Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/10-ting-goer-mig-glad-lige-2/

10 ting der gør mig glad lige nu

Indimellem er det både nødvendigt, vigtigt og rigtig rart at stoppe op og lave en lille liste, mentalt eller nedskrevet, over alle mindst 10 ting som gør glad lige nu. En øvelse, der fungere nærmest som en slags balsam for sjælen og som medføre lidt ekstra taknemmelighed, livsglæde og hverdagslykke.

Uanset om man går og er virkelig gennemglad eller om man føler at humøret er lidt gråvejrsramt, så kan det være rigtig fint lige at fjerne fokus fra det der ikke duer til det der virkelig gør glad og netop sådan en liste, fik jeg sådan lyst til at lave i dag og dele med jer …

10 ting der gør mig glad i dag 

 1. Når solen skinner indimellem og i flere dage i træk. Der er altså også virkelig fint og mildt vejr indimellem.
 2. Jeg får læst en masse skønne, skønne bøger i øjeblikket. Er blevet helt god til at lade computeren være om aftenen og være helt offline i timevis – de aften timer, hvor børnene sover, bliver blandt andet brugt til gode timers læsning eller en god serie på Netflix/HBO
 3. At have et helt nyt stort haveprojekt at kaste mig over. En sommerhushave, med masser af muligheder og som på en og samme tid skal være fyldt med blomster, ro og hygge – og samtidig være virkelig nem at passe. At en sød nabodame derude, fortalte at der jævnligt var både egern, fasaner, harer og en grævling forbi på havebesøg – det gør ikke glæden mindre. I dag skal vi derud i sommerhuset og lave lidt forskelligt og senere i eftermiddag henter min søde veninde både hendes og vores børn fra skole og tager dem med på tur ud til os.
 4. søde trafikanter, der holder tilbage i trafikken og lader andre komme ud … Det er sådan en lille ting, der viser et lille ekstra overskud og tid til at give plads til andre – det gør mig glad.
 5. At putte Johan og Julie hver aften og være der til de sover. Jeg elsker det og indimellem får er der lige behov for at få vendt små og store vigtige ting, der bobler over inden sengetid, når roen falder på. Og så lige give dem et ekstra kys på kinden, når de sover trygt og godt.
 6. At have fundet en ny yndlingste (blandt flere andre …) choko mint fra Yogi tea er simpelthen så god!
 7. God morgenrutine med tørbørstning med de skønne børster fra Karmameju – mine menneske-strigler, som Julie kalder dem ;)
 8. At have slettet min mail fra telefonen, så jeg kun ser mails på computeren nu. En lille ting, men det er faktisk virkelig rart.
 9. Johan, Julie og Martin – jeg elsker simpelthen at være sammen med dem i hverdagene, weekenderne og ferierne. Glæder mig lige nu rigtig meget til efterårsferien og ekstra meget tid sammen.
 10. At modtage en fin lille pakke med posten og et tilhørende sødt håndskrevet kort. Der er bare noget særligt hyggeligt ved håndskrevne kort.

Det kunne være så hyggeligt at høre om 10 ting der gør jer glade i dag
– så del endelig i kommentarfeltet ♡

Ugekalenderen på billedet er simpelthen så fin, hvor jeg også lige har provianteret lidt andre lækre ting til hjemmekontoret – og den skønne havebog, som jeg læser i bogen om Cottagehaven af Jytte Aggerholm. Jeg har lånt den på biblioteket og den er virkelig god!

27 kommentarer
 • Nicoline skrev:
  21. september 2017 kl. 08:46

  Så dejligt indlæg. Det er virkelig vigtigt at huske på de små ting også. 10. Ting der gør mig glad?

  1. Min have med sensommer frugter. Blommer og æbler og vindruer. Spiser dem ofte og glæder mig over de smukke frugter og den fantastiske smag.

  2. Udsigten til en lørdag i festligt lag med rigtig gode venner.

  3. Min store datter der er started i gymnasiet og bare gør det så godt.

  4. Skøn morgenmad. Ristet brød søde frugter og skøn kaffe

  5. Alenetid uden mand og børn her til formiddag.

  6. Dug vådt græs og solen der titter frem. Smukke sensommer blomster i haven, som jeg gavmildt plukker og sætter i vaser.

  7. Dejlig kaffedate med min mor senere i dag. Man bliver aldrig for gammel til at hygge med mor!

  8. Min skønne hund der ligger og putter ved siden af mig i sofaen.

  9. Ild i brændeovnen, varmen og udsigten til meget mere brændeovn og stearinlys.

  10. Havens fugle der samler sig om fedtkugler og frø uden for mit vindue. Bare så hyggeligt.

  Rigtig god dag til dig.
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2017 kl. 12:19

   Hvor lyder det bare hyggeligt og rart – dejligt nærværende ♡
   Dejlig weekend til dig
   Kh AC

 • Louisewolff.dk skrev:
  21. september 2017 kl. 09:28

  Avs! det er hermed hørt, det med at slette mailen fra ens smartphone er en glimmerende ide!!!!!!!

  Den tager jeg til mig.

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2017 kl. 12:21

   Det er nemlig virkelig bare så rart ♡
   Specielt når man, som jeg i 99% af alle tilfælde altid svarer på mails på computeren alligevel.
   Dejligt det kunne inspirere :)
   Kh AC

 • Henriette Terkelsen skrev:
  21. september 2017 kl. 10:37

  Sikken en dejlig liste! Jeg kan godt trænge til lidt fokus på det positive, så her er mine:

  1. At vi i 1. Klasse endelig møder lærere, der er enige med os i grunden til vores søns udfordringer i skolen – og at de har vilje og redskaber til at hjælpe ham og os.

  2. At jeg læste en helt fantastisk bog færdig i går og at den nye, jeg er begyndt på virker lige så god.

  3. At det er blevet så køligt om morgenen at jeg har taget min vinterfrakke frem. Jeg købte en i super lækker kvalitet sidste år og det gør mig altså bare glad at iføre mig noget, der er så smukt og behageligt at have på.

  4. At vide at jeg (østjyden) skal se min københavnersøstre tre weekender i træk startende i morgen.

  5. Min søns forventningsglæde over sin 7 års fødselsdag i weekenden.

  6. At min mand laver virkelig god kaffe.

  7. At bo et sted, hvor jeg kan sanke æbler.

  8. Rønnebærtræer!

  9. Det reste-tæppe jeg er ved at strikke. Det bliver blødt, varmt, pænt OG jeg får brugt mine garnrester.

  10. At jeg allerede glæder mig en lillebitte smule til jul. Første jul i nyt hjem – det bliver altså noget særligt!

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2017 kl. 12:23

   Sikke mange dejlige skønne små og store ting og øjeblikke at være glad og taknemmelig over.
   Så dejligt at du deler din liste ♡
   Rigtig god fødselsdagsweekend til jer og stort tillykke med jeres søns fødselsdag
   Kh AC

 • Grethe skrev:
  21. september 2017 kl. 10:42

  Hej AC.
  Får vi mon lov at få sneak peaks fra Norsminde? Her er SÅ dejligt.
  Kh Grethe.

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2017 kl. 12:24

   Jeg vil rigtig gerne vise jer vores lille perle, men venter lige lidt til vi kommer lidt på plads.
   Lige nu stornyder vi det hele derude, helt offline :)
   Kh AC

 • Christina skrev:
  21. september 2017 kl. 13:06

  1. At jeg har fri hver onsdag
  2. At jeg har fået oprettet en instaprofil, så jeg kan ligge mine madbilleder op og dele dejlige begivenheder
  3. At jeg er begyndt til Bodycompact og boksetræning.
  4. At jeg snart kan plukke mine æbler og pære i haven.
  5. At jeg har nogle dejlige børn, og en dejlig mand.
  6. Vores hyggemorgener, hvor vi får hjemmebagt brød om mandagen og enten pandekager eller vafler om fredagen.
  7. At jeg har mange hyggelige begivenheder at se frem til.
  8. At jeg er blevet bedre til at forkæle mig Selv.
  9. At min datter er kommet hjem til Jylland efter at have boet i København i 4 år. Det er måske en af de ting der gør mig allermest glad
  10. Min fine ny lille bil, som jeg elsker

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2017 kl. 12:30

   Sikke mange fine og skønne ting! Så dejligt med gode morgenritualer og dejlige ting i vente.
   Rigtig skøn weekend til jer og tak for at dele ♡
   Kh AC

 • Izabela skrev:
  21. september 2017 kl. 17:09

  Dejligt med sådan nogen lister. Jeg elsker at læse din blog. Først og fremmest nyder jeg dine lækre opskrifter og billeder. Men også bog anmeldelser. Må lige anbefale dig at læse Den tyske pige. En rigtig tankevækkende bog om 2 verdens krig.

  10 ting jeg glæder mig til i denne tid:-)

  1 Duftlys, stearinlys og brændeovn?

  2 Alle de forskellige lækre æble tærter/kager jeg skal bage med æblerne fra haven( din crumble med æbler er stort hit her i huset)

  3 Var ude og spise på et slot i sidste weekend ,og fik lækker gateu marcel chokoladekage. Så skal i weekenden skal jeg have gæster og bage den for første gang med din opskrift?

  4 At tage på biblioteket både med børn og alene og ,bare hygge med bøger i den mørkere tid vi går ind i.

  5 Mit nye abonnent på alt for damerne. Fordi jeg nu ( vist nok?) er en dame og synes det er dejligt at slappe af med et blad og en kop te…

  6 Skovture bor 5 min kørsel fra 2 skove, hvor den ene har dejlig løbe/gå rute og der er fine rådyr og kronvildt. Børnene synes det spændende at vi kan gå op og ned af dem?

  7 Supper i massevis og comfort food. Finder ihvertfald masser af inspiration herinde ,og i de mange kogebøger jeg ejer. Ukrainsk rødbede bortch smager virkelig lækkert. Ja og rødbeder er bare lækre!

  8 At spille spil med børnene , gå i svømmehallen med dem, og bare hygge med bagning og gode film.

  9 Den nye serie der rammer DR på søndag. Nu børnene nået den alder at jeg både ( forhåbentligt ) har tid og overskud til at sidde i sofaen med et glas rødvin eller kop te og slappe af. Søndage elsker jeg desuden på at bruge på at lave en slags 3 retters menu fra forskellige verdenshjørner?

  10 At prøve at lave en surdej efter din opskrift. En tur til det brusende Vesterhav ( en vidunderlig oplevelse for en Sjællænder som mig) og sidst men ikke mindst forberede tur i næste måned til vidunderlige , magiske , og spændende smukke Krakow? Den by er fantastisk og enhver der elsker at rejse bør skrive den på sin to do liste?

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2017 kl. 12:38

   Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for ♡ og tak for din fine boganbefaling, den er nu reserveret på biblioteket :)
   Så mange fine dejlige ting af være glad for og taknemmelig over på din liste. Meget inspirerende! Tusind tak for at dele
   Kh AC

 • Annette skrev:
  21. september 2017 kl. 20:43

  Hej AC
  Jeg kan se på billedet at det endnu engang er valrhonachokoladen du har puttet på tallerkenen. Du har engang henvist til vildmedvin.dk. Er det stadig der du køber det? Og hvilken variant vil du anbefale, hvis den skal kunne spises, som du gør der bare med lidt nødder og en kop the til?

  PS. Jeg elsker at kigge i din kogebog – den er flittigt brugt og så hyggelig bare at bladre lidt i. Mon der kommer en mere? :-)

  God weekend :-)

  Mvh.
  Annette

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2017 kl. 12:42

   Ja, det er min yndlingschokolade ;)
   Jeg køber det oftest i tyske webshops (billigere end i Danmark), hvor jeg så handler godt ind til et godt stykke tid.
   Ellers køber jeg chokoladen i Salling her i Aarhus.
   Mine favoritter er cairibe, javari og caramelia.
   Tusind tak for de søde ord om min kogebog, jeg er helt i det små startet op på at skrive bog igen denne sommer. Men der går nok lige lidt inden den er klar :)
   Dejlig weekend til dig
   Kh AC

 • Malene skrev:
  22. september 2017 kl. 09:07

  Det var da 10 skønne ting du har delt med os – tak for det :-)
  Min top 10 liste for i dag lyder sådan:
  * At møde ind på det jeg føler er verdens bedste job – et økologisk mini landbrug hvor jeg skal undervise og vejlede dejlige unge mennesker.
  * Udsigten fra mit kontor her i træhuset – jeg har geder, kaniner, heste, køer og frilands små-grise med krølle på halen lige udenfor mit vindue
  * Det er fredag – det er skønt i sig selv :-)
  * Jeg GLÆDER mig til at komme hjem til mine drenge og mand i dag – fredag er vores “helle”, hvor vi hygger og ser film. Med masser af snoller :-)
  * Når mørket falder på, har vi startet en lille ny tradition hjemme. Vi tænder alle stearinlysene og de små lamper rundt omkring i stuen. Ungerne kryber sammen under tæpperne sammen med farmand – jeg sætter mig til rette og så læser jeg højt for hele familien af “Det lille hus i de store skove” af Laura Ingalls Wilder. Det var min absolutte ynglingsbog som barn og jeg elsker den stadig. Og nu elsker mine børn den også. Det er sådan en dejlig rolig måde at slutte dagen af på.
  * I aftes sagde Victor, da jeg puttede ham – “du er verdens bedste bedste bedste mor – og jeg elsker dig og jeg vil elske dig altid og jeg elskede dig allerede før jeg fik dig som mor” :-) :-)
  * Jeg tror nok jeg skal have nachos med masser af snasket ost til aftensmad i aften – yeah!
  * Jeg skal snart holde fødselsdag – og det glæder jeg mig virkelig til. Så samler jeg hele min og min mands familie på een gang – skønt!
  * Køreturen på job i dag var usigeligt smuk – tågebanker der lettede over trætoppe og solen der skinnede ned lige midt i det. SMUKT…
  * Jeg er ved denne lille “øvelse” blevet inspireret til at bede min elever udføre dette når vi har undervisning på tirsdag – at inspirere andre til at flytte fokus til de positive ting. Det rykker sku! :-)

  Go fredag.
  /Malene

  • Ann-Christine skrev:
   22. september 2017 kl. 12:45

   Det lyder altså også som et skønt job og med en helt særlig udsigt :)
   Så dejligt at du kan bruge inspirationen til dine elever, det er nemlig så særligt rart indimellem at lave sådan en liste og man bliver jo virkelig helt glad over den. Og over at læse andres, også. Så tusind tak for at du delte dine skønne 10 ♡
   Rigtig god weekend
   Kh AC

 • Julie Lippert skrev:
  24. september 2017 kl. 08:16

  Kære Ann-Christine
  Tak for dig og det du gør!
  Jeg er stor fan af dit univers omkring Valdemarsro. Jeg fandt dig første gang da jeg boede i England, hvor du var en kærlig reminder om alt det vi savnede i Danmark. Du har været flittigt brugt siden og der er ofte en eller flere af dine fantastiske retter på bordet hos os.
  Jeg laver tit “ting der gør mig glad lister” og deler gerne min seneste med dig :)
  1. at jeg har en fantastisk mand. Han gør mig glad hver dag og sammen har vi opnået det dejligste familieliv og ægteskab vi kunne ønske.
  2. at jeg har de dejligste døtre. De er 11 og 13 og vi har det simpelthen så skønt og sjovt sammen.
  3. at jeg bor lige der hvor jeg gerne vil. Det første jeg ser når jeg vågner om morgenen er den store smukke sø vi bor ned til. Det er en lykkerus uden lige at se tågen ligge over søen med den begyndende efterårsskov bagved!
  4. at jeg ikke behøver at arbejde lige nu! Det er fantastisk at bruge dagene til at nyde mit liv, mine børn og min mand uden stress og jag.
  5. at jeg har tid til at lave så mange dejlige ting i mit køkken. I dag skal vi plukke hyldebær hos min svigermor og lave saft!
  6. at jeg endelig har fået samlet alle mine lister, kalendere, ideer, tanker og gøremål i en skøn bog – en bulletjournal! DET kan anbefales – (bulletjournal.com) Simpelthen hvad jeg har savnet i mange år, når man som mig elsker lister og papirhyggearbejde!
  7. at vores hjem altid er fyldt med musik! Hvad end det er min mand og jeg der danser rundt til skønne 90’er hits, eller min mand og ene datter der spiller Diana Krall på vores klaver.
  8. at jeg har dejlige mennesker i vores liv, som vi er så heldige at kunne kalde vores venner.
  9. at jeg lige har færdiggjort madplanen for næste uge (4 af dine retter på denne gang) Og at den ugentlige bestilling på Nemlig.com er sendt afsted.
  10. at jeg lige om lidt skal ud og lave morgenmad til mine piger, inden vi skal hente min mand der har været til oktoberfest i Munchen med nogle gode venner!
  Hav en rigtig skøn søndag og vid at du har en kæmpe fan herude i verden :)
  Kærlig hilsen
  Julie

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2017 kl. 11:10

   Sikke en skøn og hjertevarm hilsen, Julie ♡
   Tusind tak for den og for at dele din fine liste over de 10 ting der gør dig glad.
   Det er så hyggeligt at dele og at I også deler.
   Rigtig dejlig søndag til dig og din familie og tak for at bringe et stort smil frem her
   Kh Ann-Christine

 • Julie Nagel-Udsholt skrev:
  24. september 2017 kl. 22:05

  Hvor er det en skøn ide :) Det vil jeg lave med min 2. Klasse i morgen <3
  Det er en klasse med mange udfordringer, hver eneste dag, så disse ting er supervigtige :)
  Jeg tænker, de kan få dem lamineret og med hjem, så hvis man har haft en hård dag, er det godt at se på den seddel :) Tænker, vi starter med 5 punkter :)

  • Ann-Christine skrev:
   25. september 2017 kl. 12:25

   Sikke da en skøn ide ♡ Det er jo virkelig en fin øvelse for både børn og voksne, så jeg håber I får den fineste oplevelse med det i klassen.
   Rigtig god fornøjelse
   Kh AC

   • Julie skrev:
    25. september 2017 kl. 12:31

    Det gik SÅ fint :)

 • Signe skrev:
  25. september 2017 kl. 15:42

  Det er lige sådan en liste, jeg har brug for at lave idag :-)

  1. At gå på brombærrov i haven med min skønne hund
  2. At kunne se frem til en forlænget weekend på Bornholm
  3. Jeg føler mig lidt ekstra forelsket i min kæreste for tiden
  4. Når der sker gode og spændende ting for de mennesker jeg har omkring mig
  5. Lækker, mørk chokolade.. mmh!
  6. Efteråret, der er min yndlings årstid.
  7. Når vi de fleste aftener har tid til at se bare et enkelt afsnit af en ny og spændende serie vi er begyndt på
  8. At se hvor meget vores høns og ænder virkelig nyder at gå frit i haven hver dag – det er simpelthen så hyggeligt
  9. Tanken om de spændende ting, der forhåbentlig sker næste år
  10. Lækre, varme striktrøjer at putte sig i på de kolde dage

  • Ann-Christine skrev:
   26. september 2017 kl. 11:16

   Sikke en skøn liste og så mange dejlige rare efterårshyggelige ting i dit liv – tak for at dele :)

 • Kamilla skrev:
  27. september 2017 kl. 14:31

  Jeg bliver glad at læse det her indlæg. Tak fordi du sætter fokus på alt det dejlige, som også er der, midt i det grå.

  Kærligst

  Kamilla

  • Ann-Christine skrev:
   27. september 2017 kl. 17:00

   ♡ Hvor er det rart at høre.
   – altid rart at huske hinanden på også at værdsætte og huske de små fine ting :)
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Maj-Britt skrev:
  12. oktober 2017 kl. 09:12

  Skønt indlæg. Det er vel en super god ting at sætte sig ned og reflektere over, hvor man nu er og nyde det. Jeg synes man har tendens til at se negativt på den mørke tid med regn og rusk. Siden du skrev dette indlæg har jeg været på jagt efter Yogi teen choko mint, som jeg tror lige vil være mig :-) Jeg elsker en anbefaling på en god te og vil altid gerne smage, selvom det kan gå begge veje (fx da jeg på en blog anbefaling købte pukka teen 3xlakrids, som bare slet ikke var mig :-D, men så ved jeg det ;-)) Men choko mint er svær at finde her i Herning – har endda gået i butikker, jeg ikke normalt handler i, kun for at checke deres tehylder :-D
  Tusind tak for en super inspirerende MADblog :-)

  • Ann-Christine skrev:
   13. oktober 2017 kl. 16:48

   Tusind tak for din søde hilsen, Maj-Britt ♡
   Det er virkelig også en dejlig te, mon ikke en Yogi te forhandler tæt på dig kan være behjælpelig med at bestille den hjem, hvis du er heldig. Jeg har selv købt den på nemlig.com, så måske du kan finde den online :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.