Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cong_caphe/

Cool indretning på vietnamesisk kaffebar

coconut-icecoffeeDe seneste dage er gaderne blevet pyntet med blomster og stemningen på markederne har været ekstra hektiske, for det kinesiske nytår er den største højtid her i landet og den første dag i det nye år fejres de næste dage med familien, på samme måde som vi fejrer jul. I aften er vi faktisk blevet inviteret hjem til en lille vietnamesisk familie, for at fejre nytår med dem. Så gæstfrit og sødt af dem. I går aftes var vi i Hoi An, og håbede det ville lykkedes at holde alle vågne til fyrværkeriet ved midnatstid. Men ved 21 tiden måtte vi kapitulere og hjem for at putte trætte børn – tidligt i seng og tidligt op ;)

Men inden da, så havde vi en hyggelig dag i Danang, den 3. største by i Vietnam og nabobyen til Hoi An. Vi gik på opdagelse i byen. Cykeltaxa og den mest hyggelige kaffebar, vi endnu har oplevet her i landet, var blandt højdepunkterne.

Cong Caphe er super tjekket og har den sejeste indretning, stemningsfyldte lokaler og den lækreste kokos iskaffe med frisklavet kokossorbet. Sidstnævnte er et must, hvis I kommer på de kanter. Der er i øvrigt også en Cong Caphe i Hanoi, hvis nu turen går til Vietnam, men uden at planlægge ruten forbi Danang.

coffee ice

Vietnam er så fascinerende et land at gå på opdagelse i. Mange steder er et hjem skabt af nogle blikplader banket op omkring nogle stolper og så en presenning over. For os kan det ligne, at der så er bunker af skrammel stablet op omkring og inden i. Men det er altså sådan her en hel del vietnamesere bor – og dette hjem kan snildt ligge side om side med det fineste nybyggede palæ af en villa, for dem er der også en hel del af. Og så er der alle de hjem midt i mellem. Her i landet er der tydelig stor forskel på rige og fattige, men generelt så fornemmer vi også et land i en rivende udvikling, hvor den generelle levestandard er stigende og et land, som også stolt holder fast i deres traditioner og madkultur.

Cafeen, Cong Caphe, er indrettet på et tidstypisk  internationalt niveau, med udgangspunkt i en cool, rå og ægte vietnamesisk stil. Det er pænt langt fra hvordan de fleste kaffebarer ser ud her, hvor der enten er alt for clean og upersonligt ‘pænt’ eller bare ikke er tænkt så meget over indretningen – men mere over kaffen og det behøver jo bestemt ikke at være skidt med den prioritering. når nu det skal være …

Jeg faldt pladask for indretningen på cafeen – og for kaffen. Jeg er vild med at cafeen ikke er lyst og nordisk, amerikansk eller europæisk indrettet – men bare helt sin egen og så super lækker. Helt bestemt stamcafe-potentiale, hvis man nu skulle slå sig ned i området.

cong cafe cietnam

cong cafe danang

cong-coffee-da-nang

danang-vietnam

danang

kokos-is-kaffe

15 kommentarer
 • 19. februar 2015 kl. 10:25

  Jeg har kollegaer fra bl.a. Kina, Hong Kong og Vietnam (som er vild med dine billeder fra turen – det er næsten som at være hjemme, siger hun). Så derfor er det blevet snakket rigtig kinesisk nytår i disse dage, og i dag kom kollegaen fra Hong Kong med en traditionel gave i form af en kuvert til med en lille hilsen i, til alle hans single kollegaer.

  Så det må være noget af en oplevelse for jer at være midt i det, for det fylder meget mere for dem, end nytårsaften gør for fx mig.

  • Ann-Christine skrev:
   19. februar 2015 kl. 16:00

   Det er da helt vildt dejligt at høre at din kollega lige får et lille kig hjem til Vietnam gennem mine billeder. Og de fine traditionelle kort er så fine, som de hænger her på flere træer og buske.
   Ja, det er en stor oplevelse, og blev lige fuldendt i dag, da vi uventet blev inviteret hjem til en familie og fejre nytår. Det var en stor oplevelse
   Kh Ann-Christine

 • tina Nymann skrev:
  19. februar 2015 kl. 13:07

  Ser ud som et super lækkert sted:-) Næsten helt europæisk i stilen….

  • Ann-Christine skrev:
   19. februar 2015 kl. 16:03

   Ja, og alligevel meget vietnam-cool

 • Charlotte skrev:
  19. februar 2015 kl. 14:07

  Virkelig flot, meget smagfuld og hyggelig cafe. Håber også at, det man kunne indtage var lige så godt.
  Det er meget gråt – men det oser alligevel af hygge. Kan rigtig godt lide det.

  • Ann-Christine skrev:
   19. februar 2015 kl. 16:03

   Det var super lækkert! Drømmer stadig lidt om den der kokos-iskaffe ;)

 • Line skrev:
  19. februar 2015 kl. 15:03

  Har selv lige været 4mdr i asien, heriblandt 3,5 uge i Vietnam.
  Deres kaffe er den bedste! Bare vent til Hanoi (hvis I skal der forbi), det vrimler med gode hyggelige kaffesteder!
  Prøv også yoghurt-kaffe, det faktisk meget godt!

  • Ann-Christine skrev:
   19. februar 2015 kl. 16:05

   Uii, det vil jeg prøve. Tak for tippet.
   Var det også hos Cong Caphe?

   – og hvor skønt, det lyder jo lidt som vores rejse … vi er også afsted i 4 måneder, men har allerede været en måned her i Vietnam. Jeg tror vi rejser videre til Thailand bagefter, men det er ikke helt fastlagt endnu.

 • Birgitte skrev:
  20. februar 2015 kl. 03:02

  Super spændende at læse om og rigtig gode billeder.

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:26

   Tusind tak :)

 • Mutti skrev:
  20. februar 2015 kl. 09:01

  Det ser vel nok indbydende ud! “Skramlet” og samtidig ordentligt! Sådan et sted ville jeg gerne sætte mig til en god kop kaffe, eller entre en barstol og bestille en kold forfriskning!

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:28

   Du ville stornyde det :) Jeg må lave sådan en kokosiskaffe til dig når jeg kommer hjem :)

   • Mutti skrev:
    22. februar 2015 kl. 10:25

    Det vil jeg glæde mig til :-)

 • Gitte Andreasen skrev:
  21. februar 2015 kl. 16:09

  Kære Ann-Christine

  Jeg hygger med med at lave din Beuf Bourguignon og chokolademousse i snevejeret herhjemme til dejlige venner i aften og du, din familie og min datter og svigersøn nyder Hoi An lige nu med fantastisk nytår og dejligt vejr. Rigtig god ferie og tak for dejlig inspiration ::-)

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 16:21

   Kære Gitte,
   Hvor lyder det som en rigtig dejlig lørdag aften hjemme i Danmark :) Rigtig dejlig weekend til dig og jeg håber din datter og svigersøn også stornyder Hoi An.
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.