Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/rugkiks-og-mini-latte-med-kanel/

Rugkiks og mini-latte med kanel

Når man er tre år, så er det lykken at komme hjem fra børnehave, bede om en hyggeskål og en minilatte og så putte sig sammen i sofaen med krammepuden under et varmt tæppe og slappe helt af til et afsnit af ynglings-backyardigans på iPad´en. Så det var lige hvad Johan og Julie gjorde i går eftermiddags.

I hyggeskålen fyldte jeg i går rugkiks, mandler og rosiner.

Minilatten er bare lun mælk, skummet op og drysset med kanel. Lidt ala lun mælk med honning, bare med kanel i stedet. Ren hygge!

PT20min

Rugkiks

15 stk    20 min
15 stk
Ingredienser
 • 100 g blødt smør
 • 2 dl rugflager
 • 2 dl hvedemel
 • 1 dl rugmel
 • 1/2 dl rørsukker
 • 1 dl kogende vand
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk havsalt
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Smør og sukker blandes sammen. Hæld 1 dl kogende vand hældes over rugflagerne i en skål. Bland mel, salt og bagepulver og ælt kort alle ingredienserne sammen. Saml dejen og kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time. Tril dejen ud på en bordplade, drysset med mel. Stik kiksene ud med et glas, din ynglingsudstikker eller skær dem i firkanter. Sæt kiksene på en bageplade og prik dem med en gaffel. Bag i ovnen, varmluft 180 grader i ca 15 minutter. .

26 kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
 • Tina skrev:
  19. februar 2013 kl. 12:11

  Hej,
  Det er da virkelig hygge på højt plan…;o)
  Disse blir´ vi så også nødt til at prøve at bage..;o) tak for endnu en hyggelig opskrift.

  Mvh. Tina

 • 19. februar 2013 kl. 12:34

  Er bare vilde med dine forskellige kiks. Så her er endnu en som skal testes

 • 19. februar 2013 kl. 16:24

  Endnu flere ting fra ting hånd, som jeg bare må få prøvet :)
  Elsker at du laver mini-latte til ungerne…

 • Amalie skrev:
  19. februar 2013 kl. 17:14

  Mums hvor ser det bare hyggeligt, og ikke mindst lækkert ud!

  Hvor må jeg da bare bage dine lækre kiks, er dog ikke indehaver af rugflager.. Har du et alternativ, jeg evt. kan bruge? :-)

  -Amalie

 • 19. februar 2013 kl. 17:17

  ..som altid smukke billeder! Jeg må prøve dine kikseopskrifter. Dine børn har vist ingen grund til at klage over maden ;-)
  Kh Ul

 • Gitte Nielsen skrev:
  19. februar 2013 kl. 18:08

  Lyder bare lækkert – det vil jeg helt sikkert prøve at lave til mine unger! Hvordan laver du mini-latten? Har du evt. fif til en pisker?

  Vh Gitte

 • Marianne skrev:
  21. februar 2013 kl. 01:52

  De lækre rugkiks skal jeg helt sikkert også bage meget snart! :)
  Jeg fik forresten bagt dine skønne fastelavnsboller for ca. 1 uge siden – og hvor var de bare gode!!!
  Jeg tror ikke, jeg har smagt SÅ velsmagende fastelavnsboller før – 1000 Tak for at dele opskriften :)

  • 21. februar 2013 kl. 09:58

   Hvor er det bare skønt at høre! Det er så fantastisk at lave noget som vi selv er vilde med herhjemme og at andre kan bruge :) TAK!!!

 • Anna Christensen skrev:
  21. februar 2013 kl. 10:37

  Hej :)
  Tusind tak for en skøn blog – jeg elsker at følge med og bruger ofte dit opskriftindeks til inspiration.
  De her kiks ser super lækre ud! Bliver de sprøde? Husker jeg helt forkert når jeg troede at du havde en opskrift på grahamskiks? Jeg kan i hvert fald ikke finde den.
  Min svigerinde har lige født sit første barn for to uger siden, så jeg tænker at jeg vil lave en lille lækker kurv med bl.a. de her kiks. Har du andre forslag til hvad jeg kan putte i?

  • 21. februar 2013 kl. 13:38

   Hej Anna,
   Tak for de søde ord!
   Ja, det gør de. Jeg bager kun en lille portion, for de holder sig ikke sprøde så længe. Men når de er nybagte, så uhmmm – det er lækkert! Jeg har en opskrift på kardemommekiks med grahamsmel, måske er det den du tænker på: http://www.valdemarsro.dk/kardemommekiks/
   Lækkert med sådan en kurv, det er en sød ide. Måske mine müslibarer og dolce latte, fra bloggen i dag og i går + måske et par gode safte, og en god te, min favorit er Cool Mint, den er vildt lækker og kan købes hos en tehandler. Håber du kan bruge ideerne :)
   Kh Ann-Christine

   • Anna skrev:
    21. februar 2013 kl. 14:34

    Det var lige præcis dem jeg tænkte på ;) tusind tak for svar! Og for de gode tips – jeg må i køkkenet og lave lidt forskellige lækkerier. Er også ret vild med Tante T’s Cool Mint, men overvejer lidt om det skal være en pose Hvid Chokolade te fra Tante T i stedet – den dufter simpelthen så lækkert ;)

 • Anita skrev:
  27. februar 2013 kl. 13:08

  Jeg har lige opdatet din skønne blog med de helt fantastiske opskrifter. Jeg prøvede at lave dine kiks i aftes, men af en eller anden grund blev de bløde, ikke sprøde som jeg havde forestillet mig. Ved du mon hvad jeg kan have gjort galt? Lavet dem for tykke måske? Vil lige skynde mig at sige at de smager rigtig skønt alligevel, mangler bare lige lidt ‘knas’ :)
  Kh Anita

  • 28. februar 2013 kl. 08:29

   Hej Anita,
   hvor dejligt at du fandt vej herind :)
   Jeg tror muligvis de har været for tykke, Prøv at rulle dem så tyndt du kan og stadig kan stikke dem ud med en kageudstikker – så bliver de bedst og dejligt sprøde
   Kh Ann-Christine

   • Anita skrev:
    28. februar 2013 kl. 09:30

    Det vil jeg prøve, for det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave nogle af dine lækre opskrifter. Jeg syntes også det er dejligt at læse hvordan du prioriterer eftermiddagshygge og sunde snacks med dine børn – det prøver jeg også når de kommer fra hhv. skole og vuggestue. Prøv i øvrigt at kigge på min nougat/hindbærlagkage, som jeg lavede til min fødselsdag – den er lækker, men bestemt ikke sund :)
    http://itasalbum.blogspot.dk/2013/02/nougat-lagkage-med-hindbrskum.html
    Kh Anita

    • 1. marts 2013 kl. 09:13

     Hej Anita,
     Jeg synes det er så vigtigt med de der små hyggestunder og at vi husker det gode måltid :)
     Din nougat/hindbærlagkage ser godt nok uimodståelig syndig ud, mums!
     Kh Ann-Christine

 • Sacha skrev:
  2. september 2014 kl. 14:24

  Hold nu op de er gode!!! :-D

  • Ann-Christine skrev:
   2. september 2014 kl. 21:40

   Tusind tak :)