Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-musli-ristet-i-ovnen/ Brunch Morgenmad

Müsli ristet i ovnen

Normalt plejer jeg at riste müsli på panden med honning ( eller granola, som honningristet müsli også kaldes), så er det helt frisk, lunt og lækkert knasende sprødt når det serveres med drænet yoghurt, skyr, A38, ymer, eller hvad der nu er i køleskabet den weekend. Min opskrift på den hjemmelavede müsli, ristet på panden finder du her.  Denne weekend besluttede jeg mig for, at riste müslien i ovnen i stedet. Det er den metode jeg oftest ser i andre opskrifter – så det skulle prøves. 

Jeg kan rigtig godt lide, at jeg ved hvad der er i min müsli, at jeg ved hvor meget sukker og sødt der er i. Jeg søder det ikke så meget, andre foretrækker det måske sødere. Men jeg kan godt lide, at jeg kan supplere med en sirup, søde frugter som fx. mango, pærer, æbler, ferskner eller blommer når det er sæson, eller lidt hakket chokolade.

PT20MPT5M1

Müsli ristet med honning i ovnen - granola

Tid i alt20 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 glas
Ingredienser
 • 120 g havregryn, finvalset
 • 2 spsk hørfrø, eller chiafrø
 • 3 spsk sesamfrø
 • 3 spsk solsikkekerner
 • 30 g hasselnødder
 • 65 g mandler
 • 3 spsk honning
 • 0,50 tsk kanel
 • 0,50 tsk stødt kardemomme
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 3 dadel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Hasselnødder, dadler og mandler hakkes groft og det hele blandet sammen med krydderier, frø, kerner og flager på en bageplade med bagepapir.

Fordel dadelstykkerne godt i de tørre ingredienser og hæld honning over.

Bages i ovnen ved 150 grader varmluft og rører en gang eller to i løbet af de næste 15-20 minutter, til det er ristet og gyldent.

Lad køle af og hæld derefter på glas.

Opskriften er til ca 6 portioner