Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butterbean-hummus/

Butterbeans hummus

Butterbean hummus er en skøn variant af den klassiske hummus med kikærter og de store hvide bønner bliver nemt cremede og vildt lækre.

Hummus er i det hele taget en af det lækreste dip til alverdens lækkerier – hvis du spørger mig. Det er sundt og mættende. Jeg bruger det på brød, som jeg smører med humus i stedet for smør, tilbehør til suppe og salater, dip til æblebåde eller grøntsagsstænger, i pitabrød osv.

Til mine børn blander jeg gerne dippen med lidt cremefraiche eller blender lidt cashewnødder med, det kan de rigtig godt lide

PT15M

Butterbeans hummus

Tid i alt15 min.
Arbejdstid5 min.
Antal1 portion
Holdbarhed4 dage
Ingredienser
  • 2 spsk tahin
  • 1 citron, saft herfra
  • 1 dåse butterbeans
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • evt vand
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.

Tilsæt derefter alle de andre ingredienser og kør i yderligere et minut, til det er helt cremet og fløjlsblødt.

Vurder om konsistensen skal justeres med lidt koldt vand.

Opskriften giver ca 3 dl hummus