Chokolade Chiagrød


Chokolade chiagrød – eller kold chokolade havregrød, hvis I er mere til det end til de små hokuspokus chiafrø.
Jeg er selv til begge dele og holder akkurat lige meget af en kold køleskabsgrød baseret på havregryn, som en baseret på chiafrø. Begge dele smager dejligt, så I må endelig mikse dem lige som I har lyst til og har på køkkenhylderne til – det smager også dejligt blandet.
Jeg kommer en smule helt fint hakket eller fintrevet chokolade i, for at give den en lækker chokoladesmag. Dette kan fint erstattes af en god usødet kakaopulver, hvis man synes. Uanset, så er det en dejlig måde at starte mandagen på – og en god morgenmad til både hverdag og weekend.
Chokolade chiagrød med banan og nødder
- 1 spsk chiafrø, (eller 30g havregryn)
- 2 spsk havregryn, finvalset
- 1 dl mælk, eller mandelmælk
- 1 tsk kakao, usødet
- 1 spsk mørk chokolade, finthakket
- 1 dl skyr, alternativt ymer, græsk yoghurt o.l
- 1 tsk ahornsirup
- Topping
- 0,50 tsk kakaonibs
- 5 pekannødder
- 0,50 banan, i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør chiafrø, mælk, havregryn, kakao og hakket chokolade sammen i en lille skål og stil på køl med låg på, natten over.
Om morgenen røres chokolade chiagrøden med ahornsirup og ymer eller lign – og toppes med banan, nødder, kakaonibs.
Topping
kakaonibs, 1/2 banan, pekannødder, evt pistaciekerner
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Den smager så godt. MÆTTENDE☺ Tak for en skøn inspirerende blog☺
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC