Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=boeuf-bourguignon-8-personer

Boeuf Bourguignon

Skær kødet i tern a ca. 3 × 3 cm. Dup kødet med køkkenrulle og vend stykkerne i mel.

Steg baconskiverne i smør, til de er næsten sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og skær det i tern.

Brun kødet lidt ad gangen i gryden og læg det efterhånden til side på en tallerken. Kom eventuelt lidt mere smør i gryden med baconfedtet og sauter løg og gulerødder heri, til løgene er bløde.

Kom kød og bacontern tilbage i gryden sammen med rødvin, timian, laurbærblade og oksebouillon.

Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer.

Når der er en times tid, til retten er klar, lynsteges champignoner ved høj varme i smør. På en anden pande smeltes sukker ved lav varme, kom derefter smør på panden lad det bruse af og karamelliser perleløgene i sukkerlagen.

Smag retten til med salt og peber lige inden servering og rør champignoner og perleløg i gryden.

Server retten med finthakket persille.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.

Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.

Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.