Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-december-glaeder-jeg-mig-til-3/

I december glæder jeg mig til …

december

Så er det endelig jul … -og ihh, hvor vi glæder os. Faktisk har vi været i gang over en uge, for julestemningen har været i top herhjemme allerede fra midten af november.

Som julebegejstret af natur, så synes især Julie og jeg, at det er rart at sprede det lidt mere ud, så man når det hele og kan starte langsomt op med julehyggen, så vi når alt det vi har lyst til at nå denne jul. Her følger Johan og Martin lidt med – de synes det hele er mægtigt hyggeligt, men har det vist glimrende med, at det er Julie og mig der tager teten med juleriet ♡

Herhjemme skal der være plads til både nattøjsdage, rolige hverdage, en juleferie med dage uden planer og dage med julefrokoster og hygge med resten af vores store familie. Vi er blevet gode til at indrette os med en decembermåned, der passer godt til vores temperament – det kan kræve lidt tilvalg og fravalg, men jeg synes det kan være nødvendigt for at få en rar balance mellem julero og følelsen af god tid og på den anden side skønne sammenkomster , julefrokoster og alt det vi gerne vil nå at fylde i vores julemåned.

Vi nyder det vi gør og det vi når i julen – og vi siger pyt til alt det, som vi ikke når eller kan.

I december glæder jeg mig til …

 • at se julekalender med mit lille firkløver. Vi følger med i både Tinka og Kongespillet og Julestjerner og det er virkelig så hyggelig en juletradition at samles om i decemberdagene op til jul.
 • Bage pebernødder, brunkager og lave konfekt sammen med Julie og lave juledekoration med Johan i dag – i det hele taget at forkæle Johan og Julie lidt ekstra. Ikke med ting, for de har ønsket sig ikke at få julekalender eller adventsgaver i år, udover den bedstemor laver hvert år – men i stedet med masser hyggestunder, lidt ekstra tid til det hele og alt det, der gør december og julen lidt ekstra magisk.
 • Julefilm af alle slags, vi skal naturligvis se Love Actually og The Holiday, som vi ser hvert år og så skal vi se nye hyggelige julefilm.
 • Færdiggøre en større opdatering af Valdemarsro madplaner, som vi ruller ud i starten af januar – mere om det i det nye år. Den er jeg SÅ spændt på og vi er så glade for, at appen er kommet så godt fra start. Det seneste halve år, har vi finpudset, evalueret og glæder os til at dele den nye opdatering med jer.
 • Lave mad sammen med børnene på Julemærkethjemmet i Hobro i denne uge. Det er så fint et formål som gør en kæmpe forskel for mange børn, der kommer på julemærkehjem og hjælpes til at få et bedre selvværd.
 • Pakke og sende Valdemarsro Aftensmad kogebøger, signeret med en personlig hilsen til julegaver. Jeg er så glad for at det går så godt med bogen og at den er blevet taget så virkelig godt imod. Der kommer vist til at være en del bøger under juletræerne i år, tusind tak for både at ønske jer den og give den i gave ♡
 • Bage koldhævede luciabrød til lucia morgen, en helt fast tradition som jeg startede for 9 år siden, da Johan og Julie var halvandet år. Vi synes alle fire det er sådan en hyggelig – og virkelig lækker – tradition.
 • Pynte endnu mere op herhjemme. Hvert år kommer der et par nye fine og særligt udvalgte ting til, og ellers er vi meget glade for naturens julepynt; gran, grene med bær, kogler, mandariner, appelsiner osv.
 • Juleferie og god tid til det hele. Skolejuleferien her i Aarhus falder så godt i år, med både nogle dage før jul og for en gangs skyld med ferietid efter nytår også. Det glæder vi os til, en rolig jul og en rar start på det nye år.
 • At dele mine nyeste juleopskrifter og en vidunderlig lækker nytårsmenu med jer denne december her på Valdemarsro. Der er meget godt i vente, kan jeg godt afsløre …

Del endelig løs af jeres planer og hvad I glæder jer til i december – det er så hyggeligt at læse om …

december

14 kommentarer
 • Grethe skrev:
  2. december 2019 kl. 14:07

  Hej AC.
  Vi er på jagt efter en god stegegryde(skal lave din bøfstroganof). Kan du anbefale en god?
  Kh Grethe.

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2019 kl. 16:19

   Hej Grethe,
   Jeg er selv glad for dem fra Le Creuset.
   Derudover vil jeg også tippe om at man ofte kan finde nogle i genbrug af god kvalitet.
   Kh AC

 • Merete skrev:
  2. december 2019 kl. 14:12

  Hvert søndag i advent tænder vi adventskransen, spiser julekage og småkager, synger et par julesange. Derefter ser vi en julefilm sammen. Så søndag eftermiddage bliver meget hyggelige og afslappende.

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2019 kl. 16:18

   Det lyder virkelig hyggeligt og en skøn tradition til adventssøndagene :)
   Kh AC

 • Merete skrev:
  2. december 2019 kl. 17:15

  Dejlige juletraditioner :-)
  Et tip til en anden rigtig god julefilm er filmen “En juleromance” med Olivia Newton-John i hovedrollen. Den er bare så sød :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2019 kl. 19:41

   Tak for et godt tip, den kender jeg ikke – men den må vi da se :)

 • Sissel skrev:
  3. december 2019 kl. 09:20

  Jeg er flyttet sammen med min kæreste i sommers, så det her er vores første december sammen. Vi skal holde jul sammen med mine forældre, og lige nu går vi og finder på julehygge, som kunne blive faste traditioner for os i december-måneden. Det er så hyggeligt at skabe traditioner!

  • Ann-Christine skrev:
   4. december 2019 kl. 12:47

   Hvor dejligt! Det er så skønt at skabe sine nye traditioner sammen ♡

 • Mutti skrev:
  7. december 2019 kl. 13:09

  Jeg glæder mig over: -at have tid til forberedelserne til julen. – at de kortere dage indbyder til at være mere aktiv de lyse timer og indstille mig på mere hygge- og nydetid når mørket falder på. – at der måske kommer dage med frostklart vejr. – at julemusikken gør e’n glad – Jeg glæder mig over, at forventningens glæde til julen har godt fat og det er en stor glæde at skal ses med den nærmeste familie i juledagene.

  • Ann-Christine skrev:
   7. december 2019 kl. 17:54

   Det er så dejligt og det glæder vi os meget til ♡
   Kh AC

 • Marie skrev:
  21. december 2019 kl. 08:57

  Lige noget helt andet… men hvor er den drivhus-julepynt fra? Den er så fin!

  • Ann-Christine skrev:
   21. december 2019 kl. 09:03

   Ja, det er så fint. Jeg har købt det hos markwaldorf.dk
   Kh AC

 • Lisbeth Hoffmann skrev:
  25. november 2021 kl. 08:13

  På et tidspunkt så jeg din julepynt og adventsdekorationer – hvor finder jeg dem??
  Med altid venlig hilsen
  Lisbeth Hoffmann

  • Ann-Christine skrev:
   25. november 2021 kl. 14:31

   Hej Lisbeth, Det er samlet i menuen under “mere Valdemarsro” og livsstil.
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.