Majspandekager
Majspandekager er en rigtig lækker madpandekage, som er et fint supplement til de mexicanske tortillas og kan fyldes med alverdens dejlige grøntsager, dip, deller, falafler, lidt chili con carne og grønt, en rest kød og andre dejlige sager.
De smager skønt, er nemme at lave og så mætter de dejligt.
Hvis du bager dem lidt længere så bliver de sprøde, men dejligt bløde hvis de ikke får for længe på panden og så er de også skønne i madpakkerne.
Prøv også: min opskrift på falafler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Majspandekager
- 4 dl mælk
- 4 æg
- 0,50 tsk salt
- 200 g fuldkornsmajsmel
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør mælk, æg, salt og pisk fuldkornsmajsmel i dejen. Lad gerne dejen stå og hvile i 30 minutter.
Dejen skal være flydende, så den nemt kan fordeles på panden til en pandekage og den skal gerne røres sammen undervejs.
Fordel lidt olie og smør på en varm pande. Når smørret er bruset af, så hældes lidt pandekagedej ud og panden vippes lige lidt rundt så det fordeler sig på hele panden – steg pandekagerne en af gangen på begge sider.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lige fået majsmel hjem – ikke fuldkorns, men almindeligt – så jeg skal da prøve at lave dem. Hvad nu, hvis man skippede olien, tilsatte noget enten rørsukker eller farin til dejen ? Ville de så kunne bruges som dessertpandekager ?
Ja, det vil også være lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Endnu en lækker opskrift! Vi lavede dem småbørnevenlig menu til gæster med tilbehør som letkrydret oksekød, feta, sukkerærter, tomater, majs, creme fraiche osv. Kæmpe hit hos store og små :) Her til aften fyldte vi dem med rester fra din kylling i pikant-opskrift, som vi også bare er vilde med :) Det smagte så godt!
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften og hilsen.
Dejlig aften til jer
Kh AC
Hej igen, tak for hurtigt svar, jeg har tænkt mig, at prøve i morgen, men bliver de meget sprøde, og hvordan bliver de så når de bliver varmer i ovnen senere, med fyld?
MvH
Jette
Du kan fint justere sprødheden alt efter hvor længe du bager dem på panden. Jeg laver dem ikke selv sprøde.
Der er iøvrigt også disse fladbrød, som måske var noget : http://www.valdemarsro.dk/souvlaki-graesk-kebab/
Kh AC