Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/diy-tip-til-billige-og-fine-krukker-til-indendoersplanter/

DIY – tip til billige og fine krukker til indendørsplanter

mal-krukker-graa

Den grønne bølge breder sig mere og mere i boligindretningen, og jeg har også selv væsentligt flere grønne planter nu, end jeg havde for bare et år siden.

Det er nemt og sjovt at gå på opdagelse efter smukke grønne planter, både på planteskoler, hos blomsterhandler, i mange dagligvarerhandler og via stiklinger, som jeg har fået fra venner og familie, hvis jeg lige har spottet en særlig fin plante, som vi nemt lige kunne tage en stikling fra – det er bare lidt ekstra hyggeligt!

Men derimod, så synes jeg at det kan være vanskeligt at fine potteplanteskjulere, som jeg er vild med. Specielt hvis de gerne må være i kategorien ‘et hit til prisen’.

Da vi var i IKEA sidste weekend, for at købe skoreoler og nyt spejl til entreen, så spottede jeg de fine Ingefära potter, og der kom lige et par stykker med hjem i forskellige størrelser. Krukkerne skiller sig lidt ud fra den klassiske terracottakrukke ved at have mere lige linjer og en højere skål, men den røde terracottafarve passede ikke ind i vores indretning, så jeg fandt de små farvede malingflasker frem, en skumrulle og på 15 minutter havde alle tre krukker fået to lag maling og var klar til brug.

Sidste forår malede jeg flere af vores krukker i haven og det har holdt rigtig godt, så jeg satser på at det også vil se pænt ud længe med de nye krukker her. Krukker som disse suger vand til sig fra jorden og når man vander, de kan derfor godt blive skjoldet/få patina over tid – men jeg forestiller mig at det vil give en helt pæn patina med malingen også.

mal-terracotta-krukker

DIY mal krukkerne

Jeg har brugt

 • Lerkrukker fra Ikea, koster fra 9.- til 89.- og fåes i flere størrelser. (Mine: 10,5 og 15 cm)
 • Maling fra Americana, kostede 10 kr hos min hobbyforhandler. Der kan sikkert findes noget lign mat maling i Panduro eller hos farvehandleren.
 • En lille skumrulle

Fremgangsmåde

Fjern evt klistermærker med stregkoder og lign og vask klisteret af med lidt sæbe. Lad det tørre. Mal et meget tyndt lag maling på hele krukkens og underskålens yderside og ca 5 cm af øverste inderside og lad det tørre i 5 minutter, hvorefter det males igen.

Jeg har ikke malet krukkerne inden i, for der skal jo alligevel fyldes med jord.

Vupti: 3 nye krukker for 47 kr + maling 20 kr og skumrullen havde jeg i forvejen. 

Mal-krukker

Man kan lege med farverne, mønstre, og forskellige typer af maling, så krukkerne kommer til at passe perfekt til ens helt egen personlige indretningsstil. Nu er jeg ret vild med mat grå og det passer bare så fint ind hos os – men ellers så er det jo bare at slippe fantasien løs …

Prøv fx også metalmaling i bronze, guld og sølv – fx kunne denne lyserøde krukke være ret fin med et par sølv eller guld striber.

Jeg er ved at indrette legeværelse på 1. sal til Johan og Julie og så laver vi en hyggedag, hvor de kan male og dekorere et par krukker i nogle fine farver, som passer til værelset.

krukker

40 kommentarer
 • 6. juni 2015 kl. 16:47

  De er fine! Har flere i haven som vi har malet selv men har ikke taenkt paa ogsaa at goere det inde.
  Fortsat god weekend :-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. juni 2015 kl. 21:34

   Det er så fedt, så kan man jo nemlig få dem lige som man gerne vil have dem :)
   Rigtig god søndag aften til dig – håber weekenden har været skønt!

 • Mutti skrev:
  7. juni 2015 kl. 07:49

  De urtepotter er bare blevet flotte!! Og så fint ser det ud med sart rosa til den grå farve!

  • Ann-Christine skrev:
   7. juni 2015 kl. 21:37

   Tusind tak! Jeg kan bare så godt lide kombinationen af grå og rosa :)

 • Heidi Olsen skrev:
  7. juni 2015 kl. 16:44

  Super fine og perfekt timing :-) Jeg var på udkig efter nye krukker i går men fandt ikke noget der faldt i min smag. Var endda en tur i IKEA. Så nu er jeg inspireret til at prøve at male mine egne. Må jeg spørge hvem din hobbyforhandler er? Jeg bor også i Aarhus. Tak for inspirationen :-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. juni 2015 kl. 21:41

   Ej, hvor godt du kan bruge tippet!
   Jeg er ret glad for Terapihobby som ligger i Hasselager på vej mod Hørning/Skanderborg. Den er en sand lille hule af kreativt dims – ikke spor fancy, men de har ALT og til super gode priser ift panduro og lign.
   Kh AC

 • Marian Jensen skrev:
  9. juni 2015 kl. 10:12

  Hej, jeg nyder meget dine sider. Jeg har lavet din chiliolie, den er rigtig god. Først brugte jeg opskriften her fra siden. I går brugte jeg opskriften fra din bog. Der skal jo meget mere tomat pure (fra dåse) i den opskrift fra bogen. Er der forskel på de to opskrifter når de har stået nået tid i køleskab, tænker på konsistens.
  Mvh Marian

  • Ann-Christine skrev:
   9. juni 2015 kl. 12:33

   Hej Marian,
   Tusind tak :)
   Ja, der kan godt være lidt forskel på de af opskrifterne der er kommet med i bogen. Jeg har de sidste gange lavet chiliolien med mere tomat, for det synes jeg nemlig sagtens den kunne klare – men det er jo meget smag og behag, så prøv dig endelig frem. Hvis du synes den bliver for ‘tomatet’ så rør en smule friskthakket chili, eller cayennepeber i den færdige chili olie.
   Kh AC

 • Julie skrev:
  9. juni 2015 kl. 13:09

  Sikke en hyggelig og fin idé til hjemmet – nu hvor sommeren kommer, har jeg også lyst til at bringe naturen indenfor, men det kan være svært at finde de rigtige krukker i den rigtige farve. Nu kan jeg i hvert fald tage mig af farven selv :)

  • Ann-Christine skrev:
   12. juni 2015 kl. 14:37

   Lige præcis – så kan man få lige de farver man ønsker :)

 • Camilla skrev:
  9. juni 2015 kl. 21:09

  Super god idé! Dejligt når du giver disse små fif videre. Jeg har netop været i Ikea, så nu skal jeg selv i gang. Er den matte grå farve også fra Terapihobby/ Americana?

  • Ann-Christine skrev:
   12. juni 2015 kl. 14:41

   Ja, det er den og den hedder Slate Grey.
   Rigtig god fornøjelse med projektet – jeg håber du bliver lige så glad for det som jeg er :)

 • Line skrev:
  22. juni 2015 kl. 10:40

  Dine krukker/potter var så fine, at jeg blev inspireret til at forsøge selv! De ser meget jævne ud i farven og matte. Jeg prøvede forleden, men jeg synes at overfladen fra skum-rullen giver sådan en lidt nubret overflade. Dine ser virkelig jævne ud – måske er det bare fordi de kommer på afstand? Kan man se strukturen fra sådan en skum-rulle eller har jeg gjort noget forkert (kan man det med noget så simpelt :-)?) Kh. Line

  • Ann-Christine skrev:
   23. juni 2015 kl. 11:48

   Hej Line,
   Der skal bare bruges meget lidt maling og så skal det rulles godt ud med et fast tryk på rullen, så forsvinder alt det nuprede.
   Mine blev også nuprede først, men da jeg fik fordelt malingen godt i et meget tyndere lag, så forsvandt det igen og de er nu helt glatte og billederne viser helt fint det endelig resultat her :)
   Kh AC

 • Pernilla skrev:
  26. juni 2015 kl. 09:43

  Det ser riktigt fint ut! Har du skyddat underlaget? Jag har en liknande kruka och jag får ibland problem med märken av fukt.
  Du tar så fina bilder!

  • Ann-Christine skrev:
   26. juni 2015 kl. 09:55

   Tusind tak, Pernille.
   Nej, det har jeg ikke og har ikke oplevet problemer med fugt under krukken, men mon ikke man kan sætte en filtskive under eller en flot filtdutter, som lige løfter krukken et par milimeter fra underlaget.
   Kh AC

   • Pernilla skrev:
    26. juni 2015 kl. 14:29

    Ja, det kan jag kanske pröva! Tack!

 • Christina skrev:
  10. juli 2015 kl. 11:30

  Jeg manglede inspiration og søgte på Google efter malede pottede til min Monstera plante, må man spørge hvor stor din største af potterne er..? Jeg er SÅ vild med dit fine resultat ☺️

  • Ann-Christine skrev:
   10. juli 2015 kl. 12:14

   Min den største er 15 cm, men de har også krukkerne i større størrelser hos Ikea :)
   God fornøjelse med dem. Jeg er rigtig glad for resultatet, stadig :)

 • Ditte skrev:
  28. juli 2015 kl. 12:22

  Jeg blev meget inspireret af dine potter og gik selv i gang med at male mine med en mat akrylfarve fra Panduro Hobby. Men efter at have plantet mine planter i potterne, er malingen begyndt at skalle af. Jeg tænker at det er fordi terakotta-materialet suger vandet fra jorden. Har du haft samme problem, og i så fald, hvad foreslår du?

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2015 kl. 12:54

   Æv da. Mine har faktisk holdt ganske fint. Jeg har malet 6 krukker og der er en af dem, hvor malingen har miniboblet en lille smule nederst ved underskålen. Jeg skal ikke kunne sige om det er forskellen i malingen, eller om det er fordi der indimellem kan være langt mellem vandingerne herhjemme, så planterne tørre ud.
   Men jeg plejer faktisk at vande en del af planterne ved at sætte potten i en stor skål med vand, så de selv kan ‘drikke’ vandet og selv det har malingen fint holdt til.
   Kh AC

 • Kate skrev:
  19. august 2015 kl. 14:25

  Ej de er så fine. Dem skal jeg helt sikkert have købt og malet :)

  • Ann-Christine skrev:
   20. august 2015 kl. 10:09

   :)

 • Camilla skrev:
  25. august 2015 kl. 22:06

  Ej, hvor er de altså bare fine.
  Kan se den ene hedder Slate Grey. Hvad hedder den anden farve du har brugt? :-)

  Kender du evt. til et eller andet produkt man kan sprøjte på inden man maler krukken, som laver en slags hinde, så man undgår at malingen krakelerer?

  Vh Camilla

  • Ann-Christine skrev:
   26. august 2015 kl. 10:26

   Åhh, ja – hvad hed den nu … jeg har ikke flasken mere, så jeg må være dig svar skyldig på den.
   Og jeg ved sørme ikke om man kan gøre noget for at blokere fugt, tænker at der nærmest skal lakeres for at man er helt sikker. Men prøv evt at høre i en hobbyforretning om de har nogle gode råd til det :)
   Kh AC

   • Camilla skrev:
    26. august 2015 kl. 10:51

    Mange tak for hurtigt svar.
    Jeg må ud i en hobbyforretning og høre dem ad ;-)

 • Rebecca skrev:
  24. maj 2016 kl. 08:57

  Hej! Virkelig fine krukker, jeg selv vil kaste mig ud i sådan et projekt! Hvad hedder din hobbyforhandler og hvor ligger den henne? :-)

  • Ann-Christine skrev:
   25. maj 2016 kl. 11:43

   Mange tak :)
   Jeg har købt malingen her i Terapi hobby som ligger på Skanderborgvej i Aarhus :)

 • Christina skrev:
  19. januar 2017 kl. 10:20

  Hej,
  Er vild med de potter…..
  Vil derfor gerne have fat i den maling – hjælp?
  Elsker at kunne give dem ens helt eget udtryk

  Christina

  • Ann-Christine skrev:
   20. januar 2017 kl. 14:13

   prøv at google det mærke, som jeg linker til, måske kan du finde det :)
   Ellers kan en hvilken som helst hobbymaling sikkert fint bruges :)
   Kh AC

 • Malene Andersen skrev:
  28. juni 2017 kl. 20:02

  Wauw hvor er de bare flotte ? må jeg spørge hvilken farve malimg du valgte ? Er vild med den grå farve

  • Ann-Christine skrev:
   30. juni 2017 kl. 11:59

   Mange tak :) Synes også de blev virkelig fine ♡
   Navnet på malingen står på billedet – slate grey

 • Heidi skrev:
  8. oktober 2017 kl. 10:08

  Hvor er de flotte. Matas har noget, der hedder Vandglas, som man kan tætne lerpotter med, så de ikke suger vand.

  • Ann-Christine skrev:
   9. oktober 2017 kl. 11:08

   Smart tip – det må jeg da lige tjekke ud!
   Tak for at dele ♡

 • Johanne Guttesen skrev:
  28. juli 2018 kl. 22:58

  Det ser rigtig fint ud.
  Skal det være kalk maling, eller hvad for noget skal der bruges?

 • Suzanne skrev:
  18. november 2018 kl. 09:01

  Hejsa, har prøvet at bestille maling hos DecoArt, men det ser ud Simon de ikke sender til Danmark?

 • vibeke skrev:
  27. april 2019 kl. 17:46

  Hej,- Hvor er de smukke ;-) Kan man købe Americana maling i DK ??
  Hilsen Vibeke

  • Ann-Christine skrev:
   28. april 2019 kl. 10:55

   Jeg har købt det i en kreabutik der hedder Terapihobby på Skanderborgvej i Aarhus :)

 • susanne skrev:
  6. oktober 2019 kl. 18:43

  Her er lige et spørgsmål: jeg har noget nær 1000 glaserede potteskjulere. Det du fortæller om, er rå, uglaserede potter, så vidt jeg har forstået??? Jeg har brug for råd til at forandre de glaserede potter, kan du hjælpe????

  • Ann-Christine skrev:
   8. oktober 2019 kl. 11:22

   Det er en del år siden jeg skrev dette indlæg, men det var en blanding af gamle slidte potter, rå/uglaserede, glaserede (men med slidt ru overflade) og afskallede. Jeg sleb de afskallede lidt, og malede ellers bare alle sammen. Det holdt virkelig pænt i et år, og derefter blev de mere og mere slidt – så det er ikke et projekt der holder evigt, men skal friskes op indimellem hvis man vil det.
   Mht dine potter, så skal jeg ikke kunne sige om det vil fungere på dem.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.