Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vores-sommerferieplaner-toscana-italien/

Vores sommerplaner – Toscana Italien

toscana

Vi har netop sat et stort kryds i kalenderen til en dejlig ferie i Toscana – og vi glæder os helt vildt meget. dejligt at have solskin og ferie at se frem til lige nu.

Italien har været et længe ønsket drømmerejsemål for hele familien – jeg har tidligere fortalt om vores lille romantiske drøm, om engang at køre gennem hele Italien i en campingvogn alle fire. En drøm om at opleve hele Italien og gå på opdagelse i de mange fantastiske køkkener og retter, solskinsvejret, kulturen, naturen, bygningerne, menneskerne og alt det fantastiske, som Italien byder på.

Jeg har været i Rom med Martin for 8 år siden, på en forlænget weekend og ellers aldrig været på ferie i Italien. Det var en fantastisk lille tur og gav en god forsmag på, hvad Italien byder på. Mine rejsedrømme om Italien foregår primært i Toscana området, hvor jeg har set så mange smukke billeder fra og hørt om andres dejlige rejsebeskrivelser – og hvor vores rejse nu går til, i starten af den kommende sommer.
toscana

Lige efter nytår fik jeg en mail fra en sød læser af Valdemarsro, som fortalte at hendes far netop havde overtaget et lille rejsebureau, der udlejer lækre autentiske huse i Toscana. Vi skrev lidt frem og tilbage og blev enige om et samarbejde, hvor vi deler vores oplevelse, rejseguides, og gode tips fra en rejse til Toscana med jer, der læser med her på min blog.

Det glæder jeg mig simpelthen sådan til – for udover at skrive om mad, hverdag, bøger og andet hyggeligt , så elsker jeg virkelig at lave rejsebeskrivelser.

Rejsebureauet, Toscana Vacanze,  formidler ferier i de skønneste italienske ferieboliger i det autentiske Toscana. Det kan virkelig være svært at vælge det allerbedste sted ud, for der er så mange fristende steder – her har jeg haft en del gode snakke med Carsten, som ejer rejsebureauet. Han sætter en ære i at hjælpe med at finde det helt rigtige sted – og jeg er ikke i tvivl om, at han brænder for det og ved hvad han har med at gøre.

Carsten har selv rejst meget i Italien og Toscana i særdeleshed. Han har været rundt og besøge og kender samtlige husejere og steder som han formidler – de ejes i øvrigt alle af lokale italienere – så har han på fineste vis guidet os på rette vej til et sted, der lyder helt ideelt og perfekt til os. Nu har vi naturligvis ikke været der endnu, men jeg skal nok fortælle mere og beskrive stedet, området og lave en guide, når vi har været der.

Det der betyder meget for os, og som vi drømmer ved en rejse som denne er, at få oplevelsen af at finde de der små autentiske perler af særlige steder. Det gælder såvel det sted vi skal bo, men også omkringliggende spisesteder, naturen, omgivelserne og venligheden hos menneskerne – og samtidig finde en dejlig ro i bare at være, nyde, opleve og suge til sig. Sådan helt langsomt nærvær.

Til sommer har vi booket en lejlighed hos Casetta di Butia, som ejes af Rosanna og hendes familie. Der er den smukkeste udsigt, pool og gode oplevelser i nærheden. Små italienske byer, lækre spisesteder, natur og en dejlig ro til også bare at nyde det hele. Carsten fortalte mig at de hos Casetta di Butia er utrolig søde, gæstfrie og forkæler deres gæster – derudover er der en skøn restaurant på stedet, hvor Rosannas søster tryller i køkkenet – et kæmpe hit, for selv om Johan og Julie har en alder nu, hvor vi fint kan gå ud at spise lidt sent indimellem, så er det også rart at kunne have et par aftener, hvor vi kan lære stedet at kende og spise skøn mad der.

toscana

Jeg har købt bøgerne ‘Et hus i Toscana’ og ‘Toscana, maden, vinen, kulturen og landskabet‘.
Jeg har endnu ikke læst førstnævnte, men forestiller mig en dejlig feelgood roman, som giver akutte rejselængsler at drømme sig lidt væk på. Den sidste bog har jeg læst lidt i på må og få – den er vidunderlig og giver et skønt indblik i kulturen og livet. En god base for at udforske videre på egen hånd.

I bogen Julie, som jeg blev dybt betaget af, foregår handlingen i Siena i Toscana – og den ville jeg virkelig ønske at jeg kunne læse for første gang på sådan en rejse. Der er altså noget særligt magisk over at læse bøger i de omgivelser de fortælles i …

Hvis I har læst nogle andre helt fantastiske bøger, hvor handlingen udspilles i Toscana eller italien – så tip mig gerne, så vil jeg tage en eller to med i rejsekufferten, når vi skal afsted.

Tip meget gerne med gode oplevelser, steder vi bare må se, opleve eller gode spiseoplevelser. Vi skal bo i det nordlige Toscana, lidt nord for Lucca (og vi har egen bil med) 
toscana

81 kommentarer
 • Michelle skrev:
  2. marts 2017 kl. 10:42

  NUJ, det lyder som en skøn og herlig tur. Jeg var afsted med min mand for et par år siden og det var skønt!

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 21:54

   Uhh tusind tak – den glæder jeg mig til at læse (er hermed bogmærket) :)

 • Stine skrev:
  2. marts 2017 kl. 10:46

  Se filmen til bogen Et hus i Toscana – jeg har netop genset den, og nogen storfilm er det ikke, men netop bare en rigtig feel good-film. Man får lyst til at spise pasta, pizza, solmodne tomater, bruschetta, drikke god vin, tiramisu osv., når man ser den. Se også Spis, bed, elsk, hvis du har den til gode – den kan det samme :)
  Jeg har rejst meget i Italien, sidste sommer ved Como-søen, hvor vi besøgte byen Bellagio. Lidt langt fra hvor I skal hen, men rigtig hyggelig. Og så ELSKER jeg bare Rom. Absolut min all time yndlings-storby – skøn, autentisk arkitektur og stemning, hvorend man vender blikket hen.
  Rigtig god tur – glæder mig til at høre om jeres ferie :)

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 21:57

   Dén glæder jeg mig til – var lidt i tvivl om jeg kun skulle snuppe bogen, men nu er jeg sikker på at jeg må gå all in på Toscana feeling :)
   Lyder som så dejlige rejseminder du har fra Italien – og hvor er det dejligt at I hjælper hinanden her i kommentarfeltet. Jeg snupper også lige de skønne tips :)

  • Catrine saramarie skrev:
   2. marts 2017 kl. 11:45

   Ja, dejlige film.
   Jeg skal på min første rejse til Rom denne sommer, så har du nogle tips jeg bør kende så er jeg åben. ?

   • Stine skrev:
    2. marts 2017 kl. 12:09

    Formentligt henvendt til Ann-Christine, men jeg tillader mig at svare alligevel :)

    Listen er lang…

    Spis is i Gelateria Della Palma ved Pantheon kirken (som selvfølgelig også skal ses). De har mange – som i MANGE – forskellige slags lækker, italiensk is.

    Gå en tur op til Villa Borghese og nyd udsigten ud over Rom, der er fantastisk smukt!

    Tag metroen ud til Eataly lidt udenfor Rom. Har som sådan ikke noget med Rom at gøre, men det er en kæmpe madbutik, et madmekka. Her kan man få alt!

    Se Forum Romanum – kom tidligt om morgenen, når de åbner. Der er en helt særlig stemning, inden stedet bliver invaderet af turister. Gå ind ad bagindgangen mod nordvest – her er ingen kø, og så kan man købe en billet, der også gælder Colosseum. Her er til gengæld altid kø, men med en dobbeltbillet, går man udenom køen og direkte ind. Smart :)

    Restaurant Arlu ude ved Vatikanstaten. Har den skønneste autentiske mad (og mest fantastiske tiramisu!). Der spiser altid mange præster, det er et godt tip at følge efter dem, og se hvor de spiser :)

    Læs i øvrigt Per Pallesens bog om spisesteder i Rom. Den kan anbefales :)

    Håber I får en skøn tur!

    • Catrine skrev:
     2. marts 2017 kl. 12:50

     Tak.
     Nej det var faktisk et spørgsmål til dig Stine ? Åh der er noget at opleve. Jeg glæder mig. Tusinde tak ?
     Catrine

     • Mo skrev:
      2. marts 2017 kl. 17:56

      Tillader mig at blande mig lidt.
      Måske du kan få lidt inspiration til rigtig gode spisesteder her romguiden.dk og Anders Grøndals bog om Roms bedste spisesteder.
      Vi boede midt inde i byen nær ved Trevi, det var rigtig godt, så kan man gå til mange ting og opleve Rom samtidig.
      Lisbeth

 • Dorte skrev:
  2. marts 2017 kl. 10:54

  Det lyder (og ser) da bare mega lækkert. Vi skal selv til Ligurien i år – ret tæt på Cinque Terre, hvis det siger dig noget. Det var faktisk en destination vi så os varme på, da vi for 4 år siden var i Toscana. Jeg er personligt vild med Italien – både Toscana, Piemonte, Ligurien osv og er også stor fan af kør-selv-ferier – det er bare et hit med børn. Glæder mig til at høre om jeres oplevelser. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 21:59

   Århh, hvor skønt! Det ser jo fantastisk ud der (jeg har lige googlet billeder)
   Kh AC

 • Stine LIntrup skrev:
  2. marts 2017 kl. 11:28

  Herhjemme ELSKER vi Toscana, og vores sommerferie går i år igen, igen til Toscana.

  Vi tæller to børn fra 09 og 12 og to voksne. Jeg synes, at vi bruger overraskende meget tid på det sted, vi bor – klassisk agriturismo. Her bader vi i poolen, nyder udsigten, og vi får læst en masse gode bøger. Typisk er der torvedag i den nærliggende by med de lækreste råvarer, så hyggeligt. Rødvin plejer vi at købe på én af de omkringliggende gårde, så får man en snak med vinbonden, og prisen er noget helt andet end i supermarkederne. Vi spiser naturligvis også næsten uanede mængder af skinke, skøn pasta, de lækreste tomater og jeg kunne blive ved. Mange af de steder vi har boet, har der været store haver, hvor man frit har kunne forsyne sig med de lækreste grøntsager.

  Når vi har bevæget os væk, kan jeg anbefale disse steder:

  Lari. Hyggelig lille by med borg og pastafabrik, hvor man må komme med ind i produktionen
  Volterra og San Gimignano. Smuk toscansk by med de flottes renæssance-bygninger
  Cavallino Matto: virkelig godt Tivoli – fantastisk til en børnevenlig tur. Næsten er år efter snakker børnene stadig om det. Maden er elendig, men alt andet er fantastisk og hele parken er plantet til med træer, så I skal ikke frygte varmen
  En køretur gennem Chianti-vindistrekt er så flot, at du næsten må knibe dig i armen
  Det skæve torn i Pisa var børnene overraskede interesserede i
  I år satser vi på en dagstur til Firenze

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:04

   Ih, hvor er du god – og så sødt af dig at dele alle de gode tips. Hver og en er noteret.
   Jeg glæder mig også virkelig meget til den sanselige oplevelse af bare at være der hvor vi er, med alle de lokale goder. Men lidt udflugter skal der også til – perfekt kombination :)

 • Linda skrev:
  2. marts 2017 kl. 11:48

  Ej hvor sjovt, vi har snakket om en tur til Italien til sommer og så sent som i går aftes talte vi om at vi nok burde kigge efter en ferielejlighed – umiddelbart er planen en uge i Toscana og en uge i Rom.

  Da jeg var 14 år købte jeg min første bog omhandlende det toscanske køkken – måske det her 15 år efter var på tide med et besøg? ;-)

  Tak for tippet, det må vi ha kigget nærmere på! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:06

   Det synes jeg lyder som en fantastisk sommerferieplan – så vil der nok også med sikkerhed blive fuldt blus på endnu mere inspiration til det toscanske køkken efterfølgende :)

 • Maibrit skrev:
  2. marts 2017 kl. 11:48

  Åh Lucca <3
  Skal I bo i nærheden af Lucca, er det bestemt en byvandring værd. En hyggelig hyggelig by – husk en gåtur på bymuren :-)
  I år er tredje år i træk vi tager til Italien og andet år i bil… Og i år på et Agriturismo i Toscana med dyr, urtehave man blot tager af til aftensmaden, pool og den skønneste udsigt til bjerge, olivenlund og vinmarker…
  Tror aldrig mine sommerferier kommer til at gå andre steder hen end Italien. Der er så meget at se, så mange indtryk og SÅ meget god mad :-) Rigtig god tur :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:15

   Jeg glæder mig så meget til at opleve Lucca – og endnu mere nu. Det lyder jo fantastisk!
   Tror virkelig også godt, vi kan falde helt og aldeles for Italien som sommerferierejsemål :)

 • Lene skrev:
  2. marts 2017 kl. 11:57

  Fantastisk område I kan glæde jer rigtig meget. vi har tre gange besøgt Agriturismo Valli, også lejet gennem Toscana Vacanse. det ligger lidt nordligere end der hvor I skal være. Der er rigtig mange små hyggelige byer, med deres eget italienske liv og fine spisesteder.
  Hvis I vil køre længere ture kan Cingue Terre og marmorbruddene i Cararra anbefales. Lucca ikke at forglemme, er en hyggeligt by med et stort livligt rundt torv midt i byen.
  God tur, jeg bliver lidt misundelig :-) KH Lene

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:16

   Åh ja, det lyder jo virkelig så fantastisk! Vi glæder os helt vildt – og endnu mere med jeres skønne rejsetips :)

 • Inger skrev:
  2. marts 2017 kl. 12:24

  Hvis du ikke allerede har læst “kvinden der klædte sig nøgen for sin elskede” af jan Wiese, så lån den på biblioteket. En fantastisk bog. Hovedpersonen er en forsker, der finder nogle glemte eller gemte dokumenter i Vatikanets bibliotek om et særligt billede i Sangens dal, og fortidige hændelser fletter sig ind i fortællerens eget liv. Når du har læst sidste kapitel tager man det første igen, for hvordan var det nu lige…. God tur!

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:22

   Tusind tak for tippet – den vil jeg lige se at få reserveret :)

 • Vivi skrev:
  2. marts 2017 kl. 12:27

  Hvor lyder det dejligt:-) Der har vi bestemt heller ikke været for sidste gang. Er selv helt syg for at prøve at stå i lære i det italienske køkken. Det er der i hvert fald mulighed for nogen gange, men vi nåede det ikke på vores sidste tur, hvor vi besøgte Lucca, Firenze og Cinque Terre.

  Kommer I til Firenze er Inferno af Davinci et fantastisk bud på en bog.
  Og ” Et hus i Toscana” samt ” Letters to Juliet” er et par skønne film til at frembringe stemning:-)

  Rigtig god fornøjelse med planlægningen:-) Kh Vivi

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:24

   Tusind tak for de gode tips, film og bog inspiration – det er så skønne ting at føje til min liste.
   Nøj, hvor jeg glæder mig :)
   Kh AC

 • 2. marts 2017 kl. 12:33

  Vi var for et par år siden en uges tid i Lucca – så jeg vil naturligvis klart anbefale denne by. Lej evt et par cykler og tag en tur rundt på muren og se det hele lidt oppe fra :-)

  Når du kører ned igennem det nordlige Italien kan du pludselig kan se nogle hvide bjerge (som om der er sne på toppen) Der er en by hvor de producerer marmor. Selv fortorvene er af marmor. Byen hedder Carrara så vidt jeg husker

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:25

   Årh, der må vi hen en tur også.
   -og jeg glæder mig rigtig meget til at opleve Lucca :)

 • Kathrine skrev:
  2. marts 2017 kl. 13:39

  Jeg var 3 uger i Firenze sidste sommer. Her tabte jeg mit hjerte til den lille by Fiesole oppe på bjerget ca. 10 km udenfor Firenze. Der er en helt speciel stemning og en fantastisk udsigt deroppe. Byen har et gammelt amfiteater, hvor der ofte afholdes koncerter. Endvidere er der på byens torv en super god isbutik med den sødeste ismand. Jeg vil aldrig glemme disse 3 uger <3

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:30

   åhh ja, var det ikke noget med at du var på sommerskole / Ph D eller husker jeg helt skævt?
   I så fald fik du givet min længsel efter at komme til Italien et vældigt skub med din beskrivelse dengang ;)
   Lyder virkelig skønt, kunne godt være fristet til at tage en tur til Firenze også – nu vi er dernede – og så måske snuppe to ekstra overnatninger der.
   Kh AC

 • Asta skrev:
  2. marts 2017 kl. 14:33

  Jeg læste selv Inferno af Dan Brown som foregår i Firenze, da jeg var i Toscana i 2013. Super spændende historisk krimi, og ekstra fedt at læse den mens man er der :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:31

   Det kan være jeg skulle tage at genlæse den – det er ved at være længe siden, så det kunne den nok snildt klare :)

 • Natascia skrev:
  2. marts 2017 kl. 17:01

  antica macelleria cecchini er et besøg værd. Det ligger dog 1.5 times kørsel fra hvor i skal være (chanti classico) men skulle i overveje en tur i område skal i slå vejen forbi og nyde et helt specielt måltid mad – men husk at bestil bord på forhånd, det er eftertragtet og ikke uden grund. En vinsmagning skal i heller ikke snyde jer selv for, og det bedste sted finder i ved at spørge jeres værter, hvem de vil anbefale i området. san gimignano er en hyggelig lille middelalderby med fantastisk udsigt, det skal man også opleve og ikke mindst den kendte hvidvine Vernaccia di San Gimignano.
  La Ménagère i Firenze er en hyggelig “lille” cafe som jeg også vil anbefale jer at besøge, hvis i planlægger en dag til Firenze, ligesom mercato centrale Firenze, det skal man næsten også opleve! Jeg elsker Toscana, de smukke omgivelser, maden, vinen og den afslappet stemning som hersker på et agriturismo. Vi har holdt sommerferie i Toscana 3 gange i 3 forskellige områder, og alle gangene har det været en fantastisk oplevelse!
  Håber det gav lidt inspiration til jeres ferie i toscana

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:32

   Det gav så meget inspiration med dine skønne tips – og i det hele taget også en endnu større forventningens glæde.
   Tusind tak for at dele ♡
   Kh AC

 • Marianne skrev:
  2. marts 2017 kl. 19:01

  Min familie og jeg elsker Toscana vi har 2 gange været et par uger på en gammel vingård ved San Gimignano – en by der varmt kan anbefales at besøge og ikke mindst Gelateria Dondoli der laver verdens bedste is.
  Siena har vi besøgt begge gange, hvor vi tog ind til byen ved 8-8.30 om morgenen. Det var let at få et parkeringsplads tæt på centrum og det var så hyggeligt at sidde og spise morgenmad på en cafe på det store torv og se byen vågne.
  Så kunne man gå rundt nogle timer inden byen blev fyldt med de mange andre turister.
  Glæd jer I kommer til at elske det hele.

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:34

   Det er jeg også sikker på at vi gør – der er bare et eller andet ved Italien … man ved bare på forhånd at det er fantastisk! ♡
   Og det er så godt et tip med at komme tidligt afsted og spise morgenmad mens man oplever byen vågner. Vi gjorde det meget da vi var ude at rejse i Asien, og det er der bare noget helt særligt ved.

 • Anni skrev:
  2. marts 2017 kl. 19:27

  Hej A.C.
  Vi skal også til Toscana i år. Vi blev forelsket i området for nogle år siden , og der blev min drøm at holde sølvbryllup dernede. Det er så i år. Vi har lejet en vingård mellem Pisa og Firenze , plads til 45 personer. Har så inviteret familie og venner til en uges ferie hvor vi så fejrer vores sølvbryllup. I skønne omgivelser, dejlig vin og det skønne italienske køkken.
  Go ferie til dig og din familie, glæde mig til at læse om den .

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:36

   Årh, hvor lyder det fantastisk og helt og aldeles vidunderligt!
   Sådan en fest kunne jeg godt drømme om at holde en gang. Jeg må tjekke lokationerne ud når vi er der ;)
   Rigtig godt fornøjelse til jer ♡ Sikke en mindeværdig oplevelse.
   Kh AC

 • Helene skrev:
  2. marts 2017 kl. 20:40

  Det lyder så skønt:-) Vi har rejst rundt i Italien med campingvogn flere gange med vores børneflok. Det er et fantastisk land at rejse i. Italienerne er vilde med børn, naturen og byerne er fantastiske, og maden er bare den bedste.

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:38

   Det lyder også bare som en helt vildt hyggelig måde at rejse på!
   Vi glæder os :)

 • Jeanett Hansen skrev:
  2. marts 2017 kl. 20:50

  Blot et tip – sæt jer ind i hvor der er indført miljøzoner i de områder i kører i. Man får ret hidsige bøder for at køre ind uden tilladelse (PS taler af erfaring!).

  Ellers er Sienna en skøn by og ligeledes tårnbyen San Gimignano hvor hele byen er bilfri.
  Greve in Chianti er og fin hvis man vil have indblik i vindistriktet Chianti.

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:39

   Super godt tip – den giver jeg fluks videre til Martin ;)

 • Nanna skrev:
  2. marts 2017 kl. 22:37

  Ej, men det er jo et indlæg som sendt fra himlen her.
  Vi har netop i går booket ferie i Toscana. Vores første kør selv ferie til Italien.
  Min mand og jeg var på Sicilien inden vi fik børn, men kender ellers intet til Italien, så vi er meget spændte (også på den laaaange køretur med to børn på 9 og 7 år, som ikke er specielt begejstrede for at køre langt).
  Men nu skal det prøves. Vi har kigget meget længe på nettet, og NØJ hvor har det været et svært valg, for der var godt nok mange lækre muligheder. Vores oprindelige plan var noget ala jeres. Det skulle være autentisk – ingen campingplads ved Gardasøen med 700 andre danskere til os ;-)
  Efter en del overvejelser (og et realistisk blik på vores ret aktive unger) valgte vi dog alligevel en “feriepark” med stor pool og andre aktiviteter, som fremstår knap så autentisk, men som forhåbentlig bliver en dejlig base for afslapning og sjov. Så må vi tage på udflugter i området for at opleve den mere autentiske stemning.

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2017 kl. 22:47

   Hvor lyder det som en virkelig skøn ferie I har planlagt! Man bliver jo helt vildt ekstra forventningsfuld af alle de skønne inspirerende kommentarer der er kommet.
   Jeg har faktisk planer om at skrive et indlæg op til vores rejse om gode tips til ‘kør langt’ ture med børn. Vi er alle fire ret glade for at køre på tur og har gjort det flere gange, så der er samlet lidt tips og ‘ting der virker for os’ op undervejs, som jeg gerne vil dele i et indlæg inden sommerferien.
   Ha´ en helt fantastisk ferie – og rigtig god fornøjelse med forberedelserne og forventningens glæde her de næste måneder :)
   Kh AC

 • Dorthe Ravn Breindal skrev:
  3. marts 2017 kl. 08:32

  Hej :-) Vi har også lejet et hus i Toscana via sammen bureau for år tilbage da vores børn var 5,9,12 år. Det var skønt! Dejligt lige at blive mindet på det igen. Jeg husker det som en virkelig skøn familie ferie med tid til dejligt samvær, lækkert mad og fed italiensk stemning. Du kommer til at elske det. Smukke sten terasser med krydderurter i bedene til fri afbenyttelse, stille morgener med morgenmad i nattøj med udsigt over bjerge og pool, og det vi især taler om endnu er lækre middage på de små lokale restauranter hvor der kun blev talt italiensk og vi blev forkælet med alt muligt lækkert af kokken og følte os små berusede af kærlighed, vin og taknemmelighed. Jeg drømmer stadig om at leje et stort hus i Toscana og tage derned med venner eller familie engang. Nu er “børnene” 14,18 ,20 og vil heldigvis alle gerne med på familieferie. Nu laver vi andre ting end da de var små…sidste år tog vi på surfer ferie i Portugal og i år tager vi på 3 ugers road trip i USA, starter med 6 dage i New York og så ud derfra….det bliver vildt!

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2017 kl. 11:50

   Jeg er i fuld gang med at læse bogen ‘et hus i Toscana’ og jeg har imellemtiden taget mig selv i at google ‘køb hus i toscana’ et par gange … haha. Jeg tror også jeg kommer til at elske det og det er simpelthen så skønt at høre om alle de skønne rejseminder fra det område. Lyder som de dejligste minder I har haft – og som I får gennem alle jeres dejlige ferier.
   Rigtig god ferie i år, det lyder virkelig også helt fantastisk!

 • Ida skrev:
  3. marts 2017 kl. 08:44

  Toscana er fantastisk. Vi har været der tre gange – to gange har vi lejet bolig gennem Toscana-Vacance og været ovenud tilfreds.
  I vil elske Toscana. Maden, kaffen, stemningen – man bliver bare så glad i Italien.
  Kan anbefale en cykeltur på familiecykler på borgen i Lucca.. og så en lækker italiensk is efterfølgende..

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2017 kl. 11:51

   Super tip med cykeltur på borgen, det vil vi prøve og mindst en gelato om dagen ;)

 • 3. marts 2017 kl. 10:51

  I skal virkelig glæde jer!
  Toscana er pragtfuld! Vejret er fantastisk og italienerne temperamentsfulde – på den søde, naturlige måde. Vi var i Toscana forrige år, og min mand og jeg blev enige, at havde vi råd til det, havde vi købt et lille italiensk stenhus dernede, midt i vindruemarker og oliventræs plantager. Der er så smukt! Vi har været i Italien to gange, den første gange var vi på Amalfikysten, hvor vi netop også boede på et privatejet “agriturismo” hotel, helt op på klipperne :) Al grønt og frugt kom fra eget landbrug, og smagte virkelig af meget! Den anden gang startede vi i Firenze og endte i Toscana.
  Jeg har skrevet rejseguides både fra ferien på Amalfikysten og Toscana her:
  http://bydianawi.com/mini-rejseguide-til-firenze-og-toscana/
  http://bydianawi.com/ferie-tilbageblik-amalfikysten-minori-capri-og-pompei/
  Kh Diana

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2017 kl. 11:55

   Åh altså hvor jeg glæder mig – og jeg tror også vi kommer til at drømme om italienske stenhuse og at flytte dertil på et tidspunkt. Jeg er en notorisk hus-drømmer, når jeg er ude at rejse ;)
   Glæder mig til at læse dine guides om lidt
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

  • Susanne Wraae skrev:
   3. marts 2017 kl. 18:24

   Elsker også Italien, og især Toscana (og Rom ), vi skal selv på en lille retro kør selv tur til Garda søen.
   Hvis I er på tur lidt syd på, kan jeg anbefale denne restaurant i den landsby i bjergene:
   levecchiecantine.it
   De er gode til det italienerne gør så godt, laver fantastisk mad af få ingredienser.
   Kan også anbefale amphi teater, hvor bla Bocelli høre til:
   in-italia.dk/italien/toscana/lajatico/andrea-bocelli-koncert-paa-teatro-del-silenzio/
   Og får I smag for middelalder byer, kan jeg også anbefale San Gimignano
   forzaitalia.dk/san-gimignano/
   Og Volterra
   forzaitalia.dk/volterra/
   Og og og ☺
   Sanne

   • Ann-Christine skrev:
    6. marts 2017 kl. 12:07

    Tusind tak for alle de dejlige tips ♡

   • Susanne Wraae skrev:
    3. marts 2017 kl. 18:26

    Hov, landsbyen ned restauranten, var Chianni ?

 • Lise skrev:
  3. marts 2017 kl. 17:12

  Uhhhhh jeg ELSKER Toscana. Har du mon set filmen der er baseret på bogen “et hus i Toscana”? Så får du serveret Toscana, som man forestiller sig. Det foregår i/omkring Cortona, som er den fiiiiiiiineste hyggelige by <3

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2017 kl. 12:07

   Jeg er i fuld gang med at læse bogen og vil se om jeg kan finde filmen et sted – den er udgået på samtlige streamingstjenester og kan heller ikke lejes i DK, men måske lykkedes det via amazon. Vil så gerne se den :)
   Kh AC

   • Lise skrev:
    6. marts 2017 kl. 15:05

    Øv jeg håber du finder den. Prøv biblioteket????

    • Ann-Christine skrev:
     7. marts 2017 kl. 10:26

     De har den desværre ikke … jeg leder videre :)

     • Carsten skrev:
      7. marts 2017 kl. 16:08

      Hej Ann-Christine,
      du kan streame den på enten Netflix eller Blockbuster…

      mvh
      Carsten

      • Ann-Christine skrev:
       9. marts 2017 kl. 09:30

       Den er der desværre ikke længere … Men man kan vist tilsyneladene købe den på blockbuster til download, så det satser vi på at gøre i weekenden :)
       Kh AC

 • Polichronis skrev:
  4. marts 2017 kl. 08:43

  Hej Ann-Christine
  Jeg har laest med laenge og kan bare sige, at jeg elsker alt her hos dig. Det er nogle dejlige stemningsfulde billeder, opskrifter, der er nemme at gaa til og man faar lyst til at hoppe i koekkenet med det samme og ogsaa gode ikke-koekken emner, hvis du forstaar.
  Jeg bor nu i Graekenland, men boede i Firenze i 5 aar inden da. Firenze er en skoen by med en saerlig atmosfaere isaer weekend og aften. Soendag formiddag er der fyldt op med italienere i deres fine toej paa vej ud til kaffe eller frokost. Der er bare saa hyggeligt, selvom det er en stor by.
  Og husk lige at italienere ikke gaar saaaa meget op i at vaere praecise.
  Hilsen Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2017 kl. 12:18

   Hej Rikke,
   Hvor er det dejligt at høre at du har det sådan med min blog ♡ det er jeg virkelig glad for!
   Tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Hella skrev:
  4. marts 2017 kl. 17:17

  Husk Cinque Terre

 • Lene skrev:
  6. marts 2017 kl. 16:58

  Suk … For første gang i 12 år går turen for os ikke til Toscana og især Siena som er mit andet hjem. Har boet og læst italiensk i Siena og kender byen som min egen bukselomme ;-)

  Jeg tænkte lige med det samme, at I må forsøge at besøge byen en onsdag ! Der er nemlig et kæmpe marked i byen, med alt fra vildt lækre lædersko til frugter og grøntsager som vi kun kan drømme om at få herhjemme ! Selvom markedet er stort, så kan man sagtens tage børn med og man skal ikke være bekymret for lommetyve – markedet besøges især af de lokale og jeg har aldrig oplevet en utryg stemning der. I “afdelingen” for mad, kan man få lavet de lækreste pannini med porchetta til 2 euro stykket og deres porchetta er bare til at dø for :-)

  Siena har i modsætning til Firenze IKKE overgivet sig til turismen og derfor kan den for nogle virke en anelse ugæstfri. Men jeg har nu altid nydt den autentiske stemning som hele byen summer af ! Her holder de fleste butikker og restauranter stadig lukket om mandagen, og rigtig mange restauranter åbner først efter kl 19 – for det er jo på det tidspunkt at italienerne går ud og spiser ;-)

  Af hensyn til jeres børns korte ben, vil jeg anbefale jer at parkere jeres bil i p-huset Fontebranda. Der vises af til dette og da man alligevel kommer til at betale for parkering kan det lige så godt ske i et køligt p-hus ;-) Men det gode ved Fontebranda er at der lige 50-100 meter derfra er rulletrapper OP til byen. Siena ligger jo på en bakketop og de har i den grad nogle ret stejle gader, så derfor er der rulletrapper flere steder i byen :-)

  Via Citta er Hovedgaden/Strøget gennem byen og her er alle turisterne i fast gåsegang ned til Piazza del Campo – drej endelig AF den gade når I har set den ! I vil komme ud i de skønneste gader hvor der bare er stille og roligt – her kan byen rigtig opleves ! Og byen er indrettet således at det faktisk er umuligt at farer vild, så være ikke bange for at udforske den lidt :-)

  En god frokost med de lækreste pizzaer fåes på Restaurante Quattro Cantoni som ligger på Via Stalloreggi, lige bag ved domkirken. Overdriver ikke når jeg siger vi har prøvet alle deres pizzaer ;-)

  På Piazza Del Campo er der kun et sted der er værd at sætte sig, og det er Bar Il Palio, her får man de lækreste Aperol Spritz og samtidig kan man sidde og nyde stemningen blandt et fast italiensk klientel.

  Min erfaring med Italien når vi taler mad – så undgå steder hvor der er flest turister ! Lyt efter om der tales italiensk ved bordene og vær ligeglad med om tjenerne taler engelsk, det kan kun være et plus hvis de ikke gør ;-)

  Rigtig god tur – håber det bliver pragtfuldt :-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. marts 2017 kl. 10:34

   Åhh, hvor jeg drømmer mig væk til skønne skønne oplevelser bare ved at læse dine fine beskrivelser!
   TUsind tak for at dele de gode tips
   – jeg tror næsten at vi taber vores hjerte til Italien ♡

 • Therese skrev:
  6. marts 2017 kl. 19:37

  Hvor lyder det skønt! Hvor er den fine marmorplade fra?

  • Ann-Christine skrev:
   7. marts 2017 kl. 10:35

   Den er helt hjemmelavet – se hvordan her ;)

 • Anne skrev:
  6. marts 2017 kl. 22:49

  Hej Ann-Christine,

  Ville lige sende en anbefaling afsted, nu hvor det handler om Toscana… Vi tog på en rundrejse i området for et par somre siden, og San Gimignano var helt klart vores yndlingssted sammen med Lucca. Så charmerende og smukke borgbyer – på hver deres måde! (Og hvis I kommer forbi San Gimignano, så er der en økologisk vingård kort derfra, som serverer superbe økologiske råvarer til deres vin med den mest fantastiske udsigt fra deres terrasse. Og I selve byens midte noget nær den bedste is, jeg har smagt – og vi nåede at smage den adskillige gange inden vi skulle videre…)

  Derudover vil jeg lige tilføje, at jeg synes, du har en skøn blog! (Det er faktisk den eneste blog, som jeg følger)

  Mvh. Anne

  • Ann-Christine skrev:
   7. marts 2017 kl. 11:16

   Jeg har skrevet den vingård på toppen af vores liste – det lyder jo som det helt perfekte sted til vores smag :)
   Det glæder jeg mig meget til at opleve og San Gimignano.
   Tusind tak for anbefalingen og tippet – og for din søde hilsen til min blog! Det er jeg rigtig glad for at du synes
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh AC

   • Irene skrev:
    1. juni 2019 kl. 21:30

    Hej
    Kan du oplyse hvad den vingård hedder – vi skal nemlig afsted til sommer:-)
    Mvh irene

    • Ann-Christine skrev:
     3. juni 2019 kl. 06:52

     Vi boede hos Casetta di Butia, det var et rigtig hyggeligt sted, dog ikke en vingård, men de havde vinmarker :)

 • Jette skrev:
  7. marts 2017 kl. 15:25

  Mercato Centrale i Firenze er et besøg værd. Der er markedsboder nederst, og ovenpå finder du en masse streetfood boder. Vi nåede desværre ikke at prøve nogen af dem, men det så i hvert fald spændende ud :)

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2017 kl. 09:30

   Lyder fantastisk – det er fluks skrevet på vores liste :)

 • Michael skrev:
  21. marts 2017 kl. 11:03

  Fedt. Vi har lige booket en uge i uge 27 på Casetta Di Butia, igennem Vacanza Toscana. Vi er meget spændte. Det er vores første kør-selv-ferie til Italien :) Så vi vil da lige følge med på din blog her. Hvilken uge skal I være der?

  • Ann-Christine skrev:
   22. marts 2017 kl. 08:53

   Ej, hvor fantastisk!
   Vi skal afsted før jer, så jeg når fint at få skrevet gode tips og inspiration til turen her på bloggen inden :)
   Rigtig god fornøjelse med ferieplanlægningen til jer

   • Micha skrev:
    22. marts 2017 kl. 19:05

    Tak! Glæder mig til at læse mere om stedet og området.
    Jeg er noget i tvivl om køreturen/ruten derned, da det som sagt er vores første gang på kør-selv. Overnatning undervejs – 1 stop vs. 2 stop, osv. Alt mulig praktisk. Men vi glæder os! God tur til jer.

    • Ann-Christine skrev:
     23. marts 2017 kl. 11:05

     Mange tak :)
     Vi er også i fuld gang med at lave research til gode stop-steder undervejs og overvejer at tage turen over 2-3 overnatninger. Så vi kan komme med lidt blandende inspiration til gode stops på turen :)

 • Tatiana skrev:
  1. juni 2017 kl. 06:26

  Hej Ann-Christine,

  Toscana er vidunderlig – rigtig, rigtig god ferie! :D
  Vi fik i januar vores første barn og er lidt rejse-tossede, men det er en hel ny verden, når man skal have et barn med. Hvor rejste I hen, da børnene var helt små? Vi tænker først at rejse til næste år, hvor hun er mellem 1-1,5 år. Men lidt inspiration ville ikke gøre noget, kan jo se, I har været vidt omkring :)

  De bedste hilsner,
  Tatiana

  • Ann-Christine skrev:
   1. juni 2017 kl. 11:47

   Hej Tatiana,
   Så dejligt at være rejsetosset – samme her :)
   Vi har tvillinger, så vi valgte at vente med at rejse til de var lige omkring 3 år (der er en hel del mere praktik med 2 x bleskift/middagslure og en tvillingeklapvogn) – men havde vi fået et barn ville vi sagtens have kunnet finde på at rejse mange af de samme steder vi efterfølgende har været.
   Jeg har skrevet et indlæg her om at rejse med børn, og der er en del gode tips i kommentarfeltet også.
   Håber du kan bruge de tips :)
   Kh AC

 • Stefan Bengtsson skrev:
  5. maj 2019 kl. 10:29

  Hej Ann-Christine, vi har boet hos Rosanne næsten hvert år i de sidste 14 år. Vi har spist på rigtigt mange steder i området og i Lucca hvor Osteria Via S. Giorgio er vores favorit. Noget af det bedste mad vi har fået i Italien er dog nede i hjertet af Toscana på Osteria Volpaia. Så hvis I vil have en madoplevelse så søg efter Volpaia. De laver også nogle af de bedste Chianti Classico vine.

  • Ann-Christine skrev:
   5. maj 2019 kl. 10:48

   Hvor er det dejligt at høre, lyder som nogle skønne ferier I har :)
   – og mange tak for tippet, det vil vi prøve hvis/når vi kommer på de kanter igen
   Kh AC

 • Mil skrev:
  24. september 2019 kl. 15:52

  Hej! Jeg så lige dette indlæg i forbindelse med, at jeg leder på nettet om info til rejser til Toscana :) Har du skrevet nogen guide eller indlæg efter turen?

 • camilla skrev:
  22. april 2020 kl. 18:09

  Hej
  jeg vil bare lige sige tak for at, alle de fine inspirationer til opskrifter, jeg har en mand og 2 børn, som er godt tilfreds, med det jeg får lavet :D
  fortsæt det gode inspirations arbejde :)

  Mvh Camilla

  • Ann-Christine skrev:
   23. april 2020 kl. 10:58

   Hej Camilla,
   hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen :)
   Kh Ann-Christine

 • Gitte skrev:
  15. september 2020 kl. 11:16

  Hej :-) Kan I anbefale et godt og børnevenligt agriturismo? Der er så mange at vælge imellem, at det kunne være godt med en god anbefaling. Kh. Gitte

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.