Kokostoppe


Kokostoppe er lækkert at lave selv og et hyggeligt lille bageprojekt.
De er skønne som julekonfekt og i det hele taget er det en dejlig opskrift på kokostoppe eller kokosmakroner, som de også kaldes. Kombinationen af en smule sprødhed, sødme og sejhed er uimodståelig.
De smager af og udstråler meget mere overskud, end der er lagt i arbejdet med at lave de små kokosmakroner. Nemme at bage og smager drøngodt.
Prøv også: chokoladekonfekt med skumfiduser >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kokostoppe
- 2 æg
- 150 g sukker
- 50 g marcipan
- 200 g kokosmel
- 200 g mørk chokolade
Kom æg og sukker i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser.
Riv marcipanen på et rivejern og rør groftrevet marcipan og kokosmel i skålen med æg og sukker. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Form kokostoppene på en bageplade med bagepapir. Vask hænderne i lidt koldt vand, så er det nemt at rette toppene til, så de får en flot form.
Bag i forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter, til de er smukt gyldne på toppen.
Køl af på en rist og dyp dem derefter i tempereret chokolade, gerne ad to omgange, så det bliver en tyk, sprød og lækker chokoladebund

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa Ann-Christine.
Altså … igen igen. De skønneste kokostoppe fra din opskrift.
Du har helt ret i, at de 50 g. marcipan (Odense) gør hele forskellen. De er saftige og “bedre end de købte” – som min ❤️ mand sagde.
Angående de “flade toppe” tror jeg problemet er, at der ikke piskes nok i starten (æg/sukker) og det ikke bliver forsigtigt vendt med kokos og den groftrevede marcipan. Formes nemt med de våde hænder, og antallet med 12 stk. passer perfekt.
Tak igen til dig – 👍👍
KH Vibeke
Hej Vibeke
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det er jeg virkelig glad for at høre og jeg tror du har ret i at det kan være årsagen, til at nogen oplever de bliver flade. Tusind tak for at dele ♡
Kh Ann-Christine
Mine kokostoppe blev desværre også helt flade – Jeg lavede to portioner- den første kom bare i ovnen efter 15 min – de blev flade – den anden portion stillede jeg på køl 1 time – de blev lidt højere -men stadig ikke toppe – så tænker at der er noget med det indbyrdes forhold – Jeg kører altid med ml – l æg til alt jeg laver- de smager skønt og jeg brugte Odense marcipan – tænker ikke det har noget med marcipanen at gør gøre – men mere forholdet ml æg og kokos – hmmm jeg doblede opskriften til 24 stk – dvs. 4 æg – 300g sukker og 400 gr kokosmel –
Ellers gode opskrifter du har, tak for dem-
Mvh Eva
Mine kokosmakroner er desværre også helt flade da de kom ud af ovnen🙃de var superflotte inden!
Hvilken marcipan har du mon brugt? Jeg spekulere på om den kan være årsagen
Kh Ann-Christine