at opdage nye steder i Aarhus. Domkirken har jeg også endnu til gode – den må komme med i næste ombæring ‘turist for en dag i Aarhus’. Martin og jeg er helt enige om at vi skal have mange flere halve eller hele dage hvor vi oplever byen :) – og tak for tippet om maden i botanisk have, så holder vi os nok til børnemenuen, den så nemlig rigtig fin ud :)

 • Lene skrev:
  20. oktober 2020 kl. 13:43

  Tak for dejlig inspiration om Århus.
  Hvor spiser man en god middag for to i Århus?

  • Ann-Christine skrev:
   20. oktober 2020 kl. 16:53

   Hej Lene,
   Der er super mange skønne steder, fx Mefisto, mellemrummet eller restaurant ET
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.