Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/weekendophold-paa-fakkelgaarden/

Weekendophold på Fakkelgaarden

reklame – tak til Fakkelgaarden for skøn (og uforpligtende) invitation
fakkelgaarden_ophold

De sidste måneder har vi taget en del ture til den sydlige del af Jylland … Johan og Julies oldemor bor der og vi har desuden været hele to gange nede og se sort sol. Der er virkelig smukt i Sønderjylland og i fredags kørte Martin og jeg afsted mod Fakkelgaarden, som ligger smukt ved vandet med kig over Flensborg Fjord.

Fakkelgaarden havde inviteret Martin og jeg på overnatning og en yderst lækker gourmet middag med gode vine til. Åh så lækkert! Vi prioriterer ikke så ofte at tage ud at spise lange middage uden børn, men har som regel dem med og oplever det slet ikke som et savn at have tiden til den slags. Det skal nok komme igen, engang. Men når det så er sagt, så var det virkelig, virkelig lækkert, romantisk og hyggeligt at have en skøn aften, bare Martin og jeg.

Det er lidt pudsigt, for hver gang jeg har skrevet om at vi var i Sønderjylland det seneste stykke tid, på enten instagram eller bloggen, så har en eller flere læsere anbefalet mig at besøge Fakkelgaarden ved lejlighed. Og det forstår jeg virkelig godt, for efter at have været der i weekenden, får stedet, maden, opholdet og de søde mennesker på stedet, også mange varme anbefalinger herfra.

kage-fakkelgaarden

Vi blev budt velkomne med kaffe og kage – valget stod mellem to lækre kager, og vi valgte naturligvis en af hver og delte dem begge. Smart, for så er valget ikke så svært og man får smagt to kager ;)

Hvilket har givet anledning til en lille notits til snart at få lavet en lækkert hjemmelavet othello lagkage; ohhh my … det er hundrede år siden jeg har smagt sådan én. Megamums!
Så lidt afslapning på værelset og en skøn gåtur ved vandet inden middagen.

champagne

Aftenens gourmet middag blev indledt med rosé champagne og de skønneste sprøde, krydrede og salte hapsere i pejsestuen. Så var appetitten vakt …

fakkelgaarden-gourmet

Vi elsker at sidde over maden i lang tid, men det er sjældent at det er aftensmaden der giver mulighed for det hjemme hos os – nærmere morgenmåltiderne og brunch. Men nu havde vi muligheden og den greb vi!

I fem skønne timer lod vi os forkæle med de lækreste retter og vine afstemt perfekt til. Brødet var lunt og nybagt, stemningen var herlig uformel og betjeningen i top.

Vi havde det så hyggeligt og rart.

fakkelgaarden-restaurant

fakkelgaarden-middag

Det er spændende at prøve forskellige typer af restauranter og jeg spiser lige så gerne på en god rustik bistro som en fin gourmetrestaurant – men en fællesnævner, som jeg generelt godt kan lide, er når maden er genkendelig og på den måde inspirerende til madlavningen hjemme i eget køkken. Det er helt bestemt både skægt  og spændende med molekylær gastronomi, men det er altså genkendelig velsmagende mad af god kvalitet, som mit hjerte banker for.

Jeg blev derfor lige lidt ekstra glad for, at maden her på Fakkelgaarden både var genkendelig, udfordrende, smagte helt fantastisk og gourmet niveau på én gang.

fakkelgaarden_gourmet

dessert

fakkelgaarden-morgenmad

Jeg er kæmpe fan af morgenmad, og det er ofte der, hvor vi herhjemme forkæler os både med tid og gode sager til ganen i weekenderne. Jeg blev derfor begejstret, da vi om morgenen blev anvist et bord og tjeneren så anrettede vores bord med små flasker juice, brød i kurv, lækre anretninger, skåle med frugt og alverdens andre gode ting.

Virkelig prikken over i´et og morgenmadsoplevelsen samlede fuldstændig oplevelsen af et ophold med forkælelse fra start til slut.

fakkelgarden-

vaerelse-fakkelgarden

Vores charmerende værelse, med lille altan og udsigt over Flensborg Fjord, så hyggeligt!

fakkelgaarden-vaerelse

10 kommentarer
 • Henriette skrev:
  24. november 2015 kl. 09:50

  Min veninde harfornyligt været på fakkelgården med sin kæreste og fortalte også rigtig godt om det.
  De havde købt et ophold via spotdeal, og jeg overvejer selv om det ikke kunne være en julegaveide til min mand i år.
  Tak for billeder og fortælling, det ser dejligt ud! :-) Jeg kan virkelig godt lide dine rejse og oplevelsesbeskrivelser og må indrømme at jeg læser indimellem dine rejseindlæg for bare at drømme mig lidt væk :-)

  • Ann-Christine skrev:
   25. november 2015 kl. 09:57

   Så god en ide med spotdeal, jeg har ikke selv brugt det tidligere men har da lige været inde og lure (og er blevet temelig fristet af en del gode tilbud!)
   Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om mine rejseindlæg, det er jeg rigtig glad for at du synes :)
   Kh AC

 • mette skrev:
  24. november 2015 kl. 10:17

  Det ser virkelig dejligt ud og jeg kan godt følge dig med at det er meget mere inspirerende med genkendelig mad, selv om spøjst skum og den slags også er meget sjovt.
  God dag til dig

  • Ann-Christine skrev:
   25. november 2015 kl. 09:58

   Mange tak og rigtig dejlig dag til dig også :)

 • 24. november 2015 kl. 21:43

  Åh, hvor skønt:-)
  Var der selv for 1000 år siden, og jeg kan se at de stadig har fuldstændig styr på tingene!

  • Ann-Christine skrev:
   25. november 2015 kl. 09:59

   De har fuldstændig styr på det – og det var så fedt at opleve hvor dedikerede de også var til stedet og den gode oplevelse.
   Så skønt!

 • Grethe Sæther skrev:
  25. november 2015 kl. 09:25

  Fakkelgården er toppen med fantastisk mad ( super kokke ) og skønne omgivelser – savner at komme tilbage ?. Grethe Sæther

  • Ann-Christine skrev:
   25. november 2015 kl. 10:02

   Hvor dejligt at du også har haft en skøn oplevelse der :) Fantastisk sted
   Kh AC

 • Rasmus Nielsen skrev:
  25. november 2015 kl. 16:10

  Hej Ann- Christine

  Det lyder som et super ophold .

  Jeg er lidt nysgerrig. Hvis opholdet det havde levet op til forventningerne eller maden havde været velsmagende , ville så skrive en kritisk anmeldelse ? (nu hvor du – uopfordret er blevet inventeret) .

  • Ann-Christine skrev:
   26. november 2015 kl. 15:33

   Hej Rasmus,
   Det var det virkelig også :)
   Jeg går lige ud fra at der skal smides et ‘ikke’ ind i dit spørgsmål? – altså hvis opholdet ikke havde levet op til forventningerne osv …
   For langt det mestes vedkommende er jeg helt god og temmelig flittig til at sortere fra på forhånd, hvis jeg fornemmer at jeg ikke vil blive begejstret.
   Men hvis jeg takker ja til en invitation og jeg fx ikke er begejstret for maden eller lign – så vil jeg overveje kraftigt om oplevelsen overhovedet skal omtales. Og hvis jeg vælger at omtale det, så hvordan.

   Udgangspunktet her på Valdemarsro.dk er at tage udgangspunkt i de gode ting, så jeg ser det ikke som min opgave at være kritisk anmelder – det er der mange andre der er meget bedre til end jeg og hvor rammerne er der til det.
   Jeg vil dog aldrig forpligte mig eller føle mig forpligtet til at anbefale noget, som jeg ikke kunne stå inde for. Hvis læsere af bloggen bliver skuffet og ikke kan regne med at jeg skriver hvad jeg mener – det duer slet ikke. Der værner jeg meget om min intregritet. Og det betyder meget for mig at være troværdig.
   Lang snak – men nej, var jeg blevet skuffet, ville opholdet slet ikke blive omtalt og jeg ville tage en snak med stedet om hvorfor. Havde der været en enkelt eller flere små vigtigt ting, der i mine øjne burde optimeres for at give en bedre oplevelse – så ville jeg nævne det i indlægget.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.