Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mine-10-bedste-tips-til-at-rejse-langt-med-boern/

Mine 10 bedste tips til at rejse langt med børn

rejse-med-boern-tip

Det er anderledes at rejse med børn, end det er at rejse alene eller som par. Anderledes, men også helt enormt fantastisk og berigende på en anden måde.

Jeg er ikke ekspert i at rejse med børn, men efterhånden har vi rejst en del med Johan og Julie og jeg har efterhånden en del gode erfaringer i hvad der fungerer super godt når vi rejser sammen. Både på de kortere storbyferier, på længere badeferier og på en længere tur som den vi lige nu er i gang med.

Listen her er lavet med udgangspunkt i den 4 måneders rejse vi er på lige nu, men en hel del af punkterne kan bruges på stort set alle slags ferier. Den er desuden lavet med udgangspunkt i at rejse med børn over 3 år, for jeg har ingen erfaringer med at rejse med babyer eller børn under den alder. En del af jer har spurgt til hvordan det er at rejse i Asien – specielt Vietnam – med børn. Og det kan virkelig varmt anbefales. Vi har ikke mødt andet end den største følelse af at føle os velkomne i Vietnam – vietnameserne er vilde med små børn, og de har virkelig været med til at vi er faldet i snak med mange mennesker og måske følt os ekstra velkomne og nydt den store gæstfrihed. Skal man til Vietnam med mindre børn, som normalt bruger klapvogn, så vil jeg anbefale at man istedet bruger slynge eller bæresele, men ellers så kan man snildt have også små børn med dertil.

Det er fantastisk at rejse med børn, vi har opdaget at vi rejser langsommere og faktisk på mange måder fordyber os mere der hvor vi er, i stedet for at planlægge frem.

Mine 10 bedste tips til at rejse med børn

 1. Vores børn har deres egen lille kuffert med hjul. Til både tøj og legetøj, malebøger og et penalhus fyldt med farveblyanter. Det er et kæmpe hit og som bonus, så er deres kuffert nem at have med som håndbagage på flyveren.
 2. Malebøger, farveblyanter og kortspil i tasken, når vi går på opdagelse i byer og på nye steder. Kaffepause til Martin og jeg er lig med tegnepause til Johan og Julie.
 3. Havregryn, og mælk, kan købes i de fleste supermarkeder og sikre at de får maverne fyldt godt op med et godt genkendeligt måltid. Dét også en pakke multivitaminpiller medbragt hjemmefra, fjerner alle bekymringer for om de nu får nok fornuftigt at spise på en lang rejse. For selv om vores børn smager på stort set alt, så spiser de bare mindre i varmen og også (en hel del) mindre grønt end vi gør derhjemme.  Havregryn og mælk er desuden ret godt også på kortere ture ift at spise på mere ustabile tidspunkter.
 4. Vi skriver en lille dagbogsfortællinger sammen hver dag, om hvad vi har lavet og hvor Johan og Julie med egne ord fortæller om deres oplevelser. Den hjælper dem med at huske på de mange oplevelser i løbet af en dag og i løbet af rejsen.
 5. Taknemmelighedsrunde – under et af dagens måltider, skiftes vi til at fortælle to ting vi er taknemmelige for den dag. Det sætter både tilværelsen og muligheden for at rejse i perspektiv – og er med til at lære at sætte pris på de små fine ting.
 6. UV-dragter til den stærke sol på denne del af jordkloden. Johan og Julie har deres på her i solen ved stranden mellem kl. 10.30 og 16. Vi har desuden fyldt kufferten med flere flasker Faktor 50 hjemmefra.
 7. Her i Asien er det nødvendigt, at medbringe redningsvest til børnene, hvis man skal ud at sejle. Der er altid redningsveste til voksne, men aldrig til børn og jeg vil ikke anbefale at give køb på den ekstra tryghed …
 8. Når vi er ude at spise, så bestiller vi altid forskellige retter svarende til mængden til to eller tre voskne + ekstra ris og så deler vi det hele. Det er en fin måde at få smagt en masse og så supplere op med de velkendte ris.
 9. På vores rejse, finder vi oftest værelser med én dobbeltseng, to enkeltsenge eller enkelte gange med to twinbeds. At vi ikke leder efter værelser til fire, sparer os en masse penge.
 10. Vi laver altid lidt research for at finde byens  legepladser og hyggelige parker, når vores rejse bringer os forbi større byer. Steder hvor man kan lege, løbe og tumle – og hvis muligt så lægger vi gerne en til to ture forbi en park eller legeplads i løbet af en dag. Hvis der da ikke er en strand, for i så fald så bliver vi bare der – strande er altid et hit og verdens bedste legeplads.
 11. Bonus tip nr 11: Køb en splitter (ved ikke hvad det hedder)  til stikket med høretelefoner til ipad, hvis I har sådan en med. Det er bare så hyggeligt at se film sammen, når man sidder i flyveren eller i lufthaven og venter i et par timer.

Føj gerne dine allerbedste tips til listen. Jeg glæder mig til at høre dem

born-paa-rejsen

49 kommentarer
 • Mette skrev:
  17. marts 2015 kl. 08:53

  Vores bedste tip er at rejse på “halv kraft”. Som voksne vil vi gerne nå at se så meget som muligt, især hvis vi rejser langt væk, men når planerne bliver lagt,så træk halvdelen fra. Der skal være tid til at sidde i en grøftekant og studere en edderkop der pakker en flue ind eller noget andet der kan virke vildt spændende for en lille fryns. Er ungerne trætte og sure er der alligevel ingen der har fornøjelse af at trekke to timer ind til et eller andet vandfald

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2015 kl. 04:29

   Hej Mette,
   Jeg er helt enig og jeg synes det er så givende en måde, at komme helt ned i gear på.
   Vi laver af samme grund meget, meget få planer her på rejsen og tager bare det hele som det kommer :)
   Kh AC

 • Jane skrev:
  17. marts 2015 kl. 09:28

  Dejlige tips :)

  Må jeg spørge, hvilke redningsveste I har købt til ungerne? Vi har ledt efter nogle oppustelige til rejsebrug men har ikke fundet nogle ordentlige. Eller dvs. det har vi, men de kostede det hvide ud af øjnene.

  Overvejer også en til voksne. Vi havde jo den der rædsomme sejltur i sommer med færgeskifte på åbent hav – uden en eneste redningsvest ombord. Jeg har stadig mareridt om det… :(

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2015 kl. 04:38

   Hej Jane,
   Vi har købt redningsvest, som ikke er oppustlige, så de fylder lidt, men jeg er lidt til ‘livrem og seler’ hvad den slags angår ;) Og pyyh, en sejltur helt uden redningsvest, jeg ville være rædselsslagen!

 • 17. marts 2015 kl. 11:07

  Super gode tips!
  Det er virkeligt vigtigt, at man tænker på alt hvad man kan komme ud for, så der ikke bliver begrænsninger undervejs, fordi vi har glemt noget….

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2015 kl. 04:40

   :) Jeg synes i alle tilfælde også at jeg bedre kan være impulsiv og slappe mere af, når jeg lige er lidt forberedt

 • Nadia Munch skrev:
  17. marts 2015 kl. 11:20

  Sommer 2014, 5 uger i Malaysia med Emilia 7, Anna 5 og Filippa på 1,5. Vi var glade for vi valgte at tage 2 store rygsække med så vi havde hænder fri til børn og diverse.
  Bæreselen “Ergo Baby” kan anbefales, også til de større børn(kan bruges op til 3 år og sidde både på mave/ryg/hofte). God til udflugter og byvandring, som ikke altid er så nemt med klapvogn i Asien:-)
  I sær Moren (mig) var nervøs for børnene skulle blive syge, men trods en del mad udefra og gadekøkkener var der ikke en eneste af os der fik maveproblemer.
  Vi havde stor glæde af at planlægge rejsen på den måde at de steder vi valgte at bo, var i nærheden af det vi gerne ville opleve. Så vi kunne få oplevelserne som dags eller halvdagsture og ikke skulle bruge mange timer transport.
  OG så oplevede vi bare så meget åbenhed og at vores børn klarede rejsen super sejt:-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2015 kl. 04:44

   Dét lyder smart med ‘Ergo Baby’ den kendte jeg ikke i forvejen.
   Dejligt at høre at I slet heller ikke oplevede maveproblemer – og så synes jeg også det lyder som en virkelig fin ide at planlægge at bo efter hvad man gerne vil opleve.

 • Marina skrev:
  17. marts 2015 kl. 12:10

  Super liste med mange gode fif.

  Foruden dine gode og det med at give sig gooood tid vil jeg nævne et par andre ting som jeg synes er vigtige når vi rejser med børnene:

  1: At begrænse baggangen til det absolut nødvendige allerhelst holde os til håndbaggage til alle på vej ud. Det giver langt mere overskud og på en lang rejse skal man jo alligevel vaske tøj undervejs. Børn ned til 5 års alderen kan godt køre med en lille kuffert med hjul under og der kan godt være andet end farveblyanter i den.

  2: At sørger for masser af pause samt variation i det man oplever. I sær det sidste kan godt være svært, men børn orker altså ikke at se 50 gamle bygninger i Rom eller den samme type gåture i alle nationalparker i USA. Vælg det bedste og lav noget andet resten af tiden eller gør tingene på en ny måde. Prøv også at planlægge nogle virkelige højdepunkter på turen.

  3: Book biletter til populære seværdigheder på forhånd. Det er ødelæggende for børns tålmodighed at stå i kø i timevis.

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2015 kl. 04:50

   Vi vælger også rigtig meget fra på turen her og på rejser som familie i det hele taget. Men så når vi så meget andet rart og har det skønt i stedet for at stresse rundt. – nogle attraktioner er bare så fantastiske at fordybe sig i, i timevis sammen med en lige så interesseret rejsepartner, men nu vælger vi i stedet få ting, som virkelig betyder noget for Martin og jeg og så fortæller vi en masse om det, forventningsafstemmer og laver en rigtig hyggelig ‘børnedag’ dagen efter – på den måde får vi alle lige den rejse som er allerdejligst for os :)

 • Marlene skrev:
  17. marts 2015 kl. 17:19

  Super at følge jeres tur, rundt i skønne Vietnam. Vi var i Vietnam med en dreng på 2 år, alle bekymringer blev pakket væk, det ER bare et skønt land at rejse i. Du nævner bæresele til mindre børn, men en rygsækstol er rigtig god til de børn, som er for store til selen :-) cykelhjelm til børn er også god, at have med hjemmefra, hvis man skal cykle. Hvilket iøvrigt også giver fantastiske natur oplevelser.

  • Minna skrev:
   25. november 2015 kl. 07:55

   Tak for tippet vedr. Cykelhjelmen ?? Vi er selv på vej til Vietnam om en lille månedstid, vi skal rejse i landet i 7 uger med vores to drenge på 5 og snart 8 år. Det lyder jo super fedt det med at cykle rundt, men har du erfaring med (selvom jeres søn var mindre og formentligt kunne sidde bag på cyklen i barnestol) om det var muligt at leje bærnecykler eller evt de der “stang-cykler” som spændes bag på en voksen cykel? Vores drenge kan nemlig fint følge med min mand og jeg, hvis de har den rigtige størrelse cykel – og der er jo ikke grund til at tage cykelhjelmen med hvis vi alligevel ikke kan leje cykler til drengene ?

   • Ann-Christine skrev:
    25. november 2015 kl. 10:01

    Vi har ikke spottet nogle steder med børnesæder eller stangcykler. Trafikken er ret hektisk og der bliver kørt stærkt på scootere, også på de små veje – så jeg ville ikke selv være vild med at børnene skulle cykle – men det kan I nok bedst vurdere når I er der ;)

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2015 kl. 04:55

   Rygsæk stol, det er da super smart! God ide – og rigtig god ide med cykelhjelm også, vi har det ikke med, desværre – og vælger så istedet at gå rundt til rigtig mange ting. (jeg elsker at gå). Men det er en super god ide og vi ville helt klart cykle mere hvis vi havde dem med – jeg kan altså virkelig godt lide, når sikkerheden er på plads, hvad gælder ungerne ;)

 • Anne skrev:
  18. marts 2015 kl. 10:47

  Næææ hvor dejligt at i har gavn af solbeskyttende tøj og virkelig sødt at dig at anbefalde mit verdensfirma :-D
  Håber dine små terrorister er sluppet for de værste solsvirp på turen.

  Fortsat rigtig god tur

  • Ann-Christine skrev:
   20. marts 2015 kl. 11:33

   Det er uundværlige produkter du har til sådan en rejse her :)
   Og de har faktisk ikke en eneste gang været bare den mindste smule røde, så det virker bare! I kombination med faktor 50, solhat og solbriller – så kan de snildt lege ved stranden i timevis.

 • Lea skrev:
  30. april 2015 kl. 09:42

  Rigtige dejlige rejsetips -havregryn er bare et most :-) -vi har benyttet os af mange af de samme tricks da vi rejse i Cambodia med vores søn på næsten 2 år i 2014. Vi havde yderlige taget en babyjogger med der kan klare de høje kantsten eller ufremkommelig terræn. Da jeg lavede feltarbejde til min PhD i Cambodia, rejse vi en del rundt med bil, derfor havde vi også taget en autostol med, som vi havde købt billigt på den DBA, bagefter foræret vi den til vores chauffør -det var så dejligt at vide at knægten sad sikkert på bagsædet, når vi susede ud af hulede grusvej, rundt om køer og knallerter langt fra alting. Babyjoggeren betød også at min mand kunne gå nogle gode ture og se en del, der hvor vi nu var imens jeg havde bilen, chauffør og tolk med mig -en helt igennem fantastisk oplevelse at rejse i Cambodia, gjorde det så gerne igen :-)
  et andet lille tip: masser af håndsprit og spritservietter, man kan købe nogle i en rimelig størrelse på apoteket, lige til at tage hænder og evt. bestik inden man spiser, hvis der ikke er rindende vand og sæbe til rådighed.
  Tusind tak for dine dejlige indlæg, jeg får den vildeste udlængsel når jeg læser alle dem.
  også lige et lille spørgsmål; får i ikke problemer med maven når i spiser diverse salater isterninger etc.? Det var noget vi for det meste holdt os langt fra, med undtagelse af de store hoteller og mere stuerene steder.

  Forsat go rejse,

  • Ann-Christine skrev:
   30. april 2015 kl. 14:17

   Hej Lea,
   Det med autostolen kunne jeg også godt finde på – men mange biler har vi oplevet slet ikke har bagsædeseler der fungere og så er det jo næsten lige meget – men det kræver indimellem lige et par dybe vejrtrækninger at være i trafikken her ;)
   Vi har ikke haft maveproblemer og spiser på både restauranter, gadekøkkener og boder – inkl salater, frugter og isterninger. Jeg tror lidt på at fordi vi spiser alt, så vænner vores maver sig ret hurtigt til at være her. Men man kan jo være smadderuheldig, også selv om man spiser på en god restaurant.
   Og tusind tak – vi nyder det, og begynder også så småt at glæde os til at komme hjem til foråret i Danmark :)
   Kh AC

 • Stine Hemmer-Havnsgaard skrev:
  28. september 2015 kl. 12:00

  Vi har været – på næsten samme tur – blot fordelt over 2 gage barsel/orlov. Første gang var 5 uger med første søn da han var 3 måneder og anden gang var da søn nummer to var 4 måneder og hvor vi holdte storebrors 2 års fødselsdag mens vi var afsted.
  Vi har været rigtig glade for vores “pop op” sengen til drengene. De er virkelig gode at rejse med – letvægts ( ca. 2 kg – vi rejse nemlig også med rygsæk for at have begge arme fri), Sengen (eller nærmere teltet) “popper” selv op når den bliver taget ud af posen og med følger et selvoppusteligt liggeunderlag som vi supplerede med en tynd topmadras og lagen og så var det en dejlig brød seng. Desuden er der myggenet som en del af top og sider, som lynes hel til i toppen så her kan ungerne ligge helt trygt – også på gulvet. Så vi har også kun haft alm. db værelser eller bungalows, og har ikke skulle bekymre os om hvor drengene skulle sove. Vores var en Deryan deluxe men de findes i mange modeller hvis man søger på nettet.

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2015 kl. 12:22

   Ej, hvor er de smarte!
   Jeg har lige googlet lidt, og skal man have mindre børn med, så er det da så genialt.
   Tusind tak for at dele tippet, det vil der sikkert være mange der får glæde af :)

 • Minna skrev:
  25. november 2015 kl. 09:34

  Tak for en superfed side (som jeg først lige har opdaget) ?

  Vi er selv på vej til Vietnam om en lille månedstid, vi skal rejse i landet i 7 uger med vores to drenge på 5 og snart 8 år. vi er stadig på overvejelsesstadiet om hvorvidt vi skal have iPads med – hvordan opbevarede I jeres undervejs, havde I den altid med jer eller var der saftybox på jeres værelser?

  Vi vil rigtig gerne opleve nærmiljøet på cykel, og jeg vil derfor høre om du under jeres rejse bemærkede om det var muligt at leje bærnecykler eller evt de der “stang-cykler” som spændes bag på en voksen cykel? Vores drenge kan nemlig fint følge med min mand og jeg, hvis de har den rigtige størrelse cykel – og der er jo ikke grund til at tage cykelhjelmen med hvis vi alligevel ikke kan leje cykler til drengene ?

 • Erik Andersen skrev:
  5. december 2015 kl. 19:08

  Hej Ann-Christine

  Jeg har i de sidste par måneder brugt en del tid på din rigtig gode side her. Finder meget inspirerende og givende til mit og min families dagligdag.
  Min kone og jeg tager 1 månede til thailand næste sommer og er så småt ved at ligge os fat på hvor vi skal hen i landet. En del ned syd på men også op i det midterste af landet nakhon ratchima ( tror det staves sådan )
  Jeg blev dog lidt nysgerrig på dit 9 rejse råd når man rejser. Med værelserne og senge. Har selv 2 børn og under rejsen er de 1 og 3 år og vil gerne have dem på samme værelse. Havde i 2 værelser.
  Men tak for en fed hjemme side som jeg bruger meget i dagligdagen.

  Kh. Erik

  • Ann-Christine skrev:
   7. december 2015 kl. 12:25

   Hej Erik,
   Hvor er det dejligt at høre og så skønt med en rejse til Thailand! Kan godt se at det kan misforståes – det jeg mener er at vi sov alle fire i én kingsize seng eller et værelse med 2 quiensize senge og sparede derved en hel del penge + havde en del flere værelser og overnatningsmuligheder at vælge imellem.
   Kh AC

 • Tanja skrev:
  4. april 2017 kl. 11:37

  Hej
  Jeg følger dig egentlig på IG, men det var via Google, at jeg stødte på dine/jeres rejsetips. Vi er på overvejelsesstadiet ift. at rejse ud og få en på opleveren med rygsækken på ryggen og ungerne i hånden :-)
  Jeg har lidt svært ved at danne mig et overblik ift. hvor jeres tur gik hen – helt nøjagtigt. Fra start til slut? :-)
  Vi tænker selv Vietnam, Cambodja o.lign., men der er så meget man gerne vil opleve, så ved næsten ikke, hvor vi skal starte eller slutte.
  Kh Tanja

 • Mikkel skrev:
  13. juli 2017 kl. 09:46

  Hejsa.
  Du skriver I oftest værelser med én dobbeltseng, to enkeltsenge eller enkelte gange med to twinbeds.

  Siger hotellerne ikke noget til, at I er flere på værelserne?

  vh
  Mikkel

  • Ann-Christine skrev:
   13. juli 2017 kl. 11:42

   Hej Mikkel
   Det tip omkring værelser gælder udelukkende vores oplevelse med at rejse i 4 måneder i Asien.
   – og det gælder ikke større hotelkæder, men langt de fleste steder vi boede var mindre hoteller, bungalows, homestays, airbnb bed&breakfast osv – der oplevede vi ikke ikke strikse regler i Asien
   Kh AC

 • Ajna skrev:
  20. august 2017 kl. 20:55

  Hej Ann-Christine.
  Tusind tak for en fantastisk blog. Jeg elsker at følge med og blive inspireret af jeres hverdagsliv. Du har virkelig skabt noget unikt og du beskriver det så smukt og tager nogle fantastiske billeder. Forsæt det gode arbejde.

  Jeg har lige et par spørgsmål til jeres 4 måneder rundrejse med jeres børn.

  Vi har 2 piger på 5 år og 17 mdr. og vi har rejst meget med vores ældste, men ellers primært været på charterferier siden vi fik vores yngste. Men nu melder vores eventyrs lyst sig igen og vi går og drømmer om en rundrejse f.eks. til vietman eller Indonesien.

  Hvad gjorde i ift. Martins arbejde, havde han taget orlov i de 4 måneder?

  Jeg har hørt meget blandet omkring Bali. Mange siger, at der er virkelig beskidt og der ligger meget affald i gaderne samt at de sjældent vasker hænder inden de tilbereder mad og andre er fuldstændig forelsket i Bali.

  Hvordan oplevede i det?

  Hvad gør I når i rejser på længere ferier efter at jeres børn er startet i skole? Kan de få fri til det?

  Vi bor i Virum og her er det lidt strikse med hensyn til, at børnene ikke må få for meget fravær, heller ikke selvom alle lektier bliver lavet.

  Det sidste spørgsmål er lidt privat og det er helt okay hvis du ikke vil svare. Jeg tror at vores måde at rejse på minder meget om jeres forstået på den måde at vi helst vil bo på i små hyggelige guest house end 5 stjernet luksus hoteller og vi spiser der hvor de lokale spiser.

  Hvad var jeres budget ca og kunne i holde det nogenlunde?

  Jeg ved godt at det er meget individuelt, men det er bare for at få en ide om, hvor meget vi ca. skal spare op 80.000 eller 100.000

  På forhånd tak

  mvh
  Anja

  • Ann-Christine skrev:
   20. august 2017 kl. 21:07

   Hej Anja,
   Mange tak for din hilsen og søde ord til min blog – det er dejligt at høre ♡
   Og hvor lyder det skønt med jeres rejseplaner og drømme.

   Vores budget og tips til budget mv til rejsen er beskrevet her, hvor der er links til alle steder vi var (og har links til) der er også beskrevet hvordan mht Martins job – han tog en blanding af sparet forældreorlov, ferie og orlov for egen regning.

   Da vi var afsted i 4 måneder gik Johan og Julie i børnehave. Vi kunne sagtens finde på at gøre det igen nu hvor de går i skole. De er begge rigtig godt med og jeg oplever det ikke som et problem. De lærer jo vildt meget af at være afsted og i de små klasser kan vi fint undervise dem selv.
   Vi oplevede ikke Bali som mere eller mindre beskidt end resten af Asien. Vi var primært i Ubud og få små byer – men som med alle steder i Asien, så kommer det nok meget an på hvor man er.
   denne side kan du læse indlæg fra de forskellige steder vi har rejst i Asien
   God fornøjelse
   Kh AC

 • Per skrev:
  24. oktober 2017 kl. 14:33

  Hej Ann-Christine,

  Lige til kernen?

  Vi er en familie mor, far og 2 drenge på henholdsvis 6 år og 3 år. Far og mor er nok det man kan kalde rejsegenerationen både som backpacker og alm. Charterferier…Vores sidste backerbacker eventyr var for 9 år siden, hvor destinationerne var Peru, Argentina, New Zealand, Malaysia og Kina i 5 måneder. På det tidspunkt var vi enige i at så mange destinationer var alt for udmarverende, og hvis vi skulle drage på nye eventyr i fremtiden, så var vi den erfaring rigere.

  Nu her knap 10 år efter er familien vokset med 2 fantastiske drenge, og vi planlægger at tage på et nyt eventyr, nu blot med børn…?

  Vi som de eneste ved nu, at vores start bliver omkring 1 feb. 2019, vi planlægger at være væk i ca. 5 måneder. Destination/er er vi mere eller mindre åbne for, vi har dog selv nævnt Filippinerne, Vietnam, Borneo eller måske Kina igen, ja kort fortalt vi er åbne for alt. Budgettet er på ca. 175000-200000 kr.

  Når vi tager afsted er vores børn 7 og 4 år, det er helt bevidst at vi først nu vælger at drage ud i verden igen, vores kriterier var at de begge skulle være ble fri, og behovet af middagslur afsluttet?

  Jeg har læst din hjemmeside med stor interesse, og undre om du kan/bidrage med nogle gode råd og tips i vores specifikke rejseforberedelser?

  Mvh Familien Nielsen

  • Ann-Christine skrev:
   26. oktober 2017 kl. 15:40

   Hej Per,
   Hvor lyder det som en fantastisk plan I har om at rejse afsted alle fire.
   Vores allerbedste råd til den type længere rejser er at lave en del research inden afrejse, men ingen faste planer. Det er naturligvis lidt et temperamentsspørgsmål, men for os passer det ualmindelig godt at vi kun har de første 14 dage planlagt helt fast og derefter lader os styre af hvad der passer alle fire bedst.
   Vi havde også oprindeligt tænkt på en del flere destinationer end vi nåede, lige som vi havde købt visum til 3 måneder i vietnam men kun var der i 5 uger – for vi trængte sådan til strandliv og at lave absolut ingenting i en periode på det tidspunkt og så er det virkelig godt at kunne navigere efter hvad der passer til både børn og voksne undervejs og skabe et godt varieret flow mellem oplevelser og langsom ferie undervejs på rejsen.
   Så ja, vores allerbedste tips er at holde alle muligheder åbne og være indstillet på at planlægge efter hvad der passer ind og I har lyst til undervejs.
   Rigtig god rejse til jer
   Kh AC

 • Dorthe skrev:
  2. november 2017 kl. 20:10

  Hejsa. Har du tips til st få redningsveste til bærn med i rygsækken. I har tre poder i alderen 3-8 og rejser 1.1.18 4 må eder til sydøst Asien. Men redningsveste til ungerne kommer jo til at optage meget plads (vi har alm veste til dem, ikke de det oppustelige som voksne kan bruge. Tak for inspiration til turen:)

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2017 kl. 20:38

   Ja, de fyldte også rigtig meget i vores oppakning – vi valgte at pakke temmelig let på andre ting i stedet
   Har desværre ikke nogen gode tips til at få dem til at fylde mindre …

 • Karina skrev:
  17. januar 2018 kl. 11:52

  Hej AC,
  Allerførst en kæmpe ros for alle dine fantastiske opskrifter!! Vi bruger dem SÅ meget og er inde på Valdemarsro flere gange om ugen – du har altid den perfekte opskrift. Tak?
  Efter mange lange snakke og kiggen frem og tilbage er vores valg til en lidt længere rejse faldet på Vietnam. Din urolig fine blog giver os en masse svar og hjælp…for selvom vi heller ikke vil planlægge for meget, er der jo lige nogle ting vi skal sætte os ind i?.
  Nu ved jeg godt at I var afsted i lang periode på 4 mdr. Vi skal kun til Vietnam og tænker at være væk i 4-5 uger….Må jeg spørge om jeres ca budget? Synes det er SÅ svært at finde ud af. Vi tænker i gennemsnit 500 kr pr overnatning. Nogle gange meget mindre – andre gange lidt mere, da vi også skal prøve lidt luksus?. Men hvad med alt det andet ? Mad og andet?
  Vi er to voksne og to piger på 7 og 11 år?.
  Har du nogen idé? (Ved godt det er laaaang tid siden I var afsted, men måske du kan huske lidt)
  Hilsen Karina

  • Ann-Christine skrev:
   17. januar 2018 kl. 15:19

   Hej Karina,
   Tusind tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre at I har glæde og fornøjelse af det jeg laver her på Valdemarsro ♡
   Jeg synes det lyder så skønt med jeres rejsedrømme til Vietnam, det var jo virkelig en særlig oplevelse for os – og vi drømmer stadig om at rejse tilbage dertil på et tidspunkt.
   Jeg har skrevet om priser på mange af vores overnatninger og transport i indlægget her
   Når man spiser vietnamesisk mad (og undgår europæisk mad), så er det meget billigt og lækkert at spise i Vietnam og standarden er høj, også i gadekøkkener. Tror vi generelt spiste for mellem 50 og 200 dkr pr måltid – og det var for os alle fire!
   Rigtig god fornøjelse med rejseplanerne
   Kh AC

   • Karina skrev:
    22. januar 2018 kl. 16:01

    Tusind tak for dit svar?. Fik lige læst at I havde brugt ca 13000 på vacciner?. Det er virkelig mange penge (selvom I fik noget tilbage). Vil ligae høre hvilke vacciner I fik? Vi skal være væk i 4-5 uger og er derfor lidt i tvivl om hvilke der er “måske” vacciner. Altså dem der ikke er nødvendige. Som fx. Japansk hjernebetændelse.
    Ellers er det altså bare så skønt at finde svar på din blog, på en masse små spørgsmål der nu engang dukker op.
    Et lille ekstra spørgsmål: Nu I rejste rundt flere forskellige steder….er der så et sted frem for et andet I faldt mere for?

    Hilsen Karina

    • Ann-Christine skrev:
     22. januar 2018 kl. 16:09

     Ja, det er et ret stort indhug i budgettet! Vi tog alle de anbefalede, undtagen malaria. Vi valgte at følge anbefalingen, da vi skulle være væk så længe.
     Vi faldt i særdeleshed for hele Vietnam, Ubud på Bali, Gili øerne og Georgetown i Malaysia. Det er alle sammen steder vi gerne vil tilbage til – Koh Lanta i Thailand var i øvrigt også skøn.
     Rigtig god rejseplanlægning til jer
     Kh AC

 • Andre skrev:
  2. juli 2018 kl. 15:19

  Godt og spændende indlæg. Det viser at det ikke nødvendigvis skal være så kompliceret at rejse med børn. Hvis bare man tænker sig om og forberede en lille smule!
  Jeg er sikker på at du inspirerer mange forældre med små børn og som plejer at være lidt nervøs og bekymret ved denne slags rejser!

  Mange hilsner,

 • Inge skrev:
  5. juli 2018 kl. 22:26

  Super god blog, vi skal til Bali og Gili inden længe og der er virkelig god inspiration.

  Du skriver lidt om vaccinationer og at I valgte ikke at beskytte jer mod malaria, brugte I myggespray? Vi er blevet anbefalet det, men er i tvivl om, hvor meget man er plaget af myg, når det ikke er regntid…..

  • Ann-Christine skrev:
   6. juli 2018 kl. 06:46

   Vi købte myggespray dernede, de milde myggespray vi har herhjemme batter ikke rigtig mod asiatiske myg.
   Vi brugte det langt fra på daglig basis, men havde det med os om aftenen når vi var på tropiske steder og i nærheden af vand. Det er primært ved skumringstid og om natten der er myg, og vi oplevede generelt ikke store problemer med myg på rejsen.
   Derudover sov vi altid kun steder med myggenet, hvilket de også havde alle steder.
   Kh AC

   • Inge skrev:
    6. juli 2018 kl. 08:43

    Tusind tak skal du have, det er god inspiration.

    Og tak for inspirationen generelt i dine indlæg? dejligt du vil dele.

    • Ann-Christine skrev:
     7. juli 2018 kl. 07:43

     Tusind tak for din søde hilsen, Inge ♡ Det er jeg glad for du synes

 • Mette Bjerre skrev:
  5. august 2018 kl. 12:16

  Hej Ann- Christine
  Faldt over dit rejse indlæg og sidder allerede og nedfælder “gode råd og rejsetips.. Så tak for den del…
  Vi( min mand og 2 børn på 7 og 9) har besluttet at rejse til Asien næste år, en mindre tur på 5 uger. Vi ved vi skal ende i Thailand, for har en bror som bor der med familien
  Meeen til dilemmaet, vi er så meget i tvivl om vi skal vælge Cambodja eller Vietnam inden vi rejser videre til Thailand…?? Vi kan ikke nå begge dele, med indlagt “tøffetid” :)
  Der er jo fantastiske fortællinger om begge steder og det er jo nok også forskelligt hvad man søger.
  Men ville du fremhæve en af stederne fremfor andet ifht: mad, kultur, budget, rejse m børn (7 og 9 år) og lign.
  vh Mette

  Ps: Jeg selv har været en del i Thailand, så vi ville gerne opleve “noget andet”

  • Ann-Christine skrev:
   8. august 2018 kl. 18:04

   Hvor lyder det som skønne planer!
   Vi fravalgte Cambodia på denne rejse og udskyder det land til senere. Vores børn var kun 5 da vi var afsted og jeg tror Cambodia er mere til +9-10 år. Men det er blot vores indtryk. Til gengæld var vi virkelig begejstrede for Vietnam, som jeg anbefaler til alle jeg kender og her på bloggen.
   Kh AC

 • Elisabeth skrev:
  7. november 2018 kl. 08:56

  Vi er ved at forberede vores rejse til Vietnam og Thailand med 3 små børn og jeg er vildt begejstret for din blog og dine anbefalinger -Tak for det :) Jeg vil høre, hvordan I har undersøgt og fundet legepladser i de forskellige områder. Kan man søge på nettet, eller finder man dem tilfældigt på sine gå-ture…?

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2018 kl. 13:14

   Hej Elisabeth,
   Hvor lyder det som en virkelig skøn tur I har planer om ♡ Jeg husker det som en blanding af, at vi spurgte efter legepladser hvor vi kom frem, tripadvisor og tilfældigheder.
   Rigtig god rejse til jer
   Kh AC

 • Lykke Gram Thorsgaard skrev:
  23. juli 2022 kl. 23:20

  Hej AC
  Jeg faldt tilfældigt over din rejseblog ved en simpel google-søgning og har slugt dine indlæg om Vietnam råt. Dine opskrifter kendte jeg naturligvis i forvejen ;-)

  Jeg er i gang med research til vinterens eventyr på 6-7 uger og overser Vietnam evt i kombi med noget strand i Thailand.
  Du skriver at I kunne få havregryn i alle supermarkeder? Er det virkelig sandt? :-) Vores knap 6årige er meget selektiv spisende (gluten intollerant), så det er næsten altid vores største udfordring, når vi rejser…

  Glæder mig til at læse resten :-)
  Kh Lykke

  • Ann-Christine skrev:
   26. juli 2022 kl. 17:31

   Hej Lykke
   Hvor lyder det dejligt med jeres rejseplaner.
   Alle supermarkeder er nok lige i overkanten ;) – men jeg skriver rigtigt nok, at vi kunne finde almindeligt havregryn i de fleste supermarkeder. Det er selvfølgelig i de større supermarkeder, hvor vi er gået primært efter det. Det er ved at være 8 år siden vi var afsted, så måske har det ændret sig siden, det skal jeg desværre ikke kunne sige.
   Rigtig god rejse til jer, jeg håber I får nogle fantastiske oplevelser
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.