Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/quinoagroed-med-kokos-og-banan/ Brunch Morgenmad

Quinoagrød med kokos og banan

Min tirsdag starter med den lækreste quinoagrød toppet med bananer, chokolade og kokos. Quinoagrød er min ultimative selvforkælelsesmorgenmadstreat lige nu, som vi har nydt flere gange i løbet af december også – og efter at have fuldt Johan og Julie i skole og have frosset helt ind i knoglerne på vejen til skolen, så var det temmelig rart at komme hjem og få tændt stearinlys, bikset en hurtig og skøn morgenmad sammen (quinoa´en var kogt aftenen før) og lave en varm kop kaffe. Ahhh … så rart!

PT25MPT10M1

Quinoagrød med kokos og banan

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 dag
Antal1 pers.
Ingredienser
  • 70 g hvid quinoa
  • 2 dl vand
  • 0,50 tsk stødt kardemomme, eller 3 kardemommekapsler
  • 1 nip salt
  • Ved servering
  • 75 ml kokosmælk
  • 0,50 tsk sukker
  • 1 nip salt
  • 1 spsk kokosflager, eller kokosmel
  • 1 spsk mørk chokolade, grofthakket
  • 1 banan, i skiver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Forberedelser
Skyl quinoa i en skål under rindende vand, hæld vandet fra og kom quinoa, vand og kardemommekapsler i en gryde med vand. Kog op og lad det småkoge under låg i 15 minutter. Kom derefter i en skål med låg og stil i køleskabet til det er koldt.

Ved servering
Lun kokosmælk i en gryde sammen med 1/2 tsk sukker og et lille nip salt.

Rør quinoagrød sammen med de finthakkede dadler og anret i en skål med bananskiverne.

Drys kokosflager eller kokosmel og chokolade over og hæld enten den lune kokosmælk over eller server den ved siden af.