Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/det-pureste-guld/

Det pureste guld

Det er ikke så tosset at starte ugen med en morgenmad på Riccos og det er slet ikke tosset efterfølgende at tage ind til byen på strøgtur, shopping og frokost. Jeg købte lækre sager til vores køkken. Længe har jeg ledt efter ægte kanel. Ikke at forveksle med Cassia kanel som er den mest brugte og den billigste, men den ægte slags fra Sri Lanka. Jeg fandt ægte kanel fra Mill og Mortar i Magasin. Mmmm, bare duften …. Og jeg har planer om at den skal møde noget sødt sammen med æbler en af de nærmeste dage.

Salt lakridssirup fra Johan Bülow. Behøver jeg at sige mere? Hvis du læser med fast, så er det vist en kendt sag, at jeg er ret lun på de fleste Johan Bülow produkter. (Ja, jeg kan jo kun udtale mig om dem jeg har smagt. Men jeg tror jeg kan lide dem alle ret meget, faktisk)

13 kommentarer
 • Øglemor skrev:
  6. marts 2012 kl. 14:26

  Mums! Lækre sager. Jeg har også den salte lakridssirup stående i køkkenet, og jeg glæææder mig til at bruge den. Måske i flødekarameller, tænker jeg. Eller på god fuldfed vanilleis. Eller eller eller… :-)

  Må af sted efter surdej snarest. Og se om jeg er bedre til at holde liv i en købt version end i mine egne.

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2012 kl. 21:45

   Mmmm, dejlige ideer. Jeg er med på det hele!
   Det er rart at høre at jeg ikke er den eneste med dårlig (eller tidligere dårlig) surdejskarma

 • Husmoder skrev:
  6. marts 2012 kl. 20:32

  Jeg har også den lakrids-sirup. Den er fantastisk på frugt og is. Og i iskaffe. Og …. så har jeg ikke prøvet den mere.
  Jeg anede ikke, at der er forskel på kanel! Nå for sevan. Må vist hellere få prøvet at dufte til noget ægte:)

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2012 kl. 21:48

   Nej, det vidste jeg heller ikke, før Chokolade Anne fortalte om det
   Jeg har ikke fået den brugt endnu, men den dufter mere aromatisk og lidt mildere, faktisk. Jeg glæder mig til at bage med den og æbler og kanel, ik´ Perfekt match!

   Nøj, lakridsiskaffe, det skal jeg prøve!

 • Vibeke Lentz skrev:
  6. marts 2012 kl. 22:24

  Ejj, nogle lækre sager du har shoppet-den surdej, er da virkelig en god idé, og kanelen må jeg fluks ind og dufte til, blegner urtekrams ved siden af?

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2012 kl. 22:32

   Jeg er ret spændt på den surdej her, den skal forkæles og så håber jeg at den arter sig ;)
   Jeg har ikke prøvet urtekrams kanel, men mener at jeg kiggede på den også i sidste uge og det er vist også cassiakanel, eller husker jeg forkert? Denne her dufter anderledes end andre kaneltyper jeg har prøvet, mere nuanceret på en eller anden måde. Bare jeg kunne sende en duftprøve ud i www ;)

   • Ann-Christine skrev:
    8. marts 2012 kl. 22:45

    Ja, Hun ved ret meget om søde sager :) Jeg er også hooked på den her ægte kanel nu, det må jeg indrømme. Den er fantastisk og helt anderledes. Tak for tippet om forskellen på urtekrams varianter

 • Therese skrev:
  7. marts 2012 kl. 08:54

  Det er ret svært at finde den ægte kanel, men de store glas, fra Urtekram, er den ægte vare :-) Fåes bla. i de fleste Coop butikker.

  • Ann-Christine skrev:
   7. marts 2012 kl. 22:10

   Tak for tippet, Therese.

 • Simon Vitting skrev:
  8. marts 2012 kl. 15:15

  Først vil jeg godt have lov til at lykønske dig med den nye surdej – jeg har en magen til, dog startet fra bunden og jeg har haft den mere eller mindre i et halvt år. Uden problemer i øvrigt. Det må næsten være verdens mest tilgivende surdej.
  Hvis bare du husker at røre i den en gang mindst hver 2. dag og så giver den noget nyt mel mindst en gang om ugen, så er det idiotsikkert :)
  Tak for en god blog i øvrigt, som mænd/drenge jo sagtens kan følge med i :)

  • Ann-Christine skrev:
   8. marts 2012 kl. 22:51

   Tak for lykønskningen og de pæne ord:)
   Jeg er meget imponeret over at du har holdt din surdej i gang i et halvt år nu, jeg har knap klaret en måned med mine tidligere. Håber det går bedre med denne. -og ja, mænd er også meget velkomne her på bloggen både som læsere og i kommentarfeltet – dejlig mad er for alle :)

 • 8. marts 2012 kl. 21:56

  Hvis du også oplever problemer med denne surdej, må du sige til; jeg har bedre held med surdej, der er noget tykkere i konsistensen, end den jeg kan se på billedet fra Claus Meyer. Det er måske også en smagsag, men det virker bedre for mig – navnlig her til sommer, hvor temperaturen kan få de tynde surdeje til at syrne hurtigere, end man bryder sig om!
  Under alle omstændigheder er surdej magisk at arbejde med :)

  • Ann-Christine skrev:
   8. marts 2012 kl. 22:54

   Mon jeg bare kan fede denne surdej lidt op så? Det kan jeg forsøge mig lidt med. Jeg skal bage med den i morgen og glæder mig, elsker brød bagt på surdej og pizzabunde, ikke mindst!
   Tror faktisk weekenden skal indledes med hjemmebagte pizzaer bagt på surdej.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.