Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/rugotto-med-kantareller/

Rugotto med kantareller

Rugotto med kantareller og sprøde græskarkerner er nem og lækker hverdagsmad, som kan klares på omkring 40 minutter. Det er jo i grunden en aftensmads grød – og det er slet ikke så tosset, for her i de kolde måneder er det så rart med varm suppe, grød, simreretter og den slags hyggelige måltider.

Denne rugotto er lavet med knækkede rugkerner, som jeg ellers primært bruger i bagværk. Rugbrød er oplagt, men jeg kommer også ofte en halv dl ruggryn der har lagt i blød natten over i en koldhævet bolledej. Det giver både god smag, saftige boller og god næring til brødet. Kan varmt anbefales!

Opskriften her er lavet i et samarbejde med Kornkammeret, som har mange års succes med at lave gode økologiske kornprodukter og netop har fået nye flotte emballager, som I kan se et glimt at på billederne her.

PT40M

Rugotto med kantareller

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 4 dl knækkede rugkerner, fx fra kornkammeret
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 1 dl friskrevet og fintrevet parmesanost
  • evt et glas hvidvin (kan undlades)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bakke kantareller
  • 1/2 bakke champignon
  • 1 spsk smør
  • 3 spsk græskarkerner
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, de skal ikke tage farve. Tilsæt rugkerner og halvdelen af grøntsagsboullion, rør godt rundt.

Sæt låg på og lad det simre i 15 minutter.

Rør resten af grøntsagsboullionen i, rør godt rundt og lad rugkernerne suge al væsken. Imens renses svampene og de skæres i grove stykker

Varm en pande op og lad smøret bruse af, hvorefter champignonerne ristes ved høj varme, når de er næsten klar tilføjes kantareller og græskarkerner. Rør godt rundt i et minuts tid og tag panden af varmen.

Halvdelen af den lækre svampe blanding røres i rugotto´en og den anden halvdel bruges til topping.