Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaakager-med-marmelade/

Småkager med marmelade

De små lækre småkager med marmelade er et sikkert julehit hjemme hos os og de er virkelig også særligt skønne. Julemandensknapper kalder Johan og Julie dem – og de ligner jo faktisk også helt nogle små fine knapper som snildt kunne sidde på julemandens røde frakke.

Jeg kommer gerne hindbærsyltetøj i – det smager skønt og giver en smuk farve. Men prøv endelig også med enten brombær, blåbær eller jordbærsyltetøj – det er også lækkert.

Marmeladesmåkager er nemme for børnene at lave selv – både fyld og kagedej kan jo fint smages på mens der bages – og så er de festlige på konfektbordet her i juletiden.

Prøv også: opskrift på de lækreste brunkager

PT20Mter

Småkager med marmelade

100 stk.    20 minutter
100 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 minutter
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen.

Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål for sig og røres derefter i smør/sukker blandingen til det er helt smuldret sammen.

Saml dejen med piskefløden og ælt dejen kortvarigt til den er helt ensartet.

Tril ca. 100 kugler på ca. 1 cm i diameter, som sættes på 1-2 bageplader med bagepapir.

Brug enden af en grydeske med rundt skaft til at lave en fin fordybning ned i alle kuglerne.

Fyld lidt marmelade i hver og bag marmeladesmåkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter – hold endelig lidt øje med dem, de blot lige blive gyldne i kanten.

Tip
den ubagte dejen kan fryses ned til senere brug eller den kan laves dagen i forvejen og opbevares på køl i en beholder med låg.