Rugkiks og mini-latte med kanel

minilatte-og-rugkiks

Når man er tre år, så er det lykken at komme hjem fra børnehave, bede om en hyggeskål og en minilatte og så putte sig sammen i sofaen med krammepuden under et varmt tæppe og slappe helt af til et afsnit af ynglings-backyardigans på iPad´en. Så det var lige hvad Johan og Julie gjorde i går eftermiddags.

I hyggeskålen fyldte jeg i går rugkiks, mandler og rosiner. Minilatten er lun mælk, skummet op og drysset med kanel. Lidt ala lun mælk med honning, bare med kanel i stedet. Ren hygge!

Der har været lidt servernedbrud på bloggen her til morgen – men det skulle gerne være stabilt  igen nu.

rugkiks

Opskrift på Rugkiks – ca 15 styks

 • 100 g blødt smør
 • 2 dl rugflager
 • 2 dl hvedemel
 • 1 dl rugmel
 • 1/2 dl rørsukker
 • 1 dl kogende vand
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk havsalt

Smør og sukker blandes sammen. Hæld 1 dl kogende vand hældes over rugflagerne i en skål. Bland mel, salt og bagepulver og ælt kort alle ingredienserne sammen. Saml dejen og kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time. Tril dejen ud på en bordplade, drysset med mel. Stik kiksene ud med et glas, din ynglingsudstikker eller skær dem i firkanter. Sæt kiksene på en bageplade og prik dem med en gaffel. Bag i ovnen, varmluft 180 grader i ca 15 minutter.

rugkiks-og-maelk

Print Friendly
Relaterede indlæg:

26 kommentarer til Rugkiks og mini-latte med kanel

 1. Tina skriver:

  Hej,
  Det er da virkelig hygge på højt plan…;o)
  Disse blir´ vi så også nødt til at prøve at bage..;o) tak for endnu en hyggelig opskrift.

  Mvh. Tina

 2. hvadskalvibage skriver:

  Er bare vilde med dine forskellige kiks. Så her er endnu en som skal testes

 3. Endnu flere ting fra ting hånd, som jeg bare må få prøvet :)
  Elsker at du laver mini-latte til ungerne…

 4. Amalie skriver:

  Mums hvor ser det bare hyggeligt, og ikke mindst lækkert ud!

  Hvor må jeg da bare bage dine lækre kiks, er dog ikke indehaver af rugflager.. Har du et alternativ, jeg evt. kan bruge? :-)

  -Amalie

 5. ..som altid smukke billeder! Jeg må prøve dine kikseopskrifter. Dine børn har vist ingen grund til at klage over maden ;-)
  Kh Ul

 6. Gitte Nielsen skriver:

  Lyder bare lækkert – det vil jeg helt sikkert prøve at lave til mine unger! Hvordan laver du mini-latten? Har du evt. fif til en pisker?

  Vh Gitte

 7. Marianne skriver:

  De lækre rugkiks skal jeg helt sikkert også bage meget snart! :)
  Jeg fik forresten bagt dine skønne fastelavnsboller for ca. 1 uge siden – og hvor var de bare gode!!!
  Jeg tror ikke, jeg har smagt SÅ velsmagende fastelavnsboller før – 1000 Tak for at dele opskriften :)

 8. Anna Christensen skriver:

  Hej :)
  Tusind tak for en skøn blog – jeg elsker at følge med og bruger ofte dit opskriftindeks til inspiration.
  De her kiks ser super lækre ud! Bliver de sprøde? Husker jeg helt forkert når jeg troede at du havde en opskrift på grahamskiks? Jeg kan i hvert fald ikke finde den.
  Min svigerinde har lige født sit første barn for to uger siden, så jeg tænker at jeg vil lave en lille lækker kurv med bl.a. de her kiks. Har du andre forslag til hvad jeg kan putte i?

  • Hej Anna,
   Tak for de søde ord!
   Ja, det gør de. Jeg bager kun en lille portion, for de holder sig ikke sprøde så længe. Men når de er nybagte, så uhmmm – det er lækkert! Jeg har en opskrift på kardemommekiks med grahamsmel, måske er det den du tænker på: http://www.valdemarsro.dk/kardemommekiks/
   Lækkert med sådan en kurv, det er en sød ide. Måske mine müslibarer og dolce latte, fra bloggen i dag og i går + måske et par gode safte, og en god te, min favorit er Cool Mint, den er vildt lækker og kan købes hos en tehandler. Håber du kan bruge ideerne :)
   Kh Ann-Christine

   • Anna skriver:

    Det var lige præcis dem jeg tænkte på ;) tusind tak for svar! Og for de gode tips – jeg må i køkkenet og lave lidt forskellige lækkerier. Er også ret vild med Tante T’s Cool Mint, men overvejer lidt om det skal være en pose Hvid Chokolade te fra Tante T i stedet – den dufter simpelthen så lækkert ;)

 9. Anita skriver:

  Jeg har lige opdatet din skønne blog med de helt fantastiske opskrifter. Jeg prøvede at lave dine kiks i aftes, men af en eller anden grund blev de bløde, ikke sprøde som jeg havde forestillet mig. Ved du mon hvad jeg kan have gjort galt? Lavet dem for tykke måske? Vil lige skynde mig at sige at de smager rigtig skønt alligevel, mangler bare lige lidt ‘knas’ :)
  Kh Anita

  • Hej Anita,
   hvor dejligt at du fandt vej herind :)
   Jeg tror muligvis de har været for tykke, Prøv at rulle dem så tyndt du kan og stadig kan stikke dem ud med en kageudstikker – så bliver de bedst og dejligt sprøde
   Kh Ann-Christine

 10. Sacha skriver:

  Hold nu op de er gode!!! :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>