Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/4-maaneder-asien/

ASIEN: 4 måneders drømmerejse venter lige om hjørnet

rejse-blog

Drømmerejsen venter lige forude nu og vi er SÅ klar på eventyr, solskin, varme, oplevelser og familiesammenvær og nærvær.

Om små 14 dage rejser vi afsted med kufferterne fyldt og klar på 4 måneders oplevelser. En drøm der har spiret i mange år, men som for alvor tog fat sidste vinter, hvor Martin søgte orlov fra sit arbejde og fik det! Johan og Julie har fået orlov fra børnehave i de fire måneder og vi har desuden lejet vores hus ud i hele perioden.
Alle vaccinationer er nu på plads, et lager af god solcreme er købt ind og planlægningen er i fuld gang … om end vi rent faktisk primært har planlagt, ikke at planlægge for meget ;)

Vores foreløbige plan for de næste 4 måneder:

I første omgang går turen til Dubai. Vi har et par dage i Dubai og glæder os til at se byen, opleve kulturen, få lidt sol og varme og spise enormt mange lækre mellemøstlige retter – vi skulle mellemlande et sted på vej mod Asien, og Dubai er oplagt i den sammenhæng.

Derefter flyver vi fra Dubai til Ho Chi Minh City i Vietnam. Jeg har aldrig været der før, men det har Martin og han fortæller at det er en crazy by – drøn på med sindsygt mange scootere og den vildeste trafik. Vores plan er at være der et par dage, se og opleve byen og måske finde en god køkkenskole, hvor vi kan få nogle timers undervisning i det vietnamesiske køkken og planlægge vores videre færd og næste eventyr på rejsen. Som måske, måske ikke går derfra videre til Mekong Delta eller måske et andet dejligt sted, vi ikke har tænkt på endnu.

Reelt set, så ved vi ikke hvad der skal ske på rejsen fra vi ankommer til Ho Chi Minh City, og til vi i slutningen af maj flyver hjem til Danmark fra Kuala Lumpur i Malaysia …

Læs også: Vores samlede guide til at rejse i Asien, tips til at bo, se og være

Vi drømmer lige pt om at have god tid i Vietnam, og desuden rejse til Laos, Thailand, Malaysia og Bali. Måske ændres planerne undervejs, måske kommer der flere destinationer til, måske ryger nogle fra. Det kan være at vi lejer en lejlighed en måned og bliver det samme sted længe, eller det kan være vi rejser rundt med en uge eller nogle dage fra sted til sted. Vi ved det ikke endnu og uanset, så er en af vores største rejsedrømme er, at have god tid. At vi ikke skal lægge os fast på for meget og bare nyde rejsen, mens vi tager oplevelserne og tingene som de dukker op.

Mest af alt, så glæder jeg mig til at være sammen med familien på en ny måde. Rejse sammen og opleve verden sammen – i rigtig dejig lang tid.

Læs også: Alle rejseindlæg fra vores 4 måneder i Asien

4-maaneder-i-asien

Jeg får samtidig også i løbet af de næste måneder rusket lidt op i min måde at blogge på. På sådan en rejse, er der jo virkelig mange nye input og jeg kommer i den grad ud af de hjemlige vante rammer. Jeg vil blogge undervejs på hele turen, og både dele rejseoplevelser, madoplevelser, forhåbentlig også opskrifter fra retter, som vi tilbereder på rejsen. Vi har planer om spændende køkkenskoler og om at få det asiatiske køkken lært fra bunden. Jeg glæder mig meget til at dele oplevelserne her på bloggen med jer.

Det bliver fantastisk! – og herhjemme hos os, er der mange sommerfugle i maven over vores kommende eventyr.

116 kommentarer
 • Simone skrev:
  9. januar 2015 kl. 08:36

  Hvor lyder det bare fantastisk!!! Lov mig, at I tager til Hoi An – det vil I ikke fortryde:)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:12

   Lige præcis Hoi An står meget højt på vores liste og jeg glæder mig så meget til at opleve den by :)

 • Maria skrev:
  9. januar 2015 kl. 08:44

  Der venter jer den fedeste og bedste oplevese sammen som famile, det er jeg helt sikker på og jeg glæder mig til at følge jeres rejse her på bloggen.

  Rigtig fantastisk rejse AC

  Kram maria

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:12

   Tusind tak, søde Maria :)

 • Kathrine skrev:
  9. januar 2015 kl. 08:50

  Det lyder som den skønneste drømmerejse. Jeg vil glæde mig til at følge jeres eventyr og alle de oplevelser I får. Hvor er det fantastisk at I rent faktisk gør det og ikke bare sidder og drømmer om det uden at realisere det. Det er vi mange der kunne lære noget af :-) Jeg får dog indenfor de næste par år mulighed for at komme på et længerevarende udenlandsophold i forbindelse med min ph.d. Jeg ved dog endnu ikke hvor jeg skal hen.

  Rigtig god rejse :-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:11

   Det var også det vi besluttede os for. At vi bare måtte gøre det og ikke lade det blive ved drømmen.
   Og hvor lyder det fantastisk med et udenlandsophold i forbindelse med ph.d – jeg håber og er sikker på at du finder et fantastisk sted og at det bliver en oplevelse for livet. Der må være noget helt særligt ved at slå sig ned et sted i udlandet for en periode. Vi drømmer også lidt om at prøve at være ét sted i 3-4 uger, mens vi rejser. For sådan rigtig at finde os til rette og få noget der ligner en hverdag i anderledes omgivelser :)
   Tusind tak

 • 9. januar 2015 kl. 08:59

  Hvor er det et dejligt indlæg at læse sådan en fredag morgen hvor jeg har kæmpet mig på cykle frem på arbejde i et skod regnvejr :-)

  Det lyder som en rigtig god ide, og skønt at læse at det vil foregå i et tempo hvor der er tid til at gøre det man vil, når man vil det. Lyder slet ikke som en dårlig ide med lokale køkkenskoler. Jeg foretrækker klart spise hvor de lokale spiser i stedet for turiststederne – maden er markant bedre.

  Så jeg glæder mig til at læse om (og afprøve) spændende nye retter.

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:08

   Hvor er du sød. Jeg er glad for at høre at det kunne skabe lidt solskin i regnvejret :)
   Og helt enig mht maden. Vi rejste i Asien for 10 år siden, Martin og jeg, og spiste på de skønneste gadekøkkener – det glæder jeg mig til at gøre igen :)
   Kh AC

 • Sandra skrev:
  9. januar 2015 kl. 08:59

  Hvor lyder det bare så fantastisk. Tænk engang – 4 måneder sammen på nye eventyr. Ha’ en super skøn tur, jeg glæder mig til at følge med fra sidelinjen.

  Kh. Sandra

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:07

   Ja, det er helt vildt med så lang tid.
   Jeg glæder mig meget til at dele og til at være afsted i nye omgivelser sammen med de allerbedste :)

 • Marina skrev:
  9. januar 2015 kl. 09:08

  Det bliver fuldstændigt fantastisk og jeg glæder mig så meget på jeres vegne.

  Indimellem bliver det helt sikkert også hårdt (for det er det når man rejser på den måde), men de dage glemmer man fuldstændigt på alle de andre mange skønne dage og når man ser tilbage på en tur som forandre hele familien for resten af livet. Det er en helt utrolig gave at give sine børn og lige nu har de en supergod alder til at komme ud på eventyr.

  Jeg har altid selv rejst meget og som familie har vi også prioriteret højt at vise vores børn lidt af verden. Det er helt fantastisk hvor meget godt det har givet vores familie og der går ikke en dag uden at vi tale om en af vores rejseoplevelser.

  Glæder mig så meget til at følge med på jeres tur, men vil samtidigt også sige at du skal unde dig selv ikke at tænke på at blogge HELE tiden. Som ung skrev jeg selv rejseartikler og det var vigtigt engang imellem at ligge det til side og bare være.

  Kæmpe knus og god rejsevind til jer alle fire.

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:06

   Tusind tak, vi glæder os helt enormt til at dele oplevelsen ved at rejse sammen i lang tid.
   Jeg er helt sikker på at jeg nok skal finde en rigtig fin balance mellem blog og rejse ;)
   Kh AC

 • Jane skrev:
  9. januar 2015 kl. 09:08

  Arh men det er så vildt fedt for jer og jeg kan slet ikke beskrive hvor misundelig, jeg er! På den gode måde, forstås! Jeg glæder mig til at følge jeres rejse. Heldige jer!!

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:05

   Har altså også de vildeste sommerfugle over det :) Tusind tak, søde Jane

 • Dorthe skrev:
  9. januar 2015 kl. 09:12

  Wauw jeg får helt kuldegysninger når jeg læser om det- hvor lyder det bare fedt! Og hvor er det fedt at i tager ungerne med, og ikke lader jeg begrænse af at i har fået børn.
  Jeg ønsker jer en fantastisk tur, glæder mig til at følge med :-)

  Kh. Dorthe

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:05

   Tusind tak <3
   Jeg tror de glæder sig mindst lige så meget som os – og jeg tror oplevelsen bliver så meget større af at rejse som familie, de ser og oplever jo verden på en anden måde, som jeg også vil suge til mig og lade mig inspirere af :)
   Kh AVC

 • 9. januar 2015 kl. 09:13

  Det lyder fantastisk! Rigtig god tur. Glaeder mig til at laese med :-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:04

   Tusind tak :)

 • Lisbet Ørts skrev:
  9. januar 2015 kl. 09:35

  Sikke en fantastisk idé!
  Jeg har rejst en masse rundt i Asien, og jeg bliver nødt til lige at dele lidt fif ;)
  Chaing Mai i det nordlige Thailand er ret fantastisk – og jeg kunne lige forestille mig, at det var noget for en madblogger om dig.. (vi var på en ret fantastisk madskole) Og ellers er der bare vildt god stemning der og en masse muligheder for andre oplevelser.
  Malaysia er et rigtig fint land, men jeg må indrømme at det falmer lidt rent kultur- og oplevelsesmæssigt. Hvis man har brug for et skud vestligt er Kuala Lumpur godt! Jeg vil dog klart anbefale jer at tage til Melaka som ligger 4 timer i bus (mener jeg) syd for Kuala Lumpur – helt fantastisk by – besøg er et must!
  Og nåja.. Cameron Highlands er også et besøg værd ;)
  Bali er også en fin ø – her er topattraktionen Ubud, som er en ret sjov by. Prøv at gå ud af byen – vi oplevede en masse “rigtig” balinesisk kultur og så så mange flotte rismarker :)
  Ellers vil jeg foreslå at tage til Lombok (naboø til Bali) – her er virkelig flot natur.
  Strandferie er på Gili Island (også naboø til Bali)
  Borneo er nogle gange lidt overset, men det er altså en helt fantastisk ø hvor der er rig mulighed for at se orangutanger og andre dyrearter som man sjældent ser. Det er dog også en lidt dyr ø at rejse rundt på.

  GOD REJSE!, det bliver helt fantastisk for jer :)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:03

   Tusind tak :)
   Martin og jeg har rejst rundt i Asien for omkring 10 år siden, og har allerede haft fornøjelsen af Chang Mai, Kuala Lumpur og Melaka – alle tre steder var en skøn oplevelse. Tusind tak for fine rejsetips, de bliver gemt :)
   Borneo er også højt på listen, men vi må lige se hvordan tid og økonomi ser ud på det tidspunkt ;)
   Kh AC

 • Sabrina skrev:
  9. januar 2015 kl. 09:41

  Hvor lyder det bare helt igennem fantastisk og hvor er det fedt at i gør det! Jeg har altid set op til de børnefamilier der pakker hele familien sammen og tager på en længere drømmerejse sammen, jeg håber sådan at jeg også gør det når jeg får familie på et tidspunkt! Godt man ikke er misundelig ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:01

   Vi glæder os også helt vildt – jeg håber du får dig en rejselysten familie også ;)

 • Dorte skrev:
  9. januar 2015 kl. 09:59

  Lyder skønt. Håber I får den skønneste tur med masser af fantastiske oplevelser, som jeg vil glæde mig til at læse om lige her. God weekend. Kh Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:14

   Tusind tak, kære Dorte :)
   Rigtig dejlig weekend til dig og din familie også
   Kh AC

 • Helle Villadsen skrev:
  9. januar 2015 kl. 10:04

  NØJ hvor bliver det spændende, mest for jer men også for os der følger din blog

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:14

   Tusind tak, det er jeg glad for at høre – jeg er så glad for at dele oplevelse :)

 • Øglemor skrev:
  9. januar 2015 kl. 10:12

  Åh, det lyder bare som den mest fantastiske rejse! Jeg glæder mig meget til at læse om alle jeres oplevelser og at drømme mig til varmere himmelstrøg – det er der i den grad brug for, når vejret er gråt og vådt som i dag :-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2015 kl. 10:16

   Tusind tak, Jeg er også sikker på at det bliver helt eventyrligt – og det vil kun være fantastisk hvis det kan give lidt solskin på gråvejrsdage :)

 • Jannet Hansen skrev:
  9. januar 2015 kl. 10:19

  Rigtig god tur til jer. Glæder mig til at følge jeres tur

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:48

   Tusind tak – jeg glæder mig også til at dele :)

 • Kristoffer skrev:
  9. januar 2015 kl. 10:19

  Wow, hvor lyder det dog som en fantastisk tur!!

  Glæder mig rigtig meget til at følge med her på bloggen :)

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:48

   Det er jeg glad for at høre – og tusind tak :)

 • helga skrev:
  9. januar 2015 kl. 10:33

  Sikke et eventyr i bogie jer ud på. Glæder mig til at høre om jeres oplevelser. Har selv været i Vietnam på 2 måder men vi var baby fri men oplevede en masse spændende ting. Køkken skole hos den sidste kejseres konkobine,privat båd tur i mekon deltaede, motorcykel tur på Ho Chi Minh stien i regn og muder, elefanter og privat badestrand med massage. Plus de er så søde i Asien mod børn. God Rejse til jer alle 4 og velbekomme.

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:50

   Hej Helga,
   Ja, det bliver virkelig dejligt. Martin og jeg rejste i Thailand og Malaysia for en del år siden, og vi glæder os sådan til at komme tilbage til Asien og opleve det hele med vores børn :)
   Kh Ann-Christine

 • Pia S skrev:
  9. januar 2015 kl. 10:39

  Hvor er I seje, vildt spændende! Glæder mig til at følge jer på sidelinien :-) rigtig god tur!

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:50

   Tusind tak :)

 • Camilla skrev:
  9. januar 2015 kl. 10:47

  Jeg har også rejst rundt i Asien i 4 mdr. (2013), og jeg ville ikke have været noget af det foruden. MEN den største naturoplevelse og solskins/bounty/paradis var Gili-øerne ud fra Bali, Lombok. Jeg var der i 17 dage, og drømmer virkelig om at komme tilbage. Efter 3 mdr. i mellemamerika er dette paradis stadig det vildeste :-) På lombok ud for Bali kan man også vulkantreke (et par timer), hvilket var for vildt. Vi grillede skumfiduser over lavaet. Jeg synes personligt at Bali var spildt af tid, i hvert fald Kuta området.

  Derudover Hoi Ann og Halong Bay ud fra Hanoi var virkelig fantastisk. Oplev også Malaysias regnskov!

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:51

   Jeg glæder mig også helt enormt til Gili, det er et højt ønske på vores rejse. Fedt at høre at du oplevede det som lige så fantastisk, som vi forestiller os :)
   Kh AC

 • Nicoline skrev:
  9. januar 2015 kl. 10:54

  Nøj, hvor lyder det bare helt fantastisk! Kommer til at blive jeres liv eventyr. Så fedt at I tager jeres børn med på sådan en oplevelse. Har lige et enkelt spørgsmål – rejser I med rygsæk eller kufferter?

  Håber I får en helt igennem fantastisk oplevelse og glæder mig til at følge med på bloggen!

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:53

   Mange tusnd tak – og det er et meget godt spørgsmål … vi har overvejet lidt og besluttet at vi tager en stor trolley + en mindre trolley med. Den store er ret slidt og har dårlige hjul, men så skifter vi den dernede – vi ved endnu ikke om det bliver til rygsæk eller trolley.

 • julie skrev:
  9. januar 2015 kl. 11:48

  Hvor lyder det helt igennem fantastisk.

  Jeg rejste i Asien en måneds tid for et par år siden – og det der stadig står tydeligst i erindringen er udover Hanoi og Sapa i Vietnam, Luang Prabang i Laos og så Cambodias smukke paladser i Ankor Wat – er dog ikke sikker på at sidstnævnte er så børnevenligt.

  Men Luang Prabang er den mest vidunderlige afslappede by, med tydelige referencer fra kolonitiden, på bredden af Mekong. Vidunderlig mad, ren og med gode muligheder for at vandre i junglen.

  Vi fløj desuden også ti Pakse og derfra videre med bus til Si Phan Dong, en ø i Mekong deltaet i det område der hedder 4 thousand islands. Helt vidunderligt og med mulighed for fine naturoplevelser, man kan blandt sejle og se de sjælde floddelfiner Irrawaddy på grænsen mellem Laos og Cambodia, det største vandfald i Mekong og ellers bare slappe af.

  Vi var også i Halong Bay, som var vidunderlig smuk – men frygtelig turistet. Det ødelagde næsten oplevelsen syntes jeg – jeg ville i hvertfald undgå en overnatning på Catba Island og kun sejle skulle jeg gøre det igen!

  Jeg er spændt på at høre hvad i kommer til at opleve – så sejt i går det!

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:56

   Hej Julie,
   Fedt at høre om dine oplevelser og tips og rigtig skønt med gode anbefalinger til Laos – det glæder jeg mig meget til at opleve. Ih, vi glæder os til det hele :)
   Kh AC

 • Lise R. skrev:
  9. januar 2015 kl. 11:55

  Fedt, Asien er saa skoent at rejse i. Jeg kan ogsaa varmt anbefale Hoi An – og ikke mindst Hanoi som har fantastisk mad til ingen penge (inkl croissanter). I Malaysia er Melaka fin og Langkawi er en rar tropeø til afslapning. I Thailand vil jeg klart anbefale de mindre kendte øer – uden masseturisme men til gengaeld med fantastisk mad og de laekreste fruit shakes til billige priser. God tur!

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:57

   Tusind tak, også for de dejlige tips. Jeg glæder mig også til alt det dejlige asiatiske mad og masser af friskt frugt :)

 • Stinna skrev:
  9. januar 2015 kl. 11:59

  Hvor spændende!
  Jeg har været i Vietnam før og til april skal jeg arbejde i Hanoi i tre måneder :-)
  Hav en fantastisk tur!

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:57

   Uii, det lyder da ret fantastisk, Stinna :)
   Rigtig god tur til dig også

 • Nanna Olin skrev:
  9. januar 2015 kl. 12:16

  Hvor lyder det som en fantastisk rejse! I mine sabbatår backpackede jeg også (dog i Mellemamerika), og det er virkelig den dejligste måde at rejse på – bare at have en flybillet og så tage tingene, som de kommer. Jeg kan godt forstå, I glæder jer :) Glæder mig til at følge med på sidelinjen :)

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:59

   Jeg elsker virkelig også at rejse på den måde, bare at se hvor vejene bringer os hen og at have muligheden for at blive et særligt dejligt sted længe. Det bliver så spændende :)

 • Malene Kjeldsen skrev:
  9. januar 2015 kl. 12:17

  Det fortryder i ikke.

  Asien er skønt og forholdvis nemt at rejse rundt i.
  Var i Vietnam over jul og nytår sidste år, hvor jeg skrev en rejseblog. Måske du/i kan få lidt inspiration derfra

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 16:59

   Hvor dejligt og tak for link til din tur i Vietnam :)

 • Marie Light skrev:
  9. januar 2015 kl. 12:51

  Hold nu op hvor er det viiildt!!
  Jeg sidder lidt og hopper af spænding og glæde på jeres vegne – sikke en oplevelse :)
  Rigtig, rigtig god tur – det bliver super spændende at følge jer her på bloggen :)

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 17:00

   Mange tak. Vi går også og danser og hopper lidt af spænding i øjeblikket … det er jo lige snart :)

 • Emmi skrev:
  9. januar 2015 kl. 13:36

  Det lyder som en helt fantastisk tur! Drømmer selv om noget lignende :-) I vil ikke fortryde Thailand! Verdens smukkeste land med den sødeste befolkning! Rigtig god tur. Glæder mig til at høre mere :-)

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 17:01

   Vi var også rigtig vilde med landet da vi var der sidst – havde overvejet at nedprioritere Thailand, da vi jo har været der før og set en del. Men nej, vi må simpelthen tilbage til Thailand også :)

 • Ann skrev:
  9. januar 2015 kl. 13:41

  Jeg kan godt forstå, at du siger jubii. Det er jeg sikker på, at Johan og Julie også gør. Hvor er I seje at kaste jer ud i det, det bliver en oplevelse for livet.
  Rigtig god tur, dejligt at vi får lov at følge med undervejs.
  Og pas godt på hinanden..:-)

  Ann

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 17:01

   Vi glæder også så meget til at dele oplevelsen med hinanden. Det bliver en helt særlig tur for os :)
   Tusind tak og det kan du tro at vi vil gøre
   Kh AC

 • Camilla Sonne skrev:
  9. januar 2015 kl. 14:15

  Det lyder bare SÅ fedt! Håber jeg også, at vi får mulighed for på et tidspunkt. Må jeg spørge, hvordan I har lejet jeres hus ud? Synes at tanken er god, og det ville nok også være en nødvendighed i vores tilfælde, men har det lidt svært ved tanken om at skulle leje huset ud.
  Mange hilsner Camilla

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 17:05

   Det krævede også lige lidt overvindelse fra min side. Men økonomisk var det jo virkelig skørt ikke at gøre det, også i vores tilfælde. Så vi satte det på boligportalen og kort efter var der en henvendelse fra et par med børn, som har solgt og købt bolig, med lige et slip på 4 måneder inden de kan flytte ind. Det kunne jo ikke passe mere perfekt, og jeg har det faktisk rigtig fint med det. Så rydder vi bare huset for alt personligt og de få interiør-ting, som vi er særligt glade for – og lader ellers møbler stå til deres brug i perioden.
   Jeg er SÅ glad for at vi har valgt at prioritere at den drøm, den skal vi udleve :)
   Kh Ann-Christine

 • Helene skrev:
  9. januar 2015 kl. 16:21

  Det lyder helt igennem fantastisk:-) Er sikker på I alle får en oplevelse for livet! Og så alt den dejlige tid man bare har til hinanden som familie mens man oplever. Det må være så skønt:-) Jeg har tidligere rejst 6 måneder af gangen, og det er så fedt. Drømmer selv om at tage mine kære med på en lang rejse når den yngste er lidt større, så glæder mig helt vildt til at følge din blog undervejs:-):-)

  Kh Helene

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 17:07

   Jeg tror virkelig også på at der er noget særligt skønt ved at opleve verden med sine børn. Det er en gave for livet til hele familien :)
   Vi storglæder os til det hele
   Kh AC

 • Lene B. skrev:
  9. januar 2015 kl. 19:53

  Kære AC, hvor fantastisk. Glæder mig meget til at følge jeres eventyr, og drømmer selv om, at komme ud og opleve verden med min søn på et tidspunkt.

  Rigtig god tur, og nyd det. Dejligt at I vælger at tage det som det kommer. Pas rigtig godt på jer selv.
  KH Lene.

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:11

   Kære Lene,
   Tusind tak – jeg håber også det bliver muligt for dig og din søn at rejse ud sammen :)
   Kh AC

 • Lise Bornerup skrev:
  9. januar 2015 kl. 20:38

  Ha’ en fantastisk tur ….. der er så mange steder i Vietnam der er “must see” at det er umuligt at se det hele.
  Skulle I få længsel efter en spegepølsemad, en leverpostejmad er der en dejlig bar i Saigon der hedder “Storm P” …. dansk ejet og mægtig hyggelig.
  Claus kan give jer mange gode tips og tricks.

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:15

   Tusind tak, Lise – jeg tror du har helt ret. Uanset om vi så blev i Vietnam i alle fire måneder, så bliver vi ikke færdige med at se landet :)
   Tak for fint tip med Storm P, det er jeg sikker på at specielt Johan og Julie vil synes er ganske vidunderligt – og så kan Martin og jeg jo få en god snak med Claus imens de spiser leverpostejmadder ;)
   Kh AC

 • Grethe Weibel skrev:
  9. januar 2015 kl. 21:41

  Kære Ann-Christine.
  Må jeres rejse blive fyldt med lys og glæde. Pas på de små dejligheder, jeg er så heldig at følge. Kan I have det rigtig godt.
  Kun de aller kærligste hilsner
  Grethe.

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:18

   Kære Grethe,
   Tusind tak, det bliver så fantastisk at opleve verden sammen :)
   Kh Ann-Christine

 • Rikke skrev:
  9. januar 2015 kl. 22:02

  Hvor lyder det som en helt fantastisk god famileoplevelse i alle har i vente. Det må blive noget i retning af jeres livs oplevelse i står overfor. Tænk sig, hele 4 måneder til at være sammen og være i et nyt spændende land, opleve kultur, mad og mennesker… Kan godt forstå i bobler af glæde og forventning.
  Glæder mig meget til at følge med :-)
  KH Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:20

   Ja det bliver simpelthen så vildt – jeg tror heller ikke helt vi forstår det, faktisk. Men vi storglæder os til at tage hul på eventyret :)
   Kh Ann-Christine

 • Jonna skrev:
  9. januar 2015 kl. 22:22

  Ååååårh, FANTASTISK. Rigtig god rejse til jer. Waauuuuuuw:-)

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:22

   Tusind tak, Jonna :)

 • Kristine skrev:
  10. januar 2015 kl. 00:36

  Rigtig god tur derud :)
  Når i kommer til Hoi An er dette hotel det dejligste sted. Jeg boede der i 4 måneder. Pigerne i receptionen er de sødeste, den ene, Yammy/Doung, har en lille dreng som er det kæreste lille menneske :)
  Hoi An er bare fantastisk!
  Som nogle andre har sagt, så er Bali (specielt Kuta området) ikke så fantastisk igen. Det er blevet overrendt af australske festaber. Og Ubud er overrendt af rige amerikanere. Men Java, Gili Travangan og Lombok er rigtig dejlige steder! Specielt Gili er en helt ny paradisverden, hvor der ikke findes biler (folk bruger hestevogn) og alle dage er afslappende. Jeg blev i 10 dage og det var slet ikke nok..
  Laos har en speciel plads i mit hjerte – Luang Prabang har en atmosfære, hvor det er umuligt at føle stress og jag – det er som at træde ind i en rar boble. 1000 islands nede sydpå ved grænsen til Cambodia er en flot oplevelse – en del af mekong deltaet med folk der bor på små øer, som spiser græskarburgere, sejler i kanoer, ligger i hængekøjer og nyder livet sammen med turisterne. Alle i Laos er meget venlige og landet utroligt smukt.
  Rigtig god fornøjelse, glæder mig til at følge med :)

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:27

   Kære Kristine,
   Tusind tak og hvor er det dejligt mange tips og inspiration, tusind tak for det – jeg glæder mig så meget til det hele. Specielt er jeg spændt på Laos og Gili, for det er begge dele lidt ukendt for mig.
   Kh AC

 • Esra Alici Pedersen skrev:
  10. januar 2015 kl. 00:47

  Kære Ann-Christine

  Lyder virkelig fedt med sådan en tur og håber I kommer til at nyde det fuldt ud. Jeg må indrømme, at da jeg læste at I skulle væk fra det hele i fire dejlige måneder og nyde at bare være familien, troede jeg straks at du ville holde pause fra at blogge. Jeg kunne virkelig godt tænke mig nogle råd i forhold til det her med at nyde sine oplevelser, som man har tænkt sig at skrive om, for jeg må ærligt indrømme at der er rigtig mange ting, jeg ikke får skrevet om på min blog, fordi jeg føler at det at tage kameraet frem midt i en oplevelse føles lidt som at afbryde oplevelsen eller forstyrre på en eller anden måde. Vil rigtig gerne høre om dine tanker. Du er nok mere rutineret i at tage billeder og du lever jo af din blog, så måske handler det også om indstilling? Du er meget inspirerende med dine opskrifter og glimt fra hverdagen, og jeg vil derfor meget gerne høre om, hvordan du gør. Det er selvfølgelig fedt for os herude at kunne følge med, men hvordan er det egentlig at man nærmest altid skal være optaget af det kamera under ens oplevelse og helst fange de rigtige øjeblikke.
  Nyd turen!

  Esra

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:35

   Kære Esra,
   Tusind tak!
   Jeg kan sagtens følge dine tanker og overvejelser. Jeg lader selv kameraet ligge ved mange vigtige begivenheder, som fx fødelsesdag og jul, hvor jeg sjældent får taget mange billeder – fordi jeg hellere vil opleve direkte end gennem kameralinsen.
   Men på den anden side, så elsker jeg virkelig at fotografere og så prioritere jeg meget de øjeblikke, hvor jeg gør det og de øjeblikke hvor jeg ikke gør. Som du skriver, så lever jeg af det og efterhånden så fylder det egentlig ikke så meget tidsmæssigt at knipse nogle fotos – og vide, hvad jeg vil fotografere og hvad jeg ikke vil.
   Jeg holder indimellem små blogferier, fx et par fridage her i julen. Det er super rart, inspirerende og det er også mere end rigeligt :) For nok er bloggen mit arbejde, men det er også min passion og jeg har faktisk slet ikke lyst til ikke at skulle tage den med på rejsen ;)
   Kh AC

 • Ida skrev:
  10. januar 2015 kl. 07:19

  Det lyder fantastisk!! Vi bor i Dubai, og for ægte Emirati mad, så vil jeg foreslå jer at prøve det her
  Rigtig god rejse!!

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:37

   Yeahh, så fint et tip – vi har fluks reserveret en brunch :)
   Tusind tak

 • Nicolaj skrev:
  10. januar 2015 kl. 08:22

  Hej
  Det lyder rigtig spændende. Vi glæder os til at følge med i rejsen. Vi skal til efteråret afsted med vores børn på 7 og 11 hvor vi også skal rejse rundt i Østen med rygsæk i 7 uger. Så vi glæder os til at få inspiration

  Rigtig god tur
  Mvh Nicolaj

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:38

   Ej, hvor lyder det skønt! Det bliver da helt fantastisk og fedt hvis du kan finde lidt inspiration her på vores kommende tur :)

 • MaleneL skrev:
  10. januar 2015 kl. 09:31

  Det lyder dejligt for jer!! Fire måneder… Skønt. Jeg er i skrivende stund selv i ho chi minh city med min mand og vores to børn på hhv fem og knap to år. Vi er ‘kun’ væk i fire uger:-) vi fløj direkte fra frankfurt, og det var en noget lang tur alt i alt. vi lagde ud med en lille uge på et spa/beach resort – det var altså virkelig lækkert. Ho chi minh city er ret crazy og det giver lidt udfordringer især med den mindste. Det gør også at vi ikke kan spise ude sammen om aftenen, fordi hans sengetid er nødt til at blive overholdt! Men man kan også spise godt til frokost. Vi skal ud og sejle på mekongfloden imorgen og på søndag flyver vi videre til da lat. Min mand skal også på madlavningskursus, jeg glæder mig til at nyde godt af hans kundskaber!
  Hvis du er interesseret i at høre om vores erfaringer og oplevelser inden i skal af sted, kan jeg godt sammenfatte det til dig i en mail.
  God rejse til jer! Kh malene

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:40

   Hej Malene,
   Hvor skønt at I er afsted nu – og sikke mange dejlige oplevelser I har foran jer endnu.
   Jeg tager meget gerne imod tips, meget gerne her i kommentarfeltet, for så kan andre læsere der drømmer om eller planlægger rejse til Asien også få glæde af dine guldkorn ;)
   Tusind tak og rigtig god rejse til jer fire
   Kh Ann-Christine

 • Stine skrev:
  10. januar 2015 kl. 11:32

  Det lyder fantastisk, at I skal afsted sammen. Jeg har selv været med backpacken rundt indtil flere gange, og hvis I kommer til Bali så snyd ikke jer selv for at opleve nord Bali. (Selvom alle sydpå sandsynligvis vil grine af jer) Der er langt mindre turistet og fantastisk natur/snorkle/dykkeroplevelser. Vi boede på Mimpi Resort Menjangan – det kan varmt anbefales. Ubud er også et besøg værd – og ungerne vil med garanti synes at “abeskoven” er en sjov oplevelse :) Rigtig god tur. Jeg glæder mig til at følge med.

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:43

   Hej Stine,
   Tusind tak for tip, det vil vi huske – for det er rart at komme lidt væk fra turistområderne :)
   Kh Ann-Christine

 • Michelle skrev:
  10. januar 2015 kl. 13:50

  Hvor lyder det dejligt for jer. Det er min store drøm at gøre noget lignende. Jeg har tit tænkt på at gøre det FØR børn, men det er meget inspirerende for mig at se og høre, hvordan I gør det.

  Jeg kan varmt anbefale Vietnam – vi brugte 3 uger på at rejse fra nord til syd. Jeg var personligt fan af Hanoi, Sapa (det er SÅ smukt) og jeg tror at Hoi An er et rigtig godt sted for børnefamilier – plus at her ligger det fantastiske køkken The Morning Glory. Husk at tage på cooking class og lær at lave noget vietnamesisk mad :)

  Rigtig, rigtig god tur!

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:51

   Tusind tak :)
   Jeg tror selv, at det er to helt forskellige oplevelser at rejse med og uden børn. Vi har været afsted på både storbyferie, bilferier, charter osv alle fire nu, og Martin og jeg har selv rejst backpacker i Asien sammen og vi ved bare at vi vil elske det – alle fire. Jeg glæder mig så meget til at starte eventyret og til at dele vores oplevelser på turen.
   Og tusind tak for link :)
   Kh AC

 • Lisbet/Livsglimt skrev:
  10. januar 2015 kl. 14:51

  Det lyder helt fantastisk! Rigtig god tur:-)

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 22:16

   Tusind tak, Lisbet :)

 • 10. januar 2015 kl. 21:56

  Så spændende! Jeg glæder mig meget til at følge jeres eventyr og til at blive inspireret af jeres madoplevelser undervejs.
  Held og lykke og rigtig god rejse. Det bliver en fantastisk – og en oplevelse for livet. :-)
  Mange hilsner
  Gitte

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 22:03

   Tusind tak, Gitte.
   Jeg tror også det bliver en dejlig oplevelse, som vi aldrig glemmer.
   Og det bliver så spændende at blive inspireret til nye retter og andre råvarer :)
   Kh AC

 • K skrev:
  12. januar 2015 kl. 07:35

  Glæd dig til Dubai. Her er super vejr for tiden – 26 resten af ugen. Der kan dog være køligt om morgenen (lyder dumt og for en der kommer lige fra kulden, lyder det nok helt vildt), så husk en lille cardigan eller noget (ikke strik eller hue og sådan).

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2015 kl. 07:58

   VI glæder os helt vildt. 26 grader lyder ret perfekt!
   Og tak for tippet og link :)

 • Mutti skrev:
  12. januar 2015 kl. 09:40

  Det allerbedste man kan give er tid til nærvær og samvær med hinanden! Og at have sådan et eventyr i udsigt med god tid, samt mod til at rejse uden for meget planlægning, det giver nok også noget ro, fordi det kan tilgodese jer alle fire. Ihhh hvor bliver det spændende at følge jeres rejse! Og så fint med alle de gode kommentarer og tip du får her på bloggen!

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 08:45

   Lige præcis, jeg forestiller mig også at på denne måde kan vi tilpasse os tempoet og oplevelserne helt efter behov – og ja, det er guld værd med alle de fine rejsetips ♥

 • Dorthe skrev:
  13. januar 2015 kl. 11:13

  Først – super lækker blog og vel smagende opskrifter… MUMSSSSSSS
  Rigtig go tur til Asien – specielt Vietnam! Vi har den smukkeste og dejligst pige fra nord Vietnam..
  HUSK HANOI!! De lækreste gade køkkener og restauranter! Mangler du lidt pif, så deler jeg gerne ud :-) :-)
  Go tur

  • Ann-Christine skrev:
   14. januar 2015 kl. 08:10

   Tusind tak for din søde hilsen :)
   Og hvor skønt med lidt fin insiderviden fra Vietnam, jeg glæder mig så meget til at besøge landet – kom endelig gerne med tips, meget gerne her i kommentarfeltet, for det er så dejligt når vi alle sammen kan have glæde af dem, også de andre læsere som måske skal afsted på et tidspunkt (eller drømmer om at rejse afsted)
   Og Hanoi, dén skal vi huske :)
   Kh AC

   • Dorthe Olsen skrev:
    18. januar 2015 kl. 20:08

    To restauranter jeg kan anbefale:

    1. Quan Ân Ngon – meget autentisk vietnamesisk restaurant.

    2. MAM Restaurant – venlig betjening, lækker rmad.

    Tripadvisor, eller hvad det hedder

    • Ann-Christine skrev:
     19. januar 2015 kl. 09:06

     Tak for gode spise-tips :)

 • Lea D skrev:
  16. januar 2015 kl. 15:53

  Lyder så fedt

  Få en del år siden var vi i Vietnam
  Her var vi på red bridge cooking school i hoi an og kan varmt anbefale dem. Vi tog en hel dag hvilket gjorde at vi både var på market og lavede en masse forskelligt mad, samtidig var vi kun 4 deltager da de fleste tager en halv dag. Jeg har været på en del forskellig cooking schools i Asien og det har været den klart bedste oplevelse :-)
  Vi var på en kombineret sejl/cykeltur i melding deltaget, som var en fed oplevelse:-) vi cyklede rundt på små øer hvor der kun meget sjældent kom turister, hvilket gjorde det til en neget special oplevelse.
  Rigtig god tur

  • Ann-Christine skrev:
   17. januar 2015 kl. 07:00

   Tusind tak for tippet – det vil jeg lige tjekke, for jeg glæder mig helt enormt til køkkenskoler og det kunne være rigtig spændende med en hel dag :)

 • Lone skrev:
  18. januar 2015 kl. 10:12

  Spændende, det vil blive helt fantastisk. Vi rejste første gang rundt i Indonesien – Sumatra, Java og Bali – for 20 år siden med børn på 5 og 8, en af erfaringerne var, at give os selv god tid, falde ind i stedets rytme og ikke have for mange planer (heller ikke det der med altid at være på nettet) Jeg kan ikke lade være med at komme med lidt anbefalinger. Vietnam er det skønneste, I må ikke nøjes med et par dage i Hanoi, den by er mange dage værd, find et hotel i den gamle bydel. i Hoi An skal i opsøge Tao, som er skrædder, hun har butikken BiBi Silk, hun er gift med en dansker og derfor har hendes ting et mere vestligt snit, kom bare med billeder. Når I er i Asien skal I huske Cambodia, Siem Riep og Angkor Wat. På nordkysten af Bali i Lovina er der det hyggeligste lille hotel ejet af en dansker, Villa Jaya, som kun kan kontaktes via deres hjemmeside. Rigtig god tur

  • Ann-Christine skrev:
   19. januar 2015 kl. 09:00

   Mange tak for dejlige rejsetips

 • Line skrev:
  18. januar 2015 kl. 12:26

  God tur !
  Jeg har selv boet 1,5 månede i Hanoi, rejst en månede rundt igennem landet, og maden er ret forskelligt fra områderne, så vil anbefale flere forskellige madlavnings kurser ;) !

  • Ann-Christine skrev:
   19. januar 2015 kl. 09:03

   Det lyder skønt :) Tak for tippet

 • Terese skrev:
  19. januar 2015 kl. 20:18

  God rejse! Hvor er det bare super inspirerende at I rejser afsted! Dét vil jeg også når jeg får børn! Jeg var på et virkelig godt madlavningskursus i Hoi An..
  Det kan varmt anbefales..

  • Ann-Christine skrev:
   19. januar 2015 kl. 21:20

   Tusind tak for tip til madlavningsskole, det vil vi lige tjekke ud. Jeg storglæder mig til at lære at lave ægte vietnamesisk mad :)

 • millemum skrev:
  26. januar 2015 kl. 22:42

  Simpel hen sådan en smuk blog du har. Jeg lader mig inspirere. Vi skal sjovt nok også til Vietnam i marts og Laos og nogle andre steder sikkert:) Backpacker med to unger og glæder mig. Måske vi ses derude.
  Kunne du måske hvis du har tid, fortælle mig hvilke vacciner i har fået? Det ville jeg værdsætte. Men altså kun hvisi du har tid, imellem skønne dejlige ferie oplevelser.
  KH Mille

  • Ann-Christine skrev:
   27. januar 2015 kl. 17:17

   Tusind tak – det er jeg glad for at høre :)
   Ej, hvor lyder det skønt! Hvor længe skal I være afsted?
   Vi har fået alle de anbefalede vacciner; Herpatitis A+B, Japansk hjernehindebetændelse, stivkrampe

 • Millemum skrev:
  28. januar 2015 kl. 12:41

  Tak Ann-Christine.
  Fik I ikke malaria piller. Jeg har rejst meget derude, men har ikke taget dem før. Da jeg ikke har været i Laos. Der skulle eftersigende være malya? Men har ikke lyst til at tage dem. På den anden side, gider vi heller ikke at få det.
  Vi skal kun være afsted en måned.
  Vi bor i Spanien – så vi skal hjem til foråret:)
  Fortsat god tur.
  KH Mille

  • Ann-Christine skrev:
   28. januar 2015 kl. 16:58

   Jeg har ladet mig fortælle at det ikke er alle steder i Laos, at der er risiko for Malaria. Vi hører os frem udervejs og hvis vi synes så kan malariapillerne købes hernede, og så tager vi ellers forholdsregler med myggenet, myggespray, langærmede trøjer og bukser om aftenen osv.
   Lyder dejligt med en måned her i Sydøstasien, og så hjem til Spanien – der er også dejligt :)
   Rigtig god tur til jer også :)

 • Annika skrev:
  6. februar 2015 kl. 09:05

  Jeres ferie er allerede i fuld gang – og vil bare sige at jeg glæder mig til at læse om det hele…
  4mdr… SUK… WAUV… Godt gået og skønt at I er blandt dem der husker at leve livet, opleve og nyde – mens man kan…
  Er sikker på at ungerne vil have det som en stor del af deres liv, og bede om mere.

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 09:57

   Ja vi er lige midt i det, med dejlig mange skønne oplevelser foran os og allerede skønne minder med i bagagen.

 • Sarah skrev:
  14. juli 2015 kl. 08:41

  Indlæg som dette, af ældre dato, tåler vist en nyere kommentar!

  Jeg har med stor rejselyst og eventyrglæde læst om jeres families Asien-rundrejse. Tak for inspiration med rejsefeber til følge.

  Min lille familie, mor, far, Vera 5 år og Vilfred 2 år, skal i februar og marts 2016 på farten. Vi har 8 uger til rådighed og destinationen er endnu ikke bestemt. Asien it is, lande ukendt.
  I den forbindelse vil jeg høre, om du kunne lokkes til, ud fra jeres oplevelser, at give et bud på de bedste realistiske lande/destinationskombination?
  Altså, hvis ville I, med jeres erfaring, rejse tilbage til, med 8 uger til rådighed?

  Vi glæder os og sommerfuglene er allerede ved af gøre deres indtog. Forventningens glæde er stor!

  • Ann-Christine skrev:
   14. juli 2015 kl. 21:34

   Hej Sarah,
   Tusind tak for din kommentar og hvor lyder det helt og aldeles vidunderligt med jeres kommende rejse.
   Jeg har planer om snarest at opdatere dette indlæg med de sidste rejse destinationer i Malaysia: http://www.valdemarsro.dk/rejs-i-asien-tip-til-hoteller-og-gode-spisesteder/

   Det er svært at give et godt råd, for det kommer lidt an på hvad I er til. Hvis det var os der havde 8 uger og skulle afsted til de steder vi har været ville vi tage til:
   Vietnam 4 uger: med et minimum af dage i HCMC 2-3 dage, Phu Qouc 4-5 dage, Mekong Delta 2-3 dage, Hoi An 4-5 dage, Hue 2 hele dage
   Bali 1 uge: Ubud 3-4 dage og Lovina 1-2 dage
   Gili 2 uger – snorkel, afslapning og det lækreste strandliv
   Og så faldt vi jo pladask for den lækre by Georgetown i Malaysia, så der ville vi også tage hen igen og flyve hjem fra Malaysia.
   Rigtig god fornøjelse med rejseplanlægningen, det bliver da så lækkert!
   Kh AC

   • Sarah skrev:
    20. juli 2015 kl. 11:22

    Tak for svar, det var lige hvad vi havde brug for. Vi er til en blanding af by og strand – bare det er i tøffetempo! Alle dine indlæg )med kommentarer naturligvis!) vil i nærmeste fremtid blive nærstuderet.

    På biblioteket er forskellige rejsebøger reserveret og momondosøgningen er så småt i gang!

    Fortsat god og dejlig sommer:-)
    Kh
    Sarah

    • Ann-Christine skrev:
     20. juli 2015 kl. 21:36

     Tusind tak og i lige måde – rigtig god rejseplanlægning :)

 • Karina skrev:
  28. april 2020 kl. 21:32

  Hej

  Fantastisk rejse i har været på. Hvis man vil rejse i måske 6 uger med sine børn, hvilket eller hvilke lande/områder vil du så anbefale ud fra alle de steder i har været? Det vil nok først blive når vores piger er 7 og 10 år :)

  Mvh Karina

  • Ann-Christine skrev:
   29. april 2020 kl. 19:30

   Hej Karina
   Det er ved at være 6 år siden vi var afsted og der er sikkert sket meget siden (også nu, mht corona osv) men vores anbefaling ud fra vores rejse dengang er; Vietnam + Thailand (vi ville fordele 6 uger med 4 uger i Vietnam og 2 uger i Thailand) eller Bali, Gili og Malaysia med 4 uger på Bali og Gili og 2 uger i Malaysia.
   Jeg kan ikke vælge mellem de to ;)
   God fornøjelse med rejseplanerne, det lyder virkelig fantastisk :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.