Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/all-inklusive-kreta/

All Inclusive – Kreta

graesk-salat

Det er første gang både Martin og jeg, ja og Johan og Julie for den sags skyld, prøver at rejse med All Inclusive konceptet. At rejse har altid for os været lig med nye kulinariske oplevelser og vi har fået mange dejlige madoplevelser ved at opleve på den måde – vi har dog også fået virkelig dårlige madoplevelser, men sådan er det nok, når man gerne vil prøve en masse nye ting og steder. Og vi har taget det som charmerende og sjove indslag i vores rejseminder. Vi spiser gerne på lækre anbefalede restauranter, men lige så gerne på de lokale steder – som de lokale foretrækker – autentisk og ægte.morgenmad

Nu prøver vi så, på vores første ferie sydpå med Johan og Julie, at rejse med All Inklusive. Vi bor på et skønt hotel her på Kreta med dobbeltværelse, stor terrasse og stort og lækkert poolområde. Hotellet er i virkelig fin stand, børnevenligt indrettet og det er så nemt bare at nyde det og komme ned i gear – og bare slappe af og holde ferie.

souvlaki-kreta

Inkluderet i vores All Inclusive er morgenmadsbuffet, frokostbuffet og aftensmadsbuffet, samt juice, sodavand, øl, vin, cocktails, snacks i løbet af dagen og tag selv-isbar.

sirios-village-kreta-for-boern

Johan og Julie synes det er skønt at vælge, lige hvad de har lyst til. De spiser en smule mindre varieret, end de gør hjemme og en del mere sukkerholdig mad og drikke. Men der  er masser frugt og grønt, skåret i børnevenlige hapsere – og det vælger de gerne. De synes det er sjovt selv at anrette deres tallerken og det er en fest at måtte vælge chokoknas (jeg aner ikke hvad det hedder rigtigt) på deres yoghurt om morgenen.

All Inclusive er nemt og praktisk, når man er en hel dag ved poolen og bare vil slappe af uden at tænke på planlægningen af det næste måltid (selvom det nu også er ret hyggeligt at planlægge). Det er også super rart, når man står med en træt fireårig, som slår flikflak over, at noget mad rørte hinanden på tallerkenen, så har man ikke den der: ‘åhh nej, nu har vi lige fået serveret det her dejlige måltid – så kan vi ikke bare sidde og nyde det …’

paa-sirios-village-kreta

Når jeg skal vurdere sådan et All Inclusive Koncept, så synes jeg, at det er vigtigt at tage udgangspunkt i hvad det er. Jeg kan ikke med retfærdighed sammenligne det med kvaliteten af den mad, som jeg selv laver derhjemme – eller med maden på mine foretrukne restauranter. Jeg skal ærligt indrømme, at det ikke er nogen stor gastronomisk oplevelse at spise og drikke her, men hvis man sammensætter en god tallerken med masser af græsk salat, lækker feta og oliven – og nøje udvælger kød eller fisk, eller vælger at gå vegetarisk, så spiser man ganske fint til pris og standard. Samlet set synes jeg, at konceptet lever op til vores forventninger – og set fra børnehøjde er det perfekt.

Jeg regner dog med at vi også skal på tur og spise ‘a la carte’ for oplevelsens skyld. Kan I anbefale nogle fantastiske steder i nærheden af Chania? Super god kvalitet og smag af gode råvarer,  og gerne børnevenlige omgivelser.

is

Ville vi vælge All Inklusive på fremtidige rejser …

Ja, det kunne vi sagtens finde på. Ikke på alle rejser, men på sådan en uges total afslapningsferie som primært foregår ved poolen – så er det rigtig rart og praktisk.

aftensmad-kreta

26 kommentarer
 • Ida Rud skrev:
  28. maj 2013 kl. 10:12

  Det er efterhånden længe siden, jeg har været på Kreta, men noget af det bedste italienske mad, jeg har smagt i mit liv, fik jeg på en restaurant i Chania havn. Efter lidt googling finder jeg frem til, at det må være denne her, Kariatis

  Virkeligt gode pizzaer, skønne forretter, og den bedste trøffelsovs jeg har smagt til lækker, mør bøf. Uhm.

  Det er dyrt i forhold til de græske restaurantpriser, men at sidde udenfor en lun aften og kigge over Chania (selv om det ligger lidt væk fra havnen) – det er magi.

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2013 kl. 21:19

   Åhh, det lyder virkelig, virkelig skønt! Tusind tak for tippet – det ser dejligt ud!

 • 28. maj 2013 kl. 10:19

  Vi var i Chania sidste sommer og kan anbefale restaurant Kouroupis, der godt nok ligger lidt udenfor Chania i Agia Marina. Det var rigtig lækkert :-)
  (Kan absolut anbefale deres “mosaikkage” til dessert! – hvis den stadig er på menukortet)

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2013 kl. 21:20

   Det ser rigtig fint og dejligt ud. Det kunne sagtens være en ide til os :) Tak for tippet!

   • Christina skrev:
    28. maj 2013 kl. 22:12

    Velbekomme – håber I får en fortsat dejlig ferie med skøn familietid og lækre kulinariske oplevelser.

 • byKamillaBorg skrev:
  28. maj 2013 kl. 11:03

  Sidder her og bliver helt misundelig – jeg vil også have ferie :)
  Før vi fik børn valgte vi aldrig de “lette løsninger”, men som du selv skriver skal ferien være afslappende for alle og man ønsker ikke for mange flikflak på ferien. Vi vælger halvpension efter vi har fået børn, så er morgenmaden klaret og så står den på restaurant/cafe til frokost og aftensmaden laver vi selv.
  Fortsat god ferie og tag lige solen med hjem.
  Mange hilsner fra Kamilla.

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2013 kl. 21:24

   Vi er helt enige, og det er også så skønt at supplere All Inclusive, med lidt a la carte og mad ude.
   Jeg prøver om vi kan snuppe lidt sol og sommer med hjem ;)
   Kh AC

 • Lil skrev:
  28. maj 2013 kl. 14:24

  Hej Ann-Christine

  Dejligt med lidt info om All Inclusive konceptet, da vi overvejer det samme i vores sommerferie. Kreta er skøn og vores valg kunne sagtens falde på denne ø endnu engang. Jeg vil bare lige høre dig om, hvordan du bestilte? – Det jeg vil frem til er, at du skriver at I har en stor terrasse. Da vi har en lille halvanden årig med på ferie er det alfa omega for os at have en terrasse eller altan at sidde på om aftenen, når den lille pus er lagt i seng. Kan man bestille terrasse over nettet? Ved du det? Tak for skønne billeder og updates – og Nyd jeres ferie ;)

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2013 kl. 21:27

   Hej Lil,
   Jeg har ikke bestilt, da rejsen er en del af et samarbejde med Bravo Tours, hvor jeg blogger om vores rejse. Men prøv evt at tjekke deres hjemmeside.
   Dejligt at du kan bruge vores oplevelser til inspiration :) Du kan tro at vi nyder det her på Kreta
   Kh Ann-Christine

 • Ann skrev:
  28. maj 2013 kl. 15:49

  Kære Ann-Christine

  For mange år siden (og før jeg selv fik 4-årige, der ikke ikke ikke (!) ville have, at mad rørte hinanden) boede og arbejdede jeg i Chania. Jeg er vendt tilbage mange gange, og kan tilslutte mig Ida Ruds varme anbefaling af restaurant Kariatis. Men, (og det er et stort men, med førnævnte 4-årige inde i billedet) de laver al den skønne italienske mad fra bunden. Det tager altså ufattelig lang tid, fra man bestiller, til maden står på bordet. Så strategien hos os er, at reservere bord gennem hotellets reception, og få en aftale om, at vi kommer forbi en halv time før reservationen, ser menukortet, bestiller og kommer tilbage efter en dejlig gåtur i den gamle bydel. Voila! Ingen utålmodige og sultne børn.

  Grækerne spiser selv aftensmad meze-style: bestil en 5-6 forskellige småretter og del med hinanden. Meget hyggeligt! I øvrigt kan jeg også anbefale, at i spørger tjeneren om hvilke ting han har, der ikke er på menukortene. De har altid noget godt, især urtebaserede salater, grillede blæksprutter, snegle og nogle falafel-agtige ting, der hedder revito-keftedes. Undgå i øvrigt restauranter med billeder af maden, det er sjældent tegn på god kvalitet.

  Et af mine yndlingssteder på Kreta er en cafe ved navn [ko-ko bahia] De fleste lokale omtaler den også som “Ugle-Caféen”. Den ligger oppe på Akrotirihalvøen bag Venizelos-graves, og den serverer overdådige kager og god kaffe. Og selvom kage altid er godt, er det udsigten, der gør stedet fantastisk. Der er nærmest lodret udsigt over indsejlingen til Chanias havn og selv på den varmeste dag, er der lidt brise.

  God fornøjelse, – jeg håber I får en fortsat fantastisk ferie.

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2013 kl. 21:30

   Kære Ann,
   Det er en spøjs ide med det mad, ik ;-)
   Tusind tak for dine fine tips, det er også rigtig skønt med inspiration fra en insider der har boet her.
   Vi må lige se om vi kan nå at opleve det i morgen. -det håber jeg!
   Chania er SKØN, vi var der inde i dag og det er virkelig en smuk og charmerende by
   Kh Ann-Christine

 • Lærke Søndergård skrev:
  28. maj 2013 kl. 19:20

  Jeg har været på kreta tre gange, og alle gangene har jeg boet på kysten i nærheden af chania. Jeg vil rigtig gerne anbefale to ting: i platanias ligger en dejlig restaurant, kan self ikke huske navnet, men hvis du står ved busholdepladsen i byen, og følger Hovedgaden mod venstre kommer du til den. Man går ned af nogle stentrapper, og så åbenbarer der sig en smuk trægård med lyskranse i træerne. Så hyggelig en atmosfære, venlig betjening og godt menukort!
  Den anden ting jeg vil anbefale er, at hvis i lejer en bil en dag, skal i køre ud til den lidt afsidesliggende strand, som hedder falassarna. Der er så smukt og vandet er rigtig godt til f.eks surfing. Der er mega store bølger, som bruser henover dig. Måske ikke så godt for de to små, men mor og far ville kunne få sjov oplevelse :-)

  Vh Lærke

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2013 kl. 21:32

   Det lyder virkelig dejligt. Vi gik forbi et sted i Chania som lyder som det du beskriver i dag – desværre var vi ikke derinde forbi, men det så enormt hyggeligt ud!
   Tusind tak for de fine tips, Jeg tjekker lige falassarna :)
   Kh Ann-Christine

 • Mogens skrev:
  28. maj 2013 kl. 22:51

  Hejsa
  Nyder lige godt at din beskrivelse af Kreta, da vi skal der til om 1 måned…så venter 14 forhåbentlig skønne dage. Det er vores første besøg på øen, så jeg kan desværre ikke bidrage med anbefalinger…kun hvis du/I skal til Rhodos :-)

  Har tilladt mig at flittigt notere de anbefalinger der er kommet med hensyn til spisesteder – vi har for store børn til all inclusive konceptet.

  Nyd resten af ferien – vi kan næsten ikke vente med at skulle pakke kufferterne.
  Mvh Mogens

  • Ann-Christine skrev:
   29. maj 2013 kl. 08:01

   Hej Mogens,
   I kan godt glæde jer :) -i går var vi i Chania, det fortæller jeg mere om på bloggen senere i dag og det kan varmt anbefales at gå på opdagelse i den fine by. Dejligt at du kan bruge de små tips, jeg er også selv så glade for dem :)
   Kh Ann-Christine

 • Mareike skrev:
  28. maj 2013 kl. 23:00

  Hej,

  var på kreta i maj 2008 og vil gerne anbefale Symposium på hovedgaden i Platanias.

  • Ann-Christine skrev:
   29. maj 2013 kl. 08:02

   Tak for tippet, Mareike

 • Jimmi skrev:
  29. maj 2013 kl. 16:08

  Hej Ann-Christine

  Jeg har i mange år haft det som dig med “all-inclusive”. Jeg ville helst undgå det og finde mine egne “local spots”. Da vi nu har en søn på snart 6 år har vi dog de sidste 3 år valgt halvpension eller all inclusive, af hensyn til ønsket om ikke at skulle vente på maden (!). Her jeg har dog samtidig revideret min tidligere opfattelse af konceptet, da jeg faktisk synes, at vi har fået langt bedre og mere lokalpræget mad på via buffet, istedet for de utallige restauranter som desværre har en tendens til at servere en turistpræget platte. Jo – der findes også lokale perler, men så skal man også lige vide, hvor man finder dem :-).

  Fortsat god ferie.

  • Ann-Christine skrev:
   29. maj 2013 kl. 19:32

   Hej Jimmi,
   Åh, ja turist restauranterne, det er den vi falder i, når vi har meget sultne børn, så er der bare ikke tid til at gå på opdagelse ;)
   Jeg elsker at gå på opdagelse og det skal vi i morgen, -det er rart at have muligheden for variation og så nøje udvælge et virkelig godt sted når vi skal spise ude.
   Kh Ann-Christine

 • Tanja skrev:
  5. juni 2013 kl. 08:24

  Uhhh, det indlæg kostede mig lige 18.000 – blev simpelthen nødt til at bestille sommerferie til Rhodos. Sådan kan det gå :D

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2013 kl. 12:47

   Uh, hvor dejligt! Ja, sådan kan det gå ;-)
   Jeg håber du får en helt vildt skøn ferie. Hvornår skal du afsted?
   Kh Ann-Christine

   • Tanja skrev:
    5. juni 2013 kl. 13:08

    Mange tak :o)
    Vi rejser d. 20. juli, så ventetiden er heldigvis ikke alt for lang.

    • Ann-Christine skrev:
     6. juni 2013 kl. 10:47

     Hvor dejligt! Rigtig god tur

 • Mette Nielsen skrev:
  31. januar 2018 kl. 16:38

  Hej Ann-Christine,

  Hvilket hotel boede i på? Har mest rejst rundt i Spanien, men vi kunne godt tænke os at prøve en ny destination.

  Kh Mette

  • Ann-Christine skrev:
   31. januar 2018 kl. 17:10

   Vi boede på Sirios Village – det var i 2013, så det er ved at være lidt tid siden :)
   God fornøjelse med ferieplanerne
   Kh AC

 • Julie skrev:
  31. maj 2020 kl. 21:36

  Årh man sidder her og falder helt i staver over, at komme ud at rejse i verden.. Puha, hvor jeg glæder mig til, at der bliver åbnet op.

  Sidder og søger inspiration til en rejse med min søster, svoger og deres børn. Derfor tænkte jeg netop All inclusive. MEN.. Normalt tager jeg på steder som comwell- og så er jeg alligevel lidt skeptisk over for det.. Så ville helt sikkert også tage ud at spise!

  Fandt I nogle gode steder, som I nåede at prøve af? :-)

  Kh Julie

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.