Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsin-og-granataeble-granita/

Appelsin og granatæble granita

I går lavede jeg en granatæble og appelsin granita.
Man skal jo nødigt give kroppen et chok ved at skære alt sødt væk på en gang, ik´. En granita er ikke at forveksle med de slush-ice, du kan købe på tankstationer mv. Men en slush-ice er vist ret inspireret af den italienske frosne isdessert. Denne granita er på en gang sød, stærk og smager helt forrygende af granatæble og appelsin. Den er et hit at servere efter en tung hovedret, da den renser smagsløgene, men den er også helt fantastisk bare som dessert. Prøv den fx nytårsaften som en lille mellemret.

PT6H

Granatæble granita

6-8 pers    6 timer
6-8 pers
Ingredienser
  • 1 liter vand
  • 75 g sukker
  • saften fra 2 appelsiner
  • saften fra to granatæbler
Udskriv opskrift
6 timer
Fremgangsmåde

Vandet koges 2-3 minutter i en gryde og filteres gennem et kaffefilter, så det meste kalk kommer fra, vask gryden og hæld vandet tilbage i gryden sammen med sukker. Dette koges ind til ca 500 ml. Appelsinerne presses og granatæblerne skæres over og alle kernerne tages ud. Brug en skål eller et skærebræt med riller, da al saften skal bruges. Granatæblekernerne kommes i en morter og moses, så saften løber. Granatæble og appelsinsaft sigtes i en flad skål, som kan tåle frost, når sukkerlagen er kogt ind til 500 ml tilsættes den saften, rør rundt og sæt i fryseren. Forvent at det tager ca 5-6 timer og rør i det løbende, bare 2-3 gange, da det fryder først i siderne af skålen.
Serveres i små glas eller fine skåle og nyd straks – da det tør lynhurtigt op.