Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/adventskrans/

Adventskrans med mos, roser og sukkulenter

adventskrans 2014 hjemmelavet inspiration
Det er første gang nogensinde, at jeg er i så ualmindelig god tid med årets adventskrans. Men det har virkelig bare været det helt rigtige tidspunkt for os i år! Så her midt i en grå novembermåned, har vi skruet hyggebarometeret op til max og i weekenden fandt vi kogler, kastanjer, bambier, og stearinlys frem og gjorde klar til at lave adventskrans. Johan og Julie lavede desuden to små søde juledekorationer – dem må jeg lige huske at vise i en omgang ‘små glimt’.

Jeg ville gerne lave en adventskrans – eller måske nærmere en adventsdekoration – som skulle være naturlig, enkel og super hyggelig.
Ved blomsterhandleren købte jeg et lille fint minijuletræ, et par sukkulenter, oasis, mos og roser i fineste støvet rosa. Selve dekorationen lavede jeg på et kæmpe stort træfad (mit er ca 55 cm i diamete, fra Muubs) belagt med en plasticpose til at beskytte træet – men det er bare at bruge hvad man har, og det kan sagtens laves på et mindre fad eller lign.
adventskrans 2014 hjemmelavet inspiration
Derefter satte jeg de største ting i for lige at måle ud og få overblik over hvor meget stearinlys og pynt fyldte på fadet.
Oasis blev skåret ud i blokke og lagt i vand i en halv time og derefter fordelt ud under det meste af fadet og omkring stearinlysene, sukkulenter uden plastpotter, og det lille juletræ.
adventskrans 2014 hjemmelavet inspiration
Derefter lagde vi store plader mos omkring lysene, planterne og sørgede for at det dækkede fint, så der ikke kunne spottes plastic eller lign. Oven på mosset er pyntet med bambi og dens mor, kogler, kanelstænger, og roser stukket ned i den fugtige oasis.

LÆS OGSÅ: Nem, flot, hurtig og billig adventsdekoration, DIY
adventskrans 2014 hjemmelavet inspirationadventskrans 2014 hjemmelavet inspirationadventskrans 2014 hjemmelavet inspiration
adventskrans 2014 hjemmelavet inspiration
Adventskransen er nu blevet et helt lille skovlandskab! Naturligt, enkelt og fint.

24 kommentarer
 • 19. november 2014 kl. 09:25

  Hvor er den dog smuk og helt eventyrlig – jeg er dog bange for, om Fidusen kan holde sine små fingre væk fra de fine bambier, fordi de så voldsomt indbyder til leg :D

  • Ann-Christine skrev:
   19. november 2014 kl. 09:28

   Tusind tak <3
   De er altså også fine at lege med, de små bambier – jeg vidste vi havde nogen fra sidste jul, men kunne ikke finde dem og ledte og ledte – indtil jeg kom i tanke om at de nok boede i dukkehuset … og ganske rigtigt ;)

 • tina nymann skrev:
  19. november 2014 kl. 09:36

  Ejj, hvor fint-)
  Lige efter mit hoved med materialer, som vi har lige omkring os og ikke skal lede I øst og vest efter først….

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 10:00

   Jeg har det på helt samme måde – elsker pynt fra naturen :)

 • Marina skrev:
  19. november 2014 kl. 09:46

  Hvor er den bare fin og hyggelig. Det ser så dejligt julet ud at den lille bambi gemmer sig bag juletræet og det er altid hyggeligt når der er lidt at lege med for børnene i julepynten. Min erfaring er at de godt kan finde ud af at passe på det, men selvfølgelig skal man ikke lige sætte sit allerfineste julepynt frem i sådan en adventskrans.

  Adventskransen er noget af det jeg selv elsker at lave hver jul. Ofte har vi lavet to. En som jeg fik lov at lave selv og en som børnene lavede og som ofte havde et eller andet form for legeelement. Det har fungeret så fint, især fordi jeg har fået lov at lege med min egen krans…

  De sidste år har Anna stået for klassens kalenderlys og det har simpelthen været så sjovt at se hvad hun har fundet på. Det første år var det en dekoration i glas med klatrenisse og sidste år lavede hun det vildeste arrangement med en hjemmelavet nisse i kane og to hjemmelavede rensdyr der trak kanen.

  Hun håber sådan at hun også får lov at lave kalenderlyset i år og har allerede store planer, men moren synes nu det er nogen andres tur og så må vi jo se om ikke der er en der melder sig.

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 09:52

   Hvor lyder det til at være en kreativ pige du har :)
   Herhjemme må de også gerne lege med bambierne i dekorationen, men de gør det nu alligevel ikke. Men jeg kunne sagtens forstille mig at der pludselig dukker en smølf op eller en lille legetøjshest i skovlandskabet sammen med bambierne ;)

 • Camilla skrev:
  19. november 2014 kl. 11:38

  Hvor er den bare fin og dejligt naturlig! Kan især godt lige roserne – men hvor længe tror du, at de kan holde i oasis?

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 09:39

   Mange tak :)
   Jeg lavede en lignende for 7-8 år siden, der holdt roserne sig friske i 5-6 dage, hvorefter de tørrede så fint. Man kan evt spray dem med lidt klar lak, det holder længere på farven.

 • Christina skrev:
  19. november 2014 kl. 12:15

  Hvor er den pæn. De smukke roser, mos og den søde bambi, hyggeligt og julestemning.
  Jeg har ikke haft adventskrans i nogle år, men får helt lyst til at blive kreativ efter at have set denne.

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 09:38

   Tusind tak og det er dejligt at høre! Det er så hyggeligt med små dekorationer af den ene eller den anden slags :)

 • Gitte skrev:
  19. november 2014 kl. 12:49

  Hvor er den skøn – lige til at tyv-stjæle :-)

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 09:37

   Snup endelig ideen :)

 • Linda skrev:
  19. november 2014 kl. 16:23

  Smuk, enkel og helt eventyrlig er din adventskrans :) Jeg bliver da helt i julehumør af at se på den. Tror min skal minde om den. Blot bruger jeg oftest lilla eller bordeaux røde lys i mine adventskranse/ dekorationer, men det er jo en smagssag. Sjovt at du kunne finde bambi i dukkehuset :) Vi finder også de sjoveste ting underlige steder, når vi har haft besøg af vore to krudtugler fx. Købekort og en barnepung med penge under holderen til fjernbetjeningen.

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 09:35

   Tusind tak :)
   Det er lidt hyggeligt hvordan små ting bliver til legetøj og forsvinder. Faktisk så er Julie den allerbedste tingfinder herhjemme, så hvis vi ikke kan finde ting, så sætter vi hende på opgaven ;)

 • Lulu skrev:
  19. november 2014 kl. 17:03

  Ih, sikke en fin advents”krans”! :)
  Ville lige sige også, at dit nye layout(som sikkert er smaderfint) ikke rigtigt fungerer på min pc. Det ser helt fjollet og rodet ud – hvad kan det mon skyldes? På min telefon ser det nemlig mægtig godt ud! :)

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 09:34

   Jeg tror umiddelbart at det skyldes at din PC ikke helt har ‘fanget’ siden endnu. Prøv i første omgang at opfriske siden, og hvis det ikke hjælper, så kan det være at du skal prøve at fjerne cache og webstedsdata i din browser.
   Sig gerne til hvis det heller ikke virker (gerne med browser og version af den)

 • Bettina skrev:
  19. november 2014 kl. 18:32

  Hold nu op den er flot! Det er nok den flotteste dekoration jeg nogensinde har set :) :)

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 09:31

   Ej, det er jeg helt stolt over at høre :) Tusind tak!

 • Helena skrev:
  19. november 2014 kl. 19:42

  Jeg har altid været en, der opdagede julen sådan lidt i sidste øjeblik og ikke tænkte nærmere over det. Men i år….jeg har glædet mig i måneder – faktisk helt siden sidste år, hvor jeg fik pyntet en smule op i tide til at have glæde af det og tog mig tid til julehyggerier. Tak for inspiration – måske jeg for første gang nogensinde, skal have en adventskrans i år.

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2014 kl. 09:30

   Jeg har det også sådan at det skifter lidt fra år til år – i år er jeg bare så klar på julen og faktisk så tror jeg også at jeg kommer til at nyde den så meget mere … på den der stille og ‘fornemmelsen af god tid’ måde :)

 • Nanna skrev:
  20. november 2014 kl. 22:45

  Åh, hvor er den fin. Jeg tror ikke, at jeg kan vente med at lave den til næste weekend. Nu mangler jeg også kun at købe én adventsgave ud af de 12, jeg skulle hitte på, så nu kan julen altså bare komme an :) Og det er faktisk noget af det bedste, ved julen,synes jeg; at glæde andre :) Da min lillebror og jeg stadigvæk boede hjemme, agerede jeg altid nisse for ham hver jul ved at sende breve til ham fra nissen, hvor fortællingen gik igen fra år til år, jeg lagde små gaver til ham købt for egne lommepenge, og en enkelt gang skrev jeg også en hel julekalender med 24 afsnit, hvor jeg læste et afsnit op for ham hver aften. Nu giver jeg “bare” ham, min kæreste og lille fætter adventsgaver. Min mor kalder mig julemus, selvom jeg er 25, men jeg tror, at hun har ret ;)

  • Ann-Christine skrev:
   21. november 2014 kl. 09:53

   Ej, hvor er det fint!
   Jeg blev da lige i det gladeste julehumør, da jeg læste din søde kommentar og fik nye ideer til dejlige julerier med børnene. Ih, hvor er tror du er fantastisk til at sprede juleglæde og godt humør :)

 • marie skrev:
  30. november 2014 kl. 00:10

  SÅÅ FINT!!..
  Jeg er helt vild med det!
  Det er SÅ eventyrligt og fint!
  Hvor har du købt den søde bambie og dens mor henne? :-)

  • Ann-Christine skrev:
   30. november 2014 kl. 07:39

   Tusind tak :)
   Bambi og dens mor er købt i Fakta for et par år siden. Jeg så nogle der lignede, da jeg besøgte X-Akt i Herning i november.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.