Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/enjoy-your-tea-in-silence/

Enjoy your tea in silence

tea

‘Enjoy your tea in silence’ står der på en dekoration på væggen i det fineste tea-house i Hoi An. Stedet er drevet som en socialøkonomisk virksomhed af hørehæmmede og her er virkelig skabt rammerne for den fineste og mest sanselige te-nydelse.

Der er stille i tehuset. Vi nyder vores te i stilhed og hvisker lidt sammen, om hvor hyggeligt her er. Også Johan og Julie fornemmer at det er er et særligt sted. Et rart sted, hvor man nyder uden at tale en hel masse. Rundt om ved bordene hviskes der også sagte og ellers så slapper man bare af, nyder sin te, de smukt indrettede æstetiske lokaler og de små appetitlige småkager sammen med den aromatiske te.

På bordene er der en lille notesblok, en spidset blyant og små ‘tale’ brikker med ord, som gør det nemmere at kommunikere med de søde ansatte.

Der er noget særligt ved drikke, som bliver til som et helt lille ritual. Om det så er kaffe, te eller en kold drik. Den der omsorg ved at varme tepotten, hælde det varme vand over teen ved den rigtige temperatur, lade den trække i en fastlagt afmålt tid inden den smages på og nydes. Jeg nyder de der små ting, som egentlig ikke er specielt tidskrævende, som lige skaber den der lille hverdagslykke og rare følelse af en særlig hyggestund.
tea-and-silence
the-beauty-of-silence
time-for-tea-in-vietnam tea-hoian

kager-til-te teahouse_hoi-an

tid-til-te

18 kommentarer
 • Manja skrev:
  26. februar 2015 kl. 08:14

  Hej Ann-Christine.
  Jeg kan næsten ikke holde ud at læse din blog, min rejsetrang- og lyst kan næsten ikke kontrolleres. Hvor SER det bare skønt ud alt det I oplever og jeg prøver at styre min misundelse og glæde mig på jeres vegne og samtidig suge inspiration til min næste rejse ud i verden. Jeg er efterhånden overbevist om at Vietnam MÅ opleves. Jeg elsker dine billeder og beundrer din evne til at holde din blog opdateret, det må tage lang tid, selvom du er i træning. Hilsen fra en grå dag i Danmark :-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:35

   Hej Manja,
   Jeg kan virkelig også varmt anbefale Vietnam. Her er så fantastisk :)
   Og tak, det er jo faktisk ret fedt med sådan en blog på rejsen også, for jeg tager ofte 100-300 billeder om dagen, og hvis jeg så først skulle ordne dem når jeg kom hjem fra ferien, så ville det nærmest være het overskueligt ;) Så udover at dele, og blogge om vores oplevelser, så er det også en rigtig fin måde at holde lidt overblik over vores oplevelser – et fin t lille online ‘album’ over rejsen.
   Kh Ann-Christine (P.S. Håber snart I får det dejligste forårsvejr i DK)

 • tina nymann skrev:
  26. februar 2015 kl. 09:24

  Hvor er det dog fantastisk og jeg som troede at Perch’s var det ypperste….:-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:36

   Der er også rigtig dejligt – disse to steder kan faktisk ikke rigtig sammenlignes, for de er to vidt forskellige oplevelser ;)

 • Anette skrev:
  26. februar 2015 kl. 09:30

  Det er altid spændende at læse dine indlæg, både nu her mens I er på rejse samt de hjemlige med både opskrifter på mad samt på hverdagslykke. Dette indlæg syntes jeg specielt er spændende da jeg arbejder indenfor høreområdet :)

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:38

   Ja, det kan jeg godt forstå så :) Det var virkelig en fin oplevelse, og jeg tror du ville synes det rigtig spændende, når det tilmed lige falder inden for dit fagområde.
   Og tusind tak, det er jeg rigtig glad for at du synes
   Kh Ann-Christine

 • Louise skrev:
  26. februar 2015 kl. 09:35

  Hvor er det dejligt at se og læse, at andre også er i stand til at nyde de “små” ting i hverdagen. Forstået på den måde, at det ikke altid er de store attraktioner og begivenheder, som er de mest spændende

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:39

   Lige præcis! Nogle af de store attraktioner er bestemt også spændende, men jeg oplever oftest at det er de ‘små ting’ der egentlig gør den helt store forskel og som er særligt værd at nyde og værdsætte

 • Anne skrev:
  26. februar 2015 kl. 09:48

  Det er vel nok dejligt med sådan en stille hyggestund sammen med familien. Jeg er sikker på, at Julie og Johan fornemmer den særlige stemning. Fortsat god tur. Knus til jer alle.
  Farfar og Bedste

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:40

   Det er så dejligt, når vi kan mærke på dem at de også bliver påvirket af sådanne særlige stemninger. Sådan var det også mens vi gik rundt i den hemmelige by i Hue – det var sådan en hyggelig dag for os alle fire
   Kram fra os alle fire

 • Lise / Smagsgal skrev:
  26. februar 2015 kl. 13:49

  Hvor er det et fint indlæg! Og sikke nogle smukke billeder, du har taget :)
  Jeg var i det selv samme the-hus sidste sommer og oplevede det også som noget helt særligt! De var en helt anden verden at træde ind. En verden hvor det ikke var nødvendigt at kommunikere med andet end de små tale-træbrikker og smil!
  Fortsat god rejse! Nyd det!

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:44

   Tusind tak
   Hvor fantastisk at du også var forbi tehuset. Vi talte også efterfølgende en del med Johan og Julie om hvordan vi mennesker sagtens kan være sammen og have det rart sammen, lege og forstå hinanden uden at tale samme sprog – eller uden at tale overhovedet.
   Kh Ann-Christine

 • Jonna skrev:
  26. februar 2015 kl. 21:04

  Åh det lyder da helt unikt. Og enddog som anti-te-drikker så ville jeg da derind, hvis muligheden bød dig en dag:-):-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:44

   Det kan virkelig anbefales, også hvis man ikke drikker te ;)

 • Heidi skrev:
  27. februar 2015 kl. 10:48

  Hej. Mens jeg her er indlagt på hospitalet med min lille syge dreng. Fuld af træthed og bekymring, drømmer jeg mig væk til vietnams varme, lys og solskin. Tak for de mange fine fotos, og rejse beskrivelser. Vi planlægger en lignende tur til jul, dog kun en måned. Vi er en familie, med tre børn på rejsetidspunktet er de 10, 8 og 2 år. Kan du godt anbefale at tage en to årig med til Vietnam? Og er der noget særligt vi bør tænke på? Fortsat god rejse
  ☺️Heidi

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:53

   Hej Heidi,
   Jeg håber din lille søn hurtigt bliver rask igen! Rigtig god bedring til ham.

   Jeg synes egentlig fint at man kan have to årige med til Vietnam – men med slynge/bæresele fremfor klapvogn, da fortovene er meget ufremkommelige mange steder – så jeg ville foretrække slynge.
   Skal I rejse rundt, lidt som os, så vil jeg anbefale;
   -Phu Qouc – for strand og leg
   -Hoi An – for den smukkeste by
   -Et to dages homestay i Mekong: http://www.valdemarsro.dk/homestay-hos-green-village-mekong-delta/
   -To hele dage i Hue, for den hemmelige by og 3 tombs – det synes Johan og Julie også var ret fedt, jeg skriver om det i weekenden eller næste uge.

   Der er også dette indlæg fra i går: http://www.valdemarsro.dk/rejs-i-asien-tip-til-hoteller-og-gode-spisesteder/ og så skriver jeg på et indlæg om vores bedste tips til at rejse på sådan en tur med børn, der skal jeg nok lige komme i tanke om lidt mere, som I måske kan bruge af tips og inspiration.
   Kh AC

 • Stinna skrev:
  28. februar 2015 kl. 09:48

  Wow, for et lækkert sted. Ville elske en stilhedsthesalon i København!

  • Ann-Christine skrev:
   1. marts 2015 kl. 14:39

   Dét ville jeg også elske i Aarhus – bare der er nogen der snupper ideen og starter det snart ;)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.