Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/de-10-bedste-boerneboeger-som-julie-har-laest-boernebogsanbefalinger/

De 10 bedste børnebøger som Julie har læst

julie bedste bøger

Julie vil i dag dele hendes skønneste bøger og det er virkelig en herlig blanding af spænding, hestebøger, magi og hygge.

Både Julie og Johan har en stor glæde ved bøger og ved at læse. Det synes jeg er herligt, for bøger har alle dage, været min ultimative afkobling og er nærmest indbegrebet af rare hyggestunder for mig. De er 10 1/2 år nu – fylder 11 til maj, og har længe haft en stor motivation for at læse, hvilket nok i bund og grund startede i 5-6 års alderen med de stakkevis af Anders And blade, de har fået fra bedsteforældre, oldeforældre og fra os. Nysgerrigheden og lysten til den frihed det er at læse selv – jeg kan selv tydeligt huske at det var det der drev min læselyst oprindeligt. Friheden det giver. For mig var det på et besøg hos en klassekammerat i 0. klasse, hvor de så Dollars i deres familien. Det så jeg ikke derhjemme, men det trickede mig til at ville læse godt og hurtigt, så jeg kunne læse de undertekster og kort efter slugte jeg den ene bog efter den anden op igennem hele min skoletid.

Sådan har vi også både bevidst og ubevidst motiveret Johan og Julie til at læse. Lagt stakke med Anders And blade ved morgenmadspladsen på køkkenbordet siden de var 5-6 år, læst højt, læst sammen, haft læsetid sammen hver med sin bog – og i sommerferien var Julie ret interesseret i at have et lille readathon, hvor hun måtte læse til så langt ud på natten hun orkede. Noget så hyggeligt!

Her får I Julies top 10 bedste børnebøger hun har læst indtil nu, og derunder tipper jeg om et par stykker, som jeg har reserveret til hende på biblioteket og har stående på hylden.

Julies 10 bedste børnebøger

 1. Harry Potter serien, jeg er vild med at denne serie er med på Julies top 10, lige som den er med på min top 10.
 2. Heartland serien, et must read for alle hesteglade piger.
 3. Chestnut hill serien, samme som ovenstående og samme forfatter også.
 4. Sam & Sigge, disse bøger har Julie læst flere gange, og selv om hun læser større og tungere bøger nu, så kan hun indimellem stadig snuppe en af dem som en let og nem hyggestund. En rigtig fin begynderbog, så snart man er ude af lettallet.
 5. Animal Spirit serien, denne serie fik Julie anbefalet af Johan og hun var trylletbundet og læste den på nul komma fem. Det er i fantasy genren og indholdsmæssigt er de fine fra 8-9 års alderen
 6. Percy Jackson, det har været helt imponerende hvor meget viden de har fået om de græske guder ved at læse disse bøger. Det er spænding og fantasy, men selv om det er et halvt års tid siden Julie har læst dem, så kan hun stadig remse højdepunkter og personer og karakteristik op på de forskellige guder. De husker altså fabelagtigt godt og suger til sig i den alder.
 7. Det lille hus på Prærien, den har jeg læst højt for dem tidligere og indimellem læser Julie bøgerne selv nu.
 8. Vildheks serien af Lene Kaaberbøl, om pigen Clara, der opdager at hun ikke er helt almindelig.
 9. Skammerens Datter serien, som vi også har set på film efterfølgende og som Julie har været helt tryllebundet af.
 10. Alle vi børn i Bulderby, af Astrid Lindgren, som Julie synes har været noget af det hyggeligste at læse

Læs også: Listen over de 10 bedste bøger jeg selv har læst, nogensinde >>

Mine børnebogsanbefalinger til Julie

 • Anne fra Grønnebakken
 • Emily på Månegården
 • bøger af Josefine Ottesen
 • Flere bøger af Lene Kaaberbøl
 • Alle bøger af Herta J. Enevoldsen – klassiske børne og ungdomsromaner om kongehusene i Europa

Tip endelig løs, hvis I har flere gode bogtips. 

 

børnebøger

45 kommentarer
 • Randi skrev:
  27. november 2019 kl. 09:10

  Anne fra Grønnebakken er fantastisk, kan selv huske hvordan jeg “voksede” i takt med hende, og bare blev suget mere og mere ind i hendes univers.
  Men hvad med Johan, hvad har fanget ham mest? Jeg har 2 fyre herhjemme, og vi har været igennem flere af klassikerne, Jorden rundt i 80 dage, Moby Dick, Robinson Crusoe og mere i den dur. Harry Potter synes jeg stadig er lidt for uhyggelig til deres aldersniveau, men har lovet at vi læser nr.1 i løbet af juleferien ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:31

   Helt enig, det er virkelig en af de skønneste bogserier :)
   Johan er ved at overveje sin bogliste over de bedste bøger, men kan ihvertfald afsløre at De 5 bøgerne, Harry Potter, Percy Jackson, Magnus Chase og Spirit animals er på hans liste :) – og han er også vild med de klassikere du nævner.
   Kh AC

 • Cecilie skrev:
  27. november 2019 kl. 13:05

  Var også helt fanget af Heartland!
  Derudover vender jeg stadig tilbage til Narnia serien (bedst kendt for Løven, Heksen og Garderobeskabet – men syntes de resterende 6 bøger er mindst ligeså godt) og serien Skyggens Lærling.
  Meget lig Percy Jackson så er Erik Menneskesøn også hvor jeg har hentet alt min viden om den nordiske mytologi – Den er ved at have en del år på bagen (1985), men læste den som 10 årig i midten af 00’erne :-)
  -Og tak for en skøn aftensmads kogebog, min ellers-ikke-så-madlavnings-glade kæreste har ikke kunne tage næsen ud af den ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:40

   Sikke skønne tips, der er meget godt at hente til fremtidige læsestunder :) Tak for at dele.
   – og for din søde hilsen om min kogebog, det er vel nok dejligt at høre ♡
   Kh AC

 • Agnete skrev:
  27. november 2019 kl. 14:22

  Maddicken bøgerne fra Astrid Lindgren. Har læst dem for min pige da hun var 5 år, men vi skal også have læst dem igen på et tidspunkt, hvor hun er lidt ældre og vil kunne fange flere af de relativt voksne problemstillinger.

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:42

   De er så skønne! Alt af Astrid Lindgren, som vi altid har været meget begejstrede for herhjemme :) jeg har selv nydt at læse dem som voksen, når jeg læste højt for mine børn, og da jeg genlæste Brdr Løvehjerte selv for et par år siden.
   Kh AC

  • Laila skrev:
   27. november 2019 kl. 22:01

   Jeg har netop læst Kaldet fra Galathea, en ny fremragende fantasy bog/serie.. Absolut værd at læse, muligvis også for Julie… Hvis hun kan lide uhyggelig væsner :)

   • Ann-Christine skrev:
    28. november 2019 kl. 13:47

    Hvor fint! Tak for tippet, den må vi lige se nærmere på :) – Og eller kunne det måske være noget for Johan
    Kh AC

 • Lise Kvistgaard skrev:
  27. november 2019 kl. 14:57

  Mine unger var meget optagede af serien Lampens Børn og min søn anbefaler Rick Riordans Kane-arkiverne om egyptisk mytologi.

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:44

   Sikke skønne tips, de vil helt sikkert også være et hit herhjemme.
   Hvor er det dejligt med alle de skønne tips her i kommentarfeltet – perfekt, når man i perioder har brug for mere inspiration til de læseglade børn :)
   Kh AC

 • Marie skrev:
  27. november 2019 kl. 18:45

  Tak for inspiration til læsning. Det er en dejlig liste at kunne hive frem, når man er færdig med en god bog. Min datter på 10 år har kigget med over skulderen med stor interesse. Tak til Julie.

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:45

   Hvor er det dejligt at høre! Det er så skønt vi kan inspirere hinanden og I må endelig tippe den anden vej, hvis I har nogle gode bøger at dele ♡
   Kh AC

 • Bente skrev:
  27. november 2019 kl. 23:00

  Mirja-serien af Gunvor Ganer Krejberg

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:48

   Tusind tak for det fine tip, den serie kendte vi ikke, men vil da helt sikkert lige se nærmere på :)

 • Majbritt skrev:
  28. november 2019 kl. 11:32

  I fantasy-genren var jeg ret vild med Krigeren af Josefine Ottesen, Djævlens lærling af Kenneth Bøgh Andersen og alle Tamora Pierces bøger. Af hestebøger kan Britta bøgerne virkelig anbefaler. Dem har jeg læst virkelig mange gange. Den sorte hingst er også en klassiker.

  Eller var jeg virkelig vild med sagaen om Svend Pindehugger, men den hun nok en smule for lille til endnu.

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:51

   Skønne tips, de er alle noteret på vores lille læseinspirationsliste. Det er så skønt med flere gode inputs :)

 • Marie skrev:
  28. november 2019 kl. 11:56

  Din kære datter har fabelagtigt smag! Jeg har netop taget hul på Narnia endnu en gangbi en alder af 25. Dem må hun ikke snyde sig selv for :-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:53

   Helt enig ;) ♡
   Johan har været meget begejstret for Narnia, og den tror jeg også Julie vil synes er fantastisk :) Den må på listen :)

 • Sarah skrev:
  28. november 2019 kl. 12:00

  Ihhh sikke en fin liste.
  Harry Potter er også et hit herhjemme.
  Den store på 13 har lige færdiglæst Percy Jackson og vi venter i spænding på hvornår nr. 2 kan afhentes på biblioteket.
  Kan også varmt anbefale Spirit Animals, min på 11 sluger dem og lillebror på 9 venter på at overtage dem :).
  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   28. november 2019 kl. 13:54

   Hvor dejligt! Det er så hyggeligt når de læser sammen, inspirere hinanden og kan dele bogoplevelserne ♡

   • Sarah skrev:
    29. november 2019 kl. 09:17

    Ja det er fantastisk og jeg bliver så glad når de gerne vil læse :)
    Glemte da helt at skrive at Narnia bøgerne også er et kæmpe hit

 • Marianne skrev:
  28. november 2019 kl. 15:05

  Jeg bliver så glad, hver gang du italesætter læsning med børn herinde. Det er en KÆMPE gave og vil hjælpe dem så uendeligt meget i hele deres skolegang og uddannelsesforløb (og arbejdsliv). Tak for at italesætte det igen og igen og igen på en positiv, hyggelig og vedkommende måde. Jeg kan kun håbe, at du inspirerer til mere læsning rundt om i hjemmene :)

  Hilsen en dansklærer, der hver dag møder elever, der er frustrede og flove over manglende læseegenskaber (og her taler jeg altså ikke om ordblinde elever – det er selvsagt en helt anden snak).

  • Ann-Christine skrev:
   29. november 2019 kl. 08:10

   Hej Marianne
   Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
   Det vil være så dejligt, hvis mine boganbefalinger kan inspirere flere til læseglæde, både hos børn og voksne.
   jeg synes jo bøger kan så uendelig meget ♡
   Kh Ann-Christine

 • Pernille skrev:
  28. november 2019 kl. 16:03

  Pigerne fra Nordsletten, en rigtig god serie som begge mine piger har læst.

  • Ann-Christine skrev:
   29. november 2019 kl. 08:33

   Den serie er så skøn, den har Julie også været vild med! Godt du nævner den også :)

 • Berit skrev:
  29. november 2019 kl. 21:50

  Kan huske at jeg var ret vild med Hekse-serien af Phyllis Reynolds Naylors, da jeg havde den alder.

  • Ann-Christine skrev:
   30. november 2019 kl. 07:49

   Dem må vi se om vi kan finde :) jeg har lige googlet og de lyder spændende :)
   Tak for tippet
   Kh AC

 • Liselotte skrev:
  30. november 2019 kl. 11:16

  Jeg elsker at du har anbefalet Herta j Enevoldsen til hende. Selvom jeg kun læste dem som 12 årig husker jeg dem stadig som noget af det mest fantastiske. Jeg vil også anbefale bøger af tamora pierce, især den springende løvinde serien, min 12 årige datter har slugt dem. Handler om riddere, magi og kærlighed

  • Ann-Christine skrev:
   30. november 2019 kl. 17:08

   Jeg har det helt på samme måde, og kan varmt anbefale at genlæse dem engang ved lejlighed – det er virkelig hyggeligt :)
   Mange tak for tippet om Tamora Pierce, dem kendte vi ikke, men de lyder så skønne
   Kh AC

 • Mette Skakke skrev:
  30. november 2019 kl. 15:35

  Rigtig fin bog liste. Jeg anbefalede min datter at læse Lene kaaberbøls serie om hestepigen Tina (der er 4 bøger i serien). Min datter læste den da hun var 12 år. Bøgerne er nemme at læse og godt skrevet. Og hvis man kan lide at læse om heste super gode. Karla kabale serien er også god. Ellers måske de fem bøgerne af Enid Blython, men jeg kan desværre ikke huske hvordan den er skrevet. Men åh der er så mange gode. Det er super dejligt at have et barn der elsker at læse, det har givet mange gode snakke om bøgerne herhjemme.

  • Ann-Christine skrev:
   30. november 2019 kl. 17:13

   Julie er helt enig med Tina bøgerne, dem har hun også nydt. De fem og Karlas Kabale har hun endnu tilgode. De fem er kommet i et opdateret sprog, som Johan har læst for 1-2 år siden og som vi har stående herhjemme i reolen. De er virkelig gode.
   – hvor er det rart, at vi ikke løber tør for gode bøger foreløbigt og at vi kan inspirere hinanden til skønne læseoplevelser:)
   Kh AC

 • Mette skrev:
  30. november 2019 kl. 20:15

  Hvor er det fedt at din datter læser Harry Potter! Jeg elsker Harry Potter og tyr tit tilbage til serien når jeg har brug for at forsvinde ind i en anden og helt igennem magisk verden :-)
  Min datter, Olivia, på 8 er begyndt på Sam og Sigge og jeg synes det er noget så hyggeligt at læse dem med hende. Olivia har også læst den første bog i Det magiske rige.

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2019 kl. 17:25

   Hvor er det dejligt! Sam og Sigge er virkelig en skøn serie, og der er mange dejlige i samme kategori med Pjok og Petrine, Teddy osv.
   Rigtig god læselyst til Olivia ♡
   Kh AC

 • Cm skrev:
  1. december 2019 kl. 19:28

  Her elsker mine børn i samme alder også alt af cecil bødker – udover silas har særligt min datter været vild med tom og tinne-serien.
  Begge børn (7 og 10) har ELSKET krumme-bøgerne og nu har vi også set de hyggelige film m masser af 80’er vibe.
  Mit bedste tip er dog Huckleberry Finn af Mark Twain. Så utrolig spændende, og giver anledning til mange snakke om den tid, hvor sorte var slaver i sydstaterne (og mange andre steder i verden)
  Mvh C

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2019 kl. 11:24

   Så skønne tips, der er helt sikkert nogle dejlige klassikere der vi også skal have fat i på et tidspunkt :)
   Tak for at dele
   Kh AC

 • Frederikke skrev:
  4. december 2019 kl. 07:27

  Jeg læste selv Frændeløs af Hector Malot i den alder, og har ofte tænkt på den siden! En virkelig fin og meningsfuld historie og bogen er let læst, godt skrevet og medrivende :-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. december 2019 kl. 13:42

   Skønt tip, den vil jeg lige se om jeg kan finde :)

 • Mo skrev:
  5. december 2019 kl. 19:33

  Mine yngste pige var ret vild med Miranda og perlekæden
  af Kerstin Sundh, som er en serie.
  Jeg er vild med Hungerbarnet
  af Cecil Bødker. Hønsepigen af Bent Haller. Krageungen
  – Børnene i Kragevig 1
  af Bodil Bredsdorff
  indgår i serie Børnene i Kragevig.
  De 3 sidste kan også læses af drenge.
  Vigtig at motivere børn til at læse, specielt drenge stopper ofte omk. 4 klasse med at læse.
  Vh Mo.

 • Leyla skrev:
  8. december 2019 kl. 22:56

  Super gode bøger alle sammen!
  Jeg kan også anbefale alt af Tamora Pierce, hun skriver fantasy, der vil noget?

  • Ann-Christine skrev:
   9. december 2019 kl. 09:49

   Hvor dejligt! Dem må vi tjekke ud :)

 • Chrestina Thomsen skrev:
  11. januar 2020 kl. 20:05

  Lidt tips til boglisten.:
  John Flanagan
  Trudi Canavan
  Gail Carson Levine
  Patricia briggs, som jeg synes er en god voksen bog. Det er kun de første 3 der er udgivet på dansk.
  Et tip til at forbedre sit engelsk, er at læse sine ynglings bøger på engelsk ;)
  Jeg læste Harry Potter på engelsk først imens jeg ventede på den blev udgivet på dansk. Feks som de andre skriver Tamora Pierce på engelsk, er en god mulighed

 • Nina skrev:
  25. februar 2021 kl. 13:01

  Jeg er 12 år og en kæmpe læsehest. Jeg kan varmt anbefale woodwalkers serien. Den er vist en god blanding af det der står på listen. Indtil videre er 5 bøger blevet oversat.
  Skolen med de magiske dyr kan også anbefales.

  • Ann-Christine skrev:
   26. februar 2021 kl. 08:46

   Hej Nina
   Tusind tak for din søde hilsen, ine anbefalinger vil jeg give videre til Julie. Hun er lige i gang med Sølvhesten af Lene Kaaberbøl og den serie kan også varmt anbefales.
   Kh AC

 • Diana skrev:
  6. oktober 2022 kl. 23:17

  Vi har også haft den fornøjelse at forsvinde helt ind i skammerens datter bøgerne, og for mit eget vedkommende så meget, at jeg bare måtte læse videre, efter min søn var lagt i seng. ” Krigerkattene” om 4 kattestammers territorielle kampe, intriger, spiritualitet og venskaber har også tryllebundet os. Nu er min søn blevet 14 og vi savner imspiration til nye fællesslæsningsbøger.

  I forbindelse med mit arbejde som pædagog er jeg blevet introduceret til den sødeste bog Bjørneeventyr af Bente Klerke, den er virkelig finurlig, sød og sjov, når de gang på gang kommer galt af sted, trods gode hensigter. Elsker de bjørne, man kan se og mærke dem så tydeligt. 🤎 kendet du den bog

  • Ann-Christine skrev:
   11. oktober 2022 kl. 11:25

   Nårh hvor fint. Jeg kan varmt anbefale Percy Jackson til jer, dem har min søn været rigtig glad for.
   Jeg kender ikke Bjørneeventyr, men den lyder skøn – så måske lige en sød gaveide til mine små niecer :)
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.