Æbletærte med marcipan


Æbletærte med marcipan er en rigtig skøn og lækker efterårsnydelse. Perfekt når de danske æbler er plukkemodne i efteråret og klar til at blive brugt til kager, kompot, grød og andet dejligt i køkkenet, foruden at blive spist og nydt som de er.
Denne æbletærte smelter i munden og er nemt at bage. Jeg kan rigtig godt lide at servere den lun og nybagt med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den er også dejlig at servere kold og hvis man bager den i forvejen, så kan den snildt lunes lidt inden servering.
Prøv også: flere opskrifter med æbler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbletærte
- mørdejstærtebund
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand
- Marcipanfyld
- 200 g marcipan, groftrevet
- 125 g smør, stuetemperatur
- 50 g sukker
- 2 æg
- 40 g mandelmel
- 1 tsk stødt kanel
- Derudover
- 300 g æble, skåret i tynde skiver
- 30 g sukker, til at drysse over
Tærtedej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over bunden. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønnerne til blindbagning.
Marcipanfyld
Pisk marcipan, smør og sukker godt sammen, til det er ensartet. Pisk et æg i ad gangen. Bland mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen. Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten. Drys med lidt sukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast.
Server æbletærten med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Så har jeg endelig fundet opskriften på den perfekte tærtebund 👏. Jeg har altid haft bøvl med tærtedej, enten var den for tør og gik i småstykker, eller for våd med samme resultat – denne er så nem, og god idé med at rulle den helt ud til rigtig størrelse, inden den kommer i køleskab. Det gør hele processen meget nemmere. Nu står den i ovnen, og vi glæder os til at spise den 😄.
Hej Susanne
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Hejsa, kan man bruge planter baseret smør i dejen og fyldet i stedet for almindelig smør?
Vh Nanna
Hej Nanna
Det må du endelig prøve af. Jeg har ikke testet det, men det er da forsøget værd :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for input.
Ja æbler kan have forskellig væske indhold og ovnen af forskellig karakter …
Men … jeg har meget svært ved at tro at længere bagetid eller andre æbler vil få alt det flydende smør til at ‘forsvinde’.
Den var stadig dejlig så jeg må prøve igen :-)