Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=perfekte-julesauce-and-gaas

Julesauce til and eller gås

Kom kråse, indmad, grønt og krydderurter i den store bradepande, som juleanden eller gåsen skal stege i. Fyld bradepanden halvt op med vand.

Når julestegen er færdig, sigtes skyen ned i en ren skål og fyldet fra bradepanden kasseres. Skal saucen være ekstra klar, så kan fonden sigtes et par gange og gerne gennem et rent klæde.

Stil den sigtede sky i køleskabet i en ren skål. Fjern alt fedtet, som lægger sig på overfladen af skyen.

Inden servering
Varm skyen op i en gryde til kogepunktet og jævn med saucejævner eller majsstivelse rørt ud i mælk eller piskefløde.

Smag saucen godt til med salt, peber og ribsgele.

Lad saucen simrekoge godt under omrøring. Juster farven med et par dråber kulør og smag igen til med salt, peber, mere ribsgele og piskefløde, efter smag og behag.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.