Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/dronningen-tearling-invasionen-tearling-boganbefalinger/

Dronningen af Tearling + Invasionen af Tearling – boganbefalinger

tearling trialogien

Åhh, hvor jeg altså elsker at blive tryllebundet af en god bog og bare helt og aldeles fordybe mig i det univers, som særligt gode bøger skaber af magi, eventyr og handlinger.

Dronningen af Tearling og Invasionen af Tearling er de to første bøger af en triologi og de rummer i den grad både magi, eventyr og et spind af handlinger, der fletter sig ind i hinanden, så man næsten ikke kan lægge bøgerne fra sig.

invasionen af tearling

Vi er ude i en genre, som jeg ellers ikke har gået så meget på opdagelse i – fantasy- genren. Jeg har læst Ringenes Herre for længe siden og var topbegejstret for alle Harry Potter bøgerne, da de udkom – men derudover kan jeg ikke umiddelbart komme i tanke om andre fantasy (inspirerede) bøger, jeg har læst.

De to første bøger jeg har læst i Tearling triologien er helt anderledes end hvad jeg ellers har læst. Og jeg er meget begejstret! Måske mest af alt over fortællingen, handlingen og over at den er noget så velskrevet, fantasifuld på den gode måde og helt og aldeles betagende.

Handlingen foregår omkring 300-400 år frem i tiden, men i et middelalderligt univers. Den verden som vi kender i dag er gået til grunde og en ny verden er bygget … her kunne jeg så godt på forhånd være stået lidt af og tænkt, at det ikke lige var noget, men lige i øjeblikket er vi i gang med serien Game of Thrones, som vi er meget betaget af – og ligeledes har vi set alle Hunger Games filmene og var især begejstret for den første i serien. Denne bog er lige en blanding af de to – med alt det bedste fra begge verdener og jeg kan på det varmeste anbefale at læse dem.

Jeg er næsten sikker på, at I vil blive lige så betaget af den fortælling, som jeg er blevet.

Som nævnt har jeg ikke læst super meget inden for denne genre, så min anbefaling er ganske simpelt bygget på hvilket bøger jeg elsker at læse. I kan se alle mine boganbefalinger her. Del endelig af flere gode boganbefalinger i kommentarfeltet og har I mon også læst bogen/bøgerne her og var lige så opslugt af dem som jeg? 

dronningen af tearling

Den første bog i serien udkom i 2016. Invasionen af Tearling er netop udkommet her den 1. maj og der er endnu ikke løftet sløret for hvornår den tredje og sidste bog udkommer – men det kan efter min mening, kun gå for langsomt.
Hold nu op, hvor jeg glæder mig til at få bundet de sidste sløjfer på den fortælling og håber den får lukket alle de løse ender af …

Til info: Jeg har modtaget bøgerne som anmeldereksemplar fra forlaget, men har ikke forpligtet mig til at skrive om dem. Er slet og ret begejstret for dem begge! 

12 kommentarer
 • Julie skrev:
  10. maj 2017 kl. 10:25

  Du kan allerede nu låne nr. 3 på biblioteket, men kun på engelsk. Hvis du ikke kan vente. ?
  Jeg læste første bind på dansk og de to næste på engelsk – og det blev de kun bedre af.

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 03:18

   Super godt tip!
   Det kunne godt være jeg skulle lade mig friste af engelske version i løbet af sommeren ;)

 • Bente skrev:
  10. maj 2017 kl. 12:27

  De er så gode! Er ved at læse en anden dejlig fantasy trilogi – Ravneringene. Bøgerne hedder Odinsbarn, Råddenskab og Evnen og er skrevet af Siri Pettersen. Dem kan jeg også varmt anbefale dig. Som i Tearling, tager bog to en drejning, man ikke lige havde set komme. Og det virker så godt! Bonus er også, at alle tre bøger er ude på dansk – så ikke noget med at vente på en afslutning ?

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 03:21

   Tusind tak for anbefalingen. Dem vil jeg da lige kigge nærmere på også :)

 • Stephanie skrev:
  10. maj 2017 kl. 15:03

  Hej :)
  Hvor er det skægt du lige anmelder de to! Jeg er netop i gang med den sidste bog i trillogien (på lydbog) og den er bare fantastisk. Den skal du glæde dig til :)

  En anden rigtig spændende trilogi er Deborah Harkness’ Heksenat, Nattens skygge og Livet bog. Om hekse og vampyrer men i en moderne akademisk verden. Virkelig godt skrevet og historie med mange uventede drejninger :)

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 03:24

   Hvor skønt :) -rigtig god fornøjelse med den sidste, dejligt at høre den lever op til forventningerne :)
   Og tak for en ny anbefaling, dem vil jeg da lige kigge nærmere på også :)
   Kh AC

 • Dorte skrev:
  10. maj 2017 kl. 16:27

  Sjovt nok er jeg også lige i fantasy genren pt og vil gerne give min varmeste anbefaling til Snigmorderens lærling af Robin Hobb. Det er første bind af Farseer triologien og den tegner til at blive virkelig god og spændende.

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 03:26

   Spændende anbefaling! Den vil jeg kigge nærmere på også :)
   Rigtig god læselyst til dig
   Kh AC

 • Sarah skrev:
  13. maj 2017 kl. 19:27

  Heller ikke lige en genre jeg har bevæget mig ud i, men det kunne være de skulle på min to read liste ☺. Jeg har endelig fået hul på læseboblen og får nu læst en masse skønne bøger. Ikke fordi det overhovedet er i samme fantasy genre, men kender du Colleen Hoover? Fantastiske følesesrige bøger, ikke mindst “Forbandede kærlighed”. Og så må jeg lige slå et slag for “Bogen om Baltimore familien” af Joel Dicker, virkelig god ☺.
  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   14. maj 2017 kl. 10:02

   Tusind tak for anbefalingenmed Colleen Hoover – har lige reserveret to af hendes bøger på biblioteket og glæder mig til at læse dem. Bogen om Baltimore Familien ligger faktisk allerede på mit natbord, klar til snart at blive læst. Så dejligt med nye skønne bøger at gå i gang med.
   jeg tror du vil blive meget begejstret for Tearling bøgerne her :)
   Kh AC

 • Anne skrev:
  14. maj 2017 kl. 08:42

  Verdens bedste bog er (for mig) uden tvivl Havets Katedral skrevet af Falcones. Historisk roman som foregår i Barcelona og bla omhandler opbygningen af Havets Katedral beliggende i El Born kvarteret.

  • Ann-Christine skrev:
   14. maj 2017 kl. 10:06

   Tusind tak for anbefalingen! Den vil jeg da lige se nærmere på :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.