Appelsin og granatæble granita


I går lavede jeg en granatæble og appelsin granita.
En granita er ikke at forveksle med de slush-ice, du kan købe på tankstationer mv. Men en slush-ice er nok nærmere inspireret af den italienske frosne isdessert. Denne granita er på en gang sød, stærk og smager helt forrygende af granatæble og appelsin. Den er et hit at servere efter en tung hovedret, da den renser smagsløgene, men den er også helt fantastisk bare som dessert. Prøv den fx nytårsaften som en lille mellemret.
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Granatæble granita
- 1 liter vand
- 75 g sukker
- 2 appelsin, saften herfra
- 2 granatæble, saften herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hæld vand og sukker i en gryde og lad det koge ind til ca 500 ml.
Pres appelsinerne til saft.
Skær granatæblerne over og tag alle kernerne tages ud. Brug en skål eller et skærebræt med riller, da al saften skal bruges.
Granatæblekernerne kommes i en morter og moses, så saften løber – de kan også blendes og sies eller kommes i en juicer.
Granatæble og appelsinsaft sigtes i en flad skål, som kan tåle frost
Når sukkerlagen er kogt ind til 500 ml tilsættes den saften, rør rundt og sæt i fryseren.
Forvent at det tager ca 5-6 timer og rør i det løbende, bare 2-3 gange, da det fryser først i siderne af skålen.
Serveres i små glas eller fine skåle og nyd straks – da det tør lynhurtigt op.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine – Der står i denne opskrift brug 3 blade husblas bliver jeg lidt i tvivl, da der i butikkerne er forskellige størrelse på husblas. Dr. Oetkers er ikke så store, men indeholder de det samme? God dag
Hej Kristen
jeg bruger selv de økologiske fra Dr Oetkers
Rigtig god fornøjelse med retten og dejlig dag til dig også
Kh Ann-Christine
Kan du oplyse i ml eller dl hvor meget en portion svarer til?
Jeg sjal lave til 50 Pers i portionsglas a 50-60 ml og synes det er svært lige at finde ud af hvor mange jeg sjal gange opskriften med.
Mvh Suzanne
Hej Suzanne
Det må jeg lige måle nøjagtigt efter næste gang jeg laver citronfromage
Kh Ann-Christine
Ok men jeg skal lave det til d 17 maj så måske du ikke når det😅
Men tak for svar.❤️
Hej
Min datter skal konfirmeres til maj, og hun vil gerne har citronfromage serveret i halve udhulede citroner. Vi inviterer ca. 20 personer.
Hvor lang tid kan fromagen holde sig? Vi vil helst lave den 3-4 dage før konfirmationen. Dagen før bliver lidt presset.
Kan den fryses – og hvad hvis den ligger i de halve citroner?
Bedste hilsner Christina
Hej Christina
Jeg har ikke haft citronfromagen til at stå mere en 1 dag på køl, så jeg vil varmt anbefale at prøve det af her i god tid før dagen
Lav en portion. Sæt halvdelen i køleskabet i 4 dage, og frys den anden halvdel – så kan du nemt se om smag, konsistens og resultat er, som I ønsker jer den skal være i rigtig god tid inden den store dag.
Kh Ann-Christine