Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/10-ting-der-goer-mig-glad-lige-nu/

10 ting der gør mig glad lige nu

10 ting der gør mig glad

At lave sig en lille taknemmelighedsliste er en stjernegod og sund øvelse, på gråvejrsdage og på de dage, hvor man er trist og synes flere ting er lidt op ad bakke. På de dage give det perspektiv og en lille liste over 10 ting at være glad og taknemmelig for, kan føles som et tiltrængt varmt kram. Jeg laver på de dage ofte øvelsen mentalt inden sengetid, for det er sådan en rar måde at falde i søvn på, og det falder på en eller anden måde nemmest at lave den lille øvelse, når jeg har mest brug for det … på de lidt grå dage.

Men det er nu også en dejlig ting at tage sig tid til at glædes og være taknemmelig, på de dage, hvor tilværelsen føles rar, forventningsfuld, behagelig og nem. Sådan en dag, har jeg i dag ♡

10 ting der gør mig glad lige nu …

 1. Valdemarsro … :)
  Vi har nemlig en del spændende planer for Valdemarsro i år, som vi arbejder på i kulissen i disse måneder.
  Jeg er lige nu i fuld gang med at skrive og tage billeder til min kommende kogebog og derudover arbejder vi på et helt andet nyt Valdemarsro projekt, som bliver klar til at dele med jer i løbet af foråret.
  Egentlig ville jeg gerne have ventet lidt med at fortælle, at vi arbejder på ‘noget’ nyt og spændende. Men de seneste måneder har arbejdsintensiteten været skruet op på fuld blus og det fortsætter et par måneder endnu. Det gør at jeg ikke har fået skrevet så mange af de mere personlige indlæg, og det har mest været nye madopskrifter, som jeg har delt den seneste tid. Jeg har dog en forventning om, at det hele falder på plads i løbet af april og jeg glæder mig til også at skrive flere haveindlæg, rejseindlæg og om indretning og de små hverdagshyggelig emner igen ♡
 2. at være helt opslugt af at se badehotellet sammen med min lille familie. Johan og Julie er også faldet pladask for serien, som vi har set siden juleferien.
 3. at mine børn har nogle søde, dygtige og engagerede lærere i deres klasse. Vi var til skole/hjem samtale i går, og det er altså skønt at ens børn har nogle gode lærere, hvor man kan mærke, at de brænder for deres fag.
 4. at det bliver lysere dag for dag og at vejret indimellem har vist sig fra den fineste frostklare side med blå himmel de sidste dage. Vintergækkerne titter frem og jorden er hård af frost. Det er helt som det skal være, og det gør mig glad. Samtidig er forventningens glæde over det kommende forår og derefter sommer også virkelig begyndt at kunne mærkes.
 5. at have fundet en ny lækker hudplejeserie, som jeg forkæler min vinterhud med. Jeg købte i starten af januar en beauty sleep maske fra Amazing Space og har netop købt ansigtsrens, mist og en dagcreme hjem fra samme mærke, som jeg glæder mig til at få leveret i dag og forkæle mig med. Jeg bruger altid helt op, inden jeg køber nyt og det passer næsten altid med at jeg kan bruge det hele op på en gang, da jeg godt kan lide at skifte lidt mellem forskellige serier fra gang til gang.
 6. at tænke på vores hyggeaften i går –  da vi købte pizzaer med hjem efter skole/hjem samtale og spiste dem foran fjernsynet, mens vi så et afsnit af badehotellet. Det er virkelig sjældent, vi har sådan en TV-dinner, men det er jo netop dét at vi sjældent gør det, som gør sådan en aften til noget særligt, sjovt og hyggeligt.
 7. at tale rejseplaner og rejsedrømme med Martin. Rejseaktiviteterne har været på lavt blus sidste år, men vi begynder at mærke rejselængslen igen og planlægger så småt på en tur til Holland i april.
 8. at jeg efter en periode i starten af sidste år, hvor jeg synes det var svært at holde ordentligt fri og koble helt af, nu har fundet en dejlig ro og balance ift både at kunne arbejde igennem og holde helt fri. Hver ting til sin tid … – og det er godt, at kunne gøre begge dele ordentligt.
 9. at jeg er blevet helt okay god til at komme i seng i ordentlig tid og prioritere at få sovet nok og godt. Jeg sov så godt i nat, og det gør mig glad og veludhvilet i dag.
 10. at både Johan og Julie har den samme glæde ved læsning, bøger og fortællinger, som jeg har. Det er så enormt hyggeligt, at de også nyder at læse bøger.

Det kunne være så hyggeligt at høre om 10 ting, der gør jer glade i dag
– så del endelig i kommentarfeltet ♡

31 kommentarer
 • 24. januar 2019 kl. 13:48

  Sikke en hjertevarmende liste ♡
  Det er så vigtig at dvæle ved det, der giver os glæde.
  Jeg har lige fotograferet en spætte og en gråsisken lige uden for mit vindue. Sådan en oplevelse er en af dem, der giver ro indeni.

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2019 kl. 14:33

   Jeg er så enig ♡ – og kan også glædes meget over at betragte fuglene i haven og jeg kan godt forestille mig at det giver en helt særlig ro og fordybelse at vente på det helt rigtige fotografi af dem
   Skønneste weekend til dig, Gitte
   Kh AC

 • Signe skrev:
  24. januar 2019 kl. 14:31

  Sikke en dejlig liste :-) Her er 10 ting der gør mig glad idag:
  1. at kunne mærke min lille dreng sparke og slå kolbøtter inde i maven
  2. varm kakao og ild i brændeovnen
  3. at min mor snart kommer på en lille ferie hos os. Det gør hun hvert forår og det er simpelthen så hyggeligt.
  4. at min kæreste lige nu har lidt mere tid hjemme end han har haft et længere stykke tid
  5. at man er begyndt at kunne få blodappelsiner
  6. vores søde hund
  7. at jeg for tiden har en grundfølelse af taknemmelighed og glæde og egentlig bare føler mig så heldig med alt det gode jeg har
  8. at jeg har en masse dejlige ting at se frem til i den kommende tid
  9. at det snart er ved at være tid til at bage (og spise) fastelavnsboller igen
  10. at der snart er ved at være ro på efter en lidt hektisk periode og overskuddet derfor også er på vej tilbage

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2019 kl. 14:43

   Sikke en skøn og glædesfyldt liste over rare ting – den blev jeg helt glad for at læse ♡
   Dejlig weekend til dig

 • Pia skrev:
  24. januar 2019 kl. 16:59

  Dejlig liste! Det lyder som en god øvelse, at tænke positivt lige inden man skal sove – det tror jeg at jeg vil prøve af!
  Jeg glæder mig blandt andet til
  1 en dejlig weekend i sigte
  2 min skønne familie
  3 de små forårstegn
  4 de søde forventninger til årets køkkenhave
  5 at der lige om lidt starter nye afsnit af Badehotellet ;0)
  6 at der er kommet lidt frost, som gør dagene så smukke
  7 friske blomster i vasen
  8 et nyt strikke projekt
  9 en frisk gåtur med hunden
  10 og over at jeg for tiden er fyldt med inspiration og motivation til min egen blog :)

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2019 kl. 14:49

   Skønneste liste over rare ting, som du deler her. Det er dejligt at læse.
   For mig giver det sådan en dejlig ro at glædes over det der allerede er ♡ som en modsætning til at tankerne flyver og det måske mere bliver forventningens glæde ved ting der skal ske eller endnu værre, at der opstår tankemylder og bekymringer. Så det kan varmt anbefales at prøve af.
   Rigtig god weekend
   Kh AC

 • mette skrev:
  24. januar 2019 kl. 18:50

  Jeg vil gerne anbefale NEMO Science Museum, hvis I har børnene med. Vi havde også vores med på Heineken Museet og det var også en god oplevelse – Jeg faldt pladask for Amsterdam

  I øvrigt vil jeg gerne anbefale Phantasialand hvis I ikke har prøvet det – lige udenfor Køln. Et fantastisk sted. Bo på Afrika temahotellet ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2019 kl. 14:52

   Dejlige tips, tak for at dele ♡
   Kh AC

 • Marie M skrev:
  24. januar 2019 kl. 19:10

  Vil rigtig gerne have nogle læsetips fra dine børn. Har selv en datter på ni år som er glad for at læse, men det er altid dejligt med lidt inspiration.

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2019 kl. 14:54

   God ide!
   Jeg spørger lige Julie, som vi ikke skal lave et indlæg med de 10 bedste bøger hun har læst :) – og samme med Johan

 • Kirsten skrev:
  25. januar 2019 kl. 09:02

  Det er så dejligt med et længere og mere personligt indlæg på Valdemarsro – og jeg glæder mig meget til at høre mere om alt det nye I har gang i.
  Mit nytårsforsæt var netop også at jeg ville holde en taknemmeligheds stund inden sengetid og skrive et par gode ting ned i en lille notesbog. Det bliver ikke hver aften, men jeg øver mig :-) Min seneste glade tanker har været:
  min dejlige familie
  at jeg snart skal holde fest for familie og venner
  frostvejr og at der ligger et fint lille lag sne udenfor

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2019 kl. 14:58

   Tusind tak for din søde hilsen, du kan også tro at jeg glæder mig til at fortælle mere :)
   – det er sådan et fint ritual at have at du skriver ned med de gode ting. Det er jo også virkelig hyggeligt og rart at læse tilbage på tidligere gode ting.
   Skøn weekend til dig
   Kh AC

 • Jeanette skrev:
  25. januar 2019 kl. 10:59

  Jeg er taknemlig/glad for:

  1. Mit gode helbred
  2. Min dejlige mand
  3. Vores skønne børn
  4. Den gode barsel jeg har haft det seneste år.
  5. At skulle tilbage til mit studie.
  6. Mine cykeler, og de flotte ture i naturen.
  7. At min mand tager en måneds barsel med den lille.
  8. At jeg kan holde liv i vores planter!
  9. En stille stund med en god kop kaffe.
  10. Vores dejlige hus

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2019 kl. 14:59

   Så dejlige ting ♡ Tak for at dele

 • Catrine skrev:
  25. januar 2019 kl. 11:48

  Altid dejligt med taknemmelighed.
  Dit punkt nr 1 forklarer en del for mig. Jeg troede faktisk at Valdemarsro var gået hen og blevet en af de 10.000 andre, kedelige, upersonlige madblogs. Men nu ved jeg at det ikke er sådan for evig tid.
  (Altid godt at informere sine kunder, følgere osv om sådanne ting….Behøver jo ikke at give detaljer, men bare som du skriver her. En anden gang skal du ikke tøve ;-))
  Jeg glæder mig til at læse om rejser (Amsterdam er (en af) min store kærlighed) indretning, sommerhus, DIY osv

 • Lis Madsen skrev:
  25. januar 2019 kl. 13:59

  Hej Ann-Christine.
  Så dejligt et indlæg. Det bliver da vildt spændende at høre, hvad I har gang i med Valdemarsro, når du er klar til at løfte sløret for det!
  Også spændende med din nye kogebog.
  Har lige plukket lidt vintergækker i haven, dejligt med lidt forår i stuen.
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2019 kl. 15:02

   Hej Lis,
   Mange tak for din søde hilsen, det varmer ♡ jeg glæder mig også meget til at dele det hele med jer.
   Vintergækker er så skønne, det er utroligt hvor meget glæde og længsel efter forår, sådan en lille vinterblomst kan bringe.
   Rigtig god weekend til dig
   Kh Ann-Christine

 • Ida Maria skrev:
  26. januar 2019 kl. 19:48

  Sikke en hyggelig ting lige at samle op på lyspunkterne!
  På min liste er
  – Den dejlige time fuld af fjollerier jeg har haft med mine to toårige krudtugler her inden deres sengetid.
  – At jeg har lækre minimazarintærter i fryseren dem jeg vil hygge mig med i aften
  – Det smukke snepudrede landskab
  -DRs pigekors indspilning af vintersange fra højskolesangbogen. Det er så smukt og stemningsfyldt.
  – Jeg har en tryg og sikker tilværelse. Mine gode syriske venner sætter dette meget i perspektiv.
  – At der findes opvaskemaskiner

  … Og sikkert meget mere

  God weekend

  • Ann-Christine skrev:
   28. januar 2019 kl. 20:20

   Sikke en skøn og livsbekræftende liste, fyldt med gode punkter at glædes over – det blev jeg glad for at læse og det satte nogle nogle tanker i gang om hvor godt vi har det ♡
   Tak for at dele
   Kh AC

 • Bettina Vesterholt skrev:
  26. januar 2019 kl. 21:50

  Dejligt initiativ med 10 ting der gør mig glad..
  1: at mine voksne børn klare sig godt.
  2: at jeg for 7 mdr. siden blev farmor
  3: mine hunde ( 2 stk)
  4: mine veninder
  5: længere og lyse dage
  6: at bruge alle de skønne opskrifter fra Valdemarsro
  7: mit arbejde
  8: når noget lykkedes for andre
  9: når noget lykkedes for mig selv
  10: solskin ?

  • Ann-Christine skrev:
   28. januar 2019 kl. 20:23

   Sikke en dejlig liste, det er dejligt at du deler.
   Jeg håber du får en dejlig uge :)
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Rikke Gaedt Lange skrev:
  27. januar 2019 kl. 16:58

  Hej Ann-Christine

  Vil bare sige, at jeg er vild med, når der kommer nye opskrifter her på bloggen- det er pga. dem, at jeg tjekker din blog ret ofte – så bliv endelig ved med opskrifter. Det synes jeg slet ikke er en “skidt ting”

  • Ann-Christine skrev:
   28. januar 2019 kl. 20:28

   Hej Rikke,
   Det er rigtig dejligt at høre, og jeg kan også rigtig godt lide at lave opskrifter og finde på nye – så det stopper helt sikkert ikke ♡
   Tusind tak for din søde hilsen!
   Kh Ann-Christine

 • Marianne skrev:
  27. januar 2019 kl. 18:54

  Tak for et rigtig godt og inspirerende indlæg!

  Jeg glæder mig over:
  1. Det skønne snevejr her i København i går og at sidde indenfor og nyde at se sneen, der faldt udenfor.
  2. En dejlig gåtur i snevejret og at høre sneen knitre/knirke under fødderne!
  3. At fastelavnsbollerne allerede er fremme hos flere bagere og at jeg allerede har nydt nogle :)
  4. At Januar næsten er forbi og dermed er vi tættere på foråret.
  5. At ‘Badehotellet’ starter med nye afsnit i morgen aften!
  6. At jeg har købt en ‘Parkbillet’ i år, for nogle uger siden, hvor jeg kan komme på 6 forskellige museer her i København, indenfor 1 år :D
  7. William Morris udstillingen, som kommer snart – i midten af februar – på Nivågaard museet!
  8. Et nyt år, der næsten lige er begyndt, fuld af masser af muligheder for oplevelser og Glæde!
  9. En nylig færdiglæst bog ‘Belgravia’ af Julian Fellowes – som virkelig kan anbefales :)
  10. Snart at kunne købe din nye kogebog og fortsat blive inspireret af dig, endnu engang (har din første kogebog også, som jeg stadig er meget glad for!)

  • Ann-Christine skrev:
   28. januar 2019 kl. 20:31

   Sikke en skøn liste, jeg hepper også på lidt mere snevejr inden foråret melder sig. Synes det er så skønt med frostklare dage og store flotte snefnug.
   Rigtig skøn aften til dig og tusind tak for at dele og for din søde hilsen :)
   Kh AC

 • June Østergaard Nielsen skrev:
  28. januar 2019 kl. 11:20

  1. Mine sønner på 35 og 31 år, som giver mig glæde og påskønner alt det
  jeg og deres far har gjort for dem. Og en dejlig og sød svigerdatter.
  2. Vores 2 børnebørn på 2½ og 4½ år som vi får lov at passe hos os med
  overnatning og leg.
  3. At jeg kan efter at have arbejdet fra jeg var 17 år, fik stress mm. og nu
  kan være hjemmegående (uden offentlige ydelser), som 59-årig, min
  dejlige mand tjener til os.
  4. Min strikkeklub på 14, som jeg startede for 2 år siden, kvinder på ml.
  53 år og 86 år, stor varietet af uddannelse baggrund og oplevelser – vi
  snakker nok mere end strikker hos mig (jeg har plads til os alle i min
  stue).
  5. Har dejlige veninder fra jeg gik i 1. klasse/4.klasse og mange fra jeg var
  20 år gl. – venskaber der holder og nye kommet til. Og en herlig
  ‘halvsøster’ der er svensk, og vi ligner hinanden i sind.
  6. Har min mor ofte på besøg i 1 – 2 uger ad gangen – ca. 10 gange om
  året og at min mand er glad for hende – og at hans mor også ofte er
  her på besøg, og som altid er gæstfri.
  7. At vi har en lang historie med familieferie med campingvogn, med
  alle forældre og børn i sin tid – nu har vi haft den glæde at holde en
  ferie sydpå med børn og børnebørn.
  8. Vores dejlige hund som er 10 mdr. – så nem
  9. At vi bor ved skov og strand og har lille hønsehold.
  10. At kunne gå på begge ben – stå op om morgenen og være ‘frue i eget
  hus.
  Er vild med at lave mad, bage – tak for at du lige slog dette op – så vågner man lidt op og ser det positive og alt det man værdsætter, god læring. Jeg tyer altid til dine opskrifter – rigtigt gode samt videoer og din hjemmeside er meget fin – tak for det :)

  • Ann-Christine skrev:
   28. januar 2019 kl. 20:46

   Sikke et par håndfulde livsglade punkter og en dejlig liste at dele ♡
   Tusind tak for du deler og for din søde hilsen
   Kh AC

 • Line Rotenberg skrev:
  30. januar 2019 kl. 19:29

  Hvor er det en skøn liste, hvor du viser, hvordan glæde kan findes i alle de små ting i livet og selvfølgelig i de helt stor. Meget varmt og livsbekræftende.

  • Ann-Christine skrev:
   31. januar 2019 kl. 10:50

   ♡ Tusind tak for din søde hilsen

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.