Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-29/

Små glimt

pariserboef-vegetar

Jeg har hyggeligt selskab på hjemmekontoret af min søster i dag, vi drikker kaffe, sludre og arbejder på én og samme tid. Til frokost har jeg netop serveret en vegetarisk pariserbøf, med spejlæg, kapers, løg og friskt revet peberrod. Mums! Så selv om det udenfor er endnu en rigtig blæsevejrsdag, så er her så hyggeligt og rart indendørs.

juice-i-tre-farver

Jeg gik juice-amok i går og tømte grøntsagsskufferne i farveorden ned i juiceren. Det blev til tre grøntsagsjuice med et væld af blandende grøntsager og rigeligt citron og ingefær. Når der blot er nok af de to sidstnævnte så kan jeg snildt nyde en kål-juice … I disse tre er der (frit fra hukommelsen):

 • Grøn: Spinat, broccoli, pære, citron, ingefær
 • Orange: Gulerødder, rød peber, æble, appelsin, ingefær
 • Rød: Rødkål, rødbede, æble, citron og ingefær

ferielaesning

Disse fem bøger kommer med i kufferten. Jeg havde overvejet at købe en Kindle Whitepaper (nogen der har erfaring med den?) men jeg kom ikke rigtig videre med det. Jeg elsker at læse æge papirsbøger og synes desværre ikke, det giver den samme gode, fordybende læseoplevelse med iPad og iPhone.

granataeblejuice

Granatæble og basilikum juice – a treat made in heaven! Nøj det smager godt og kan varmt anbefales. Jeg får lyst til at eksperimentere med endnu flere krydderurter i mine juice, plejer primært at bruge persille og mynte – men basilikum er jo også fortryllende. tulipaner

♥ Hvide tulipaner på spisebordet ♥

42 kommentarer
 • Kamilla skrev:
  12. januar 2015 kl. 13:40

  åh, så skønt.

  Jeg har også lige lavet en lækker juice

  Og så sidder jeg faktisk netop nu og skriver et blogindlæg om blandet andet dine julemuffines med æble og kanel, min mand deltager nemlig i Generation Ø’s øko-eksperiment, hvor vi fik lov at eksperimentere med dine lækre muffins.

  De var lækre!

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 08:46

   Uii, den må jeg prøve! Tak for tippet – og hvor er det dejligt at høre at du synes om mine julemuffins :)

 • Camilla Schrøder skrev:
  12. januar 2015 kl. 14:09

  skønne billeder som altid. Hvilken maskine har du til at lave fine juicer på?

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 08:46

   Tak ♥ Jeg har en wilfa slowjuicer, som jeg er rigtig glad for

 • Laura skrev:
  12. januar 2015 kl. 14:11

  Ej, hvor er jeg glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, der ikke er så vild med at læse bøger på en skærm men derimod foretrækker pæntindbundet papir-måden.

  Jeg er dog imponeret over, at du får plads til 5 bøger i kufferten! Pakketips modtages med kyshånd :-) Et tip er, at bøger (efter min erfaring) ofte er rigtig billige i udlandet sammenlignet med herhjemme. Så hvis du alligevel skulle mangle læsestof undervejs, og er frisk på at læse på engelsk, er en tur forbi en boghandel en mulighed (og en god oplevelse – bogbutikker siger også noget om kulturen man befinder sig i).

  God tur! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 08:49

   Tusind tak :)
   He, he, så må vi pakke light på andre ting ;) Ej, det er også helt skørt at have så mange bøger med, ingen af dem er egentlig købt ind til rejsen, men nogle har stået i reolen og ventet på at jeg fik tid til dem – og har jeg ikke lyst til at lade dem vente til juni ;) Je glæder mig også til at shoppe bøger undervejs (elsker udenlandske boghandler) og ellers se hvad der er af fine bøger på reolen på de backpackersteder vi kommer forbi – så må jeg bytte en af mine til en ‘ny’

 • Birgitte B skrev:
  12. januar 2015 kl. 14:35

  Ligesom Laura så køber jeg næsten altid mine bøger undervejs. Udvalget af de engelske paperbacks er desuden kæmpe stort (og de er billige). Jeg kan heller ikke få mig selv til at læse på skærmen.
  Da jeg rejste i Australien var det desuden normalt at hotellet havde en hylde med bøger, hvor man kunne tage en med helt gratis (og efterlade dem, man havde læst, til glæde for andre). Elsker miljøtanken i det koncept :-)

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 08:52

   Det synes jeg også er så fint, den tradition med at bytte bøger på backpackersteder og hoteller – regner heller ikke med at tage disse med hjem igen, omend det er lidt med vemod at skille mig af med de der rummer særligt gode fortællinger … men så er det jo rart at vide at andre får glæde af dem. Stillidsen vil både Martin og jeg læse – så det kan være den rækker helt til hjemturen.

 • Susanne skrev:
  12. januar 2015 kl. 14:56

  Jeg har en Kobo Glo bedste køb jeg har gjort længe.

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 08:52

   Tak for tippet! Den vil jeg lige se nærmere på. Har du mon prøvet en Kindle Paperwhite til sammenligning, for så vil jeg vældig gerne høre om oplevelsen på forskellen af de to :)

   • Susanne skrev:
    13. januar 2015 kl. 09:39

    Nej men jeg vil tro, at du kan finde noget på Youtube om begge dele.
    Det er nøjagtigt som at læse på et stykke papir, plus de har det indbyggede lys, så man kan læse f.eks. i sengen.
    Det der med at læse på Ipads, tablets os.v. duer ikke udendørs og da slet ikke i solskin med de skærme de har.

    Og så synes jeg da også at det med prisen er ved at tage med i betragtningerne, e-bøger koster som regel kun det halve :)
    og jeg har ikke plads til flere bøger hjemme på hylderne.

    • Ann-Christine skrev:
     14. januar 2015 kl. 08:02

     Hej Susanne,
     Tjek – der var et par fine videoer om det -jeg er ret overbevist og må altså give det et forsøg.
     Hvis jeg bliver glad for selve læseoplevelsen, så tror jeg at ebogslæseren vil blive brugt især på rejser og ferier, men også når jeg gerne vil læse en bog, som ikke nødvendigvis behøver at finde vej hjem i reolen. Der er noget fint bæredygtigt over det, som jeg meget godt kan lide.
     Tak for input
     Kh AC

 • Anna skrev:
  12. januar 2015 kl. 15:05

  Ved du hvor lang tid hjemmepresset juice kan holde i køleskabet, hvis den er lavet med en slowjuicer? :-) Ville nemlig gerne kunne lave en stor portion på en gang!

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 08:57

   I denne omgang har jeg juicet til to dage – det kan det fint holde sig til. Jeg har hørt at vitaminindholdet bliver lidt mindre når juicen får ilt. Men jeg fylder straks flaskerne til max, kommer tæt låg på og stiller dem på køl. De holder sig friskt og lækre, og jeg skal ikke kunne sige om de kan klare en dag ekstra også, men mon ikke …

 • Nanna Olin skrev:
  12. januar 2015 kl. 15:08

  Dejlige, vitaminfyldte glimt ;) Jeg kommer heller aldrig til at overgive mig til at læse en bog elektronisk. Der er altså noget særligt ved at hive en rigtig bog frem. Jeg læser også for at koble af, og hvis jeg sad med en Kindle, tror jeg ikke, jeg ville føle, jeg var offline.

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:00

   Lige hvad jeg trængte til denne weekend :)
   Jeg har ladet mig fortælle af Kindle fans at en af de smarte ting ved Kindle og andre ebogslæsere er netop at man ikke er online, for det har jeg nemlig enormt svært ved når det gælder at læse bøger på iPad. Jeg kommer hele tiden til at liiiige skulle klikke rundt og tjekke alt muligt andet – og så mister jeg fordybelsen. Om jeg vil føle at jeg kunne fordybe mig på samme måde med en Kindle eller lign, det tror jeg skal testes. Nu har jeg efterhånden været omkring den varme grød inden for dette emne længe ;)

 • Maria skrev:
  12. januar 2015 kl. 16:27

  Nøj den granatæble basilikum juice lyder for lækker!!!

  Hvorda gør du? Kommer du kernerne i en juicer eller presser du saften ved håndkraft?
  Basilikum er en helt vidunderlig krydderurt og kan give en dejlig sødme til juicer.
  Jeg må ud og skaffe mig en kæmpe basilikum (;

  God aften
  Kram Marria

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:02

   Den er så lækker! Jeg kommer bare granatæblekernerne i juiceren sammen med basilikum og har brugt ca et halvt granatæble her.
   Prøv den endelig :)
   Dejlig dag til dig, Maria

   • Maria skrev:
    13. januar 2015 kl. 09:43

    Uhm den må jeg altså prøve!

    Får du virkelig så meget saft ud af 1/2 granatæble eller har du andre lækre ting i også?

    Rigtig dejlig dag til dig AC (;

    Kram Maria

    • Ann-Christine skrev:
     14. januar 2015 kl. 08:03

     Måske lidt over en halv granatæble, men det er også en lidt lille flaske, tror billedet snyder en smule der :)

 • Rikke skrev:
  12. januar 2015 kl. 17:45

  Jeg har en kindle paperwhite og dén er mit bedste elektronikkøb. En fantastisk oplevelse at læse fra..slet ikke som iPad. Og den gør det muligt at læse oftere, fordi den er nem at have med eller stå i en lang kø med; uden at genere, fordi man kan ligge i et mørklagt soveværelse og have lysstyrken så lav at man ikke forstyrrer en sovende; og sidst men ikke mindst, noget jeg bruger meget fordi jeg elsker at have mulighed for at læse på originalsprog, muligheden for at slå ord op direkte i kindle. Køb den. Du bliver glad. Argumentet om at man elsker papir er fint nok, men det holder mest indtil man har prøvet en paperwhite.

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:04

   Fedt! Og du er meget overbevisende – jeg har besluttet mig for at jeg skal teste det. Kan ikke blive ved med at vandre omkring den varme grød her, og måske det bliver på rejsen, ellers bliver det lige så snart vi kommer hjem igen.

  • Mia skrev:
   12. januar 2015 kl. 19:36

   Helt enig med Rikke her. Argumentet med en papirbog holder kun indtil man har prøvet en kindle paperwhite. Her købte min kæreste en og jeg prøvede den, selvom jeg også sagde at jeg aldrig ville undvære at læse en papirbog. Jeg læste kun en enkelt bog på kindle og så var jeg solgt. I dag veksler jeg mellem at læse en rigtig bog og på kindle, men bliver helt afhængig af, at der er indbygget lys i kindle.

   Og det kan slet ikke sammenlignes med at læse på iPad. Lyset er helt anderledes på en kindle. Køb den :-)

   Og så for øvrigt rigtig god rundtur. Håber I får nogle fantastiske måneder.

   • Ann-Christine skrev:
    13. januar 2015 kl. 09:17

    Ej, hvor fedt at høre at du er blevet overbevist – og du har også overbevist mig om at jeg bliver jo nødt til at prøve det, for ellers kan jeg jo ikke slippe afsted med at sværge udelukkende til papirudgaverne her i 2015 ;) He he, ej jeg synes faktisk at det må være ret fint på rejser, og så synes jeg at der er noget fint ved at man har nogle bøger som gerne må finde vej i bogreolen på ‘hjemmebiblioteket’ og nogle som bare er hyggelige her og nu, men som man ikke nødvendigvis gerne vil beholde i fysisk form – der er noget miljø-godt over det, tænker jeg.
    -og tusind tak – vi storglæder os helt vildt :)

 • Jette skrev:
  12. januar 2015 kl. 18:54

  Hej Anne Christine

  Tak for dit svar vedr, Wilfa slowjuicer. Jeg har lige investeret i den, og lavet den skønneste juice.
  Men spørgsmålet er til dig, som er så kreativ, hvad kan jeg bruge det fra pulpen til? Jeg synes det vil være synd at smide ud,
  Er helt sikker på, at du har nogle gode tips. Andres forslag er selvfølgelig også meget velkomne.

  Og selvfølgelig skal der også fra mig lyde – rigtig god ferie, pas godt på hinanden. Glæder mig til at høre nyt derfra.

  Jette

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:10

   Hej Jette,
   Tusind tak for søde rejsehilsner og hvor er det dejligt at høre at du er glad for juiceren :)

   Jeg bruger pulpen til disse rødbedebøffer: http://www.valdemarsro.dk/roedbedeboeffer-ala-vegetar-pariserboef/
   de er også gode med broccoli, kål osv.
   Denne sauce eller noget lign: http://www.valdemarsro.dk/spaghetti-i-tomatsauce-med-kodboller/
   og så kommer jeg lidt grønt i lasagnesauce, frikadeller osv.
   Jeg sortere altid pulpen, så jeg juicer fx rødbede og kommer det direkte i et glas med låg, derefter jucer jeg gulerod og kommer det i et glas med låg osv.
   Jeg spiser den også som råkost med æbletern, rosiner, osv. Det meste grøntsagspulp smager dejligt i mad, hvorimod jeg sjældent får brugt frugtpulp – pånær pære og æble, som er dejligt på grød eller i brød.

   Kh AC

 • Lene skrev:
  12. januar 2015 kl. 18:54

  Hej

  Så kunne jeg ikke dy mig….har fulgt din blog længe…med stor fornøjelse og aflægger ‘besøg’ næsten dagligt.

  Fedt pludselig at se emnet ‘juice’ behandlet i kærlig stil.

  Et par tips:

  Min bedste grønne pt.:
  1/2 ananas (mirakel-ingrediens!!), 4 stilke bladselleri, 4 æbler, 1/2 broccoli med stok, 1 hel øko agurk, 1/2 øko citron (med skal helst!!), ingefær i rå mængder.

  Min bedste røde pt.:
  1/2 øko citron med skal, 1/2 broccoli med stok, 2 appelsiner (UDEN SKAL, bliver bittert ellers), 2 æbler, 4 rødbeder (mellemstørrelser), 5-6 gulerødder, ingefær i rå mængder.

  Vanedannende!!

  Også melon er en særdeles skattet ingrediens i dagens frugt/grønt juice hjemme hos os. Til gengæld har vi det svært med rød- og hvidkål – foretrækkes i dejlig, grove salater i stedet :)

  Håber ‘juice’ dukker op på din blog ofte fremover :)

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:12

   Hej Lene,
   Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen og fine juicetips.
   Der er også flere andre juiceopskrifter og inspiration samlet lige her: http://www.valdemarsro.dk/juice-og-saft/
   -og der kommer indimellem nye til :)
   Kh AC

 • Inger skrev:
  12. januar 2015 kl. 19:07

  Min erfaring er at skifte mellem papir-bøger og e-bøger. Jeg har en mini iPad og den er glimrende til e-bøger, som jeg normalt låner via eBib. På rejser er e-bøger suveræne.

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:14

   Jeg synes også det er så smart på rejsen og ville egentlig have købt én, men så havde jeg en del papirbøger i reolen, som jeg gerne ville læse – og ja, nu udskyder jeg det ;)
   Kan du godt lade være med at klikke alle mulige steder hen online når du sidder med iPad´en? Det er nemlig mit største problem med at læse ebøger derpå, må jeg indrømme :)

   • Inger skrev:
    13. januar 2015 kl. 12:25

    Nej, det er jeg også forfalden til, men pyt, for når man vender tilbage til “bogen” igen, så er man jo med det samme på den rigtige side.
    NB. Jeg bruger tit min læsepude til iPad’en både i sofaen, mens jeg læser/strikker, og når jeg sidder og læser i sengen.

    • Ann-Christine skrev:
     14. januar 2015 kl. 08:18

     Ja, det er jo rigtigt, og bare det fungere godt for én – så er det jo perfekt :)
     og sejt at du kan strikke samtidig med at du læser, i begge tilfælde kan jeg absolut ikke andet end singletaske ;)

 • Veronica skrev:
  12. januar 2015 kl. 19:39

  Jeg har en paperwhite og er meget glad for den. Rigtig god til at have med i tasken, til at læse i mørke, og så kan man altid lige downloade en ny bog når man er færdig. Hvis du læser engelsk så har Amazon et kæmpe udvalg til tit meget billige priser. Når alt det er sagt er der dog stadig noget ved en rigtig bog, ved følelsen, duften…. Men man jo også både og

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:19

   You got me – jeg elsker den fysiske fornemmelse af en bog. Papirerne, fornemmelsen af hvor langt jeg er nået i fortællingen og duften.
   Tror ikke jeg slipper de gode papirbøger, selv om jeg måske bliver forfalden til en paperwhite eller lign … Både og, må være en god løsning

 • Rikke skrev:
  13. januar 2015 kl. 00:05

  Hej AC
  Lækker frokost og hyggeligt at i sådan mødes til frokost :-) nu må jeg altså i gang med den hjemmelavede juice, det er så lækkert og fyldt med gode vitaminer og intens smag.
  Jeg har det også lidt anstrengt med at læse på skærmen. Det er bare ikke særligt autentisk.
  KH Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:23

   Hej Rikke,
   Ja det er så hyggeligt at spise og arbejde sammen indimellem – det nyder jeg virkelig.
   Jeg er også lidt ‘bekymret’ for om jeg vil miste den autentiske fornemmelse af bare at være helt væk med en bog, men det jeg godt kan lide ved Kindle og andre ebogslæsere er at man stadig er offline. Det er et plus hos mig :)

 • Rikke Andreasen skrev:
  13. januar 2015 kl. 00:53

  Åh jeg har også svært ved at forlige mig med at læse på en e-bog fremfor papir bøger. Men min far der er gammel skolebibliotekar er helt vild med hans. Dog vigtigt at det er en dedikeret e-bogslæser.
  På rejser har jeg tidligere gjort det at jeg har købt nogle spændende bøger i min lokale Røde Kors butik og derfra byttede dem undervejs på hostels og hoteller. En dejlig måde at få læst nogle små skatte på. Når jeg så kommer hjem afleverer jeg mine sidste fund til Røde Kors så nogle andre forhåbentlig kan få glæde af dem.
  Rigtig god tur med familien. Glæder mig til at følge jer rundt i Asien.

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2015 kl. 09:27

   Tusind tak :)
   Det er så fint med bogbytte princippet i udlandet – det har jeg også oplevet, både i Asien og Australien. Et par af mine er også tænkt til at blive byttet til nye bogoplevelser på rejsen. Måske dem alle, hvis jeg nænner det – der er jo nemlig noget fint ved at give gode fortællinger videre …
   Og hvor dejligt at høre at din far er glad for hans ebogslæser, jeg må prøve om jeg også kan blive overbevist. Måske et forsinket nytårsfortsæt for 2015 – i år skal jeg give en ebogslæser en fair chance :)

 • Maiken skrev:
  13. januar 2015 kl. 10:25

  Jeg fik en Kindle Paperwhite i julegave (eller min kæreste kunne ikke vente mig med at give den så har haft den siden midt i december) og jeg elsker den. Da vi startede med at ses læste jeg en del men kunne ikke altid holde til det i mine øjne, hvis bogstaverne var meget små fx., så fortalte han mig om Kindle og jeg sagde, jamen papirbøger er så fine og duften er en del af oplevelsen, at sidde og bladre i dem osv… Men jeg var solgt efter et par sider med min Kindle, jeg læser mere end jeg hidtil har gjort og kan justere skriftstørrelsen når øjne ikke er så medgørlige

  • Ann-Christine skrev:
   14. januar 2015 kl. 08:07

   Ej, hvor dejligt og betænktsomt af din kæreste! Skønt at høre at du er blevet glad for den.
   Ja, det er jo da faktisk ret smart at bogstaverne kan gøres større – jeg bruger kontaktlinser, men så kan jeg nok snildt læse om aftenen i sengen uden hverken briller eller kontaktlinser :)

 • camilla skrev:
  13. januar 2015 kl. 11:03

  Hvis det er af Helle Helle er virkelig god. Den har jeg lige læst og kunne sagtens finde på at genlæse den.

  • Ann-Christine skrev:
   14. januar 2015 kl. 08:08

   Dén glæder jeg mig også til :) – endnu mere nu, efter din kommentar om den

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.