Småkager med marmelade


De små lækre småkager med marmelade er et sikkert julehit hjemme hos os og de er virkelig også særligt skønne. Julemandensknapper kalder Johan og Julie dem – og de ligner jo faktisk også helt nogle små fine knapper som snildt kunne sidde på julemandens røde frakke.
Jeg kommer hindbær- eller jordbærsyltetøj i – det smager skønt og giver en smuk farve. Men prøv endelig også med enten brombær, blåbær eller andre variantere. Marmeladesmåkager er hyggelige for børnene at lave selv og så er de festlige på konfektbordet her i juletiden.
Prøv også: opskrift på de lækreste brunkager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 100 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Småkager med marmelade
- 125 g smør, blødt og stuetempereret
- 125 g sukker
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 0,50 dl piskefløde
- 3 spsk hindbærmarmelade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og rør derefter i smør/sukker blandingen til det er helt smuldret sammen.
Saml dejen med piskefløden og ælt dejen kortvarigt til den er helt ensartet.
Tril ca. 100 kugler på ca. 1 cm i diameter, som sættes på 1-2 bageplader med bagepapir.
Brug enden af en grydeske med rundt skaft til at lave en fin fordybning ned i alle kuglerne.
Fyld lidt marmelade i hver og bag marmeladesmåkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter – hold endelig lidt øje med dem, de blot lige blive gyldne i kanten.
Tip
den ubagte dejen kan fryses ned til senere brug eller den kan laves dagen i forvejen og opbevares på køl i en beholder med låg.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
De er blevet en del af juletraditionen her i huset 🌲♥️ Smager så englene synger 👼👼👼
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Dårlig opskrift. Småkagerne smelter i ovnen.
Hej Rikke
Det oplever jeg ikke de gør – du kan jo se billeder i opskriften her af hvordan de ser ud når jeg laver dem før/efter bagning :)
– kan du være kommet til at røre/ælte dejen for længe?
Kh Ann-Christine
Vi har lige prøvet at bage dem, og de smager jo virkelig godt, men jeg forstår ikke fidusen i at putte fløde i dejen?
Vi synes også at marmeladen ‘forsvandt’ lidt af at blive bagt. Er det fordi væsken fordamper?
Hej Annika
Fløden samler dejen og giver en rigtig lækker krumme. Du kan prøve at erstatte med sammenpisket æg hvis du foretrækker det.
– og ja, det er helt rigtigt at marmeladen vil koge lidt ind under bagningen.
Kh Ann-Christine