Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hoi-an-den-smukkeste-by-i-vietnam-i-ord-og-billeder/

Hoi An – Den smukkeste by i Vietnam i ord og billeder

14

Hoi An har virkelig været en kæmpe oplevelse for os på vores rejse gennem Vietnam. Byen er så smuk og charmerende og vi har nydt at gå på opdagelse i den gamle bymidte, taget ture til stranden, slappet af i det område vi nu boede i – har boet hele fire steder her i byen – og spist den lækreste mad. Vi er blevet ret glade for Vietnams gadekøkkenkultur, som vi gerne går på opdagelse i, men her i Hoi An er tilmed så mange lækre restauranter, som også bare måtte prøves.

En enkelt køkkenskole hos Ms Vy har vi deltaget i og det var fantastisk. Super inspirerende og spændende at være med til at kokkere, men det er mindst lige så inspirerende at spise en masse forskellige retter på forskellige restauranter. Læse menukort, kikke med i de åbne køkkener og bare suge til sig af inspiration til egen madlavning i eget køkken – og inspiration til nye opskrifter til bloggen. For sikke en inspiration vi får og sikke topmotiveret, jeg vender hjem fra denne eventyrlige rejse. Jeg glæder mig helt enormt til at fortsætte det fantastiske eventyr som vi er på lige nu, men jeg glæder mig altså også til at komme hjem, smøge ærmerne op og trylle nye retter frem i eget køkken til vores familiemiddage og til at dele med jer.

Jeg føler mig temmelig priviligeret og taknemmelig over, at have skabt mig en hverdag med et arbejdsliv og familieliv, som jeg nyder mindst lige så meget at være i, som jeg nyder at rejse rundt lige nu og opleve nye eventyrer.

hoi-an-gule-huse

Hoi An minder på mange måder lidt om en vietnamesisk udgave af Skagen. Super hyggelig, smuk og charmerende med gule historiske bygninger i den gamle bymidte. Hoi An er også lige som Skagen ret turistet, men den kan bære det. De turistede butikker og restauranterne ligger side om side med de billige gadekøkkener, som dukker op på gadehjørner, langs floden og i sidegaderne. Det er her, hvor de lokale selv spiser og hvor hverdagen leves, og fordi der er sådan et herligt miks af turistliv, ferieliv og hverdagsliv, så mister byen aldrig rigtig sin autencitet.
10

A14_6813

Midt gennem den gamle bydel løber floderne, og tæt på en af de store broer ligger det store marked, som er en kæmpe oplevelse i sig selv at gå igennem. 9

frugtsaelger-vietnam 7

Hoi An er knap så trafikeret af scootere, som det Vietnam vi ellers har oplevet og i det gamle byområde kører der kun få scootere igennem. Selv om der er masser af liv i gaderne, så er her alligevel en skøn ro som indbyder til bare at falde i staver ved flodbredden, som Johan gjorde en dag, hvor han spejdede efter fisk i over en halv time.
6

kaffe-i-Hoi-An

Byens nye kaffebar, Hoi An Roastery servere fantastisk kaffe og lækre kager – den slags kan vi godt få lidt cravings efter, selv om både grøn te, vietnamesisk kaffe og alle de vietnamesiske retter også er skønne.
5 ved-floden-hoi-an tidlig-morgen-hoi-an A14_6810

8
hoi-an-rispapirlamper
bro-i-hoi-an

15

Dingo Deli er startet af et australsk / canadisk par, og her serveres burgere, fritter med mayo og bare god mad i det hele taget. Cafeen er et rigtigt ‘hæng ud’ sted med stamcafe-potentiale og at der var en skøn legeplads i baghaven, gjorde ikke lykken mindre hos Johan og Julie, som uden tvivl har Dingo Deli sted på deres top 3 spisesteder i Hoi An.

Det var også her at vi lærte dem at spille 31, og de er efterhånden så skrappe til det, så vi snart rykker videre til femhundrede. A14_6679

den-lyserode-bro-hoi-an

Den lyserøde japanske bro er bygget i 1590´erne og er et af byens turistattraktioner. I den gamle bydel af Hoi An kan man købe billethæfter, som giver adgang til at se op til 5 attraktioner i byområdet. Vi benyttede os ikke af det, men det er helt sikkert en ganske fin mulighed for at se nogle af de kendte turistattraktioner i byen.

den-japanske-broA14_6654 A14_6650

Der var specielt to, der nød at der også er rig mulighed og plads til at løbe, fjolle og bare have det lige præcis så skægt, som man har det, når man er fem år og bare gerne vil lege.

hoi-an_river

2

Hoi An har et fantastisk strandområde, som ligger lige omkring 4-5 km fra bymidten og der er nemt at tage en taxa hertil – eller leje et par cykler.

Mens vi var her, var stranden dog ikke badevenligt. Bølgerne var høje og mindede lidt om  Vesterhavet i Danmark. Vi blev desuden advaret om en hel del understrøm og frarådet at bade i vandet, hvilket vi selvfølgelig lyttede til. Men stranden var nu alligevel fantastisk. Lækker sandstrand, hvor Johan og Julie legede i timevis, mens de ledte efter muslingeskaller og pæne sten.

round-boats-hoi-an
13

Vi er faldet pladask for Hoi An og planlægger I en tur til Vietnam, så vil jeg virkelig varmt anbefale at prioritere god tid her i byen. Jeg skriver lige nu en opdatering på indlægget, hvor jeg fortæller om hvor vi har spist bedst, hvor vi har boet og om de bedste oplevelser vi kan anbefale – både her i byen og de andre steder vi har været indtil nu og lægger det op senere i denne uge.

28 kommentarer
 • Pernille Hvolby skrev:
  24. februar 2015 kl. 10:55

  sikke dejlige billeder – i et lille øjeblik, var jeg med på jeres tur :-)
  Pas på hinanden.

  • Ann-Christine skrev:
   24. februar 2015 kl. 14:48

   Åh, hvor dejligt :) og det kan du tro vi gør

 • Kirstine skrev:
  24. februar 2015 kl. 11:15

  Det ser godt nok skønt ud! Er vild med det billede hvor Johan er helt opslugt i floden :-)

  • Ann-Christine skrev:
   24. februar 2015 kl. 14:48

   Det er jeg også selv ret vild med, det billede :)

 • Morten G skrev:
  24. februar 2015 kl. 12:08

  Hvis i stadig er i Hoi An så SKAL i prøve at spise på “Morning Glory”, der fik jeg de suverænt bedste måltider i Vietnam. Ja faktisk spiste vi der morgen, middag og aften mens vi var i Hoi An. Mums!

  • Ann-Christine skrev:
   24. februar 2015 kl. 14:48

   Der har vi også været mindst 3 gange! Det var fantastisk :)

 • tina Nymann skrev:
  24. februar 2015 kl. 16:58

  Åhh, skønne billeder og en rigtig god og sjov sammenligning du laver til Skagen!:-)

  • Ann-Christine skrev:
   25. februar 2015 kl. 14:15

   :) Tak, Tina

 • Jannie skrev:
  25. februar 2015 kl. 15:56

  ÅÅhh hvor nogle skønne billeder og beskrivelser. Det føles præcis som om man er der selv :) Vi vil SÅ gerne på langtur igen, rejste rundt i Thailand for 5 år siden. 4 uger med rygsæk og to børn – skønt. Og at komme afsted igen står højt på ønskesedlen.

  • Ann-Christine skrev:
   26. februar 2015 kl. 06:35

   Ej, hvor lyder det dejligt med 4 uger i Thailand, jeg håber det lykkedes for jer at komme afsted igen.
   Det er virkelig en fantastisk oplevelse at have sammen som familie, vi nyder det helt vildt.

 • Dorthe Ibsen skrev:
  25. februar 2015 kl. 22:03

  Dejlige billeder fra en dejlig by.

  Vi er nu hjemme igen efter blot 12 dages rundrejse i Vietnam. Det var desværre kun 2 dage vi var i Hoi An, der vil jeg gerne til igen og så have mere tid til rigtig at fornemme byen og omegnen.

  Sidste del af vores tur var til Mekondeltaet, det kan jeg også anbefale jer at besøge, at sejle rundt der og at besøge HCM cooking Classic i Cu Chi Town kan anbefales var en rigtig dejlig oplevelse.

  Dejlig du vil dele gode spisesteder og overnatningssteder.

  Fortsat god tur

  • Ann-Christine skrev:
   26. februar 2015 kl. 06:40

   Tusind tak, det var virkelig en fantastisk oplevelse, og vi stornød at have god tid til at opleve den skønne by. Jeg håber også at I havde en rigtig god rejse her i Vietnam.
   Mekong er fantastisk, vi havde en fantastisk oplevelse på et dejligt homestay: http://www.valdemarsro.dk/homestay-hos-green-village-mekong-delta/ hvor vi også var rundt på Mekong floden, boede et par dage i Can Tho og nød området :)
   Kh AC

 • Fru Bjerre skrev:
  26. februar 2015 kl. 10:33

  Sikke nogle skønne feriebilleder! – Jeg har så meget udelængsel, og føler jeg er lidt med på jeres rejse – Fine øjeblikke også af de kære små :)
  Jeg havde min 9 årige søn med på en 4 ugers rundrejse i Thailand for 10 år siden – selvom vi har rejst mange gange siden – så er det præcis den rejse han altid vender tilbage til som den aller – aller bedste. I har givet jer selv og ikke mindst jeres børn en gave for livet.
  For mig som enlig mor var det også meget vigtigt at prioritere nærværet med min søn,og få fælles gode oplevelser, fremfor eksempelvis at investere i en ny sofa:)
  Fortsat skøn tur til jer alle.

  Jeg nyder virkelig din blog – som for mig er den første blog, jeg blev opmærksom på. Jeg er meget ny indenfor blog-læsning. Dejligt også at få inspiration om andre blogs. Men din har meget af det som jeg interesserer mig for så det er skønt at følge dig. TAK…

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2015 kl. 03:42

   Hvor lyder det som en helt særlig tur I har haft sammen i Thailand. Og skøn prioritering – den er jeg helt på linje med, vi vægter også oplevelser meget højt i vores budget herhjemme hos os.
   Og tusind tak for din søde kommentar omkring min blog, det er jeg virkelig glad for at høre
   Kh Ann-Christine

 • Dorthe R. Jørgensen skrev:
  3. marts 2015 kl. 15:26

  Hvor er du altså bare god til at fotografere. Jeg nyder så meget dine billeder, de er som slik for sindet. Hvilket kamera har du? KH

  • Ann-Christine skrev:
   5. marts 2015 kl. 10:16

   Tusind tak, Dorthe :) Det er jeg glad for at høre
   Jeg har Nikon D7100
   Kh AC

 • Line skrev:
  5. januar 2017 kl. 16:23

  Kære Ann-Christine

  Jeg er pt i Hoi An og har brugt et par af dine gode tips – tak for dem. Vi har været på jagt efter en god Banh Mi – og den du har et billede af, ser ret så lækker ud. Kan du huske, hvor du fik den?

  De bedste hilsner
  Line

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2017 kl. 11:29

   Hvor skønt! Jeg drømmer ugentligt om at komme tilbage – er SÅ vild med det land og den by.
   Jeg mener den Banh Mi var fra Ms Vy
   God tur
   Kh AC

 • Gitte Madsen skrev:
  20. november 2017 kl. 15:25

  Hej. Sikke et flot indlæg. Vi skal til vietnam i december og har ca 10 dage til Hue og Hoi an. Hvor vil du anbefale vi bruger længst tid?
  Mange hilsener Gitte

  • Ann-Christine skrev:
   21. november 2017 kl. 08:32

   Vi synes det passede glimrende med 3 dage i Hue og vi var omkring 10-12 dage i Hoi An – den fordeling var perfekt for os :)
   Rigtig god tur til jer.

 • Maria Stubben Bang skrev:
  30. marts 2018 kl. 09:12

  Tusind tak for en super spændende og inspirerende blog!?Vi planlægger en måneds rejse i november til det centrale og sydlige Vietnam med vores tvillinger på 5 år og har besluttet os for bl.a Hoi An efter at have læst din blog. Hvad tid på året var i i Hoi An? Jeg tænker på at du skriver at der var store bølger..
  Vh
  Maria

  • Ann-Christine skrev:
   2. april 2018 kl. 13:22

   Hej Maria,
   Tusind tak for din søde hilsen! :)
   Vi var i Hoi An i februar. Rigtig god fornøjelse, det er en fantastisk by og et enormt dejligt land at rejse i.
   Kh AC

 • kirsten skrev:
  14. februar 2019 kl. 11:37

  Fantastiske billeder, det afgjorde sagen, jeg skal omkring Hoi An på min meget korte Vietnam tur. Jeg har desværre kun et par dage til rådighed og vil derfor gerne bo godt (selvføgelig meget individuelt hvad der er godt, men jeg er ikke hostel/backpacker typen, det må gerne være lidt lækkert, og centralt) og da I åbenbart boede flere steder i byen, vil jeg høre om du har et forslag i forhold til område ?
  På forhånd tak, Kirsten

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2019 kl. 17:55

   Mht område, så er der ikke decideret nogle af områderne frem for andre jeg vil anbefale, de var alle gode og alle centralt beliggende, hvilket jeg synes var det primære da vi var afsted i Hoi An, da det var skønt at være i gåafstand til bymidten og alle de dejlige spisesteder.
   Rigtig god tur dertil, jeg håber du kommer til at nyde den skønne by rigtig meget.
   Kh AC

 • Tanja Sandgaard skrev:
  15. april 2019 kl. 18:43

  Tusind tak for det gode tip om resturanten Morning Glory i Hoi An vi spiste der her til aften og det var fantastisk lækkert! Tror heller vi må prøve kaffebaren du skrev om på vores tur rundt i byen i morgen ☕️?

  • Ann-Christine skrev:
   16. april 2019 kl. 06:14

   Hvor er det dejligt at høre, vi var virkelig også vilde med det sted.
   Rigtig god ferie i Vietnam ♡
   Kh AC

 • Nicoline skrev:
  22. maj 2019 kl. 21:00

  Skønne billeder og beretninger, der gør jeg glæder mig endnu mere over vores kommende østen eventyr starter om 2 uger. Blandt andet i Vietnam. Vi (min kæreste, mig og vores datter på 1,5 år) rejser ud på en længere tur til østen, hvor vi starter i Vietnam, hvor vi har en god måneds tid til at se og opleve landet. Vi kan læse os frem til at vejret er noget ustabilt i juni pånær i central Vietnam. Så vi stater i da nang og tænker videre til Hoi An, derudover også et smut forbi Hue og gerne også længere syd på mod da lat og øen Phu Quec.. men har du mon erfaring med vejret de steder i juni? Eller er der andre steder du tænker vi har misset som er must see? Hvor længe ville du sætte af til hvert sted? Og afslutningsvis – hvordan kom I rundt? Fly eller tog? På forhånd tusind tak og tak for en fin fin blog som jeg nyder at læse med på. Mvh Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   23. maj 2019 kl. 17:53

   Hej Nicoline,
   Det lyder virkelig som den dejligste rejse I har foran jer!
   Vi var der i januar og februar, og primært var vejret lækkert, varmt og behageligt. I Hue var der dog smeltende varmt, og vi lånte faktisk flere gange små paraplyer for at børnene (og os) kunne gå i skygge, mens vi var rundt at opleve. Gode solhatte med god skygge er virkelig rare at have, hvis der ser ud til at blive meget varmt i juni.

   Jeg kender ikke rigtig til vejret og temperaturen i juni, så der har jeg ikke så meget at byde ind med.
   Jeg synes det lyder som en virkelig fin rejseplan, vil anbefale at sætte et par dage af til at opleve Hanoi eller HCMC, I kan evt nøjes med den ene af byerne. De er en særlig oplevelse på hver deres måde, og anbefalelsesværdige begge to. HCMC er vildest, men de kan virkelig begge noget, dog kan man fint nøjes med den ene hvis det er knapt med tiden.
   Vi havde længst tid i Hoi An med næsten 2 uger, et par dage i Hue, knap en uge på Phu Qouc, et par dage ved Mekong Deltaet og 3-4 dage i hver af de store byer. Den fordeling var ret perfekt for os.
   Vi rejste desværre ikke med tog, da det var omkring kinesisk nytår mens vi var der, så alt var booket. Vi rejste primært fly og med private chauffører vi fandt undervejs. De er så enormt søde til at hjælpe med transport og bil med sikkerhedsseler (ved dog ikke med barnesæder)
   Rigtig god rejseplanlægning og tusind tak for din søde hilsen.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.