Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rugotto-med-kantareller/ Aftensmad Efterår, Grød, Vinter

Rugotto med kantareller

Rugotto med kantareller og sprøde græskarkerner er nem og lækker hverdagsmad, som kan klares på omkring 40 minutter. Det er jo i grunden en aftensmads grød – og det er slet ikke så tosset, for her i de kolde måneder er det så rart med varm suppe, grød, simreretter og den slags hyggelige måltider.

Denne rugotto er lavet med knækkede rugkerner, som jeg ellers primært bruger i bagværk. Rugbrød er oplagt, men jeg kommer også ofte en halv dl ruggryn der har lagt i blød natten over i en koldhævet bolledej. Det giver både god smag, saftige boller og god næring til brødet. Kan varmt anbefales!

Rugotto med kantareller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 250 g rugkerner, knækkede
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin, (kan evt. undlades)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 70 g kantareller
  • 125 g champignon
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 spsk smør
  • 30 g græskarkerner
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, de skal ikke tage farve.

Tilsæt rugkerner, hvidvin og halvdelen af grøntsagsboullion, rør godt rundt. Sæt låg på og lad det simre i 15 minutter.

Rør resten af grøntsagsbouillonen i, rør godt rundt og lad rugkernerne suge al væsken. Imens renses svampene og de skæres i grove stykker

Varm en pande op og lad smørret bruse af, hvorefter champignonerne ristes ved høj varme. Når de er næsten klar tilføjes kantareller og græskarkerner. Rør godt rundt i et minuts tid og tag panden af varmen.

Rør parmesan og halvdelen af den lækre svampe blanding røres i rugotto’en og den anden halvdel bruges til topping.