Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsin-og-granataeble-granita/

Appelsin og granatæble granita

I går lavede jeg en granatæble og appelsin granita.
Man skal jo nødigt give kroppen et chok ved at skære alt sødt væk på en gang, ik´. En granita er ikke at forveksle med de slush-ice, du kan købe på tankstationer mv. Men en slush-ice er vist ret inspireret af den italienske frosne isdessert. Denne granita er på en gang sød, stærk og smager helt forrygende af granatæble og appelsin. Den er et hit at servere efter en tung hovedret, da den renser smagsløgene, men den er også helt fantastisk bare som dessert. Prøv den fx nytårsaften som en lille mellemret.

PT6H

Granatæble granita

8 pers.    6 timer
8 pers.
Ingredienser
  • 1 l vand
  • 75 g sukker
  • 2 appelsiner, saften herfra
  • 2 granatæbler, saften herfra
Udskriv opskrift
6 timer
Fremgangsmåde

Hæld vand og sukker i en gryde og lad det koge ind til ca 500 ml.

Pres appelsinerne til saft.

Skær granatæblerne over og tag alle kernerne tages ud. Brug en skål eller et skærebræt med riller, da al saften skal bruges.

Granatæblekernerne kommes i en morter og moses, så saften løber – de kan også blendes og sies eller kommes i en juicer.

Granatæble og appelsinsaft sigtes i en flad skål, som kan tåle frost

Når sukkerlagen er kogt ind til 500 ml tilsættes den saften, rør rundt og sæt i fryseren.

Forvent at det tager ca 5-6 timer og rør i det løbende, bare 2-3 gange, da det fryser først i siderne af skålen.

Serveres i små glas eller fine skåle og nyd straks – da det tør lynhurtigt op.