Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-skildpadder/

Skildpadder med rom

I denne uge har jeg lavet nemme og lækre hjemmelavede skildpadder, som vi skal nyde i aften til en god film. Nogle af dem gemmes til Johan og Julie er puttet i seng, og så har jeg planer om at Martin og jeg skal se et par nye afsnit af House of Cards, spise skildpadder og drikke denne espresso martini til – perfekt match! -og igen, vildt hyggeligt og sjove at lave hjemmelavede udgaver af kendte slik-klassikere.

Min bedstefar har skildpadder som sin absolut yndlingstreat, og vi har altid en æske med ham – tror jeg vil prøve med en portion af disse hjemmelavede skildpadder næste gang. Kunne falde i god jord, er jeg sikker på!

PT40M

Hjemmelavede skildpadder

30 stk (små)    40 min.
30 stk (små)
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 dl fløde
  • 1 dl sukker
  • (eller erstat sukker og fløde af 1 dl kondenseret mælk)
  • 2 spsk rom (alternativt romessens)
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Hvis du laver skildpadderne med hjemmelavet karamel, så kog fløde og sukker sammen i ca 20 minutter – kog det ind til det tykner og bliver cremet, men stadig er lyst i farven og flydende i konsistensen. Test ved at tage en tsk og sæt i køleskabet i 2-3 minutter, hvorefter konsistensen kan ses. Rør rom i når karamelcremen er klar.

Hvis versionen med den kondenserede mælk bruges, så kan den bruges som den er, eller den kan koges ind, så den bliver en anelse tykkere i konsistensen. Tilsæt også rom her i.

Hak chokoladen fin og smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad, tag chokoladen af varmen og rør den sidste 1/3 chokolade i. Rør til chokoladen er helt smeltet, hvorefter den kommes i en form, så chokoladen dækker alle kanterne i formen – vend chokoladen ud igen og sæt formen med chokoladeskaller på køl i 15 minutter. Kom derefter karamelcreme i, til 2 mm fra kanten, og luk chokoladebunden med et lag smeltet chokolade. Lad dem køle af i formen, hvorefter de slåes ud og nydes ♡