Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrodschips-sprode-og-sunde/ Kiks Snacks

Havregrødschips

Havregrødschips er en lækker snack som kan varieres i det uendelige og med mange typer af grød, krydderier, nødder og kerner. Havregrødschips er glimrende til tapasanretninger, som tilbehør til en forret eller suppe – i de tilfælde ville jeg bruge mere spicy madkrydderier, som fx spidskommen, paprika og chili.

Vi har indimellem en rest havregrød tilbage fra morgenmaden. Ofte kommer jeg resten i en brøddej, men det er også et kæmpe hit at lave sunde og sprøde havregrødschips.

I går brugte jeg kanel i rigelige mængder, en smule kardemomme og skønne mandler – en kombination som gav skønne sprøde chips! Perfekt til en lille rar pause med te og boglæsning.

PT45MPT5M1

Havregrødschips

Tid i alt45 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed3 dage
Antal1 portion
Ingredienser
  • 1 dl havregrød, kogt
  • 15 mandler
  • 3 spsk hørfrø
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Hak mandler og hørfrø i en minihakker og rør det i havregrøden sammen med resten af ingredienserne. Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir i et meget tyndt lag.

Sæt i ovnen og bag i 30-45 minutter. Hold øje med det, så det ikke brænder på.

Det er færdigt når det ser tørt og sprødt ud. Knæk i passende stykker og nyd!

Havregrødschipsene kan fint holde sig sprøde i en lufttæt beholder og er skønne som en lille snack i madpakken.