Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/personlig-udvikling-boeger/

Boganbefaling: Inspiration til personlig udvikling/business

Power of less

I min sommerlæsestak er der også andre bøger end den skønlitteratur, som jeg jo holder virkelig meget af.

Jeg får i grunden mest ud af mine bøger og læseoplevelser, når der er en god variation mellem bøger og genrer, og indimellem læser jeg så en af disse udviklende og inspirerende bøger – som er mere omkring business og personlig selvudvikling. Og dermed noget anderledes, end hvad jeg plejer at skrive om her på bloggen. Dette er samtidig bøger som giver mig en masse god inspiration til netop at blogge, leve livet og sætter en masse inspirerende tanker og handlinger i gang hos mig.

Jeg flashede en af bøgerne på min snapchat (valdemarsro.dk) for kort tid siden, da jeg en aften så småt var gået i gang med “The power of less” og det er til dato det absolut mest screenshottede billede på min snapchat … Så det tyder jo på at der kan være en interesse for denne type bøger også – og dermed oplagt med en lidt anderledes omgang boganbefalinger her på bloggen i dag.

Samtidig med, at jeg vil fortælle om de bøger jeg har købt ind til sommeren og for de flestes vedkommende endnu ikke nået andet end at skimme og læse få kapitler af, så vil jeg også dele de 5 bedste bøger jeg til dato har læst i denne genre. Ved ikke helt hvilken genre, jeg skal kalde det – så personlig udvikling er nok det der kommer nærmest.

Disse bøger er i øvrigt også gode som en bog nummer 2. Hvis man holder af at have gang i to bøger på samme tid. Så er en skønlitterær bog og en af de her et godt miks.

Læs med nedenfor, hvor jeg anbefaler mine 5 favoritter og de 4 nye bøger, jeg har købt ind til sommerens læsning …

power of less

Dette er min liste over de bedste fantastiske lærerige og personligt udviklende bøger, jeg har læst – som hver især har gjort en lille – og for mig betydningsfuld – forskel, i måden jeg arbejder på, tænker på, driver min virksomhed og økonomi på og planlægger min tid.
Specielt er bøgerne måske især for iværksættere (?) – men mon ikke rigtige mange vil opleve en spændende inspiration til nogle små justeringer, som vil give værdi og ny inspiration.

Min top 5 boganbefaling fra denne genre

 1. “Rework” af Jason Fried og David Heinemeier Hansson*
 2. “The 4 hour workweek”  af Tim Ferriss
 3. “The monk who sold his ferrari” af Robin Sharma
 4. “Rich dad, Poor dad” af Robert T. Kiyosaki
 5. “The leader who had no title” af Robin Sharma

Og så fire nye jeg har købt ind til sommerferien

 1. “Det generøse menneske” af Tor Nørretranders
 2. “Fred er vejen” af Thich Nhat Hanh
 3. “The Power of less” af Leo Babauta
 4. “Syv gode vaner” af Stephen R Covey

*Rework – er jeg lige knap færdig med, mangler små 15 sider af den. Men uanset, så er den omgående strøget ind på 1. pladsen over virkelig inspirerende bøger, som er nem at omsætte direkte til handling.

Nedenfor fortæller jeg mere om de enkelte bøger og hvad de handler om …

udvikling bøger business

Rework” af Jason Fried og David Heinemeier Hansson
En meget letlæselig bog, som helt kort og godt kommer ind omkring det at drive en forretning med succes og at arbejde effektivt uden at bruge sin tid på en masse udenomspjat, der ikke giver resultater – men som bare er fyld.

Kort og præcist bliver der sat effektivt fokus på, at fjerne alt unødigt, der ikke er hverken sjovt eller giver værdi. Den kommer jeg fremafrettet til at anbefale, specielt til alle selvstændige, jeg kender.

“The 4 hour workweek”  af Tim Ferriss
Denne bog er ret speciel – og jeg synes i grunden ikke at forfatteren er gennemgående sympatisk, men han har en del gode pointer, uanset – bogen handler om hvordan man kan arbejde sig hen mod en 4 timers arbejdsuge. Det er en tankevækkende bog, hvor en lille del nok er lidt outdatet ift 2016 – men hovedtrækkene holder og vil nok også gøre det om 10 år. Jeg er i gang med at læse den for anden gang, og læste den første gang for 4-5 år siden.

“The monk who sold his ferrari” af Robin Sharma og “The leader who had no title” af Robin Sharma
Disse bøger var de første jeg læste af slagsen – og fik åbnet mine øjne for at tænke ud over den mest sandsynlige og nemmeste levevej, karrierevej og hvilke forventninger der måske kunne være til mig fra andre.

Jeg læste dem for 7-8 år siden, og vil gerne snart genlæse dem. Det er begge spirituelle fabler, med inspiration fra østens spiritualitet – og meget nemme at læse.

“Rich dad, Poor dad” af Robert T. Kiyosaki
Her handler det om økonomi – og om at tænke på sin økonomi som værende aktiver og forpligtelser. Blandt andet kommer bogen ind på hvordan man kan tænke anderledes, end det klassiske forbrugsmønster i vores samfund, hvor man hæver forbrug og forpligtenser, i takt med at ens indtægter øges, hvilket gør at ens rådighedsbeløb dermed vil være nogenlunde uændret – og hvis man har hang til frihed i ens arbejdsliv, så er det næsten et mustread.
Det er ikke noget quick-fix til at blive rig på penge – men handler for mig i lige så høj grad om at blive rig på tid.

“Det generøse menneske” af Tor Nørretranders
Den er helt ny for mig – men Martin læste den for nogle måneder siden og synes den var virkelig god. Så jeg glæder mig.

“Fred er vejen” af Thich Nhat Hanh
Den er Martin i gang med lige nu, og refererer til den dagligt. Den lyder så skøn og hyggelig og handler om at være i fred med sig selv og sine omgivelser.

“The Power of less” af Leo Babauta
Uii, den her glæder jeg mig også til – og overvejer hvordan jeg skal få indkodet de vaner som bogen beskriver. Det handler om at ændre vaner og fokusere på bare ét punkt i en måned, hvorefter man går videre til at ændre en ny vane. Som titlen fortæller, så handler det i bund og grund om at skære alle overflødige distrationer væk og fokusere på det vigtige. Et område, som jeg elsker at arbejde med.

“Syv gode vaner” af Stephen R Covey
Det må vel efterhånden siges at være lidt af en klassiker! Og jeg har faktisk haft den lånt fra biblioteket et par gange uden at komme i gang med den – men nu er den købt hjem og jeg glæder mig til at læse den. Helt simpelt tager bogen udgangspunkt i 7 gode vaner, som skaber personlig og professionel effektivitet og giver overskud til at være i balance som menneske.

10 kommentarer
 • Catrine skrev:
  19. juli 2016 kl. 09:37

  “Fred er vejen” kan du glæde dig til. Den er min favorit. Læste den for mange år siden og har siden taget den frem, anbefalet den om og om igen. Så enkel, så sand, så klog.
  Man kan komme på ophold/besøg i plum village. Bare så du ved det ?
  Kram C

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2016 kl. 10:49

   Det lyder så dejligt og helt som Martin også fortæller om den – glæder mig til at starte op på den snart og måske kommer et ophold i Plum Village på min bucketliste derefter :)
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal skrev:
  19. juli 2016 kl. 09:47

  Ferris bog er jeg også blevet anbefalet, og jeg må sige, at den er noget af en mundfuld at komme igennem for mig. Den taler bare ikke til mig, og måske har det med forfatteren at gøre, eller også er det bare ikke den rette tone for mig, den er skrevet i.

  The Power of Less lyder spændende.

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2016 kl. 10:51

   Helt enig i at den er temmelig speciel, men hvis man ser gennem fingrene med tonen og bærer lidt over med forfatterens personlige stil, så synes jeg den har nogle virkelig tankevækkende pointer, specielt rykkede den noget hos mig, da jeg læste den første gang for nogle år tilbage
   Tror du vil synes rigtig godt om Rework i stedet, den er virkelig god!

 • Lovisen skrev:
  19. juli 2016 kl. 09:52

  God inspiration, jeg kan vist lige nå en tur mere på biblioteket inden ferien.
  På min arbejdsplads arbejder vi rigtig meget med de 7 gode vaner, og har været på et par workshop, og flere er på vej. Jeg synes dog bogen er meget amerikansk, og kan ikke lige klare den i et hug. Så nu læser jeg om den vane jeg arbejder med, og så tager jeg først resten når jeg kommer til vanen.
  Fred er vejen, og Rich Dad poor dad, vil jeg meget gerne have fingre i… Har lige hentet bogen om Joe and the Juice, den glæder jeg mig også til at læse. Tænker der er lidt andre tanker om ledelse og motivation, end jeg er vant til at læse om.

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2016 kl. 11:04

   Tror det er en god indgangsvinkel til De 7 vaner og lige ledes til The Power of Less – at arbejde med dem og have fokus på en ændring af gangen, så det ikke blot bliver ved “en bog man har læst” :)
   Og tak for tippet om Joe and the Juice bogen, den vil jeg lige kigge nærmere på ved lejlighed :) – for jeg er helt enig, det er guld værd at læse forskellige indgangsvinkler, også dem man ikke nødvendigvis er enig i eller kan spejle sig i.

 • Dorthe skrev:
  19. juli 2016 kl. 21:59

  Tak for anbefalingerne! Rework lyder som noget for mig :) Big Magic af Elizabeth Gilbert har jeg for nylig hørt som lydbog. Den er virkelig fin og inspirerende.

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2016 kl. 11:09

   Tusind tak for en ny fin anbefaling, jeg har set en ted talk med Elizabeth Gilbert og synes hun er meget inspirerende :)

 • 20. juli 2016 kl. 07:29

  Tak for anbefalingerne. Nogle af disse har jeg allerede læst, andre må jeg straks tilføje til min læseliste!
  Jeg ved ikke om du har Netflix, men der er en virkelig fin doku-serie om de bedste kokke i verden. Den hedder Chef’s Table. Ikke så meget på grund af maden (men også lidt), men det der gør denne serie til noget helt specielt er at se den måde disse iværksættere tænker på. Særligt anden sæson er meget inspirerende!
  Fortsat rigtig god sommer,
  Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2016 kl. 11:12

   Jeg har endnu ikke set Chef´s table, men har Netflix og tror da lige jeg må se et afsnit eller to og se om det er noget – elsker at se dokumentarer og læse om andre iværksættere :)
   Også rigtig dejlig sommer til dig – vejret er jo perfekt i dag :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.