Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/majspandekager/

Majspandekager

Majspandekager er sådan en rigtig nostalgisk ret for både min søster og jeg. Delvist fordi det jo bare smager dejligt, og måske særligt fordi, at vores mor – når vi spurgte hvad der var på menuen til aftensmad –  svarede, at ‘vi skal have majspandekager’, og fik det til at lyder som noget, sådan helt ekstra særligt.

Det er en rigtig fin evne at have … at få de små ting, til at lyde som, og være, noget ganske særligt. En lille ting, men også noget jeg selv husker mig på at gøre over for mine børn og i vores hverdag.

Her får I min skønneste opskrift på de dejlige majspandekager

PT15M

Majspandekager

4 stk    15 min.
4 stk
Ingredienser
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/4 tsk salt
  • 40 g majsgryn
  • 35-50 g majsmel
  • Olie og lidt smør til stegning
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Rør mælk, æg, salt og majsgryn sammen, rør derefter majsmel i lidt efter lidt. Dejen skal være flydende, så den nemt kan fordeles på panden til en pandekage.
Fordel lidt olie og smør på en varm pande. Når smøret er bruset af, så hældes lidt pandekagedej ud og panden vippes lige lidt rundt så det fordeler sig på hele panden – steg pandekagerne på begge sider.

Server som madpandekager med salater og grøntsager, oksekød, frikadeller, kylling eller hvad der nu lige er – samt en god dressing. Vi spiste dem med spinat, tomater, agurk og krydrede bønnedeller, samt en dressing lavet af græsk yoghurt, salt, peber og purløg. Toplækkert og virkelig både nemt og et sundt mættende måltid.