Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-graeskarsuppe/

Mexicansk græskarsuppe

Mexicansk græskarsuppe er en mættende, fyldig og lækker krydret ret, som er rigtig skøn her i efteråret.

Det er dejligt med en suppe serveret med masser af skønne toppings, måltidet bliver så herligt fuldendt og på en ret enkel måde føler man at der er gjort lidt ekstra. Den krydrede suppe – som jo i virkeligheden er et nyt twist af min skønne opskrift på hokkaidosuppe – den er ikke spor stærk, men kan sagtens spices op med mere chili efter smag eller man kan drysse frisk rød chili over.

Prøv også: Opskrift på den lækreste grønkålssuppe >>

PT45M

Mexicansk græskarsuppe

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,50 hokkaido græskar, ca 500 g
  • 2 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g kartoffel, i tern
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 0,50 rød chili, skåret midt over og uden kerner
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 0,50 øko citron, 2 spsk. citronsaft herfra
  • 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
  • 1 spsk olivenolie
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 tortillas pandekager
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 300 g majskerner, fra dåse, frisk eller frost
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 50 g cheddar ost, groftrevet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie til de er klare og bløde. Kom spidskommen, koriander, chili og ingefær i. Rør et minuts tid til det dufter skønt.

Kom kartofler og hokkaidogræskar i gryden. Hæld grøntsagsboullion over og læg låg på. Lad det simre i 20 minutteer.

Blend suppen til den er helt glat og cremet. Smag til med piskefløde, citronsaft, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, sammen med de sorte bønner og varm den godt igennem.

Tortillachips
Pensl tortillawraps med en smule olie og drys med lidt flagesalt. Skær dem i trekanter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter, til de er sprøde.

Til servering
Rist majskerner i smør under omrøring på en pande ved middelhøj varme. Når de begynder at tage lidt farve er de klar. Drys dem med en smule flagesalt.

Server suppen med cremefraiche, majskerner, en smule cheddarost og lidt ovnbagte tortillachips.