Majspandekager


Majspandekager er sådan en rigtig nostalgisk ret for både min søster og jeg. Delvist fordi det jo bare smager dejligt, og måske særligt fordi, at vores mor – når vi spurgte hvad der var på menuen til aftensmad – svarede, at ‘vi skal have majspandekager’, og fik det til at lyder som noget, sådan helt ekstra særligt.
Det er en rigtig fin evne at have … at få de små ting, til at lyde som, og være, noget ganske særligt. En lille ting, men også noget jeg selv husker mig på at gøre over for mine børn og i vores hverdag.
Her får I min skønneste opskrift på de dejlige majspandekager
Majspandekager
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 1 spsk olivenolie
- 0,25 tsk salt
- 40 g majsgryn
- 50 g majsmel
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
Rør mælk, æg, olie, salt og majsgryn sammen
Rør derefter majsmel i lidt efter lidt.
Dejen skal være flydende, så den nemt kan fordeles på panden til en pandekage.
Fordel lidt olie og smør på en varm pande. Når smørret er bruset af, så hældes lidt pandekagedej ud og panden vippes lige lidt rundt så det fordeler sig på hele panden – steg pandekagerne på begge sider.
Server som madpandekager med salater og grøntsager, oksekød, frikadeller eller kylling samt en god dressing.
Næringsindhold

Uhm, hvor ser det lækkert ud!. I vores familie er vi ret vilde med bønner, så jeg ville lige høre, om der findes et link til de omtalte bønnedeller? Så kommer det her da på menuen i aften!
På forhånd tak :-)
De er ikke på bloggen endnu, kan du vente til i overmorgen? Så skal jeg nok lige få redigeret billeder og skrevet opskriften ind, så den er klar til torsdag :)
Alternativt er disse også et hit: http://www.valdemarsro.dk/fabelagtig-falafel-i-pitabrod/
Tak, jeg er helt sikker på, at jeg kan finde en anden lækker opskrift hos dig, mens jeg ser frem til bønnedelle-opskriften :-)
:)
Det lyder godt. Det er altid til Stor inspiration at være i dit univers☺️
Tak. Malene
Tusind tak <3
Hvor er det at jeg aldrig har lavet majspandekager sidder jeg lige og tænker. For jeg har ellers lavet mange forskellige pandekager. Men tror da vist lige at de fluks kom på menuen til i morgen – hvor den i forvejen skal stå på mexikansk mad :-)
Sikke en sød historie om din mor
Hun er nemlig også rigtig sød <3
Hvis du smider en opskrift på bønnerdellerne i overmorgen, så har du virkelig haft indflydelse herhjemme i den her uge, i går fik vi nemlig vegetar pariserbøffen ;) så tak for det :)
Hvor skønt! Og den er klar til at komme på i morgen :)
Ser lækkert ud – herhjemme er det nok at sige pandekager, så er ungerne ellevilde uanset hvilken type det er :-). KH Dorte
Sådan havde min søster og jeg det også :) Og mine børn (og jeg har det faktisk stadigvæk sådan) :D
Hvor ser de bare lækre ud, de skal absolut prøves. Desværre fik vi mexicansk forleden, så det må vente lidt !
Fint du fortæller om din mor, det er så vigtigt at få sat pris på de små ting i hverdagen. Det prøver vi også herhjemme, det er jo hverdage der er flest af :-) så de skal være gode.
KH Rikke
Vi er helt enige <3
Kh AC
Det der med at få mad til at lyde fint, får mig altid til at tænke på en situation jeg havde med min mor som barn. Hun lavede indbagte/farserede porrer (det var i start 90’erne ;-) ) og de jeg spurgte den aften, om hvad vi skulle have at spise, svarede hun: frikkadeller med overraskelser. Jeg tænkte vingummibamser og mmm! (Vingummibamser i en frikkadelle?!? Ad, men altså børnelogik). Da jeg så tog en bid og så porren (var bestemt ikke fan af porrer) begyndte jeg at græde, fordi jeg blev så skuffet. Haha. Vi griner stadig af den hændelse.
Åh nej og hvor er det både lidt skægt og lidt synd for dig dengang :)
Kunne lige se det for mig!
Madskuffelser er ikke sjove ;)
Åh ja! så dejlige minder! Og jeg kan godt ønske mig tilbage til dengang.. Har nu samme glæde med børnebørnene. F.eks. blev forloren hare til en ekstra spændende ret, da jeg fortalte Johan og Julie at vi skulle have en KÆMPE stor frikadelle til aftensmad! ;-)
Du er bare så god til den slags! :) -og de elsker det også, de to.
Hvor ser det lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves.
Hvor kan man mon købe majsgryn henne? I føtex måske? :-D
Ja, mon ikke man kan det. Jeg har købt mine i Super Brugsen
Mums de er lækre de majspandekager, vi har lige fået dem her til aften. Men jeg kunne kun få 3 stk. Men jeg er hellere den store pandekagermester ( det er der heldigvis andre der er i familien
Dejligt at høre :) Det kommer lidt an på hvor stor panden er, jeg håber der var var nok til alle :)
Hej Ann-Christine.
Kan de pandekager laves om formiddagen og varmes?
Har du nogen erfaring med det.
Kh Tascha
Hej Tascha,
Jeg har ikke prøvet det selv, men tror faktisk sagtens det kan lade sig gøre – og blive rigtig godt :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Kan berette at de er super lækre selvom de er varmet i ovnen.
Kh Tascha
Hvor er det godt at høre :)
Super lækkert. Jeg er igang med at lave mine til i aften.
Jeg falder dog lige over at der to gange er nævnt olivenolie under ingredienser men ikke i opskriften. Nu har jeg hældt olivenolie i min dej.
Jeg håber det var meningen :p Haha.
Ohh, ja -det kan jeg da godt se. Du har gjort det helt rigtigt :) Jeg opdatere lige opskriften
Hej Ann-Christine.
Jeg har været i Brugsen, Bilka og Menu men uden at kunne købe majs-gryn.
Kan jeg erstatte det med andet?
Det er nemlig på planen for morgendagens aftensmad.
Tak for en helt igennem suveræn blog – besøger den ofte!
Hej Jane,
Du kan også sagtens bruge majsmel i stedet for majsgryn. Eller komme boghvedegryn eller andre gryn i, i stedet
Håber det bliver skønt :)
Og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Kh AC
Min mor kan ikke tåle mælkeprodukter, kan jeg måske komme soyamælk eller andet i dejen, i stedet for mælk?
Vh Kirsten
Ja, det tror jeg fint du kan :)
Kh AC
Kære Ann-Christine. Pandekagerne er simpelthen sååå lækre med de krydrede bønnedeller, rucola, agurk og tomat med ravigottedressing, mums :) Glæder mig altid til lørdag til din ugeplan :) Kærlig hilsen og god søndag. Lykke
Dejligt at høre! Tak for din fine og søde hilsen♡
Dejlig tirsdag til dig
Kh AC
Hej igen, tak for hurtigt svar, jeg har tænkt mig, at prøve i morgen, men bliver de meget sprøde, og hvordan bliver de så når de bliver varmer i ovnen senere, med fyld?
MvH
Jette
Du kan fint justere sprødheden alt efter hvor længe du bager dem på panden. Jeg laver dem ikke selv sprøde.
Der er iøvrigt også disse fladbrød, som måske var noget : http://www.valdemarsro.dk/souvlaki-graesk-kebab/
Kh AC
Tak for rigtig gode opskrifter! Jeg tilføjet altid “Valdemarsro” når jeg søger på en opskrift på Google, for hvis DU har den liggende, så er der nærmest garanti for at det bliver vellykket!
Sidst jeg lavede disse blev de ret tørre og kedelige. Hmm. Jeg droppede majsgryn og brugte blot fuldkorns-majsmel, kan det være fordi det var fuldkorn at det blev tørt?
Kan det klares med lidt ekstra være eller fedtstof mon?
Tusind tak for din hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Jeg har ikke prøvet at lave dem blot med fuldkornsmajsmel, men ellers prøv at halvere mængden af majsmel og se om det ikke lykkedes bedre.
Kh AC
Endnu en lækker opskrift! Vi lavede dem småbørnevenlig menu til gæster med tilbehør som letkrydret oksekød, feta, sukkerærter, tomater, majs, creme fraiche osv. Kæmpe hit hos store og små :) Her til aften fyldte vi dem med rester fra din kylling i pikant-opskrift, som vi også bare er vilde med :) Det smagte så godt!
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften og hilsen.
Dejlig aften til jer
Kh AC
Hej :)
Jeg bor i Oslo og har ingen mulighed for at få fat i majsgryn i aften, det findes helt sikkert ikke i supermarkederne heroppe :/ jeg kan se du har skrevet at man kan bruge boghvetekorn i stedet og dem har jeg i spisekammeret :) skał de koges først? Tak for en fantastisk madblog og app, skal jeg bruge en opskrift eller trænger jeg inspiration så er det altid hos dig jeg prøver først :)
Hej Trine,
Måske man blot kan male boghvedekornene til en grov boghedemel, det tror jeg at jeg ville prøve af.
Tusind tak for din søde hilsen, det er virkelig dejligt at høre :)
Kh AC
Mums hvor ser de gode ud. De må på madplanen. Jeg har desværre ingen majsgryn, kan de erstattes af noget andet? :-)
Foruden 1 spsk olivenolie til stegningen, skal der så også 1 spsk olivenolie i dejen? Det fremgår ikke at denne spsk skal i dejen, men den har jeg altså kommet i – og pandekagerne blev superfine.
Ja, det er rettet til nu :)
Kh Ann-Christine