Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/5-skoenne-byer-til-stop-til-koer-selv-ferie-sydpaa/

5 skønne byer til stop – til kør selv ferie sydpå

Tyskland

Tyskland er et pragtfuldt sted at holde ferie – og så er det fyldt af gode stop til en eller flere overnatninger.

Byer med fine gamle bindingsværkshuse, smuk natur, god morgenmad og lækre spisesteder.

Jeg tipper i dag om 5 (okay 6, men da Heidelberg og Weinheim næsten er naboer, så har jeg slået dem sammen til et tip) af de skønneste byer, at stoppe på vej til ferien sydpå uanset om turen går til Italien, Frankrig eller Sydtyskland

Ruter og afstande, må I lige selv plotte ind på jeres GPS – men jeg notere lige afstand mellem den danske grænse og den pågældende by.

Quedlinburg

 

Quedlinburg

Quedlinburg undgik mirakuløst at blive bombet og ødelagt under anden verdenskrig og står så fint og smukt med sine over 1300 bindingsværkshuse.

Jeg oplevede Quedlinburg som noget helt ganske særligt og kunne godt tænke mig at komme tilbage hertil en gang. Der er noget magiske og ganske særligt over den stemning der er i byen – som var den en kulisse fra en gammel film eller en eventyrlig bog.

Se vores billeder og læs mit indlæg fra Quedlinburg her >>

Quedlinburg ligger cirka 450 km fra den danske grænse og er perfekt hvis man har sat lidt tid af til at gøre køreturen til en ekstra del af oplevelsen på vej sydpå. 

stop på vej sydpå

Celle

Celle er en af de fineste byer med gamle og velbevarede bindingsværkshuse. Vi boede på et Airbnb og spiste morgenmad på en skøn morgenmadscafe i byen. Celle er simpelthen så dejlig en by og fuldstændig som Quedlinburg byder den på en helt særlig stemning – det er som at vandre rundt i den gamle by, bare uendeligt meget større og hvor livet leves i virkeligheden.

Læs mit indlæg om Celle og se mine billeder fra byen her >>

Celle ligger cirka 280 km fra den danske grænse

weinheim

Weinheim  og Heidelberg

Endnu en fin lille by, som ligger i det sydlige Tyskland tæt på Frankrig. Smukke og historiske byer med fine bygninger, smalle gader og finurligheder. Helt klart et besøg værd – både som stop over og som ferie i sig selv.

Læs om Weinheim her >>   – og    Heidelberg her >>

Weinheim og Heidelberg ligger cirka 730 km fra den danske grænse. 

 

Hameln

Byen som er kendt for sagnet rottefængeren fra Hameln, men som også bare er noget så fin og smuk en by at besøge. Vi boede tilmed på sådan et hyggeligt hotel med den lækreste morgenmad. Kan varmt anbefales!

Jeg tipper om et virkelig dejligt hotel, men en i særklasse fremragende morgenmad + viser masser billeder i dette indlæg >>

Hameln ligger cirka 370 km fra den danske grænse

Regensburg

Regensburg ligger perfekt på vejen mod eller hjem fra Italien – lige i midten hvis man gerne vil nøjes med et enkelt stop på rejsen.

Her boede vi på et lille skønt og charmerende hotel, med en virkelig lækker morgenmad. Byen er grundlagt af romerne og er hyggelig at gå en lille tur i inden man kører videre i bil til eller fra ferien.

Se mine billeder fra Regensburg og hotelanbefaling her>>

Regensburg ligger ca 870 km fra den danske grænse

guide til kør selv

Tip! Læs også:

 15 gode tips til kør selv ferie med børn

12 kommentarer
 • Izabela Teem skrev:
  29. juni 2017 kl. 11:37

  Hej tak for de fine billeder ? Vi skal godt nok ikke sydpå i år, men til Polen (Gdansk) og Berlin og jeg har med glæde læst dit indlæg fra Berlin. Med 3 børn der skal med, har det været skønt at læse alle dine tips til Berlin. På turen hjem stopper vi og forlænger ferien med en overnatning i Schwerin. En eftersigende smuk by med eventyr slot og smukke søer:-) på den måde bliver ferien fint afrundet og vi får set lidt mere. Jeg vil give dig helt ret i at Tyskland er et lækkert og smukt rejseland. Synes det en skam at mange bare kører igennem, for det har så meget at byde på. Planlægger en tur på sydpå muligvis til næste år, og kunne sagens finde på at stoppe de steder i har været. Ja faktisk eksker vi at rejse, så kunne godt finde på at tage dertil på en mini rejse :-) et helt andet spørgsmål er der nyt omkring en ny kogebog fra dig? Vi knus elsker den første , og krydser fingre for endnu en er på vej! Tak for en super skøn blog, anbefaler den til alle :-) Mange hilsner fra Nordjylland:-)

  • Ann-Christine skrev:
   30. juni 2017 kl. 12:51

   Lyder som en spændende og dejlig sommerferie I har planer om – og tak for tippet med Schwerin, der har vi været ultrakort for nogle år tilbage (og vil rigtig gerne tilbage og opleve det ordentligt en anden gang)
   Rigtig god ferie og rejse til jer :)
   – og mange tak for forespørgsel til kogebog … helt i det små (og lidt hemmeligt) så er jeg så småt gået i gang med at skrive en ny. Skal nok fortælle mere når der er noget mere konkret på vej :) Jeg er rigtig glad for at høre at I er glade for den første og vil glæde mig lidt ekstra til at lave flere nu :)
   Dejlig weekend til dig og tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Anne skrev:
  30. juni 2017 kl. 21:23

  Tak for tippet. Vi har flere gange brugt Heidelberg som stop på vej ned i Europa, men prøver gerne andre. Det er faktisk lidt synd at tyske byer er lidt undervurderet. Der er rigtig mange dejlige steder.

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2017 kl. 11:52

   Det er der nemlig – vi har også stadig mange skønne steder i Tyskland vi gerne vil opleve :)

 • 12. juli 2017 kl. 07:18

  Tak for tippet..
  Vi er stadig lidt “grønne” i det med ferier syd på og har i den grad manglet inspiration til overnatning på vejen, så man slipper for “vi tager lige et par timer her..” ;0)

  • Ann-Christine skrev:
   12. juli 2017 kl. 09:27

   Dejligt at tipsene kan bruges.
   Rigtig god sommerferie til jer :)

 • Brit Leisvig skrev:
  5. juli 2018 kl. 20:55

  Skønt indlæg som jeg har nydt at læse. Vi har gjort stop i den frankiske by Würzburg de sidste seks år tror jeg – den kan vi ikke blive træt af og vi ender altid med en overnatning ekstra. Byen er som en lille Budapest med floden Main der deler byens centrum fra den anden side med Marienburg der troner højt og byder på en skøn udsøgt. På vej op til Marienburg er der en skøn vandlegeplads – der kan gå mange timer med afslapning og leg med børnene. Byen er hyggelig med smukke bygninger, sporvogn og dejlig stemning og vinservering på den gamle bro.

  • Ann-Christine skrev:
   6. juli 2018 kl. 06:43

   Hvor er det dejligt med et skønt tip den anden vej også – det vil vi sætte på listen til næste rejse sydpå.
   ♡ Tak for at dele
   Kh AC

 • Birthe skrev:
  29. december 2018 kl. 14:56

  Jeg er af og til inde på din side for at se madidéer- og opskrifter, og havde slet ikke set, at du også skriver om bl.a. Tyskland. FEDT! Vi rejser nemlig meget i Tyskland (4-6 gange om året), og det er meget velkomment at få tips fra andre og også at læse om steder, hvor vi har været oplevet gennem jeres øjne. Tak, og ønsket om et 2019 med dejlige oplevelser.

  • Ann-Christine skrev:
   29. december 2018 kl. 21:30

   Der så mange skønne oplevelser og steder at i Tyskland, så det er dejligt at høre at du også har lyst til at læse med om mine tips dertil.
   Tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår
   Kh Ann-Christine

 • Jens skrev:
  19. august 2019 kl. 17:27

  Hej. Jeg brugt en del af dine opskrifter med stor glæde. Nu er jeg er for første gang inde kigge mig omkring – der er jo meget mere. Vi gør ofte holdt i Tyskland så det er dejligt med inspiration. Et tip er at gøre holdt under broen i Rendsburg ved Kielerkanalen. Der ligger en cafe og snart er færgen klar igen. Vi har cyklet et eller andet sted i Tyskland langs floderne med rückenwind eller velocipid. Det er super. Turen i år gik til Ahr floden – et lille paradis i Eifel bjergene med suveræn vin. Mange hilsner

  • Ann-Christine skrev:
   19. august 2019 kl. 21:16

   Så skønt et tip! Vi er rigtig glade for at rejse i Tyskland og lægger gerne et par dage til rejsen, hvis køreturen går længere sydpå.
   Mange tak for at dele dit fine tip den anden vej, det er så rart vi kan inspirere hinanden og området omkring Ahrfloden lyder jo virkelig fantastisk!
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.