Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/happy-new-year-her-fra-det-vietnamesiske-nytaar/

Happy New Year – her fra det vietnamesiske nytår

A14_7346

Vietnamesisk nytårs – têt – fejres i disse dage og gaderne i Hoi An er pyntet op med papirslamper, friske gule blomster og festligheder. Vi havde fået en helt særlig nytårsinvitation i går aftes. En invitation til at fejre nytåret med en lille familie i deres hjem i en lille landsby lidt uden for Hoi An.

Vi var så spændte. Tænk at være så heldig, at blive inviteret hjem til nogen i et helt fremmed land, hjem til nogen vi ikke kendte og som ikke kender os, men som alligevel havde lyst til at åbne deres hjem for os og til at fejre deres nytår, sammen med os. En dag, som ellers er tilegnet familiesammenkomster – lidt at sammenligne med vores jul.
Martin var dagen forinden faldet i snak med receptionisten på vores lille bungalow resort, og pludselig fik han en helt uventet invitation til at vi skulle komme forbi og fejre nytår hos ham og hans familie.

Martin havde spurgt om vi skulle medbringe noget, men det skulle vi endelig ikke. En værtindegave til hans mor, tænkte vi – og efter at have spurgt os lidt for, fandt vi ud af at en lille stak lotterisedler ville være en fin værtindegave.

Så i går startede vi dagen inde i den gamle bymidte af Hoi An. En hel del butikker og restauranter er lukkede her omkring nytåret, men langt fra alle. Det er stadig muligt både at finde et godt måltid og at gå og ose lidt i butikkerne, hvis man har lyst til det og det var lige præcis hvad vi havde lyst til i går formiddags … og finde lotterisedler. + finde ud af nogle ture, vi gerne ville på osv.

nytaar-vietnam-lottery

Ved 16 tiden blev vi hentet af en taxa, som kørte os ud til landsbyen, hvor Vu bor med sin mor og søster i et lille hus. Der var dækket fint og overdådigt op med vietnamesiske små retter, frugt, søde sager, slik, øl, cola, juice og vi følte os simpelthen så velkomne og i det allerbedste selskab på sådan en nytårsdag i Vietnam.

Johan og Julie nød det. De er så søde ved børn her, og kan slet ikke stå for vores lyshårede dreng og pige med slangekrøller, så denne aften blev vores to små krudtugler helt enormt forkælet med både slik og chokolade, masser af kram, smil og en tur i det lille bitte mini tivoli, som helt uventet lå der lige midt i landsbyen. Så sjovt at se hvordan de bare fjoller og hygger sig sammen, på tværs af alder og sprog.

Efter at have hygget hjemme hos familien skulle vi videre på den lokale restaurant i landsbyen for at spise nytårsmiddag sammen. Og på vejen fra Vu og hans families hus og hen til restauranten, gik vi af små snoede veje og hilste på en masse søde og venlige mennesker i landsbyen. De hyggede med familien og nogle sang karaoke i stuerne, som ligger helt åbne ud mod vejen. Andre sad i sofaen eller lå på madrasser og så fjernsyn og nogle mødtes med naboerne ude på vejen. Der var sådan et liv og en hyggelig stemning af, at her kender alle hinanden og har det rart sammen.

Og så sad vi pludselig der i tusmørket i går aftes og spiste hot pot fishfood soup og havde det noget så rart en nytårsdag i februar i Vietnam.

Sikke en uforglemmelig og fantastisk oplevelse!

A14_7330
CollageImage3 village-restaurant-hoi-an

vietnamese-new-year

18 kommentarer
 • Marina / cand.mor skrev:
  20. februar 2015 kl. 08:53

  Sikke et privilegium at blive inviteret hjem til en helt fremmed familie for at tage del i sådan en højtid. Totalt overflødigt at spørge, om I havde en dejlig aften :)

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:27

   Ja, det var virkelig en kæmpe oplevelse, og tænk at have sådan et menneskeligt overskud til at gøre det – dét er så inspirerende! :)

 • Mutti skrev:
  20. februar 2015 kl. 09:17

  Så dejligt det må have været, at i kom med til nytårsfest! Din spændende fortælling om jeres oplevelser fylder e’n med glæde over al den hjertevarme som i møder!

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:28

   Det er virkelig fantastisk at møde sådan en gæstfrihed og hjertevarme. Vietnam er et meget inspirende land!

 • Anne skrev:
  20. februar 2015 kl. 10:10

  Hvilken gæstfrihed at blive mødt med, kan godt forstå, at I nyder det. Knus til jer alle og fortsat god tur.
  Farfar og bedste

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:29

   Det var virkelig storslået og så dejligt med sådan et overskud af gæstfrihed :)

 • tina Nymann skrev:
  20. februar 2015 kl. 11:21

  Hvor er det fantastiak for jer at I oplever den flotte begivenhed dernede:-)
  Havde selv sådanne helt forrygende oplevelser, da jeg boede i Botswana og man glemmer det aldrig – selv duftene følger med overalt;-)

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:30

   Hvor er det dejligt at høre! Det er den slags oplevelser som man mindes med stor glæde i mange, mange år :)

 • Marina skrev:
  20. februar 2015 kl. 13:15

  Sikken skøn og uforglemmelig oplevelse.

  Det er så utroligt når folk inviterer en indenfor i deres hjem og så især da til Kinesisk nytår. Man kunne bare dårligt forestille sig en dansk familie gøre noget lignende, men i Asien er det anderledes.

  Det må være en oplevelse jeres børn aldrig glemmer.

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:32

   Asien er virkelig fantatisk på den måde, og jeg bliver så inspireret af sådan en gæstfrihed. Det er enestående! En kæmpe oplevelse for os alle fire

 • Dorte skrev:
  20. februar 2015 kl. 17:18

  Sikke dejlig hjertevarm læsning og sikke en skøn oplevelse for jer. kh Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:32

   Rigtig meget, det var fantastisk og helt enormt hyggeligt

 • Nanna Olin skrev:
  20. februar 2015 kl. 17:34

  Sikke et fint ferieminde! Ét af dem, man aldrig glemmer :) Og skønne billeder!

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:33

   Det kommer vi til at tale om og huske længe. Det bliver til et særligt godt minde om Hoi An :)

 • Marie Cecilie skrev:
  21. februar 2015 kl. 07:25

  Magiske billeder! Tak fordi jeg må følge med på jeres rejse.

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 15:34

   Tusind tak <3

 • Jens skrev:
  15. marts 2017 kl. 15:07

  Hej Ann-Christine,
  Vi læser med stor interesse dine blogindlæg om Vietnam – vi planlægger nemlig selv en tur derned til næste vinter med vores 3 børn på 5 og 2 x 8 år.
  Vi ville høre dig til “TET” – altså nytåret; hersker der kaos og totalt opskruede priser (altså ift. normalen i Vietnam) for hoteller og transport osv. Eller er det “ok”? Vi er helt okay med festivitas, men rent logistisk (og også prismæssigt) vil vi gerne være sikre på hvad vi går ind til.

  Tet falder nemlig tilfældigvis lige oveni den 3 ugers periode hvor vi tænker på at tage afsted.

  Mange hilsner, Sigrid & Jens

  • Ann-Christine skrev:
   16. marts 2017 kl. 11:53

   Hej Jens,
   Vi oplevede mest at TET gav udfordringer ift at vi ikke bare kunne booke transport fra dag til dag og meget var udsolgt i de par dage op til og lige efter, vi kunne fx ikke få plads på det tog vi gerne ville have været med fra Hoi An til Hue.
   Priserne på transport var lidt højere end de ellers er i Vietnam, men slet ikke urimeligt opskruede. Ligesådan oplevede vi ikke højere priser de steder vi boede i perioden omkring TET.
   På selve dagen var mange restauranter og butikker lukkede, men man kunne sagtens finde steder at spise.
   Lyder fantastisk med en rejse til Vietnam!
   Rigtig god fornøjelse til jer
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.