Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rejs-i-asien-tip-til-hoteller-og-gode-spisesteder/

Rejs i Asien – tip rejsen, til hoteller og til gode spisesteder

kokosnod
Her er en samlet oversigt over hvor vores families rundrejse i sydøstasien fra midten af januar til midten af maj 2015.

Jeg har blogget undervejs, og I kan læse alle rejseindlæg her og i dette indlæg er så samlet en komplet oversigt over alle de steder, som vi har været glade for og som vi varmt kan anbefale videre. En slags mini guide og highlights …

Hoteller i Asien
Vores rejse budget var ikke kæmpestort eller luksuriøst, men vi er heller ikke længere til det helt skrabede backpackerliv, fandt vi hurtigt ud af … så vi ligger nok et sted midt imellem. Nogle gange med gode 4 stjernede hoteller og andre gange med et hyggeligt scoop af et tostjernet hotel. Vi har også boet på et par steder, som ikke var det største hit i vores bog, men den slags er jo også med til at gøre rejsen til en oplevelse og så sætter vi bare så meget mere pris på de lidt bedre steder efterfølgende. Man kan sagtens bo både meget billigere og også meget dyrere, end vi gjorde.

Ofte så bookede vi værelser når vi kom frem og det kan man ofte spare en del penge på + være sikker på hvad man får for prisen. Vi brugte Hotels.com, Tripadvisor og Booking.com til at finde hoteller og til at undersøge priser og standard – og hvis vi booker i forvejen inden vi ankommer til hotellet, så booker vi som regel max 2 nætter, for at være fleksible, hvis det ikke er som vi havde forventet. Vi fandt også mange gode steder at overnatte, som var nye og derfor ikke havde mange anbefalinger, men til gengæld super gode anbefalinger.

Vi boede ofte på to personers værelser og delte alle fire en kingsize seng eller sov to og to i to twinbeds. Det kan spare en del penge. Nogle hoteller giver gerne en gratis opredning, men de fleste steder skal man betale ekstra for det. Hvis man er til at køre på scootere, så kan man med fordel bo længere ud fra centrum og så spare en masse penge på hotel og taxa – vi har ingen erfaringer med scootere, da vi ikke ville køre rundt med børnene på dem.

Læs gerne:

Find de gode steder på rejsen
Vi havde ikke rejsebøger med, men brugte meget tripadvisor til at finde oplevelser. Derudover søgte vi informationer på google og spurgte os frem hos folk vi talte med undervejs. Tripadvisor skal man lige lære at kende, for at kunne spotte de gode steder, som ikke altid er dem med bedst og flest anbefaling. Alle har jo ikke samme smag … Vi plejede at tjekke stedernes dårlige anbefalinger for at se om det var ting vi også vægtede højt eller om det var lige meget for os. Hverken Martin eller jeg er i høj grad til at skulle se typisk turist steder eller atraktioner. Enkelte steder er selvfølgelig et must og vores valg fortæller jeg om længere nede under hvert sted – men ellers holder vi meget af bare at være. Gå på opdagelse, snakke med de lokale og gå mange lange ture. Ikke altid at Johan og Julie er frisk på den med de meget lange ture, men det hjælper når der er indlagt godt med pauser og googlet efter gode legeplads spots inden.

Spis godt i Asien
En stor del af rejseoplevelserne i Asien er helt klart alle de lækre duftene, smagene og de asiatiske retter. Det asiatiske køkken er fantastisk og fyldt med gode friske råvarer og smagsoplevelser. Spis endelig løs af friskplukkede aromatiske mango, vandmelon, bananer og alle de eksotiske frugter vi slet ikke har herhjemme i Danmark. Prøv også frugternes konge Durian, uanset om man kan lide den eller ej, så tror jeg godt jeg kan sige, at det er en oplevelse man aldrig glemmer … På vores rejse spiste vi på en god blanding af skønne restauranter og gadekøkkener. Vi elsker at spise der hvor de lokale spiser og har spist de skønneste måltider der, se efter stederne med mange lokale og vælg gerne der hvor der er kø. Spørg også taxachauffører og hotelpersonale – og gør tydeligt opmærksom på at du ønsker deres favoritsteder og ikke turisternes. Omkostningerne til et måltid svinger fra 50 kr til 350 kr, for os alle fire. Oftest ligger prisen for et måltid til os fire på omkring 150 dkr og vi bestiller som regel 3 retter, som vi deler alle fire.

Vi havde ingen ærgelige oplevelser med maveproblemer i de fire måneder vi rejste. Man kan være uheldig og må derfor selvfølgelig foretage egne vurderinger af risici. Vi spiste både frisk frugt, friske grøntsager, krydderurter, spiste på gadekøkkener og drak friskpresset juice med isterninger uden problemer.

Budget for 4 måneder i Asien – 2 voksne og 2 børn
Flere der har spurgt til vores budget på denne 4 måneders rejse rundt i Sydøstasien. Vi brugte lige knap 200.000 kr inkl alt. Det var en smule mere end forventet, men vi er heller ikke længere til helt basic overnatninger og kan godt lide at krydre gadekøkken-oplevelserne med gode restauranter indimellem. Derudover var særligt Singapore temmelig pebret og vi havde et par ekstra flyveture pga en overset helligdag i Malaysia. Flybiletterne var også lidt dyrere i Vietnam end normalt pga Tet (Vietnamesisk nytår) og alle de billige togbilletter var udsolgt.

Der er mange måder man kan realisere drømmen og gøre det økonomisk muligt at tage på sådan en rejse. Vi valgte at leje vores hus ud, mens vi rejste og fik orlov fra børnehave (så vi ikke skal betale institution i perioden, mens vi rejser). Martin fik orlov fra job + havde en del ferie, som han brugte. Og derudover har vi sat indbetaling til fitnesscenter, til min pensionsopsparing osv. på standby – mange bække små og store. Eftersom jeg er selvstændig og blogger her på Valdemarsro.dk på fuldtid, så arbejdede jeg undervejs og bloggede, mens vi rejste og havde derfor min sædvanlige indtjening på bannerreklamer osv undervejs.

Ja, så alt i alt hang det hele faktisk helt fornuftigt sammen.

At rejse med børn i Asien og på længere rejser.
Jeg har fået en del spørgsmål om hvordan det har været for Johan og Julie at rejse rundt så længe og det er gået helt fantastisk! En kæmpe oplevelse for hele familien og det kan virkelig varmt anbefales. Hånden på hjertet, så har jeg allerede lidt lyst til mere af slagsen. Det behøver ikke være Asien, det kan også bare være en campingvogn rundt i Danmark eller lign.

Rendyrket tid sammen – det er guld værd!

Jeg har skrevet et par blogindlæg decideret om at rejse med børn og som dækker mange af de spørgsmål jeg har fået omkring dette.

Læs gerne disse indlæg: 

Det er ikke standard med børnesæder i bilerne i Asien, og der er med varierende held sikkerhedsseler på bagsæderne. Man vænner sig lidt til det efterhånden. Vi valgte dog ikke at leje eller køre scooter på rejsen. Trafikken er anderledes i Asien og det skal man i det hele taget lige vænne sig til – og vi ville ikke have børnene med på scootere. Det er helt klart en smagssag og individuel vurdering og så er det jo i det hele taget standard i Asien at køre rundt hele familien på én scooter.

Vi sejlede flere gange på rejsen og der er kun meget sjældent redningsveste til børn på bådene. Vi havde vores egne med hjemmefra og de fyldte en del i kufferten, men det kan varmt anbefales, uanset.

Planlægning hjemmefra eller på rejsen
Vi købte flybillet tur/retur hjemmefra og derudover bookede vi de første dage på et lille hotel i Ho Chi Minh City på Hotels.com. Vi havde undersøgt hvilken lande vi drømte om at tage afsted til, men ellers planlagde vi løbende. Vi havde hjemmefra tænkt at vi også ville til Laos og Cambodia, men det ville blive for presset så vi droppede det og prioriterede strandliv efter vidunderlige Vietnam, som nok er skøn, men som ikke har så meget strand. Vi elsker at rejse helt impulsivt, hvor vi først planlægger undervejs. Det giver så mange muligheder og oplevelser, som man ikke kan planlægge hjemmefra. Og så skal man bare huske at alt det uforudsete – også de små bump på vejen – er en del af de samlede rejseoplevelser, og ofte noget af det man griner af og mindes som herligt skørt, når man kommer hjem.

Omkostninger inden rejsen

 • Vacciner: ca 13.000 kr i alt (halvdelen retur via medlemskab af Danmark)
 • Visum Vietnam: 4000 kr
 • Flybillet tur retur: 18.500 kr for os alle fire. Vi fløj fra Hamborg, det var væsentlig billigere end Billund.

Vaccinationer og malaria
Vi fik alle anbefalede vacciner. Jeg forestiller mig at anbefalingen skifter løbende og afhængig af hvor man skal hen, så tjek evt anbefalinger online

Mht malaria, så kan jeg ikke give nogle anbefalinger eller gode råd. Vi valgte selv ikke at tage  malariapiller.

Rejseforsikring
Husk rejseforsikring hjemmefra. Tjek at den gælder i hele perioden og hvis man som jeg arbejder undervejs på rejsen, så skal man lige være opmærksom på om rejseforsikringen dækker erhvervsdrivende også. Vi brugte en udvidet forsikring via mastercard. Den dækkede bedst vores behov. Det kan være en god ide at undersøge markedet grundigt.

Udlejning af egen bolig
Vi lejede vores hus ud via boligportalen og fandt nogle søde lejere. En familie, som selv lige var mellem to boliger i den periode. Man kan også leje ud via Airbnb osv. Undersøg inden med forsikringsselskab om indboforsikringen stadig er gældende (ret vigtigt ift egen ansvarsforsikring), undersøg grænsen for udlejning ift skat og tjek med kommunen om der er nogle problemer i at I lejer ud. Vi slap omkring det med kommunen ved kun at udleje huset delvist – vi havde et værelse med vores ting og var derfor ikke fraflyttet adressen (og ville dermed få problemer med dækning af indbo og ansvarsforskring).

Wifi og Simkort
Det er nemt at købe simkort med data og når vi landede i et nyt land var det noget af det første vi gjorde. Der er super god dækning de fleste steder i Asien (med undtagelse af Gili, hvor det ikke fungerede så godt) og de små simkort med internet koster ikke ret meget. Det er også meget rart med et lokalt telefonnummer, så man lige kan ringe sammen indimellem, hvis man er på tur hver for sig.

Skype på mobilen – få endelig skype app´en installeret på mobilen. Så er det gratis at skype med familie og venner derhjemme og det fungere bedre og nemmere på mobil end på computeren.

2

Tips til de steder vi har boet, spist, de bedste oplevelser og lidt omkring transport.

Beskrivelse af stjerne-angivelser

★ = ok, men der kan sikkert godt findes lige så gode alternativer
★★ = god og skøn oplevelse
★★★ = det her skal vi helt sikkert bo, spise, opleve igen, hvis vi kommer tilbage dertil.
(ingen stjerner = kan ikke anbefales)

Dubai

Vietnam

Ho Chi Minh City ★★★

 • Vi boede
  • Bizu Hotel Distrikt 1  (200 kr pr nat)  ok til prisen, backpackerhotel, sødt personale ★
 • Vores bedste madoplevelser
  • Bedste gadekøkken: The Lunch Lady ★★★
  • Bedste restaurant: Nha Hang Ngon, Pasteur 160 ★★★
  • Indlæg og billeder af den skønne mad i HCMC her
 • Transport omkostninger
  • fra HCMC til Phu Qouc: fly 4 pers til 675 dkr med Jetstar

Phu Qouc ★★★

 • Vi boede
  • Bungalow ved stranden hos: Phu Qouc Kim (vi gav knap 500 dkr pr nat) ★★★
 • Vores bedste madoplevelser
  • Mango Bay – Vi spiste super godt for ca 400 dkr til fire pers. ★★
  • Franske croissanter og den lækreste hjemmelavede is: hos det lille bageri ved Phu Qouc Kim, Bungalow on the beach ★★★
  • lækre måltider på flere af restauranterne ved stranden, hvor vi boede.
 • Transport omkostninger
  • til fra HCMC til Can Tho; fly 4 pers til 1050 dkr med Vietnam Airlines.

Can Tho og Mekong Delta ★★★

 • Vi boede
  • Anh Dao Mekong Hotel, Chau Van Liem 85, Can Tho – rigtig dejligt, pænt og nyt hotel, vi bookede 4 nætter på det bedste værelse og fik prisen ned til 260 kr pr nat (prisen startede ved 407 kr) ★★
  • Kim Long Hotel, Can Tho (200 kr for én nat med egen kæmpe tagterrasse) ok til prisen uden at være fantastisk, men husk ørepropper ;) ★
 • Bedste måltid
  • Restauranten: Nem Nuong Thanh Van – bestil Bun nem noung, det er fantastisk! Vi spiste 4 personer for ca. 50 dkr, inkl vand. Det er her de lokale spiser, det er ikke fancy, men det er godt! ★★★
 • Oplevelser
  • Mekong Delta Homestay: Homestay Green Village, (275 kr pr nat) perfekt til 2 nætter og det kan anbefales at booke en bådtur ud til morgenmarkedet på Mekong – kan varmt anbefales, læs mere her ★★★
  • Markedet ved gaden nær floden i Can Tho ★★
  • De små smalle gader, hvor man virkelig får en ægte fornemmelse af det liv og den hverdag, der leves her
  • Engelsk sprogcafe, som jeg fortæller mere om i dette blogindlæg om Can Tho ★★★
  • Læs mere om og se billeder fra Can Tho her
 • Transport omkostninger
  • fra Can Tho til Hoi An (Da Nang); Fly med VietJet Air 1800 dkr for os alle fire.

Hoi An ★★★

 • Vi boede
  • Green Heaven – godt firestjernet hotel, kan anbefales (vi gav 300 kr pr nat) ★
  • Royale Riverside – nyt og lækkert firestjernet hotel. (Vi gav ca 400 kr pr nat) ★
  • Bamboo Resort, det var det resort jeg skrev om her (vi gav 220 pr nat)
  • Teagarden homestay – det hyggeligste sted vi boede i Hoi An. Rigtig hyggeligt sted, som ligger super godt og centralt. Et homestay med personlighed, og de sødeste ejere. (vi gav 300 kr pr nat) ★★★
 • Vores bedste spiseoplevelser – Hoi An er et sandt overflødighedshorn af lækker mad …
  • Morning Glory ★★★
  • Ms. Ly ★★★
  • The Market ★★★
  • Cargo ★★
  • Bale Well, Tran Hung Dao 45-51 – bedste ‘gadekøkken’ stil ★★★
  • Dingo Deli, Super god europæist/amerikansk cafemad – der er legeplads i baghaven ★★★
  • Reaching Out Teahouse, har jeg skrevet om her ★★★
  • Hoi An Rostery, bedste kaffe og lækre kager ★★★
  • Prøv bl.a disse klassiske retter fra Hoi An; Ban Xeo og Cao Lau
 • Bedste oplevelser
  • Kitchen School hos Ms. Vy ved The Market ★★★
  • En dag ved stranden – dog uden at bade, pga meget understrøm på dette tidspunkt.★★
  • Bare tulle rundt og hygge os i den gamle by i timevis★★
  • Legepladsen hos Dingo Deli, er så fin til børnene og cafeen er hyggelig til ren afslapning og et spil kort★★
  • En skønhedsspa hos Palmarosa spa – skrevet om her ★★★
  • Dagstur til Cham Island★★
  • Læs mere om og se billeder fra Hoi An her
 • Transport omkostninger
  • fra Hoi An til Hue: Togturen skulle være fantastisk, men der var udsolgt, så vi lejede en privat bil med hjælp fra ejeren af Teagarden homestay, hvor vi boede. Det var inkl en times stop ved Marble Mountain, et stop ved smuk udkigspost på bjergene mellem Hoi An og Hue. Spørg gerne efter en bil med sikkerhedsseler og hvor børnene kan kigge ud. Vi betalte i alt: 450 dkr

Hue ★★★

 • Vi boede
  • Canary Butique Hotel, et lille anbefalelsesværdigt to stjernet hotel med super sødt personale (vi gav 160 kr pr nat) ★★
 • Vi oplevede:
 • Vi spiste:
  • Les Jardins de la Carambole – super lækker mad! ★★★
 • Transportomkostninger
  • Fly Hue til Hanoi med VietJet Air: 1400 kr.

Hanoi ★★★

 • Vi boede:
  • Aranya Hotel, ca 300 kr pr nat for et meget stort værelse, dobbeltseng + ekstra opredning – værelset i to plan med stue ★
  • City Palace Hotel, ca 300 kr pr nat, for to twinbed ★
 • Vi oplevede:
  • Old Town, slendre rundt i gaderne og rundt om søen; Hoan Kiem ★★
  • Besøge Ho Chi Minh Mausoleum ★★
  • Det etnografiske museum ★★
  • Læs indlægget om vores oplevelser i Hanoi her
 • Vi spiste:
  • En fantastisk middag på Cao Go Restaurant i ‘skibet’ med udsigt over Hoan Kiem og Old Quarter★★★
  • Orchid Restaurant og Cooking Class – super lækker mad. ★★
  • Bedste Banh Mi hos Banh Mi 25 ★★★
  • Bedste gadekøkkenmiddag på hjørnet af 66 Hang Bong, skøn Barbeque ★★★
  • Fint concept med søde post it hilsner på The Note Coffee ★
  • Chiang Coffee, prøv deres egg coffee – et Hanoi must ★★★
  • Læs indlægget og se billeder af og om lækre spiseoplevelser i Hanoi her
 • Transportomkostninger:
  • Fly fra Hanoi til Bangkok: 2500 for 4 pers.

Thailand ★★

Bangkok – kort stop videre mod Koh Lanta ★★

 • Vi boede:
  • Novotel Siam Square, 600 pr nat. ★
 • Vi spiste:
  • i det kæmpe store foodcourt i Siam Paragon ★★
 • Transportomskostninger:
  • Nattog til Surat Thani, 2 voksne + 2 børn personer, to køjer til deling ★★
  • Bus fra Surat Thani – Krabi og derefter videre til Koh Lanta
  • I alt: 800 kr i alt for os alle fire.

Koh Lanta ★★

 • Vi boede:
  • Royal Lanta Resort – vi brugte opsparede bonuspoint fra Hotels.com ;) ★
  • Time for Lime – læs om vores oplevelse her – 450 kr pr nat
  • Hutyee Boat Bungalow – ligger ved Long Beach, helt backpacker og super hyggeligt –  vi gav 150 kr pr nat ★
  • Lantavadee – det bedste sted vi boede på Koh Lanta. Søde ejere, pæne værelser og luksus til prisen – vi boede der i 10 dage til under 300 kr pr nat. ★★★
 • De bedste strande:
  • Klong Dao hittede stort hos os ★★★
 • Vi spiste:
 • Vi oplevede:
  • Cooking Class på Koh Lanta kan anbefales – læs her ★★★
  • Vi lavede ikke ret meget på Koh Lanta, men havde det rart og hyggeligt – læs her Miniguide til Koh Lanta her
 • Transportomkostninger
  • Vi kørte fra Koh Lanta til Krabi med privatchauffør, derfra fløj vi til Kuala Lompur og videre til Bali – vi gav ca 3000 kr i alt for alle fire.

Bali, Lombok og Gili Air ★★★

Ubud – Bali ★★★

 • Vi boede:
  • Toko Toko – 215 dkr pr nat inkl morgenmad – (én kingsize bed til alle fire) ★★★
 • Vores favorit spisesteder:
  • Clear Cafe ★★★
  • Sari Organik ★★★
  • Seniman Coffee ★★★
  • – der er mange, mange dejlige steder i Ubud at spise, dette er blot et lille udpluk
 • Vi oplevede:
 • Transport:
  • På Bali er det meget brugt med privatchauffører. I Denpasar er taxaselskabet Bluebird billigst da de bruger taxameter. Vi gav fx ca 250 kr for at blive kørt til Lovina.

Lovina – Bali ★★

 • Vi boede:
  • I et hus lejet via Airbnb – ikke noget anbefalesværdigt.
 • De bedste strande:
  • stranden er anderledes fordi sandet er med sort sand. Ok at bade i, men ikke fantastisk
 • Vi spiste:
  • Warung Apple – god og meget billig ★★
  • Spice Beach Club ★★
 • Vi oplevede:
  • En magisk morgen med delfinerne – læs her ★★★
  • En dag på Spice Beach Club ★★
 • Transport:
  • Vi kørte til Amed og sejlede derfra til Gili Air med hurtig båden. Det kostede i alt 600 kr i alt, inkl kørsel

Gili Air ★★★

 • Vi boede:
  • Sayang Mama Inn – læs her, vi gav ca 220 kr pr nat ★★★
 • De bedste strande:
  • Prøv at gå en tur rundt om øen, der er ca 5 km og så opleves alle strandene på øen
 • Vi spiste:
  • Virkelig godt – både i de turistede restauranter ved stranden og i de små lokale warung midt på øen. Alle steder laver de mad af god kvalitet og til en fornuftig pris. Vores favoritsted ved stranden var: Chill Out Bar ★★★
 • Vi oplevede:
 • Transport:
  • Vi sejlede til Lombok, med den lokale båd, som sejler, når der er solgt nok billetter.

Lombok ★(★)

 • Vi boede:
  • Kutamara, ca 190 kr pr nat. Ok og fint, uden at være specielt charmerende eller mindeværdigt
 • Vi oplevede:
 • Transport:
  • Vi fløj fra Lombok til Bali – ca 675 dkr for os alle fire.

Ubud – og derefter Seminyak

 • Vi boede igen i nogle dage i Ubud (se længere oppe), inden vi tog sydpå til Seminyak området for to dage inden vi fløj videre til Singapore
 • Vi boede:
  • Puri Wisata Balinesse Style Hotel, 250 kr pr nat
 • Vi spiste
  • Grain Espresso ★★★
 • Vi oplevede
  • Finn´s Beach Club ★
 • Rejseomkostninger
  • Fra Bali til Singapore: 1500 kr for os alle fire

Singapore ★

 • Vi boede:
  • Stor lejlighed booket via Airbnb, ved Orchard Road, ca 1000 kr pr nat ★
 • Vi spiste:
  • Chopinette, fransk cafe med den lækreste brunch ★★
  • Virkelig lækker indiske restaurant: Orchad Maharajah ★★★
  •  Tiong Bahru, den kinesiske foodcourt er et besøg værd for oplevelsens skyld. Vi valgte de boder med længst kø. ★★
 • Vi oplevede:
 • Transport:
  • Bus: omkring 600 kr for os alle fire

Malaysia ★(★★)

Melaka ★★

 • Vi boede:
  • Sunshine Inn, 250 kr pr nat for et tripple room. Ligger lidt uden for centrum. ★
 • Vi spiste:
  • På gademarkedet om aftenen er der mulighed for at snacke sig igennem de skønneste små retter ★★
  • The Daily Fix Cafe – prøv prøv evt deres utallige varianter af pandekager ★★
 • Vi oplevede:
  • De små hyggelige gader bag åen ★★★
  • De røde karakteriske bygninger ★★
  • Bare at slendre rundt i byen ★★
 • Transport:
  • Taxa fra Melaka til Kuala Lumpur lufthavn: 300 kr
  • Fly fra Kuala Lumpur lufthavn til Langkawi: 700 kr for os alle fire

Langkawi ★

 • Blogindlæg om Langkawi her
 • Vi boede:
  • Cenang Beach Plaza Hotel, ca 300 kr nat med ekstra opredning på gulvet ★★
 • De bedste strande:
  • Pantai Cenang – gå lidt ned af stranden for mere ro og mindre vildt strandliv med bananbåde og speedbåde
  • Tanjung Rhu
 • Vi spiste:
  • Privilege Bar og Restaurant ★★★
  • Red tomato ★
  • Fransk bageri ★★
  • (P.S vi oplevede for første gang på rejsen, at det var virkelig svært at finde lækker mad. Der er mange restauranter på Langkawi, hvoraf rigtig mange er klassiske turistfælder og langt mellem de gode steder)
 • Vi oplevede:
  • Kabelbanen ★★
  • Leje af bil og køre rundt på øen.
 • Transport:
  • Fly Langkawi til Kuala Lumpur: 600 kr for os alle fire

Kuala Lumpur ★★

Vi var i KL af to omgange, første gang nogle dage inden vi rejste videre til Cameron Highlands og anden gang, som afslutning på vores rejse, inden vi fløj hjem. Jeg samler alle oplevelserne her.

 • Vi boede:
  • Swiss Inn i China Town: 500 kr pr nat
  • 3 vær lejlighed The Crib, super beliggehed: 1300 pr nat ★
 • Vi spiste:
  • Syrisk mad i China Town Arabesque i 92 Jalan Petaling ★★★
  • Lækre charmerende kaffebarer i området China Town:
   • Coffee Amo ★★★
   • Lucy in the sky ★★
 • Vi oplevede:
  • Petrosains ★★★
  • Kæmpelegepladserne ved Twin towers ★★★
  • Alle de mange shopping malls ★
 • Transport:
  • Kuala Lumpur til Cameron Highlands med bus: ca 300 kr for os alle fire

Cameron Highlands ★★★

 • Blogindlæg
 • Vi boede:
  • The Smokehouse: 1000 pr nat for et kæmpe familieværelse. ★★
 • Vi spiste:
  • The Smokehouse ★
  • Cameron Highlands Resort – frokost og toplækker High Tea ★★★
 • Vi oplevede:
  • At komme ud og se teplantagerne er et must ★★★
  • Spise High Tea på Cameron Highlands ★★★
  • sommerfuglefarm
  • jordbærfarm
 • Transport:
  • Bus fra Cameron Highlands til Georgetown Penang: ca 300 kr for os alle fire

Penang – Georgetown ★★★

 • Blogindlæg om Georgetown
 • Vi boede:
  • Glow Hotel, 400 kr pr nat for dobbelt værelse ★★★
 • Vi spiste:
  • The Daily Dose ★★
  • The Mugshot Cafe, vores yndlingscafe ★★★
  • Piknik, 15 Nagore Road, prøv deres waffleburger ★★★
  • Mews Cafe ★★
  • Sri Ananda Bahwan – bedste indiske køkken ★★★
 • Vi oplevede:
  • Chew Jetty ★★★
  • Georgetown er et overflødighedshorn af toplækre og hyggelige kaffebarer og hæng ud steder – det benyttede vi os en del af ★★★
  • Gå på street art opdagelse ★★★
  • Chinatown og Little India summer af liv og herlighed ★★★
 • Transport:
  • Fly Penang til Kuala Lumpur: ca 550 kr for os alle fire.

bo-i-asien
born-og-rejse-asien

108 kommentarer
 • Mia skrev:
  28. februar 2015 kl. 08:54

  Dejligt indlæg.
  Er du ikke sød at skrive priser i kroner? Jeg aner ikke om 170.000 dong er meget eller lidt, så det ødelægger læseoplevelsen

  • Ann-Christine skrev:
   1. marts 2015 kl. 14:37

   Jeg har lige opdateret indlægget med valuta på nuværende tidspunkt ;) 100.000 dong er lig med 30 kr.

  • Ninette skrev:
   28. februar 2015 kl. 09:07

   Det er super enkelt at regne ud på google eller via en valuta omregner. Tak for det meget fine og hjælpsomme indlæg – sidder netop i cebu lufthavn og er på vej til HCMC, igen tak for dine tips :-) og fortsat god rejse!

   • Ann-Christine skrev:
    1. marts 2015 kl. 14:38

    Ej, hvor lyder det fantastisk! Jeg håber du får en rigtig skøn tur her i Vietnam :)
    Hvor længe skal du være afsted?

    • Ninette skrev:
     6. marts 2015 kl. 08:26

     Det er så skønt! Desværre kun i to uger, vi har vores sidste dag i Saigon i dag og er netop hjemvendt fra Nha Trang Ngon som du anbefalede og der var SÅ dejligt så tak for det <3
     Vi er også på en 4. mdr. rundrejse herude – vi tog afsted før nytår og har været på Bali, Borneo og Philippinerne. I morgen tager vi en uge til Phu Quoc og derefter tager vi til Cambodia og slutter af i Thailand. Hvordan ser jeres planer ud? Hvis i har planlagt rejsen? :) Knus og fortsat god rejse

     • Ann-Christine skrev:
      9. marts 2015 kl. 06:48

      Ej, hvor lyder det som en skøn rejse I har haft indtil nu – og stadig har foran jer!

      Hvordan var Bali? Du må endelig tippe med gode steder, at spise og bo, hvis du vil :)
      Vi ved ikke helt endnu, hvor vi tager hen, men tager det lidt som det kommer. Lige nu trænger vi til bare at slappe af og være sammen; bare det gode strandliv uden for mange oplevelser, ture og rejsedage ;) Så måske er vi her i Thailand i en månedstid og så videre til Malaysia og derefter Bali. Men det kan ændre sig mange gange undervejs.
      Rigtig god rejse til jer også
      Kh Ann-Christine

  • Nils skrev:
   8. marts 2015 kl. 10:55

   Træk 4 nuller fra og gang med 3… (Så kan man også i hovedet)
   170.000 / 10.000 = 17
   17 x 3 = 51 DKK

   Ellers hjælper Google gerne…….

 • Berit Dahl-Hansen skrev:
  28. februar 2015 kl. 13:57

  Kære Ann-Christine
  Dejligt inspirerende blogindlæg du har om Vietnam
  Vi – min mand, jeg selv og vores yngste søn på 13 – rejser også snart til Vietnam. Desværre har vi kun 15 dage i landet, så vi er nødt til at prioritere hårdt.
  Jeg håber du vil hjælpe mig ved at besvare følgende spørgsmål:

  – Hvis I skulle vælge ét sted at bo i Hoi An – hvad ville det så være?
  – Samme spørgsmål for Mekong/Can Tho….?
  – Det ser ud som om I er fløjet direkte fra Can Tho til Danang. Forløb flyvningen planmæssigt? – Dette spm. fordi Vietjet mange steder bliver skældt ud for talløse aflysninger/forsinkelser…..
  – Har I været i eller skal I til Sapa? Og i givet fald – nogen anbefalinger der fra? (“drop det” er også en slags anbefaling :-))

  Jeg ville virkelig ønske, at vi havde tid til at tage det roligt og bo lidt længere tid hvert sted – det lyder som en super tur I er på. Nyd det!

  Mange hilsner
  Berit

  • Ann-Christine skrev:
   1. marts 2015 kl. 14:47

   Kære Berit,
   Hvor lyder det skønt med planer om en Vietnam-rejse og man kan jo virkelig også nå en hel del på 15 dage.
   I Hoi An, synes jeg det er svært at vælge mellem Royal Riverside, som var nyt og lidt luksus, og Teagarden Homestay, som var super hyggeligt, pænt og mere personligt. Det kommer nok mest an på hvad man er til, personligt ville jeg vælge Teagarden, hvis jeg havde 15 dages ferie her i landet.
   I Can Tho – helt klart Anh Dao som hotel. Men prøv evt at springe over Can Tho, eller tag kun en enkelt overnatning og så prioriter Homestay Green Village med 1-2 overnatninger, i stedet for Can Tho.
   Vi har ingen problemer haft med fly forsinkelser eller lign
   Sapa har vi valgt fra i denne omgang, men jeg har hørt helt vildt meget godt om det, bla fra Martin som var der for 12 år siden ;)
   Rigtig god tur til jer, og overvej i øvrigt også to dage i Hue, for at se Den hemmelige kejserby og 3 tombs, det var en rigtig fin oplevelse, synes vi.
   Kh AC

 • Stine skrev:
  1. marts 2015 kl. 11:01

  Tak for masser af gode tips :)
  De er yderst brugbare, da jeg selv er ved at planlæggen en tur til Vietnam. Fortsat rigtig god tur til jer alle fire!

  • Ann-Christine skrev:
   1. marts 2015 kl. 14:50

   Hvor skønt! Rigtig god tur og god fornøjelse med ferieplanlægning

 • Malene skrev:
  1. marts 2015 kl. 18:54

  Hvor ser det bare fantastisk ud det hele. Wauw det gad jeg godt!
  Har kigget lidt rundt på nettet idag mht. Flybilletter. Synes ikke rigtig jeg kan finde så mange flyselskaber som flyver fra Danmark til Vietnam, kan det virkelig passe? Og var det måske derfor i tog til Dubai først?

  De bedste hilsner Malene

  • Rie Handesten skrev:
   22. maj 2015 kl. 09:08

   Finnair har gode forbindelser til Vietnam med et pitstop i Helsinki

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2015 kl. 05:10

   Hej Malene,
   Jeg tror ikke der er nogle fly der flyver direkte til Vietnam fra Danmark. Man skal lige mellemlande et sted, og der er en del forskellige steder at gøre det.
   Hvis du fx søger på Momondo, med afrejse fra Billund, Hamborg eller Kastrup mod Ho Chi Minh City eller Hanoi, så får du en masse forslag frem – og i den forbindelse tog vi så et par dage i Dubai, men man kan jo også sagtens vælge bare at skifte fly uden ophold.
   Kh AC

   • Malene skrev:
    2. marts 2015 kl. 09:29

    Tusind tak. Hvad fløj i med fra Dubai til HCMC, og hvad var prisen for det?
    Fantastisk guide du har lavet :-)

    Kh Malene

    • Ann-Christine skrev:
     3. marts 2015 kl. 11:09

     Tusind tak :)
     Vi fløj med Emirates og gav i alt ca 18.000 inkl returbillet.
     Rejste fra Hamburg-Dubai-HCMC, med retur hjem igen fra Kuala Lumpur-Dubai-Hamburg.
     Hjemrejsen har vi valgt uden ophold i Dubai, så det er blot et flyskift. Det kostede ikke ekstra at have et par dage der på rejsen ud.
     Kh AC

     • Malene skrev:
      4. marts 2015 kl. 09:25

      Tusind tak for dine svar, dejlig inspirerende.
      Hvis du skulle vælge 3 steder i Vietnam som du ville anbefale at rejse til, hvor skulle det så være?
      Vi har overvejet at flyve til Ho Chi Minh, og være der et par dage, så tænker 2 andre sted derudover. Det må gerne være totalt afslapning med lækker strand det ene sted, og det andet sted må gerne være by med lækkert mad, og hvis muligt ikke så langt fra stranden.

      Kh Malene

      • Ann-Christine skrev:
       5. marts 2015 kl. 10:25

       For vores vedkommende med børn. Så ville det være Phu Qouc og Hoi An.
       Der får du ferieliv, strand og afslapning på Phu Qouc og smuk spændende by + mulighed for strand i Hoi An.
       Har I to ekstra dage at tage af, så vil det være fint at supplere op med et besøg i Mekong med en enkelt overnatning på et homestay, det er en anderledes og virkelig fin oplevelse af ‘det rigtige autentiske liv’ i Vietnam
       Kh AC

 • Dorte Stisen skrev:
  3. marts 2015 kl. 21:36

  Det lyder til at have været en fantastisk tur til Vietnam. Vi planlægger en rejse til februar 2016, hvor der sikker også er TET… Og har ca. 1 måned…

  Hvordan og hvornår bookede i alle indenrigsflyvningerne… Og ved du om vi kan booke togture hjemmefra?

  Vi er i tvivl om Sapa, da feb. Ikke skulle være den bedste årstid…

  Tusind tak for god inspiration… Fortsat god rejse, glæder mig til vores eventyr…

  H.c Andersen havde ret” at rejse er at leve…

  Mange hilsner Dorte Stisen

  • Ann-Christine skrev:
   5. marts 2015 kl. 10:20

   Hvor lyder det fantastisk.
   Vi har booket indenrigsflyene hernede fra, efterhånden som vi vidste hvor vi ville hen og hvornår. Der er noget at spare på at booke i god tid, men så mister man også en del fleksibilitet.
   Jeg ved ikke om man kan booke tog hjemmefra, men mon ikke du evt kan google lidt på det? Jeg tror Sapa er skøn, også nu. Men der er nok småkoldt, og man kan jo altid være uheldig med vejret. Vi har haft virkelig godt vejr i alle fem uger i Vietnam
   Og H.C Andersen har så meget ret :)
   Tusind tak
   Kh Ann-Christine

 • Heidi Højland skrev:
  4. marts 2015 kl. 11:42

  Hej Ann-Christine

  Det ser bare ud til at være en kæmpe oplevelse :-)

  Kunne du lokkes til at skrive et indlæg om hvordan det er at rejse rundt med børn, og hvad i gør for at det bliver en god oplevelse for store og små?

  Jeg har selv tvillinger på 4 år, og derfor lidt nysgerrig på hvad børnene siger til at komme ud af deres faste rammer og hverdag.

  Hilsner fra en snevejrsdag i Danmark.

  Heidi

  • Ann-Christine skrev:
   5. marts 2015 kl. 10:29

   Hej Heidi,
   Det kan du tro jeg gerne vil. Jeg skriver lidt på et indlæg om det allerede, så det kommer inden så længe :)
   Nyd snevejret, det er nu heller ikke så tosset – når man nu ved at det er forår lige om hjørnet ;)
   Kh AC

 • Malene skrev:
  5. april 2015 kl. 22:59

  Vi har netop trykket bestil til 2 ugers rejse til vietnam til sommer. WOW jeg glæder mig!

  Tak for de mange gode tips. Du har sikkert skrevet det et sted før, men når i var i Vietnam, og skulle booke hoteller, gjorde i det så over nettet, eller hvad gjorde i?

  Fortsat god rejse.

  Vh Malene

  • Ann-Christine skrev:
   6. april 2015 kl. 03:33

   Hej Malene,
   Ej, hvor skønt!
   Vi har gjort det lidt blandet, både booket via hotels.com, booking.com eller bare mødt op og spurgt på et værelse.
   Sidstnævnte foretrækker vi, for så kan vi se værelset og handle lidt om priserne – og så finder vi ud af hvad vi går efter ved at tjekke tripadviser.com.
   Rigtig god rejse til jer
   Kh AC

 • Ida skrev:
  1. maj 2015 kl. 11:11

  Tusind tak for de mange detaljer. Det er bare et virkelig brugbart indlæg. Vi drømmer selv om en tur på en 314 mdr. når lige ungerne er lidt større. Så tak for både budget og de mange byanbefalinger

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2015 kl. 02:10

   Hej Ida,
   He he, sådan en 314 måneder ville da ellers være en rejse med god tid til at se hele verden ;)
   Hvor lyder det dejligt med 3-4 måneder og det kan virkelig anbefales med sådan en tur, jeg synes det er en ret perfekt tidsramme til en længere rejse. Nu er der små 14 dage tilbage af vores og vi glæder os også til at komme hjem igen snart. Vi nyder det stadig, og har SÅ mange oplevelser sammen.
   Kh AC

  • Ida skrev:
   1. maj 2015 kl. 11:14

   Mener selvfølgelig 3 til 4 måneder – ikke 314 måneder ;-)

 • Maria skrev:
  1. juni 2015 kl. 12:49

  Hej Valdemarsro!

  Jeg er netop kommet hjem fra Vietnam i 3 uger, hvor jeg var sammen med min kæreste.

  Vil takke dig for gode tips og spise steder :) Det har været en fornøjelse at læse bloggen for inspiration til rejsen.

  Tak for det!

  Kh

  • Ann-Christine skrev:
   2. juni 2015 kl. 10:57

   Hej Maria,
   åh, det lyder skønt! Og jeg håber I blev lige så vilde med Vietnam som vi er – helt sikkert et land vi vil glæde os til at opleve igen
   Kh AC

 • helle sandby skrev:
  21. juni 2015 kl. 14:51

  1000 tak for alle dine fine indlæg her og IG. Fantastiske billeder, du tager. Vi rejser afsted 10 uger i December – Vietnam, Cambodia, Laos og måske Malaysia. Er nysgerrig på, hvad I fik af vacciner inden?
  KH
  Helle

  • Ann-Christine skrev:
   23. juni 2015 kl. 11:39

   Hej Helle,
   Tusind tak :) Og hvor lyder det til at være en fantastisk rejse I begiver jer ud på!
   Vi har fået vacciner for Japansk hjernebetændelse, herpatitis A+B, stivkrampe og … ej, jeg kan ikke lige på stående fod huske dem, men vi fik alle de anbefalede, men undlod dog malariapiller, da vi rejste udenom områder med malaria.
   Rigtig god rejse
   Kh AC

   • Simone skrev:
    12. august 2015 kl. 22:28

    Hej Anne, jeg er også lidt nysgerrig på det med vaccinerne, fik I rabiesvaccinen eller valgte i at tage afsted uden? Jeg står selv og skal på en længere tur til Sydøstasien om to måneder, og ersimpelthen så meget i tvivl med den vaccine!

    • Ann-Christine skrev:
     14. august 2015 kl. 11:17

     Vi havde slet ikke rabies på tale, faktisk. Så nej, det fik vi ikke.
     Nu er jeg jo slet ikke ekspert i vacciner, men jeg mener at have læst, at man kun behøver den forebyggende hvis man forventer at arbejde (fx frivilligt på et dyreinternat) eller været meget i nærheden af dyr. Der er en del vilde hunde med rabies, men undgå øjenkontakt, undgå at klappe dem medmindre du er sikker på at de har en ejer og at ejeren har sagt god for det – så skulle der ikke være problemer.
     Skulle uheldet være ude, så skal man søge læge straks og derefter igennem et større vaccine program, det kan så vidt jeg ved behandles.
     Men ja …. spørg endelig en læge eller søg en masse info på nettet.
     Rigtig god tur
     Kh AC

    • Simone skrev:
     12. august 2015 kl. 22:30

     Ups, beklager navneændringen Ann-Christine, det gik lige en tand for hurtigt ;)

     • Ann-Christine skrev:
      14. august 2015 kl. 11:18

      Helt ok :)

 • camilla skrev:
  16. juli 2015 kl. 16:54

  Vil du ikke opdatere med jeres Malaysia data :)

  Rejser nemlig lige om snart og ville især rigtig gerne høre om hvor i boede på Penang og Langkawi

  • Ann-Christine skrev:
   17. juli 2015 kl. 18:57

   Tjek :)
   Jeg er i fuld sving og en del er opdateret nu
   Rigtig god rejse :)
   Kh AC

 • Charlotte skrev:
  5. september 2015 kl. 16:25

  Tusind tak for meget udførlig rejsebeskrivelser.

  Vi skal ud og rejse tre uger til april og overvejer meget Vietnam. Vores børn vil da være 6 og knapt 5 år.
  Hvis du havde tre uger og skulle vælge et land I har været, hvad ville du så vælge?

  Mange hilsner
  Charlotte

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2015 kl. 11:36

   Hej Charlotte,
   Hvor lyder det vildt skønt!
   Jeg ville helt ærligt være i syv sind mellem Vietnam og Bali/Gili.
   Begge dele er super fedt og en kæmpe oplevelse.
   Bali og især Gili er mest ferie, sommerstemning, strand, badning, snorkling og bare skønt.
   Vietnam er mest kultur, et fantastisk køkken – men også strand og badning hvis I tager Phu Qouc med.
   Mit valg ville stå mellem de to, hvis jeg havde tre uger.
   Kh AC

 • Yamama skrev:
  27. september 2015 kl. 21:11

  Hej Ann-Christine!

  Jeg er netop i gang med at planlægge en rejse til Indonesien. Jeres hotel op Ubud (Toko Toko), hvordan bookede i overnatninger? Er det for det meste noget man går når man er på Bali, eller hjemmefra?
  Du skriver også at I fløj fra Lombok til Bali, bookede I billetter hjemmefra eller under turen? :)

  Mange hilsner
  Yamama

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2015 kl. 12:16

   Hej Yamama,
   Hvor lyder der fantastisk med sådan en rejse :)
   Toko Toko har jeg skrevet mailadresse og vores pris til her: http://www.valdemarsro.dk/bedste-budgetvenlige-steder-at-bo-paa-rejsen/ Vi sov alle fire i samme store KingSize seng, og sparede lidt på den konto.
   På Toko Toko kan man risikere at der er optaget, så prøv evt at send dem en mail inden.
   FLybiletter bookede vi undervejs på rejsen, for så kunne vi tage det hele lidt som det kom og havde større fleksibilitet.
   Kh AC

 • Marie Elkjær skrev:
  5. oktober 2015 kl. 23:21

  Hej Ann-Christine,
  TAK for inspiration. Vi glæder os til at bo på Sayang Mama Inn og Toko Toko. Lidt svært at få kontakt til Toko-folkene, men nu er alt på plads. Vi rejser østpå i tre måneder fra på søndag og blogger selvfølgelig derudefra. .
  Marie & familie

  • Ann-Christine skrev:
   6. oktober 2015 kl. 23:04

   Åh, hvor dejligt!
   Skriv endelig lige en lille hilsen og lad mig høre hvad I synes om det hele :)
   Rigtig god rejse til jer (vi vil SÅ gerne afsted derhen igen!)
   Kh AC

 • Sandra skrev:
  11. oktober 2015 kl. 16:43

  Hej Ann-Christine,

  Min kæreste og jeg skal til Vietnam i 15 dage (vi rejser fra Sri Lanka til Vietnam og skal videre fra Vietnam til Bangkok).

  Med så få dage, hvad ville du så anbefale, og hvor giver det mening at starte henne? Skal man starte i Hanoi og tage sydpå, og hvordan kommer man bedst rundt? Det ser ud til at I har fløjet en del, men kan man også tage tog?

  Vi vil primært til Vietnam for naturen og maden, stranden betyder ikke så meget.

  Mange hilsener,
  Sandra

  • Ann-Christine skrev:
   12. oktober 2015 kl. 12:16

   Åh, hvor lækkert!
   Jeg vil anbefale:
   Ho CHi Minh City – 2 hele dage
   Mekong Deltaet (Can Tho) 3 dage
   Hoi An – 5 dage
   Tog fra Hoi An til Hue (der var booket da vi rejste pga kinesisk nytår, men det skulle være smukt)
   Hue 2 dage
   Hue – Hanoi – fly, måske en eller to dage i Hanoi og videre til Bangkok.
   I kan sikkert også tage det hele i omvendt rækkefølge.
   Rigtig god fornøjelse til jer
   Kh AC

   • Sandra skrev:
    2. november 2015 kl. 10:26

    Tak for svar! Det bliver nok lige præcis den rute vi tager så, der er to indenrigs flyvninger eller hvordan? Var I oppe ved Harlong Bugten da I var oppe ved Hanoi?

    Et lidt andet spørgsmål, hvordan gjorde du egentlig med Computer – havde du en bærbar computer med og var det OK ift. security?

    • Ann-Christine skrev:
     3. november 2015 kl. 14:42

     Vi fløj i alt fire gange i Vietnam – du kan se hvorfra og til i indlægget her.
     Halong Bay blev droppet, vi længdes efter strand på det tidspunkt, så det må blive en anden god gang ;)

     Mht Computer, tænker du så om der er safety bokse på værelser, hoteller osv? Det var der langt de færreste steder, og det gav da lidt sommerfugle i maven, men vi havde ingen dårlige oplevelser i den retning. Pakkede computeren osv godt ind, langt ned i kufferten, hemmelige rum osv – og det gik :)

 • Dorte Brammer skrev:
  18. oktober 2015 kl. 22:57

  Hej
  Vi rejser 6 uger til Vietnam d. 17 dec. med vores 2 piger på 5 og 8 år. :-) Tak for dejlig inspiration!
  Vi flyver til Hanoi, og tager fra Nord til syd, med et stop undervejs i Angor Wat.
  Vi vil booke i Hoi an hjemmefra, da vi planlægger at være der over julen. Men jeg blev lidt forvirret om det er Green Tea Homestay eller Tea Garden homestay du vil anbefale?
  Har du kendskab togturen fra Hanoi til Hue/Danang, hvor man overnatter i kabiner? Overvejer dette, tror det kunne være en sjov oplevelse.

  Mvh Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   19. oktober 2015 kl. 10:57

   Hej Dorte,
   Hvor lyder det skønt med 6 uger i Vietnam.
   Vi har boet på Tea Garden Homestay, som der er link til i indlægget under Hoi An- det kan anbefales :)
   Desværre var alle tog udsolgt da vi var i Vietnam i forbindelse med det kinesiske nytår, så jeg har ingen erfaringer med togture i det land. Men det er en kæmpe oplevelse for børnene at sove i kabiner, vi gjorde det i Thailand. Generelt kan vi bedre lide at rejse i Vietnam, så jeg kan næsten ikke forestille mig at det ikke må være en fantastisk oplevelse.
   Kh AC

 • Mia skrev:
  29. oktober 2015 kl. 12:00

  Hej

  Vi skal 3 uger til Vietnam til december/januar. Hvor vi bla. skal til Can tho (efter din anbefaling) også til Phu Quoc bagefter. Det omvendte af jer.
  Men sådan som jeg læser din rejseguide. Så ser det ud som om i flyver fra Phu Quoc til HCMC. Passer det? Eller fløj i fra Phu Quoc til Can tho? Hvis i fløj fra Phu Quoc til HCMC. Hvordan kom i så fra HCMC til Can Tho?
  Håber det er til at forstå.

  MVH Mia

  • Ann-Christine skrev:
   30. oktober 2015 kl. 18:41

   Åh, hvor fantastisk!
   Vi fløj fra HCMC til Phu Qouc, og fra Phu Qouc videre til Can Tho.
   Rigtig god rejse til jer – vi vil så gerne tilbage til Vietnam engang, det var fantastisk.
   Kh Ann-Christine

 • Line skrev:
  9. november 2015 kl. 13:43

  Tak for et super inspirerende indlæg (og blog!) som jeg har brugt flere gange for at finde inspiration til vores kommende rejse til Vietnam og Thailand:-)

  Lige et par spørgsmål jeg håber du kan hjælpe mig med:-)

  – Mht. booking osv. Hvordan er netforbindelsen i de to lande? Kan man benytte sin mobil/ipad på hotellets trådløse netværk til at booke hoteller og transport? Kan se nogle snakker om at købe simkort, men hvilket formål har dette?

  – Når I har booket hotel over nettet har I så bare booket til to voksne eller til alle fire fra starten?

  • Ann-Christine skrev:
   10. november 2015 kl. 08:49

   Hej Line,
   Lyder som skønne planer om rejse :)

   Netforbindelsen i Vietnam er super god alle de steder vi har været. Den er knap så god på øerne i Thailand.
   Der er trådløst netværk på en del hoteller, men kvaliteten svinger. Det kan varmt anbefales at købe simkort til mobilerne. Vi har haft så meget glæde af det til at finde spisesteder når vi har været på farten, informationer om alle mulige ting, Martin og jeg kunne ringe og sende sms til hinanden når vi havde delt os op nogle dage, vi kunne ringe til hoteller, guides, faste taxachauffører, vi kunne bruge kort og finde vej. Det koster virkelig ikke ret meget og simkort kan fåes alle steder.

   Når vi har booket over nettet, så har vi booket til 2 voksne og 2 børn. Men de fleste steder har vi ringet eller bare dukket op.

   God rejse til jer :)

   • Line skrev:
    5. januar 2016 kl. 16:32

    Hej igen Ann-Christine

    Lige et tillægsspørgsmål jeg håber du kan hjælpe med da jeg har svært ved at finde rundt i det på¨nettet. Havde I adaptor med til strøm til mobiler/pc i Vietnam/Thailand? Og i så fald hvilken skal man købe?

    God dag til dig:-)

    Kh Line

    • Ann-Christine skrev:
     5. januar 2016 kl. 22:43

     Hej Line,
     Vi købte dernede, det var nemt og de kan fåes rigtig mange steder til ikke ret mange penge.
     Rigtig god dag til dig også
     Kh AC

 • Kirsa skrev:
  10. december 2015 kl. 19:51

  Hej Ann-Christine,
  Tak for en fantastisk blog som jeg ved et tilfælde fik anbefalet af en kollega.
  Det er dejligt med gode overskuelige anbefalinger og links – tusind tak for det.
  Vi tager afsted som familie på en rejse her fra 21 december i 8 uger. Starter i Thailand nord for Bangkok på husbåd og tager derfra til Cambodia, Vietnam og tilbage til Thailand ud på øerne.

  Dine tips til Vietnam er super gode.
  Men jeg tænker hvor mange tips havde I med hjemmefra, for man kan jo også blive bundet af alle de gode tips til hoteller, spisesteder og oplevelser så man ikke selv udforsker nye steder?

  Vi har ikke besluttet os for hvilke øer i Thailand vi skal besøge til sidst på rejsen. Kan du anbefale nogle hvis vi har 2 uger?

  Mange hilsner
  Kirsa

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 17:49

   Hej Kirsa,
   Tusind tak for din hyggelige hilsen :) og dejligt at du fandt vej hertil. Det lyder bare SÅ dejligt med jeres rejseplaner!
   Mht tips, så kan jeg sagtens følge dig. Jeg kan godt lide at lave god research på både spisesteder, oplevelser og steder at bo – men det kan også være et virvar hvis de der anbefaler ikke går efter det samme som en selv, så det havde vi lige i baghovedet og blev helt gode til at følge intuition og også til at skubbe al research til side hvis der dukkede noget spændende op.
   Mht Thailand, så er jeg ikke den bedste at spørge til den bedste ø, for vi var kun på Koh Lanta.
   Det var endte tilgengæld med at være ret hyggeligt :)
   Rigtig god rejse!
   Kh AC
   Kig evt u

 • Trine skrev:
  26. januar 2016 kl. 23:58

  Hej Ann-Christine

  Tak for en meget inspirerende blog både hvad angår mad og rejser!!
  Min kæreste og jeg er i gang med at planlægge en 4 måneders tur til Asien her til efteråret. Vi er pt i gang med at forsøge at disponere vores tid og ville i den forbindelse rigtig gerne høre, hvor lang tid I samlet brugte på Bali, Gili og Lombok?

  Mange tak for hjælpen :)

  De bedste hilsner
  Trine

  • Ann-Christine skrev:
   27. januar 2016 kl. 09:10

   Hej Trine,
   Hvor lyder det dejligt med jeres rejse! :) Og mange tak for de pæne ord om bloggen.
   Vi var på Bali, Gili og Lombok i 30 dage. Når man rejser ind i Indonesien, så ser de meget gerne at man har returbilletten på plads ;) Og man søger ofte om visum der i 30 dage, så det var det vi valgte.
   Kh AC

 • Heidi skrev:
  16. maj 2016 kl. 23:46

  Hej
  Har læst dine spændende indlæg om jeres rejse i asien – dog mest Malaysia, for at finde inspiration til vores egene rejse til efteråret.

  Vi kunne godt bruge lidt ekspertise fra nogen som selv har rejst med børn i forhold til valg af vores destinationer (vores børn er 5 og 11år). Vi er nemlig lidt i tvivl om hvor meget og hvor lidt tid man skal sætte af til de forskellige destinationer, hvis man gerne vil nå at slappe af men også opleve noget, og hvor meget orker børnene osv.
  Vores Malaysia eventyr er sidste stop på en rejse på 3 måneder – og den starter på Borneo. Derfor har vi på fastlandet valgt regnskov og cameron highlands fra da det er oplevelser vi kommer til at opleve der. Vi ved at vi skal via Langkawai for at komme til Koh Lipe for at holde DASE ferie i den sidste uge. Så vi har 14 dage til Kuala lumpur, penang og langkawai. Men vi overvejer at sløjfe Kuala lumpur og satse på pengang og Langkawai – selvom vi fra starten af havde tænkt at Langkawai kun skulle være for 3 dage. Alternativt skal vi stadig nøjes med 3 dage på langkawai, stadig sløjfe Kuala Lumpur men istedet bruge 11 dage på penang. Men kan alligevel ik helt finde ud af om det er en skam at vælge KL fra….
  Hvad kan du anbefale ud fra jeres rejse erfaringer i malaysia – kunne læse mig til at i var ret begejstret for George town og kan se at selve øen også har en del at byde på:)

  Mvh Heidi

  • Ann-Christine skrev:
   17. maj 2016 kl. 16:49

   Hej Heidi,
   Hvor lyder det som en skøn rejse I er ved at planlægge.
   Jeg synes næsten at I skal tage KL med, bare 2-3 dage – specielt hvis I ikke skal forbi andre storbyer på rejsen. Hvis I også skal til fx Bangkok eller Singapore, så kan I fint droppe KL. Det er en fed by, og jeg oplevede det var fedt for børnene med den variation i rejsen mellem by og natur.
   Vi var ikke super begejstret for Langkawi, men måske var vi også lidt rejsemætte og havde forestillet os noget der var lige så fantastisk som Gili øerne – set i bakspejlet kunne vi godt have undværet Langkawi. Børnene synes dog Langkawi var fed med strandene og badelivet – og stranden er meget børnevenlig.
   Penang og Georgetown faldt vi pladask for – der vil vi gerne tilbage til :)

   Vi synes det var rart at planlægge undervejs, for så kunne vi hele tiden have en føling på hvornår vi skulle tage et par dage ekstra til bare at hænge ud. Vi slappede virkelig meget af, gik på kaffebar og spillede kort og bare nød det rolige tempo – på den måde kunne børnene hele tiden være med og blev ikke udmattede af oplevelser.
   Rigtig god rejse til jer
   Kh AC

 • Rikke skrev:
  9. juni 2016 kl. 22:15

  Hej. Super inspiration og rejsetips. Det har givet mig lidt ro i maven, at i intet har booket i forvejen. Min mand og jeg plus vores to piger på 3 1/2 år og 5 år “planlægge” en 5 måneders rejse. Grunden til jeg skriver “tegn” er fordi planen er Kbh-Bangkok og måske første overnatning, derefter er sæt åbent!
  – er det for satset?
  Vi påtænker Thailand (nord og syd) måske i to etaper. Vietnam. Bali. Borneo, og måske Sumatra.
  – hvordan ville du fordele tidsforbruget?
  – hvordan ville du vælge ruten ift klima mv?
  – ville du vælge nogle af de ovennævnte lande fra? Eller nye til?
  – havde i ikke overvejet Borneo?
  – kan piger nøjes med vinger når man sejler rundt? Elle hvilke redningsveste har i købt hjemmefra?
  – var i på “jungle ture”?
  – tog i myggenet med hjemmefra?
  – hvor meget/lidt legetøj skal tages med?
  – du nævner i rejste med kuffert – hvorfor ikke rygsæk?
  Jer har undersøgt rejse forsikring som kommer op på ca 9.000kr – det er godt nok dyrt.
  Tak igen for inspiration :-)
  Kh Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   9. juni 2016 kl. 22:29

   Hej Rikke,

   Jeg synes det er så fedt at I ikke har planlagt mere, vi havde planlagt 3 overnatninger i HCMC fra start og det var det. Kan varmt anbefale ikke at planlægge mere. Mht fordeling af tidsforbrug mellem destinationer, så fravalgte vi at lægge os fast på noget på forhånd, men havde lavet research og havde lidt en ide om hvad vi måske ville og hvad der kunne være fedt. Men det ændrede sig jo løbende undervejs – og det er nemmest at være i, når man ikke skal “opgive planer” men bare følge hvad man har mest lyst til.
   Jeg vil ikke anbefale at sejle med vinger i bådene i Asien. Sikkerheden for børn er meget sparsom og stort set ikke eksisterende. Der er kun redningsveste til voksne – og ja, der er vi bare ret sikkerhedsbevidste (hørte også lidt historier dernede der bekræftede at det var en god ide at være) Vi har solgt vores igen på DBA – kan ikke huske hvilket mærke vi havde.
   Jungleture: nej
   Myggenet hjemmefra: ikke os
   Legetøj: 3 bamser hver + tegnesager og malebøger havde vores børn
   kuffert/rygsæk: nok bare mest en smagssag
   forsikring er dyrt: vi valgte rejseforsikring via mastercard, da den dækkede bedst eftersom jeg rejste og arbejdede undervejs.

   Jeg vil varmt anbefale at vælge Gili øerne til også. Det var en fantastisk oplevelse for os.
   Rigtig god fornøjelse til jer – det lyder jo fantastisk!
   Kh AC

   • Rikke skrev:
    21. juni 2016 kl. 22:58

    Tak for dine svar og har lyttet til hele “dit” popcast.
    – kunne du skrive ca dage/uger i enten de forskellige lande, (gerne også antal dage i hver by, specielt i Vietnam?!
    – når i har brugt ca 200.000kr. Vil det sige ca 100.000kr på overnatning og bad. Og den anden halvdel på flybilletter, visum, vacciner og ture?
    – kan du huske hvad i ca fyldte i kufferterne? – dvs tøj, sko, håndklæder mv pr voksen og barn (tænker umiddelbart man har mere tøj med til børnene)… Eller købte i undervejs?
    – havde i hue/vanter med? ( kender flere der har oplevet koldt vejr i Vietnam)
    – hvor ville du anbefale at holde jul/nytår? – for det skal vi ha booket i god tid, tænker jeg. Og derfor er vi nød til at planlægge lidt vores rute.
    – hvad bestod jeres rejse apotek af? – var i læge eller på hospitalet?
    – brugte i sim kort i egen smartphone. Eller havde i gamle telefoner med?
    – hvad havde du ALTID på dig når i alle forlod hotellet(tænker penge, pas, iPad mv)?
    – visum til Vietnam var det eneste i havde bestilt hjemmefra. Og resten klarede i lufthavnen når i ankom til nyt land?!
    Sorry de mange spørgsmål :-)
    Hilsen Rikke.

    • Ann-Christine skrev:
     22. juni 2016 kl. 10:33

     Hej Rikke,
     Fedt du lyttede med :)

     Det er i planerne at vi skal have opdateret rejseplanen, så vi har antal dage med på hver sted, men tror ikke vi når det inden sommeren. Det tager laaaang til ;)
     De 200.000 er inkl de udgifter der var tilbage herhjemme efter udlejning af hus osv. ved ikke hvordan det er fordelt på mad, flybilletter osv – det har vi ikke gjort op.
     Håndklæder forærede vi væk til en sød vietnamesisk familie efter 3 uger – dem havde vi stort set ikke brug for på hele turen. Vi pakkede så lidt som muligt og købte ellers undervejs. Sko er det eneste som er træls at købe til børnene på turen, så sørg for gode sandaler og evt et par sneakers hjemmefra.
     Vi oplevede ikke at der var koldt i Vietnam, hvor vi var. Det er der dog længere nordpå, end hvor vi var.
     Vi synes det var hyggeligt at være i Hoi An i nytåret. Men det er sikkert også hyggeligt i Hanoi eller HCMC.
     Vi havde stort set kun panodiler + et termometer med hjemmefra. Vi var ved lægen 2 gange med Johan pga øreproblemer efter at have badet og snorklet. Det fik han medicin for hos lægen.
     Simkort kom vi i vores egne smartphones.
     Der var stort set altid safetyboks hvor vi boede, men ellers pakkede vi bare pas, computer osv godt ned. Vi havde altid vores telefoner og penge med. Oplevede ikke en eneste gang at væe utryg ift det.
     – visum til Vietnam var det eneste i havde bestilt hjemmefra. Og resten klarede i lufthavnen når i ankom til nyt land? – jep.
     Rigtig god rejse – hvor længe skal du være afsted?
     Kh AC

     • Rikke skrev:
      23. juni 2016 kl. 13:03

      Hej igen AC. Dejligt med hurtig svar.
      Vi har kun bestilt udrejse billet. Ingen retur… Vi har mulighed for 5 måneder. Så mellem 4-5 måneder.
      – vi er nu også blevet lidt hug på Burma og Sumatra.
      Men som du beskriver så fint, planlæg ikke for mange lande og skift. Vær i nu’et se hvor vi alle trives som familie med hele tiden at rykke rundt.
      – jeg tænker nok meget praktisk ift al slags vejr og hvis sygdom skulle komme ift at tale med egen læge inden afrejse ift evt pencillin mv. Men det er nok fordi når hele rejsen er åben, så skal jeg planlægge/have styr på noget andet.
      – du skriver i smed håndklæder ud. Jeg havde tænkt at vi skulle investere i rejse håndklæder (lette) og havde to med hver pga strand ture mv. – man kan vel ikke tage hotellets håndklæder med på stranden.
      – har tænkt lidt på Bali til jul og gili øerne til nytår:-)
      Rikke

      • Ann-Christine skrev:
       27. juni 2016 kl. 22:49

       Hej Rikke,
       Det lyder jo virkelig som en skøn tur I planlægger.
       Jeg har hørt om en online dansk lægeservice, hvor man kan købe konsultation over nettet, hvilket måske kan være godt at undersøge hvis uheldet skulle være ude og man gerne vil have en dansk læges secondopinion.
       Vi smed ikke håndklæderne ud, men forærede dem væk til en lokal familie – vi havde ikke behov for dem. Brugte bare tynde saronger i stedet.
       Dejlig tur til jer

 • Line skrev:
  23. august 2016 kl. 22:09

  Hej Ann-Christine
  Først tak for en spændende og inspirerende blog.
  Vi er så småt ved at planlægge en 7-8 ugers rejse til Asien med vores to drenge på 7 og 9 år.
  Jeg har kigget dine rejse indlæg igennem (også dem som ikke kun handler om Asien – hvor ser det altså også skønt ud). Men jo aller mest dem og Jeres rejse til Asien. Det er meget inspirerende.
  Jeg kunne egentligt godt tænke mig at høre, hvilke steder I ville have valgt ud fra Jeres rejse, hvis I kun havde den halve tid at rejse i (hvilket vi jo har). Er der nogle lande der er nemmere at rejse i med børn og ting i de lande, men simpelthen bare MÅ se, når man nu er der.
  Jeg tror, at vi vil have planlagt lidt hjemmefra (hvilket jo også bliver nødvendigt, den relativt begrænsede rejsetid taget i betragtning. Men det er også skønt at se hvad der byder sig. Og så lidt en blanding af storslået natur, “badeferie”, udflugter, dyreliv, lokalbefolkning mm.
  Det ville være dejligt med lidt input.
  /Line

  • Ann-Christine skrev:
   25. august 2016 kl. 13:08

   Hej Line,
   Tusind tak! Og hvor lyder det spændende med jeres rejse.
   Set i bakspejlet ville jeg synes det ville være enormt svært at vælge mellem Vietnam (4-5 uger) + evt lidt badeferie i Thailand (1-2 uger) eller på Phu Qouc.
   Eller på den anden side vælge Bali med 1-2 uger badeferie på Gili.
   Det er helt klart de to steder der har gjort størst indtryk på os og som vi alle fire drømmer allermest om at komme tilbage til.
   Håber du kan bruge det, og lad mig da endelig høre hvad I ender med at vælge :)
   Kh AC

 • Line skrev:
  25. august 2016 kl. 21:21

  Hej Ann-Christine

  Tusind tak for dit svar. Det lyder som en meget god kombination med oplevelse og badeferie – skønt. Måske Vietnam og Bali eller Vietnam og Gili. Eller Bali og Gili. Kan man godt bruge 4-5 uger på Bali? (Det kan man jo selvfølgelig, forstå mig ret – men som en slags rundrejse på Bali) Der må researches lidt :-) Kunsten bliver nok at begrænse sig og ikke have lagt sig fast på alt for meget hjemmefra, så man netop kan tage dagene som de kommer og hvad der byder sig.
  Tak for gode ideer. Det giver lidt at arbejde med :-)

  Kh Line

  • Ann-Christine skrev:
   26. august 2016 kl. 10:03

   Hvis I er klar på at skulle flyve fra Vietnam til Bali/Gili, så vil det da være fantastisk.
   Man kan kun få visum på 30 dage til indonesien – så hvis I fordeler det til fx 4 ugers fleksibel rejse i Vietnam, 1 uge på Bali (specielt Ubud og Lovina kan jeg anbefale) og 8-10 dages badeferie på Gili. Så vil det i mine øjne være den optimale fordeling. Helt uden stress og med oplevelser for livet.

   Kh AC

 • Rikke skrev:
  2. oktober 2016 kl. 14:27

  Hej igen
  Så rejser vi snart.
  Er i tvivl om 14 dage i Vietnam vil være for lidt med to børn på 4 og 5 år
  Fra Hanoi til ho chi Minh, vil vi gerne. Nogle anbefalinger ?
  Skal vi søge visum til 1 mdr?

  Fra ho chi mihn retur til Thailand (for at rejse videre til Bali i 1 1/2 år) vil vi over Cambodia,, regner m 5-10 dage. Da i overvejet der var det flyver eller bus? Og hvorfor droppede i det?

  Overnatning/steder i krabi – området??

  Hilsen Rikke
  PS læser din inspiration gang på gang

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2016 kl. 09:15

   Hej Rikke,
   Hvor lyder det skønt snart at være på vej afsted :)
   Personligt vil jeg prioritere længere tid i Vietnam – men det kommer jo an på hvad I vil opleve :) Jeg vil varmt anbefale både Hue (kejserbyen osv) og god tid i Hoian.
   Jeg ved ikke hvor længe i skal søge visum … det kommer jo an på hvor meget fleksibilitet I gerne vil have. Vi søgte 3 måneder og var i Vietnam i lidt over 5 uger. Vi vidste ikke på det tidspunkt om vi ville være der i 3 uger eller 3 måneder – så vi ville bare gerne have fleksibilitet :)
   Cambodia blev droppet ene og alene fordi vi på det tidspunkt trængte til strandferie. Kunne fint finde på at tage den med en anden gang – det står højt på rejseønskelisten, men vi havde ikke undersøgt eller taget stilling til transportform på forhånd.
   Krabi har jeg ingen overnatningsanbefalinger til, vores sted var ikke amazing, så det kan I nok gøre bedre ;)
   Rigtig god rejse til jer
   Kh AC

 • Mette Berglund Christensen skrev:
  10. september 2017 kl. 18:58

  Kære Ann-Christine

  Vi er en 2 voksne og 1 dreng på 6 år. Vi skal rejse til østen om en månedstid og har ikke booket noget endnu. Først kigge vi på Bali, men nu er øjnene rettet mod Vietnam. Vi vil gerne opleve en by med kultur, shopping og madoplevelser. Derefter vil vi have en badeferie og med afslapning og oplevelser. Hvilken by i Vietnam kan du anbefale?
  Jeg tænker at vi starter i Ho Chi Minh i en uges tid og derefter til Phu Qouc bagefter. Vi har omkring 3 uger. Mht. vacciner fik i tyfus vaccinen? Ser frem til at høre fra dig.
  Med venlig hilsen
  Mette

  • Ann-Christine skrev:
   11. september 2017 kl. 12:15

   Kære Mette
   Jeg vil varmt anbefale Ho Chi Minh, Phu Qouc og så at slutte af med fantastisk Hoi An. Det er en helt særligt fantastisk by, med kultur, charme, skønhed, fantastisk, mad og god shopping.
   Jeg mener at vi fik Tyfus vaccinen, da vi tilvalgte alle anbefalede pånær malaria, som vi fravalgte.
   Rigtig god rejse til jer, håber I får en fantastisk tur.
   Kh AC

 • Maja skrev:
  23. september 2017 kl. 12:33

  Hejsa. Det er altid dejligt at læse om andre familier der har samme rejselyst som en selv?. Vi er ved at spare sammen til min. et halvt år’ s ferie, men det bliver desværre først i 2020. “Vi” består af en familie på 4 med børn på 13 og 16 (i 2020) hvilket gør det hele lidt dyrere. Vi ved at vi vil bruge 3 – 4 mdr. I Asien og 3 måneder i vest Australien/New Zealand. Men vi ved ikke helt hvad det skal være for lande i Asien. Dette er grunden til at jeg prøver at skrive til dig?, da I jo har været rejst rundt i Asien. Er der nogen lande som du vil anbefale? Vi er mere til natur end storbyer.
  Hilsen Maja

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2017 kl. 10:50

   Hvor lyder det dog helt fantastisk!
   Vi var især meget begejstret for Vietnam, som er helt fantastisk. Der var vi i 5 uger og det var vidunderligt!
   Bali var også en særlig god oplevelse (isærdeleshed Gili, til ø-stemning ferieafslapning, og byen Ubud på selve Bali)
   Med så store børn, vil vi nok også rejse til Cambodia og Laos, vi har ikke været der, men det kunne vi godt tænke os når vores børn er lidt større.
   Rigtig god fornøjelse med rejseplanerne.
   Kh AC

 • Katrine skrev:
  7. januar 2018 kl. 22:47

  Hej,

  Vi er selv ved at planlægge en rejse til Vietnam. Men hvordan søgte i visum? Vi synes kun at vi kan finde mindre “troværdige” sider.

  Vh. Katrine

  • Ann-Christine skrev:
   8. januar 2018 kl. 19:50

   Vi søgte visum via vietnam-rejser.dk – men man kan også gøre det direkte via den vietnamesiske ambassade. Det gjorde Martin første gang han var afsted og det fungerede også fint.
   Kh AC

 • Rebekka skrev:
  4. juni 2018 kl. 10:47

  Vi er ved at planlægge en rejse 5 mdr til Asien fra august, og det er spændende at læse din blog og få gode fif med. Hvilket camera har I haft med på turen?

  • Ann-Christine skrev:
   6. juni 2018 kl. 12:16

   Det lyder da helt fantastisk! Vi havde mit Nikon d7100 med på rejsen + iPhone.

 • Christina Marie Kloster Silkjær skrev:
  15. november 2018 kl. 15:27

  Hej! Det er meget inspirerende at læse om jeres tur! Vi er ved at planlægge vores tur til vietnam i februar.
  Jeg kan læse at I har fløjet med VietJet – hvad er jeres erfaringer med flyselskabet? De får en del kritik for aflysninger og forsinkelser – var det noget i oplevede?
  Transporterede i jer på scooter med børnene? Vi har to drenge med på 9 og 10 og er usikker på om det er sikkert nok. Var i på noget tidspunkt bekymret for jeres børns sikkerhed i Vietnam?

  Hvis man skal vælge mellem (pga manglende tid) Mekong deltaet eller HCM – hvad ville i så vælge?

  Puh.. det blev til mange spørgsmål ?

  • Ann-Christine skrev:
   16. november 2018 kl. 16:39

   Hvor dejligt med jeres rejse. Vietnam er et fantastisk land, synes vi ♡
   Generelt vil jeg sige at man skal være lidt mere indstillet på forsinkelser, aflysninger osv når man rejser i Asien, men vi oplevede ikke VietAir, som specielt udfordrende og synes generelt transportmulighederne fungere væsentligt bedre i Vietnam end fx Thailand. Men man kan jo være uheldig alle steder …
   Vi kørte ikke på scooter, for vi oplevede det ikke som sikkert – måske man nok vil have det anderledes, hvis man er vant til fx at befærdes på trafikerede cykelstier herhjemme eller er helt tryg ved at drøne rundt på scooter eller motercykel generelt. Vi var bare ikke trygge ved det … Derudover var vi aldrig bekymret for vores børn sikkerhed, eller vores egen for den sags skyld, i Vietnam. Synes det var sådan et rart og imødekommende land og kultur at komme til.
   Hvis I flyver til Hanoi og oplever den by, så vil jeg vælge Mekong Deltaet frem for HCMC. Men jeg vil nu anbefale at I enten oplever HCMC eller Hanoi, for der er en fed og helt særlig stemning i de to byer.
   Rigtig god rejseplanlægning til jer.
   Kh AC

 • Helle skrev:
  21. november 2018 kl. 12:55

  Hej

  1000 Tak for god inspiration til Vietnam. Hvilket Homestay var det bedste i Hoi An?
  vh Helle

  • Ann-Christine skrev:
   21. november 2018 kl. 18:06

   Vi boede begge steder i løbet af vores 2 uger i Hoi An :)

 • HeidiW skrev:
  14. januar 2019 kl. 17:49

  Hej,
  jeg ved det efterhånden er nogle år siden du skrev blogindlægget om Bali :-) Men hvor bestilte i turen fra Bali til Gili?
  Hilsen Heidi

  • Ann-Christine skrev:
   15. januar 2019 kl. 21:56

   Den båd bookede vi af en vi mødte på vores AirBnB, så jeg har ikke nogle anbefalinger til gode steder desværre.
   Kh AC

   • Heidi skrev:
    16. januar 2019 kl. 08:18

    OK – tak for hurtigt svar :-)

 • Anja stubager skrev:
  27. maj 2019 kl. 10:00

  Tak for gode rejsetips, som er meget anvendelige selv om det ligger nogle år tilbage. Hvor gamle var jeres tvillinger? Vi skal to mdr til Asien med vores tvillingedrenge til efteråret (4 år på det tidspunkt), så jeg er meget interesseret I at høre om I havde en blanding af korte og lange ophold? Var der steder I kun var få nætter og hvordan tog ungerne de mange skift. Savnede de iøvrigt børnehave vennerne og andet hjemmefra? Hvad havde I med af legetøj til dem? VOres rute er Koh Chang i Thailand, Angkor Wat (mødes i 6 dage her med mormor og morfar), flyve til penang, sikkert til Cameron highlands (hvor mange dage er passende her?) og herefterbevæge os i slow tempo tilbage til Thailand og Bangkok. Er Langkawi godt eller er de sydlige øer i Thailand at foretrække? Kh Anja

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2019 kl. 17:01

   Hej Anja,
   Sikke skønne rejseplaner I har!
   Johan og Julie var lidt over 5 1/2 år, da vi tog afsted og blev 6 år samme måned vi kom hjem.
   Vi havde nogle lange ophold undervejs med fx knap 2 uger samme sted på Kho Lanta, over 2 uger i Hoian osv. Så der var et godt miks mellem 2-3 dages ophold og længere varende ophold. Det fungerede fint og da vi ikke havde lagt planer inden, så passede vi det til efterhånden som vi fandt ud af hvad fungerede undervejs.
   De talte indimellem om børnehavevennerne og det derhjemme, men det var ikke noget der fyldte som et savn.
   Det allerbedste legetøj de havde med var bamser. De havde 1 bamse med hjemmefra, fik et par stykker på flyveturen til Asien, og så købte vi en ny bamse undervejs. Og det var stort set det de legede med og fik uendeligt meget fantasifuld leg ud af. Derudover farveblyanter, papir og ja, det var det. Og kortspil, uno eller lign, som er sjovt for alle at samles om og rart at have med på små pauser i løbet af dagen.
   Hvis jeres drenge er glade for fx legetøjsbiler vil det også være et hit at have nogle små biler med på rejsen. Læs evt også dette indlæg: https://www.valdemarsro.dk/mine-10-bedste-tips-til-at-rejse-langt-med-boern/

   Jeg synes Cameron Highlands var fin blot med 1-2 overnatninger. Der er ikke super meget at komme efter, men det er så fint og flot et landskab at opleve. Ift øer, så synes vi Thailand var langt bedre end Langkawi. Har I tid og vil gerne opleve lidt noget andet, så var vi meget begejstrede for Georgetown på Penang til gengæld.
   Kh AC

   • Anja skrev:
    28. maj 2019 kl. 16:58

    Tusind tak for svar og gode råd – Georgetown er med på rejseplanerne ;) kh Anja

 • Ane skrev:
  10. juni 2019 kl. 17:21

  Hej Ann-Christine
  Vi er en familie på 4 der skal slutte ferie af i Hoi An og har læst dine anbefalinger om overnatning. Et sted skriver du at det bedste/hyggeligste sted hedder Green tea homestay et andet at det hedder Teagarden homestay. Så vidt jeg kan se er det ikke det samme. ? Kan du huske om det var det ene eller det andet? Tak. Ane

  • Ann-Christine skrev:
   11. juni 2019 kl. 11:55

   Hej Ane,
   Lyder skønt med jeres rejse.
   Jeg har fået anbefalet begge steder, og tror begge er gode – der hvor vi boede var teagardenhomestay det var et hyggeligt lille sted.
   Kh AC

 • Christian skrev:
  6. februar 2020 kl. 10:40

  Hej Ann-Christine

  Det lyder som en dejlig tur i har været på her.
  Du skriver, at i typisk booker et enkelt værelse med dobbeltseng eller to twin beds, men hvordan har i helt konkret grebet det an, når i fx. har booket online? Har i booket et almindeligt værelse til 2 voksne, og undladt at skrive, at der også er to børn? Hvis jeg fx. søger på et hotel på booking.com, så for jeg to forskellige priser på det samme værelse afhængigt af om jeg søger for 2 voksne eller 2 voksne + 2 børn.

  Vh
  Christian

  • Ann-Christine skrev:
   6. februar 2020 kl. 12:43

   Hej Christian,
   Det er det virkelig! En tur vi alle fire husker tilbage på som noget virkelig særligt.
   Vi bookede kun online ganske få gange og der bookede vi til os alle fire.
   Men 9 ud af 10 gange mødte vi op uden bookning og forhørte os om der var værelser og så kunne vi ofte tale med dem og forhandle os til både ekstra gode priser og os alle fire i et værelse. Det var lidt en del af den oplevelse og fordi vi havde så lang tid afsted og var super fleksible at vi valgte det på den måde.
   Kh AC

 • Hanne Sørensen skrev:
  30. marts 2021 kl. 17:49

  Kære AC,

  Selvom dette indlæg har flere år på bagen er rejser jo altid relevante:-)
  Jeg vil blot høre hvor lang tid i forvejen I begyndte at spare op og planlægge turen? Jeg har endelig fået overtalt min mand til at tage på en længere rejse med vores to børn, jeg elsker at rejse og kunne nogle gange have lyst til at sælge alt og rejse ud i verden. Min mand er mere realistisk og synes vi skal bruge pengene på huset og andre ‘praktiske’ ting, hvilket jeg også godt kan se.
  Overvejelserne er at tage afsted om ca 3 år,vores børn vil da være 9 og 13 år og jeg leger lidt med tanken om at bruge ca 2 uger i Japan, det er højest på min bucket list og min mand er heldigvis med på ideen, og så tage 4-6 uger i et andet billigere asiatisk land bagefter, ønsket er Vietnam eller Malaysia.
  Jeg tænker vi nok skal have skaffet 150000 grundet de høje priser i Japan.
  Hvordan kom I frem til at I skulle budgettere med 200000 til hele jeres rejse?
  Jeg nød i øvrigt at følge med her da I var afsted, det er en dejlig blog du har:-)
  Kh Hanne

  • Ann-Christine skrev:
   31. marts 2021 kl. 09:29

   Hej Hanne,
   Det er ved at 6-7 år siden vi var afsted, men vi oplevede Vietnam som meget billigere at rejse i end Malaysia. Af de to lande var Vietnam også vores favorit rent oplevelsesmæssigt.
   Vi planlagde at rejse ud omkring et halvt til et helt års tid inden vi tog afsted, men planlagde ikke på forhånd andet end udrejse og hjemrejse, da vi vidste vi ville være afsted i 4 måneder, så ville vi tage alt som det opstod og navigere i rejsen undervejs. Det er nok mest af alt en smagssag om man gerne vil være forberedt og planlægge inden eller ej. Begge dele kan være glimrende.
   Et trick kan være at se alle budgetposter igennem derhjemme og vurdere hvor meget man kan sætte på pause/sige op mens msn er afsted; bilforsikring, fitness, streamingtjenster mv. det løber altsammen op og kan give ret godt til rejsebudgettet. Vi lejede også vores hus ud og jeg arbejdede på rejsen.
   God fornøjelse med de skønne rejseplaner
   Kh Ann-Christine

 • Hanne Sørensen skrev:
  31. marts 2021 kl. 17:28

  Tusind tak for svar, så kan jeg godt se vi har rigeligt tid at spare op i med 3 år:-)
  Det er altid rart at høre hvad andre opfatter som et spændende rejseland og dine førstehåndsvurderinger bliver bestemt taget med i betragtningerne.
  Tak for rigtig god påske.

 • Pernille Mølsted skrev:
  16. juni 2022 kl. 21:07

  Vedr jeres tur i malaysia. Hvordan var busturen til og fra Cameron highlands? Vi har to børn som meget let bliver køresyge, så vi overvejer at droppe det.

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2022 kl. 08:21

   Hej Pernille
   Begge vores børn blev begge meget køresyge på den tur i bus på til Cameron Highlands. Julie blev nemt køresyg da hun var mindre, og Johan aldrig, men her gjorde de begge. Vi sad bagerst i bussen , da der ikke var plads længere oppe, så jeg ved ikke om det havde hjulpet lidt hvis vi havde siddet længere fremme – men det er en tur med mange skarpe hårnålesving.
   Alligevel fortrød vi ikke at vi gjorde det, for det var en virkelig smuk oplevelse at være i Cameron Highlands.
   God rejse til jer
   Kh Ann-Christine

 • Steffen skrev:
  30. juli 2023 kl. 15:46

  Hej.

  Tak for alt den skønne inspiration. Vi planlægger en tur til Asien til næste år. Vi overvejer at tage 15 dage i Vietnam. Vi har talt lidt om at besøge HCMC, Hoi An, Hue og slutte af på Phu Quoc. Hvordan ville du fordele dagene? Og ville du vælge noget fra eller til?

  Hvor mange dage havde I de forskellige steder i Vietnam?

  • Ann-Christine skrev:
   1. august 2023 kl. 09:18

   Hej Steffen
   Tak for din søde hilsen, det lyder spændende med jeres rejseplaner.
   Jeg ville vælge omkring 3 hele dage i HCMC, 5 hele dage i Hoi An, 2 hele dage i Hue og 4-5 hele dage på Phu Qouc for badeferie og afslapning. Vi var i Vietnam i omkring 5 uger, og jeg kan ikke helt huske fordelingen af dagene de enkelte steder, men alle de steder du nævner var en rigtig god oplevelse.
   Hoi An er super god til både afslapning og masser af oplevelser, og Phu Quoc er meget badeferie – så det lyder som en god plan I har.
   Rigtig god tur, jeg håber I vil nyde Vietnam lige så meget som vi gjorde
   Kh Ann-Christine

 • B skrev:
  4. september 2023 kl. 06:49

  Hej AC
  Jeg har lige slugt alle dine indlæg om jeres rejse. Wow så fint skrevet og gode billeder! Tak!!
  Vi skal til samme område (og lande tilfældigvis – minus Bali) til vinter i 4 måneder og jeg håber du kan gøre mig klogere på flg….
  VAR/er Malaysia nødvendig efter/før Vietnam (hvor vi også planlægger at være mindst en måned)??? Jeg studser over dine to stjerner i parentes. Kan Malaysia noget andet (umami) ifht de andre lande??? Vi er mega Ubud forelskede (trods den uudholdelige turisme). Og kan godt lide at rejse i lande rige på æstetik, kultur, venlighed (!), varme og farver. Vil elske at høre, hvad dine tanker er her ifht Malaysia. Vi tænker lidt at starte i Malaysia (KL, Melaka, regnskov og allerhelst Georgetown). Måske kan det noget at starte i Malaysia fremfor at slutte her? Med risiko for at man så ikke orker Vietnam til slut 😩😅
  Vi skal ikke til Bali i denne omgang desværre men vælger at fokusere på de thailandske øer (til afslapning) i stedet. Håber vi kan finde en mindre lokal ø uden for mange turister.
  Anyways. Vil elske at høre dine (ærlige) tanker om Malaysia ifht de andre lande.
  Tak igen!!
  Kh B

  • Ann-Christine skrev:
   4. september 2023 kl. 08:18

   Hej B
   Tusind tak for din søde hilsen! Det var virkelig også en helt uforglemmelig rejse vi var på.
   Malaysia … landet kan helt sikkert noget særligt. De 3 stjerner kommer sig af at nogle steder fx Georgetown får 3 stjerner og andre steder som fx Langkawi var vi mindre begejstrede for. Vi var i Langkawi i forbindelse med en af landets store helligdage (kan ikke huske hvilken) så mange fra Kuala Lumpur rejste dertil netop der og der var rigtig mange på øen. Men Georgetown var virkelig godt. Melaka er også fantastisk – vi havde været der 7-8 år tidligere, og var helt vilde med det første gang, men synes af en eller anden årsag at vi ikke det var helt så betaget anden gang. Det kan måske skyldes lidt rejsetræthed efter 3 måneder. Det talte vi ihvertfald om, at vi havde oplevet så meget fantastisk forinden. Kuala Lumpur er også en oplevelse, men de vietnamesiske storbyer HCMC og Hanoi vil jeg hellere prioritere, skulle vi afsted igen.
   Jeg faldt pladask for Vietnam; maden, kulturen, menneskerne, naturen, det hele ♡
   Håber I får en fantastisk rejse og en masse dejlige oplevelser
   Kh Ann-Christine

   • B skrev:
    4. september 2023 kl. 11:22

    Tusind tak! Af HCMC og Hanoi: hvilken kunne du bedst lide? ☺️
    Og: hvis du nu skulle gøre det igen…… ville du så vælge af fokusere mere tid ind i at opleve Vietnam eller ville du stadig prioritere Malaysia også? 😉😄
    Og et sidste spørgsmål: ved du om der er gode områder af regnsov/smuk natur i tæt afstand til ruten Kuala Lumpur-Georgetown. Vi gad godt opstøve en hyggelig landsby i naturen et sted på den strækning.
    Tak igen (også for så hurtigt svar)!!
    Jaaa vi glæder os!
    Kh

    • Ann-Christine skrev:
     5. september 2023 kl. 09:43

     HCMC og Hanoi er meget forskellige, så kan jeg ikke vælge den ene frem for den anden. Skulle jeg dertil igen ville jeg vælge Hanoi, men HCMC er kaotisk og fantastisk – kæmpe oplevelse.
     Vi var 5-6 uger i Vietnam, det var ret perfekt, og 2-3 uger til Malaysia (og heraf minimum 5 dage i Georgetown), det ville jeg synes var en fin fordeling for mig.
     Har desværre ikke nogle gode tips til regnskov, natur, charmerende byer, det undersøgte vi ikke nærmere på det tidspunkt :)
     Kh Ann-Christine

 • Bine skrev:
  4. september 2023 kl. 11:30

  Hov og et et (aller aller) sidste (sorry!!): har du fundet Ubud-viben andre steder i Malaysia eller Vietnam??? Kan Melaka sammenlignes? Vi gad godt opstøve den stemning (men helst uden de 5 mio turister). 😩
  Over and out!! Du ligger inde med dyrebar, dyrebar viden. TAK! ❤️

  • Ann-Christine skrev:
   5. september 2023 kl. 09:46

   For os var Ubud viben nærmest i Georgetown og Hoi An. Begge de byer faldt vi pladask for, – som med Ubud ♡
   Håber I vil nyde det
   – når I har været afsted, så må du da endelig meget gerne lidt følge op med en lille hilsen om jeres oplevelser her i kommentarfeltet :)
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.