Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aldrig-uden-dig-af-harriet-lane-boganbefaling/

Aldrig uden dig af Harriet Lane – Boganbefaling

kokosnod-og-boger

I min kuffert har jeg blandt haft bogen ‘Aldrig uden dig’ med. Bogen er netop er udkommet og jeg fik den tilsendt som et anmeldereksemplar fra Gads forlag i januar inden vi rejste – og den blev dermed pakket lige ned i kufferten, som ferielæsning.

Og den viste sig at være en ganske perfekte bog til ferien! Paperback, letlæselig og svær at lægge fra sig. Man følger i bogens handling, en helt almindelig kvinde, som lever et helt almindeligt liv, hvor hun går en smule i ét med tapetet og ofte bliver – og føler sig – overset af sine omgivelser. Men så sker der noget, som ændre det hele og den helt almindelig kvinde forvandler sig til at være helt enormt kalkulerende og manipulerende med sine omgivelser, indtil hun får hvad hun vil have … tra tra tra daaa

Handlingen starter med, at Frances kører hjem til London, efter et besøg hos sine forældre. På turen hjem får hun øje på et trafikuheld, hvor bilens fører sidder fastklemt og Francis er den eneste der sidder hos hende til hjælpen når frem. Bilens fører dør i uheldet, og efterfølgende tager den efterladte familie kontakt til Francis, som var den sidste der talte med den afdøde Alys Kyte.

Derfra udvikler historien sig og selv om det ikke er en ‘jeg kan næsten ikke både læse og trække vejret samtidig, så spændende er det’ bog, så er den alligevel helt perfekt til både ferielæsning og til en søndag aften på sofaen, med et varmt tæppe og en hel kande varm te.

harriet-lane

Og tusind tak for alle jeres skønne boganbefalinger, både til rejsen og sådan helt generelt. Jeg er netop startet på Stillidsen, og derud over har jeg netop købt ‘Jane Eyre’ i en engelsk paperbackudgave til små 25 dkr i en vietnamesisk boghandel. Jeg har virkelig en ting for bøger, boghandlere og biblioteker – og det viser sig gentagne gange, at selv om 98 % af udvalget i bogbutikkerne hernede, er på et sprog jeg ikke forstår, så kan jeg alligevel snildt få halve timer til at gå med at se på bogomslag og kigge billeder og illustrationer.

Der er også en del ‘byttebøger’ på flere af de hoteller vi har været på. Så selv om læsehastigheden skulle udvikle sig til et hurtigere tempo end det nuværende, fx når vi kommer til en strand eller på lange togture, som kommer jeg ikke til at løbe tør for gode historier på skrift lige foreløbigt. aldrig-uden-dig

16 kommentarer
 • Pernille skrev:
  25. februar 2015 kl. 08:34

  Okay, nok et tosset spørgsmål, men hvad gør du med de læste bøger? sender dem hjem? slæber dem rundt?

  • Ann-Christine skrev:
   25. februar 2015 kl. 14:20

   Jeg sætter dem på de hoteller, som har byttebøger, så er der forhåbentlig nogle andre rejsende, som får glæde af dem :)
   En enkelt eller to, kan jeg muligvis ikke nænne at skille mig af med, elsker at have de allerbedste historier stående hjemme på bogreolen til genlæsning og fornemmer at Stillidsen er én af dem … ved det ikke helt endnu – så måske bliver den slæbt hele vejen med hjem igen, eller i så lang tid at jeg tilsidst stiller den til næste læser ;)
   Jeg synes det er meget rart at gode historier kan læses af mange, og jeg kan godt lide genbrug. Fx havde vi 4 af vores gamle håndklæder med i kufferten, men dem får vi ikke brug for lige forløbigt og forærede dem derfor til de søde mennesker på de homestay vi boede på i Can Tho. Det blev de vildt glade for :)

 • Marina / cand.mor skrev:
  25. februar 2015 kl. 09:32

  Aj, det er er altså sært. For nogle dage siden sad og jeg planlagde indlæg til ugen, og lige præcis i dag har jeg også et indlæg med Aldrig uden dig! :) Du er så lidt mere begejstret for den end mig. Synes ikke rigtig, jeg kunne greje den…

  For øvrigt vildt skønt koncept med byttebøger på hotellerne!

  • Ann-Christine skrev:
   25. februar 2015 kl. 14:24

   Jeg kan godt genkende en del af det du skriver, for jeg synes heller ikke at den helt stemmer overens med betegnelsen ‘Psykologisk thriller’. Men jeg blev godt underholdt hele vejen igennem.
   -og ja, byttebøger er så fint. Jeg fik engang foræret en bog på gaden i København, hvor eneste betaling for at modtage den var, at jeg gav den videre til en anden, når den var læst. Så god en tanke, synes jeg.

 • 25. februar 2015 kl. 09:53

  Tror vi har ret samme smag i boeger – har i hvertfald nydt dine anbefalinger indtil nu :-) Saa denne skal helt sikkert paa listen!

  Jeg bruger meget det med at bytte boeger med veninder og familie, koebe brugte boeger eller i gennem min Kindle (Amazon) der tit har meget billige boeger. Der findes ogsaa tjenester saasom Mofibo til Ipad der ogsaa kan betale sig hvis man laeser meget ;-)

  Mange hilsner,
  Veronica

 • Laura skrev:
  25. februar 2015 kl. 10:44

  Jeg kæmpeelsker Jane Eyre! Foruden at have den i to forskellige film-udgaver (en spillefilm og en fire timer BBC-serie) har jeg læst den på både dansk og engelsk, lavet æselører mine yndlingssteder, overstreget smukke sætninger og skrevet tanker i margenen. Jeg læste den første gang i en hængekøje, da jeg boede fire måneder i El Salvador, så det bidrager selvfølgelig også til indtrykket.
  God fornøjelse med den!

  • Ann-Christine skrev:
   25. februar 2015 kl. 14:30

   Ej, men jeg glæder mig også bare helt vildt til den og har flere gange tænkt at den skulle jeg altså have læst – nu skal det være.
   Fantastisk at høre at den har gjort så stort et indtryk på dig, nu glæder jeg mig endnu mere

 • Charlotte skrev:
  25. februar 2015 kl. 11:27

  Jeg kender ikke bogen men den lyder spændende.

  Jeg har lige fået en bog ‘Onklerne og deres fruer’ af Jane AAmund. Den er jo i den mere lette end og så skriver hun jo mere end meget humoristisk. Den er ikke særlig tyk – så det kommer ikke til at, tage lang tid.
  Det er formentlig også hendes sidste bog – som hun selv har udtalt. Hun magter ikke at, skrive mere grundet hendes kræftsygdom.

  Iøvrigt et godt spørgsmål Pernille spurgte om ‘Hvad gør du med bøgerne, når du har læst dem’ ?

  • Ann-Christine skrev:
   25. februar 2015 kl. 14:31

   Jeg har også læst en del af Jane Aamund, hun skriver så fantastisk og levende.
   -jeg har lige svaret jer begge under Pernilles kommentar :)

 • Line skrev:
  25. februar 2015 kl. 12:17

  Når du nu er i Vietnam, er det også meget sjovt at læse nogle af de bøger om Vietnam, som sælges på gaden. Jeg læste en der vidst hed “one night, I dreamed of peace”, som var en dagbog af en ung kvindelig sygeplejeske under Vietnamkrigen. Meget interessant indblik i hvordan livet har været og en meget stærk mentalitet.

  • Ann-Christine skrev:
   25. februar 2015 kl. 14:32

   Ej, hvor fin en ide! Det vil jeg da lige se om jeg kan finde en god bog eller to.
   Tusind tak for tippet :)

 • Camilla B skrev:
  25. februar 2015 kl. 14:12

  Tænk sig at have Jane Eyre til gode. Nyd den :)

  • Ann-Christine skrev:
   25. februar 2015 kl. 14:35

   Ja, det kan undre mig lidt, at jeg endnu ikke har læst den … men så føler jeg mig til gengæld lige ekstra priviligeret over at have den ulæst i min kuffert. Jeg glæder mig rigtig meget til den

 • Dorthe Ibsen skrev:
  25. februar 2015 kl. 22:28

  Hvis du vil læse en bog om en pige skæbne i Vietnam under amerikanerkrigen så kan
  ‘Da himmel og jorden skiftede plads’ af Le Ly Hayslip anbefales

  • Ann-Christine skrev:
   26. februar 2015 kl. 06:41

   Den er fluks skrevet på min læseliste og jeg tror jeg vil prøve at finde den online på iPad mens vi er her på rejsen
   Tusind tak for tippet
   Kh AC

 • tina Nymann skrev:
  26. februar 2015 kl. 06:44

  Lyder som en læsseværdig bog:-)
  Den må OGSÅ på min to-read liste….

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.