Æbleboller


Æbleboller med groft revet æble er noget så efterårshyggelige og jeg synes de syrlige æbler skulle have modspil af lidt kanel og græskarkerner.
Jeg har brugt æbler fra vores æbletræ, de er syrlige og friske, men så absolut spiselige. Bruger man sødere æbler, kunne jeg godt forestille mig, at bollerne her blev sådan helt dessertlækre.
Johan og Julie fik æbleboller med i frugtmadpakken og jeg tror da også, at de får serveret et par stykker igen, når de kommer hjem fra børnehaven senere.
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbleboller
- 3,50 dl koldt vand
- 1 dl kærnemælk, eller yoghurt naturel
- 10 g gær
- 150 g æble, groftrevet
- 50 g finvalset havregryn
- 1 tsk stødt kanel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 375 g hvedemel
- 50 g græskarkerner
- 1 tsk salt
- 1 æg, til pensling
Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt kærnemælk, æble, havregryn, kanel, fuldkornsmel og salt. Rør det godt sammen med hvedemel. Rør dejen sammen på røremaskine eller med en ske. Lad dejen hæve tildækket i 1 time på køkkenbordet og sætter derefter dejen i køleskabet til næste dag.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, skær dejen ud til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg og bag æblebollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg prøvede at lave æblebolle opskriften igår og det blev total mislykket, dejen var alt for våd med den skrevet mængde mel og den hævede meget lidt så da de var bagt var de bare helt flade. så det er ikke en opskrift til mig mere,
Hej Ann-Christine
Kan de bages på bagestål ved højere grader.
Mvh Mette
Hej Mette
Ja, det kan de fint. Du må lige prøve dig lidt frem med temperaturen. Jeg ville varme bagestålet op til 250 grader og skrue ned til 200 når bollerne kommer i ovnen, så de får mulighed for at hæve godt op. Så kan de få lidt højere temperaturer igen tilsidst, hvis du gerne vil have en ekstra sprød skorpe.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for alle de gode opskrifter på din side. Jeg læste om æblebollerne, kan jeg undlade græskarkernerne ?
Hilsen
Lise-Lotte (Sverige)
Hej Lise-Lotte
Tak for din søde hilsen. Man kan godt undlade græskarkerner, eller erstatte med andre nødder/frø/kerner
Godt nytår
Kh Ann-Christine