Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/celle-tyskland/

Celle – byen med de mange bindingsværkshuse

Celle tyskland


Celle i Tyskland er en lille perle af en by, og den perfekte destination til en enkelt overnatning på bilferien længere sydpå. Den gamle bydel er noget så betagende med over 400 velbevarede bygninger i bindingsværk – Celle slap uden store skader og ødelæggelse på byens huse under 2. verdenskrig.

Byen har også en ganske særlig forbindelse til Danmark, det var nemlig hertil, at Caroline Mathilde (gift med Christian 7.) blev forvist, efter sin affære med Struensee …

Åh, hvor har jeg glædet mig til at dele oplevelser og inspiration på bloggen igen, efter min lille sommerferiepause!  Rart at være tilbage og i dag vil jeg dele vores ferieminder og oplevelser fra Celle i Tyskland, hvor vi startede vores lille spontane rejse i forrige uge.

Celle tyskland

Vi besluttede i slutningen af forrige uge, at pakke bilen og køre afsted sydpå til Sydtyskland. Ned mod varmere sommervejr, solskin og både blive rigere på nye oplevelser og få lidt fregner på næsen.

I løbet af en lille uges tid nåede vi vidt omkring til smukke byer, landskaber og dejlige steder og Tyskland har virkelig åbnet sig for mig, som en feriedestination, der rækker langt ud over Berlin og Hamborg.

Ophold bookede vi undervejs på Airbnb og boede i Celle en nat til 700 kr. Tjekkede både Hotels.com, Tripadviser og Airbnb og det var jo helt vildt hvad vi kunne sparer på Airbnb – helt modsat end da vi fx rejste i Asien, hvor der ikke var en væsentlig forskel på priser fra Airbnb til hotelpriser og asiatiske homestays.

Celle tyskland

Slottet, hvor Caroline Mathilde levede sine sidste år i promt og pragt.

Jeg havde altid troet, at hun levede under lidt usle forhold i en form for fangeskab – nok fordi de fleste fortællinger slutter ved, at hun bliver landsforvist og dør få år efter.

Men sådan var historien så ikke helt. Caroline Mathilde blev rigtig nok landsforvist, men boede de sidste år på hendes bror George 3. af Storbritannien sommerresidens i Celle. Her levede hun med prompt og pragt – og historien fortæller, at hun her holdt et månedligt taffel, hvor byens borgere kunne komme og betragte dronningen spise et mange retters taffel. Hun døde af skarlagensfeber, 24 år gammel.
Celle tyskland

Byen er noget så hyggelig, charmerende og smuk at vandre rundt i. De skæve, gamle bygninger står flot og vi talte en del om hvordan det mon var at gå i de selvsamme gader for 100, 200, 300 og 400 år tilbage. Man kan virkelig mærke historien her og det er som at gå i den gamle by – bare meget større.

Her er ikke spor overturistet, men bare hyggeligt og fint.
Celle tyskland
Celle tyskland

bier-akademie

Når man sådan rejser til Tyskland, så er en tysk wienerschnitzel jo ikke at kimse af, i følge Martin.

Vi fandt en virkelig dejlig restaurant Bier-Akademie, som varmt kan anbefales og som har en hyggelig gårdhave, hvor vi spiste vores måltid.

Johan og Julie delte en wienerschnitzel og var meget begejstret, Martin og jeg bestilte dels en rumpsteak og dels husets specialitet,som var Celler Rohe Roulade – en slags carpaccio roulade med sennepscreme og fyld, og så delte vi det hele.
bier-akademie Celle tyskland Celle tyskland Celle tyskland

Overalt i byen fortæller mindesten i fortovet om de frygtelige deporteringer fra 2. verdenskrig. Det griber om hjertet og vi talte også med børnene – i børnehøjde – om den historie, som vi aldrig må glemme. At vi skal passe på hinanden, samarbejde om at skabe fred i verden og ikke lade os skræmme, er jo desværre lige så aktuel stadig. Celle tyskland Celle tyskland morgenmad

Vi spottede en fin lille kaffebar, Marchelle, i midtbyen, og spurgte om vi kunne spise lidt morgenmad hos ham. Vi bestilte morgenmad til tre, og fik serveret et overdådigt træbræt med skinke, pølse og oste, samt lækkert tilbehør … skulle I få lyst til at gøre os besøget efter, så kan jeg varmt anbefale at nøjes med at bestille til to, hvis I er fire ;) Blandt tilbehøret var en ualmindelig lækker pistaciecreme, som jeg snart må gøre efter hjemme i eget køkken …
Celle tyskland

Hvordan med byferie og børn … hvad synes de om denne type ferie, er jeg blevet spurgt lidt til på instagram.

Johan og Julie synes det var så dejlig en ferie, vi havde og for Martins og mit vedkommende, synes vi det var en dejlig familieferie.
Vores børn synes altså også det er herligt at være hjemme og i det hele taget bare at være … Tror faktisk at det er lidt sådan med børn, at hvis man som voksen bare nyder det man er i, tager det langsomt, er nærværende og ikke går efter en ferie, hvor man skal sætte hak ved antallet af særværdigheder eller oplevelser, men bare at være sammen, så kan langt det meste være børnevenligt.

Et spil kort, ispauser, snak om alt hvad man ser i børnehøjde, stop på en legeplads, plads til at løbe og pjatte i en park – så er det egentlig underordnet om man er i Danmark, Tyskland eller Spanien. For vores families vedkommende er det primært et voksenbehov at rejse og i dette tilfælde at søge hen mod varmere sommervejr – vores børn synes det er skønt, sjovt og hyggeligt at være afsted, men de synes i bund og grund, at det er lige så skønt et børneliv at være hjemme.

På vej hjem til Danmark i bilen, tjekkede jeg vejrudsigten for Danmark og sukkede lidt højt over at det fortsat var ustabilt med udsigt til en del byger – hvortil Johan sagde; “jeg synes altså også det er okay hyggeligt, når det regner” ;) Så i dag er planen herhjemme, at favne det danske sommervejr. Tage ud og opleve vores by og nærområde. Spise en isvaffel og finde en hyggelig legeplads og bare være. I langsomt sommerferietempo.

16 kommentarer
 • Catrine skrev:
  18. juli 2016 kl. 12:00

  Velkommen hjem.
  Du har været savnet ?
  Celle ser da ud som noget der skal tjekkes ud. Tak for gode tips.
  Kram C

  • Ann-Christine skrev:
   18. juli 2016 kl. 21:15

   Taaaaak, har også savnet at være her ;)

 • Annie skrev:
  18. juli 2016 kl. 12:20

  Dejligt at høre at I har haft en super ferie. Celle er min kommunes venskabsby – burde vist besøge Celle :)

  • Ann-Christine skrev:
   18. juli 2016 kl. 21:16

   Hvor (ekstra) hyggeligt! Det må da lige være oplagt så, virkelig en fin by at besøge :)

 • Claudia skrev:
  18. juli 2016 kl. 13:07

  Ved du i øvrigt hvorfor Celle by er så intakt med de fine gamle huse efter 2. verdenskrig? Fordi de engelske soldater fik at vide, at de ikke skulle bombe Celle, fordi den engelske kongefamilie havde sommerslottet i Celle?

  • Ann-Christine skrev:
   18. juli 2016 kl. 21:20

   Det er jo faktisk et godt spørgsmål, eftersom langt de fleste af de tyske byer ikke slap så nådigt. Google har ikke kunnet hjælpe mig med at komme det nærmere, så hvis der er nogen læsere der ved det, så del endelig …
   :)

   • Bodil skrev:
    19. juli 2023 kl. 22:33

    Her 7 år efter sidder vi i Tyskland- soltau, og søger på byen Celle, hvor dit indlæg dukker op på Google. Vi drager til byen på fredag, og dit indlæg gav og det sidste inspiration. Tak🙏🏻
    Mht 2. Verdenskrig. Altså umiddelbart har jeg læst mig frem til at det var fordi byen overgav sig uden kamp. De bombede dog togstationen, fordi der holdte togvogne fyldt med finger der skulle videre til kz-lejr tæt på. Men det var den eneste gang byen blev bombet.

 • Louise skrev:
  18. juli 2016 kl. 18:33

  Velkommen hjem!
  Jeg har et par spørgsmål til airbnb, håber det er ok?
  Hvordan ser I hvad prisen er/bliver pr. overnatning og/eller for hele Jeres ophold? Jeg har gemt en del fine steder derinde, men har enormt svært ved at gennemskue priserne.. Der står en pris ved “forsidebilledet” ved hver bolig, er det som udgangspunkt pr. nat, pr. voksen eller? Og hvis man så har søgt i et område, en bestemt periode, for to voksne og to børn fx. er den pris der står ved “forsidebilledet” på hver bolig så den samlede pris for den periode? Synes nemlig priserne svinger rigtig meget, så bliver ofte i tvivl, om jeg har forstået det rigtigt :)

  • Ann-Christine skrev:
   18. juli 2016 kl. 21:27

   Hej Louise,
   Tusind tak :)
   Det er også en anelse uigennemskueligt. Prisen man ser på forsiden er den reelle pris inkl rengøringsgebyr og Airbnb gebyr, men så lægger airbnb så lige 3 % oven i i vekselgebyr fra euro til danske kroner (og dét er en ret pebret pris, så tjek om du kan gøre det billigere selv) dertil kan prisen blive justeret til hvis du først ændre personer under selve boligen og ikke i søgningen.
   Hvis du søger på fx fire personer som udgangspunkt, så er prisen på forsiden pr værelse/bolig og ikke pr person.
   Giver det mening, ellers spørg endelig bare igen :)
   Kh AC

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  19. juli 2016 kl. 14:35

  Det ser helt skønt ud og lyder som en spændende by- og det har været skønne billeder på Instagram – jeg er glad for at læse om jeres tilgang til at have børn med på ferie- ofte lyder det som et projekt når forældre tager deres børn på ferie! Jeg læste om begrebet tøffetid og det tror jeg er meningen med ferie – og sundt at leve efter. Min sidste del af ferien skal bruges i Amsterdam, hvilket jeg glæder mig meget til?
  Kærlig hilsen Trine

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2016 kl. 11:07

   Tøffetid, åh – det ord kan jeg godt lide! Det er lige sådan at mange af mine feriedage skal være, langsomt og med god tid.
   Rigtig god tur til Amsterdam, det lyder så dejligt at slutte ferien af der :)
   Kh Ann-Christine

 • Christina skrev:
  20. juli 2016 kl. 14:16

  Uh, vi har også lige været i Celle. Vi brugte det som overnatnings stop inden messe i Hannover. Det var helt perfekt! mener det er onsdag og lørdag der er morgenmarked på pladsen med springvandet. rimeligt stort, og dejlige grøntsager og specialiteter. I vores tilfælde tog vi 3 kg hvide asparges med hjem :)

  • Ann-Christine skrev:
   26. juli 2016 kl. 07:19

   Hvor lyder det hyggeligt med morgenmarkedet! Vi var forbi et morgenmarked i Weinheim, hvor jeg også blev helt fristet af alle de lækre bær, frugt, grønt og meget andet godt :)

 • Iben Gredsted skrev:
  14. oktober 2018 kl. 08:14

  Hej Ann-Christine
  Vi overvejer at tage til Celle mellem jul og nytår, den ser så hyggelig ud. Jeg er bare sådan i tvivl om vi kan få 4 dage til at gå der. Er det mere en gennemrejse by? det synes jeg er lidt det indtryk jeg får når jeg søger på den. Vi har 2 børn med.
  Håber du har tid til at svare. ?
  Vh Iben

  • Ann-Christine skrev:
   15. oktober 2018 kl. 14:40

   Hej Iben,
   Hvor lyder det hyggeligt med sådan en juleferie.
   Vi har ikke været der på det tidspunkt, og det kommer selvfølgelig meget an på hvilken type ferie man ønsker – men jeg tror nu sagtens vi kunne få tiden til at gå med en hyggelig afslappende ferie i byen på det tidspunkt også. Måske ville det være en ide at undersøge om der er nogle julemarkeder, teater eller lign på det tidspunkt.
   Kh AC

   • Iben skrev:
    15. oktober 2018 kl. 14:51

    Tak for dit svar
    Vi vover det. Tror også det bliver hyggeligt, der skulle jo være meget historie der, og det er ihvertfald noget børnene kan lide. Billederne fra jeres tur ser så hyggelige ud?
    Kh Iben

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.